Αγγελίες    Επικοινωνία

Όπως έχει δημοσιευτεί και στο τύπο η περιοχή μας είναι μέσα σε αυτές που είναι υποψήφιες για να γίνουν έρευνες για εξόρυξη πετρελαίου στο θαλάσσιο ή στο χερσαίο χώρο. Έχει έρθει σε επαφή μαζί σας προφορικά ή γραπτά κάποιος για το θέμα; ο κάποιος μπορεί να είναι ενδιαφερόμενη εταιρεία ή αρμόδιες υπηρεσίες υπουργείου. Ρωτάω γιατί θεωρώ το θέμα σημαντικό και πρέπει να έχουμε πληροφόρηση με δεδομένο ότι ζούμε σε μια περιοχή περιβαλλοντικά ευαίσθητη.

Θα ήθελα να με ενημερώσετε με ποιο τρόπο γίνεται ο επιμερισμός της κατανάλωσης ρεύματος και νερού σε σχολεία που στεγάζουν ΚΔΑΠ και ποιος πληρώνει το λογαριασμό, το σχολείο ή το ΚΔΑΠ.

Έχουν γίνει στο Δήμο ενέργειες προκειμένου να κάνουν την πρακτική τους άσκηση δικηγόροι στην υπηρεσία μας;

Πριν λίγες μέρες είδε το φως της δημοσιότητας επιστολή δημότη με τίτλο : "Ελλιπέστατος ο προϋπολογισμός του κολυμβητηρίου". Θα ήθελα να μας ενημερώσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τι ακριβώς συμβαίνει με το θέμα και σε ποιο στάδιο βρίσκεται το συγκεκριμένο έργο σήμερα.

(επιστολή εδώ)

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ι.Π. Μεσολογγίου

Κων/νος Γιαννόπουλος

Σπύρος Διαμαντόπουλος

Αποτελεί πάγια τακτική του κ. Δημάρχου να κατηγορεί για ότι συμβαίνει τους πάντες και τα πάντα εκτός από τον ίδιο του τον εαυτό. Κατάφερε χθες να κάνει μία ακόμη παγκόσμια πρωτοτυπία κατηγορώντας την αντιπολίτευση για την έλλειψη απαρτίας στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (28-3-2019). Ας καταλάβει ότι επιτέλους όλο αυτό είναι απόρροια της δικής του τακτικής να απαξιώνει το ανώτατο όργανο του Δήμου. Την επόμενη φορά ας συνεννοηθεί με τη δική του δημοτική ομάδα ή μήπως δε μπορεί πλέον να το κάνει ούτε κι αυτό;  
Σημειώνουμε και τα παρακάτω:

 • Η παρουσία του κ. Γυφτογιάννη όπως εσείς την περιγράφετε κ. Δήμαρχε αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση και συνεννόηση για οτιδήποτε. Άλλωστε έχουμε διαχρονικά δείξει ότι σεβόμαστε το Δημοτικό Συμβούλιο. Από την απόφαση δε ακύρωσης της συνεδρίασης προκύπτει ότι οι παρόντες ήταν δεκαπέντε (ΑΔΑ : Ω63ΠΩΡΖ-ΨΩΕ). Άρα ακόμη και η παρουσία του κ. Γυφτογιάννη δεν αρκούσε για να γίνει απαρτία. Δύο πράγματα συμβαίνουν λοιπόν ή παραπλανείτε εσκεμμένα την κοινή γνώμη ή είστε παντελώς άσχετος. Όποιο από τα δύο και να συμβαίνει λυπόμαστε πολύ.
 • Σε κάθε περίπτωση κι ένα παιδάκι ξέρει ότι η Δημοτική Αρχή ελέγχει το θέμα απαρτίας και όχι η αντιπολίτευση.
 • Επειδή κ. Δήμαρχε επικαλείστε το θέμα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μπορείτε να μας ενημερώσετε σε ποιο θέμα της ημερήσιας διάταξης αναφέρεστε; Με λίγα λόγια πείτε ανοιχτά ποιον είχατε ενημερώσει και με ποιο τρόπο ότι θα συζητηθεί το θέμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
 • Επίσης στο σοβαρότατο θέμα που αφορά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου επιλέξατε, κ. Δήμαρχε, να συγκροτήσετε την επιτροπή κατά την προσωπική σας άποψη αγνοώντας επιλεκτικά όλους εμάς αν και κάποιοι από εμάς θεωρούμαστε και τυπικά αρχηγοί παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τον κανονισμό. Την ίδια ώρα βαφτίσατε διοικητικό υπάλληλο του ΤΕΙ που εσείς επιλέξατε ως εκπρόσωπο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος (ΑΔΑ: ΩΨΕ8ΩΡΖ-ΕΚΔ) επειδή έτσι σας βόλευε κάνοντας ένα ακόμη ατόπημα. Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος υπάρχουν εκλεγμένοι-νόμιμοι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Και αν δεν το γνωρίζετε εσείς, το γνωρίζουν οι στενοί σας συνεργάτες.
 • Το πόσο νοιάζεστε κ. Δήμαρχε για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή μας μπορούν να το διαπιστώσουν και μόνοι τους οι δημότες διασχίζοντας το δρόμο από την εθνική Οδό προς το ΤΕΙ και από ΤΕΙ προς την πόλη του Μεσολογγίου. Αποτελεί "διαφήμιση" πρώτου μεγέθους για το Δήμο στα πέρατα της Ελλάδος μιας και τον διασχίζουν φοιτητές από όλη την χώρα.

Υ.Γ. Περιμένουμε απαντήσεις για την επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας όσον αφορά στα κατασκευαστικά του κολυμβητηρίου. Εάν όλα αυτά ευσταθούν οι ευθύνες οι δικές σας και των αρμοδίων αιρετών θα είναι μεγάλες.Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ι.Π. Μεσολογγίου

Σπύρος Βασιλείου

Κων/νος Γιαννόπουλος

Ιωάννης Γυφτογιάννης

Σπύρος Διαμαντόπουλος

Δημήτριος Κοκκοτός

Ανδρέας Κότσαλος

Ευαγγελία Τσέλιου-Παναγοδήμου

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη του Μεσολογγίου και ειδικότερα το κέντρο του, είναι η απουσία οργάνωσης και η παντελής έλλειψη εφαρμογής στοιχειωδών κανόνων σεβασμού του πεζού, του ποδηλάτη, του ατόμου με ειδικές ανάγκες, του αυτοκινήτου, του μοτοσικλετιστή κοκ.

Το κυκλοφοριακό κομφούζιο σε κεντρικούς άξονες της πόλης είναι επίσης καθημερινό φαινόμενο. Ενώ η κυκλοφοριακή μελέτη που ισχύει για την πόλη μας χρονολογείται το έτος 2002.

Ένα πρόσφατο εργαλείο στρατηγικού σχεδιασμού για τη βιώσιμη κινητικότητα είναι το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας ( ΣΒΑΚ ). Ο Δήμος μας έχει λάβει χρηματοδότηση (40.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο) για την εκπόνησή του και έχει ανατεθεί σε εταιρία. Το ΣΒΑΚ είναι ένα χρήσιμο εργαλείο προκειμένου να αποτυπωθούν και να αναζητηθούν όλα εκείνα τα μέσα καθώς και ο τρόπος με τον οποίο το Μεσολόγγι θα αποκτήσει ταυτότητα οργανωμένης πόλης. Το ίδιο δε εργαλείο οδηγεί μετέπειτα στην εκπόνηση της νέας κυκλοφοριακής μελέτης που χρειάζεται η πόλη.

Ερωτάσθε,

Α. Σε ποια εταιρία έχει ανατεθεί η εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και ποια η καταληκτική ημερομηνία παράδοσης του έργου;

Β. Πότε προγραμματίζετε να κάνετε διαβούλευση που είναι προαπαιτούμενο της εκπόνησης μιας και θα πρέπει ο εμπορικός κόσμος της πόλης, ο επιχειρηματικός κόσμος, η ίδια η κοινωνία, να καταθέσει τις προτάσεις της για ένα καλύτερο αναβαθμισμένο Μεσολόγγι.

Πρόσφατα παραδόθηκαν στο κοινό τρία νέα γήπεδα ( γήπεδο τένις, γήπεδο Βόλεϊ και δύο γήπεδα μπάσκετ ) εντός του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Μεσολογγίου. Η κακοτεχνία και η προχειρότητα κατασκευής τους αναδεικνύεται σήμερα αφού ήδη ένα γήπεδο μπάσκετ καθίστατο σταδιακά μη ενεργό προκαλώντας απογοήτευση αλλά και θυμηδία. Ο φωτισμός των γηπέδων αποδεικνύεται ανεπαρκής και αναποτελεσματικός και εν τέλει μάλλον πρόβλημα δημιουργεί παρά προσφέρει λύση για τη χρήση των γηπέδων τις απογευματινές ώρες.

Είστε ενήμεροι για το θέμα και αν ναι τι προτίθεστε να πράξετε;

Το 2015 υπήρχε πλάνο υπογειοποίησης των απορριμμάτων τουλάχιστο στο κέντρο της πόλης και σταδιακά και σε άλλα σημεία του Δήμου και των δημοτικών ενοτήτων. Έκτοτε ακούμε και διαβάζουμε για μια εταιρία που ανέλαβε αλλά τελικά δεν ανέλαβε κανείς δεν ξέρει. Το μόνο που είμαστε βέβαιοι είναι ότι ένα καινοτόμο έργο μαζί με την προώθηση της ανακύκλωσης παραπέμπεται στις καλένδες και απορούμε γιατί.

Υπάρχει κύριε Αντιδήμαρχε κάποια ενημέρωση στο θέμα;

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Γιαννόπουλος Κων/νος
Διαμαντόπουλος Σπύρος

Κ. Δήμαρχε,κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

 η εκ νέου συγχώνευση του ΤΕΙ της πόλης μας βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης. Οι τελευταίες πληροφορίες που φτάνουν σε εμάς κάνουν λόγο για δυσμενείς εξελίξεις. Εκτιμούμε πως ο Δήμος μας επιβάλλεται και πρέπει άμεσα να πάρει θέση. Επειδή πρόκειται για ένα θέμα πάνω από παρατάξεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις παρακαλούμε όπως συγκαλέσετε έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο καλώντας όλους τους βουλευτές(ειδικά του κυβερνώντος κόμματος), τον Πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος καθώς και το συντοπίτη μας Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας να μας ενημερώσουν σχετικά. Ταυτόχρονα εκτιμούμε ότι πρέπει να γίνει άμεσα συνάντηση δική σας, παρουσία και Δημοτικών Συμβούλων, με τον Υπουργό Παιδείας προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι θέσεις του Υπουργείου και με ποια κριτήρια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή μας.

Επιβάλλεται να ενώσουμε δυνάμεις εκτελώντας το χρέος μας απέναντι στην πόλη και την ιστορία. Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες.

Κων/νος Γιαννόπουλος
Σπύρος Διαμαντόπουλος
Δημοτικοί Σύμβουλοι Ι.Π. Μεσολογγίου

 Οι ερωτήσεις των Ντίνου Γιαννόπουλου - Σπ. Διαμαντόπουλου στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο είναι οι εξής:

 1. Σχετικά με τις εξοφλήσεις των υποχρεώσεων του Δήμου προς τρίτους μέσω των διαταγών πληρωμής που οι τελευταίοι επιλέγουν  (εργολάβοι, προμηθευτές κλπ ) θα θέλαμε να μας ενημερώσετε,
  1. Εξαντλείτε τα ένδικα μέσα που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία;
  2. Συνοδεύονται οι εν λόγω υποχρεώσεις πάντα  από βεβαιώσεις της αντίστοιχης υπηρεσίας που πιστοποιούν τη δαπάνη ή σε ορισμένες από αυτές υπογράφουν μόνο οι αιρετοί εκπρόσωποι του Δήμου και συγκεκριμένα ο κ. Καρβέλης ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών και ο κ. Σκαρμούτσος ως Πρόεδρος του ΝΠ Πνευματικού και Αθλητικού Κέντρου, στις περιπτώσεις που αφορούν το εν λόγω Νομικό Πρόσωπο.
 2. Αληθεύει ή όχι ότι οι ανείσπρακτες οφειλές στην ΔΕΥΑΜ αγγίζουν τα 8 εκ € όταν στα τέλη του 2014 ήταν περίπου 5εκ €; Τι έχετε να πείτε στους δημότες όταν σε μελλοντικό χρόνο, ιδιαίτερα στους συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους,  αναγκαστούν να επωμιστούν μέρους του δημιουργούμενου χρέους λόγω της δικής σας πολιτικής;
 3. κ. Πρόεδρε του Πνευματικού Κέντρου, πρόσφατα αναθέσατε με απόφασή σε προμηθευτή τη συντήρηση γηπέδων. Ποιος υπογράφει τη σχετική μελέτη-τεχνική περιγραφή η οποία αποτυπώνεται στην απόφαση με αριθμό 4089/11-12-2018. Σημειώνω ότι ακόμα μας χρωστάτε τα σχετικά στοιχεία για το θέμα που ζητήσαμε με αίτησή μας στις 23-10-2018.

Κων/νος Γιαννόπουλος

Σπύρος Διαμαντόπουλος

Δημοτικοί Σύμβουλοι Ι.Π. Μεσολογγίου

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι, Συνδημότισσες και Συνδημότες, εδώ και λίγες μέρες παραλάβαμε αγωγή από το Δήμαρχο και τους κ.κ. Καρβέλη, Καραπαπά, Σκαρμούτσο και Παπαδόπουλο με βάση την οποία είμαστε κατηγορούμενοι για συκοφαντική Δυσφήμιση που προήλθε από κείμενό μας που δημοσιεύτηκε στον Τύπο σχετικά με το έργο  «Συντήρηση και Εκσυγχρονισμός Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων αντλιοστασίων ομβρίων, υποδομών από τις καταστροφικές πλημμύρες Οκτωβρίου 2016 στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου». 

Καταρχήν θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας και τις ευχαριστίες μας στην εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ» η οποία ήταν μία από τα τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα που δημοσίευσαν το κείμενο αλλά η μοναδική που στοχοποιήθηκε και δέχτηκε παρόμοια αγωγή.

Εμείς καταδικάζουμε την ενέργεια των παραπάνω και όσον αφορά εμάς αλλά και όσον αφορά την εφημερίδα. Θεωρούμε την ενέργεια αυτή απόπειρα πολιτικού εκφοβισμού και φίμωσης. Δε θεωρούμε δε καθόλου τυχαία την επιλογή του χρόνου αλλά και την επιλεκτική αγωγή κατά επτά από τους δέκα Δημοτικούς Συμβούλους που υπέγραψαν το επίμαχο κείμενο.

Καλούμε τους συναδέλφους δημοτικούς Συμβούλους που υπέγραψαν την αγωγή να το ξανασκεφτούν και να αποσυρθούν από αυτή τη δικαστική διαδικασία. Καλούμε τους υπολοίπους Δημοτικούς Συμβούλους να τοποθετηθούν δημόσια στο Δημοτικό Συμβούλιο ή μέσω του Τύπου και να εκφράσουν την άποψή τους. Η σιωπή τους θα θεωρηθεί από εμάς ως έγκριση των πολιτικών διώξεών μας.

Επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματός μας.

 

Κων/νος Γιαννόπουλος

Σπύρος Διαμαντόπουλος

Δημοτικοί Σύμβουλοι Ι.Π. Μεσολογγίου

Σελίδα 1 από 20

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία