Αγγελίες    Επικοινωνία

Εφόσον κριτήριο “στήριξης” - σύμφωνα με την καταγγελία του συναδέλφου δημοτικού συμβούλου - είναι η παράταση της κήρυξης του δήμου Μεσολογγίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας μέχρι τις 2 Ιουλίου, τότε όντως ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας “στηρίζει” τον νυν δήμαρχο Μεσολογγίου.

Επειδή όμως η μισή αλήθεια είναι το μεγαλύτερο ψέμα, σας ενημερώνω για όλα εκείνα τα σημαντικά που δυστυχώς “ξέχασε” να αναφέρει ο συνάδελφος, όπως:
1. Ο Περιφερειάρχης”στηρίζει” εξ ίσου και τους δημάρχους ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ, ΘΕΡΜΟΥ και ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ, αφού την ίδια μέρα (11/4/2019), εξουσιοδοτήθηκε από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας (σύμφωνα με την εγκύκλιο της Γ.Γ.Π.Π. 29/03/2916), να υπογράψει συνολικά 5 αποφάσεις γι’ αυτούς τους δήμους του Νομού μας!
Ευτυχώς που οι δημοτικοί συνδυασμοί που κατέρχονται στις δημοτικές εκλογές στους υπόλοιπους 4 δήμους δεν κατήγγειλαν τον Περιφερειάρχη, όπως έπραξε ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου...
2. Ουσιαστικά όμως - και αυτό το γνωρίζει ο συγγραφέας της καταγγελίας - ο Κατσιφάρας δεν στηρίζει τους 5 δημάρχους της περιοχής μας. Τους πολίτες αυτών των 5 δήμων στηρίζει. Εκείνους που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Δεκεμβρίου του 2017 - και όχι του 2016 που αναφέρει στην καταγγελία του - για τους οποίους δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της κρατικής βοήθειας, καθώς και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε αυτές τις περιοχές. Όπως επίσης γνωρίζει πως η παράταση δεν συνοδεύεται από νέα χρηματοδότηση και ούτε αναστέλλει το νομό 4412 περί δημοσίων συμβάσεων.
3. Αν η παράταση είναι λάθος και υποκρύπτει δόλιες μεθοδεύσεις, τότε κακώς δόθηκε από τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας της κυβέρνησης και ο συνάδελφος δεν έχει παρά να προσφύγει κατά των εξουσιοδοτήσεων που παρείχε και να ζητήσει να αρθούν αυτές. Τότε πράγματι θα μας αποδείξει αν πιστεύει όσα γράφει και δεν είναι όλα προς δημιουργία ψευδών εντυπώσεων.
Αντί επιλόγου μια παράκληση.

Ας προσπαθήσουμε κάποιοι μέσα στο τοξικό κλίμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, να μιλήσουμε με επιχειρήματα και απόψεις. Οι θεωρίες συνωμοσίας και οι κουβέντες καφενείου δεν τιμούν τις πολιτικές παραδόσεις αυτής της πόλης.

Μόνο τότε δεν θα είμαστε όλοι ίδιοι...

Παναγιώτης Α. Κατσούλης
Δημοτικός Σύμβουλος - π. Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/04/2019

Με καλούς οιωνούς ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου, Παντελής Σκαρμούτσος και παρόλο που ο χρόνος είναι πιεστικός μέχρι την ημέρα της μεγάλης αναμέτρησης, η ανταπόκριση του κόσμου είναι εντυπωσιακή.

Την περασμένη Κυριακή, έκανε την πρώτη του συγκέντρωση έχοντας στο πλευρό του τους Π. Παπαδόπουλο, Π. Κατσούλη και Β. Μπρούμα. Η αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου του Μεσολογγίου γέμισε ασφυκτικά. Εκτός από τα οργανωτικά θέματα που συζητήθηκαν ο κ. Σκαρμούτσος, παρουσίασε και το πλαίσιο του σχεδιασμού του, ενώ αποφασίστηκε και το όνομα του συνδυασμού που θα είναι: «Συμμαχία για το μέλλον», που σηματοδοτεί την ενότητα των δυνάμεων, για ένα καλύτερο αύριο. Επιπλέον τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας αυτής της παράταξης που, ουσιαστικά προέρχεται από την κεντροαριστερά και την οποία επέβαλλε η κοινωνία. «Δεν ήταν δυνατόν οι δύο συντηρητικοί υποψήφιοι να διαγκωνίζονται για την εξουσία και εμείς να απουσιάζουμε. Είμαστε εδώ, παρόντες και αλλάζουμε το δημοτικό σκηνικό. Οι αντιδράσεις τόσο των συμπολιτών μας, όσο και των αντιπάλων μας, δείχνουν ότι πράξαμε το σωστό. Αν δεν το είχαμε κάνει, θα έπρεπε να λογοδοτήσουμε στην κοινωνία και η απουσία μας, θα ήταν ένα μελανό σημείο στην ιστορία του τόπου μας». Η νέα παράταξη, κατά τον υποψήφιο δήμαρχο, πρέπει:

  1. Να είναι ανεξάρτητη, χωρίς ομφάλιους λώρους με πολιτικά κόμματα και κατεστημένα συμφέροντα. Όλοι μας στηρίζουμε κάποιο πολιτικό χώρο στις Εθνικές εκλογές. Στις δημοτικές όμως, οι κομματικές ταυτότητες οφείλουν να μένουν στην άκρη και ενωμένοι να αγωνιζόμαστε προς όφελος του τόπου μας. Δεν θέλουμε ούτε χρίσματα, ούτε εξαρτήσεις από κανένα. Οι μεγάλες μάχες δίνονται με ψυχή, με όραμα, με σθένος και σημαία τις ιδέες μας και τα ιδανικά μας για ένα καλύτερο κόσμο.
  2. Το 2014 ο χώρος της ευρύτερης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης παρουσιάστηκε διασπασμένος με 4 ψηφοδέλτια και παρά το ότι το συνολικό της ποσοστό υπερέβαινε το 42%, εκλέχθηκε δήμαρχος με ποσοστό 24%, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα, που τα πλήρωσε το Μεσολόγγι και οι κοινότητες του δήμου. Αυτές οι τακτικές είναι αυτοκαταστροφικές και δεν πρέπει να επαναληφθούν. Με χαρά διαπιστώνω ότι όλοι έχουμε διδαχθεί από τα λάθη μας. Είμαστε όλοι εδώ, κάτω από ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο και δίνουμε τη μεγάλη μάχη για να μπούμε στο δεύτερο γύρο.

«Η θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής, ένα αίτημα δεκαετιών για τον προοδευτικό χώρο, μας υποχρεώνει όλους σε συνεργασίες. Οι μετεκλογικές όμως συνεργασίες, θα πρέπει να στηρίζονται, σε συμφωνίες με βάση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, που σκοπό θα έχει να βγάλει το δήμο από την μιζέρια, την απαξίωση και την υπανάπτυξη, που δεν θα βλέπει μονίμως στο παρελθόν αλλά θα ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον και οι όποιες συμφωνίες γίνουν, θα πρέπει να βασίζονται σε αρχές. Στο ήθος, στην αλήθεια, στην τιμιότητα, στην διαφάνεια, στην αξιοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτές είναι οι διαχρονικές αξίες του προοδευτικού, δημοκρατικού κόσμου και θα τις τηρήσουμε απαρέγκλιτα και έναντι παντός τιμήματος», τόνισε ο κ. Σκαρμούτσος.

Ως προτεραιότητες βάζει την διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος από κάθε προσπάθεια αλλοίωσής του, για να εξυπηρετηθούν κερδοσκοπικά συμφέροντα, την παραγωγική ανασυγκρότηση της πρωτογενούς παραγωγής, που αφορά, την αλιεία, την γεωργία και την κτηνοτροφία, την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής με βάση τον περιβαλλοντικό, ιστορικό, θρησκευτικό και ιαματικό τουρισμό, την συνέχιση των έργων που καρκινοβατούν επί χρόνια όπως η Μαρίνα Μεσολογγίου, ο δρόμος της Τουρλίδας, η ύδρευση και ο ευτροφισμός της λιμνοθάλασσας του Αιτωλικού, την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, την επιτυχή ολοκλήρωση της ίδρυσης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, με την έδρα της Κοσμητείας στο Μεσολόγγι, την ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Μουσείου, ενώ υπόσχεται λύση στα προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία των ιχθυοτροφείων, στο καθεστώς των πελάδων, με τον πολεοδομικό σχεδιασμό και την επέκταση του σχεδίου πόλης, που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, από κοινού, με τους αρμόδιους φορείς, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους,.

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης σε όλους, ώστε το μειονέκτημα της αργοπορημένης καθόδου στον εκλογικό στίβο να μετατραπεί σε πλεονέκτημα. Όπως και να ‘χει πάντως, το ψηφοδέλτιο που θα δημιουργηθεί και η ενότητα του κεντροαριστερού χώρου που παρατηρείται, αλλάζουν εντελώς το εκλογικό σκηνικό και τα πράγματα δυσκολεύουν για τους δυο υποψηφίους του κεντροδεξιού χώρου. Δεν πρέπει να παραβλεφθεί το γεγονός ότι στην μάχη ρίχνεται και η «Λαϊκή Συσπείρωση» καθώς και το «Forum Ενεργών Πολιτών», που δεν μπορούν να θεωρηθούν αμελητέα ποσότητα, δεδομένου ότι αποτελούν μια άλλη πρόταση για τα προβλήματα του δήμου που στηρίζεται από μερίδα δημοτών.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

Προς Δήμαρχο κ. Νίκο Καραπάνο 

Κοινοποίηση:
Δήμαρχο Αγρινίου 
κ. Γιώργο Παπαναστασίου 
Δήμαρχο Ναυπακτίας
κ. Τάκη Λουκοπουλο 

Κύριε Δήμαρχε 

Διαβάζοντας το Σχέδιο Νόμου για τη συγχώνευση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Πατρών, γίνεται αντιληπτό πως προκύπτουν σοβαρά ζητήματα που άπτονται του παρόντος και του μέλλοντος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία. 

Ζητήματα τα οποία δεν αφορούν μόνο το δήμο μας, αλλά και τους δήμους Αγρινίου και Ναυπακτίας.

Συγκεκριμένα το τμήμα της Ναυπάκτου χάνεται, τα δύο τμήματα του Αγρινίου θα λειτουργήσουν, αν λειτουργήσουν, την επόμενη χρονιά, ενώ για τα δύο νέα τμήματα του Μεσολογγίου προκύπτουν σημαντικά προβλήματα που σχετίζονται με την μη προβλεπόμενη γι' αυτά κινητικότητα.

Για τα θέματα αυτά, καθώς και για πολλά άλλα ακόμη που προκύπτουν μέσα από τη λεπτομερή ανάγνωση του σχεδίου νόμου, προτείνουμε όπως αναλάβετε πρωτοβουλία μαζί με τους Δημάρχους Αγρινίου και Ναυπακτίας, για την άμεση κοινή σύγκλιση των τριών Δημοτικών Συμβουλίων, ήτοι του Μεσολογγίου, του Αγρινίου και της Ναυπακτίας.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΑΤΣΟΛΗΣ

 

Ένας δεκαετής κύκλος σχεδόν καθημερινής ενασχόλησης με τα ζητήματα του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ολοκληρώνεται.

Έδωσα ότι είχα και δεν είχα για το καλύτερο της αγαπημένης μου πατρίδας και έτυχα της εμπιστοσύνης και της εκτίμησης σημαντικής μερίδας συμπατριωτών μου, τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς μέσω και αυτής της ανακοίνωσης.

Προσπάθησα να έχω πάντα ως «σημαία» την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και το δίκιο των πολλών.

 Τα όποια λάθη μου, ποτέ δεν έγιναν υστερόβουλα και για δικό μου όφελος. Αποχωρώ οικονομικά πολύ φτωχότερος σε σχέση με το ξεκίνημα μου, αλλά πλουσιότερος σε εμπειρίες, γνώση, μνήμες και ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις. Δεν μεταλλάχθηκα, δεν ασπάστηκα τη λογική του «δήθεν», δεν εξαγοράστηκα και κυρίως δε σιώπησα στις ανοίκειες και ανήθικες επιθέσεις ανθρωποφαγίας και πολιτικής εξόντωσης που δέχθηκα με ιδιαίτερη ένταση την τελευταία πενταετία.

 Η αξιοπρέπεια εμού, της οικογενείας μου και των ανθρώπων που είχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια, ήταν και θα είναι πάντα πάνω απ’ όλα.

Τον τελευταίο χρόνο προσπαθήσαμε από κοινού με τον Παντελή Καρατσόλη, να υλοποιήσουμε την προοπτική της συγκρότησης μιας μεγάλης ενωτικής παράταξης των υγειών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων στο δήμο μας. Δεν ήταν η αδυναμία παραταξιακής συγκρότησης που μας οδήγησε σε αυτή την επιλογή, αλλά η αντίληψη μας πως μόνο με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά ο βούρκος της συναλλαγής που σκεπάζει το δήμο, καθώς και το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής.

Από την πλευρά μου, ως πρώην δήμαρχος κι επικεφαλής της 3ης σε δύναμη παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου έκανα κάθε δυνατή υποχώρηση. Ουδέποτε τέθηκε στον οιονδήποτε συζητητή μας, η προσωπική απαίτηση να ηγηθώ αυτής της ενωτικής κίνησης. Αντιθέτως στην ανοιχτή εκδήλωση του Σεπτεμβρίου, όταν έθεσα τέλος σε μια ζωντανή παράταξη δέκα ετών για να διευκολύνω τις ενωτικές διεργασίες, δήλωσα χαρακτηριστικά: «εγώ τελευταίος φαντάρος». Ακόμη και στην προ δεκαπενθημέρου σύσκεψη, οι περίπου 100 παρόντες συμπολίτες αντιλήφθησαν πως η ηγεσία δεν ήταν η επιδίωξη μου, παρ’ όλο που, προς τιμήν τους, αξιόλογοι συναγωνιστές και φίλοι με πρότειναν ως επικεφαλή της νέας προσπάθειας.

 Δυστυχώς ανασφάλειες, εγωισμοί, ατομικά συμφέροντα και παρεμβάσεις τοπικών κομματικών παραγόντων, απέτρεψαν τη δημιουργία αυτής της μεγάλης ενωτικής δημοτικής παράταξης. Η προσπάθεια όμως οφείλει να συνεχιστεί, με στόχο αυτή τη φορά την πολιτική έκφραση ενός σημαντικού κομματιού του προοδευτικού κόσμου που ακόμη περιμένει. Υπάρχουν οι άνθρωποι που μπορούν να σηκώσουν το βάρος αυτής της επιλογής και σε κάθε περίπτωση θα είμαι αρωγός στην προσπάθεια τους.

Όσον αφορά τις δικές μου επιδιώξεις, δηλώνω παρών και παραμένω πολιτικά μάχιμος στο χώρο της αυτοδιοίκησης ώστε να προσπαθήσω με τη στήριξη των πολιτών να βοηθήσω την αγαπημένη μου γενέθλια γη μέσω άλλου ρόλου, όπως το έχω πράξει και στο παρελθόν.

Με εκτίμηση και άπειρα ευχαριστώ.
Παναγιώτης .Α. Κατσούλης

Ναυάγησε;

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 14/02/2019

 

Πάει ένα δεκαήµερο από τότε που οι Π. Κατσούλης - Π. Καρατσόλης µε πρόσκλησή τους για συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Liberty τόνιζαν ότι έφθασε η ώρα των συλλογικών αποφάσεων για τις δηµοτικές εκλογές. Για το λόγο αυτό θεωρούσαν απαραίτητη την έκφραση γνώµης. Πράγµατι, έγινε η συγκέντρωση, κεκλεισµένων των δηµοσιογραφικών θυρών, µην...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σε ανακοίνωση συνδυασμού θα προχωρήσει ο πρώην δήμαρχος Π. Κατσούλης, σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΙΧΜΗΣ.

Η πρόσκληση που συνυπογράφεται από τον έτερο σύμβουλο του συνδυασμού, Π. Καρατσόλη είναι η παρακάτω:

Η ώρα των συλλογικών αποφάσεων για τις δημοτικές εκλογές έφθασε!

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, 5.30μμ, Ξενοδοχείο Liberty.

Η συμμετοχή όλων και η έκφραση γνώμης αναγκαία.

Παναγιώτης Κατσούλης – Παντελής Καρατσόλης

Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Σελίδα 1 από 46

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία