Αγγελίες    Επικοινωνία

Mε ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, ο 6ος κολυμβητικός διάπλους Α/Θ.

Οι 44 αθλητές που έλαβαν μέρος (12 Μεσολογγίτες και 32 από διάφορα μέρη της Ελλάδος) αγωνίστηκαν στην κολύμβηση ανοικτής θάλασσας στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ του νησιού Αι Σώστης και Τουρλίδας Μεσολογγίου. Τριάντα αθλητές κολύμπησαν στην απόσταση των 4 Km και 14 στην μαραθώνια κολύμβηση των 8 Κm. Ο αγώνας διεξήχθη με τις ιδανικότερες συνθήκες και όλοι οι κολυμβητές απόλαυσαν την διαδρομή. Επίσης είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο νησί του Αι Σώστη και γνωρίσουν την ιστορία του.

Ευχαριστούμε όλους τους κολυμβητές που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τα κορίτσια της ομάδας καγιάκ του Ναυτικού ομίλου Μεσολογγίου για την σπουδαία δουλειά που έκαναν, τον φίλο μας κολυμβητή Αντώνη Χρήστου από την Πρέβεζα για την αρωγή του, την ΕΟΕΔ Μεσολογγίου για την παρουσία της και όλους τους φωτογράφους, εθελοντές και τα μέλη μας που εργάσθηκαν για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου και το μέλος μας & εμπνευστής του όλου εγχειρήματος Αντώνης Τσουμπελής, με τα μέσα και τους πόρους που διαθέτουν, προσπαθούν κάθε χρόνο να αναβαθμίσουν το ναυταθλητικό αυτό γεγονός που έχει τεράστιες προοπτικές!! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας του χρόνου στον 7ο διάπλου Μεσολόγγι 2020!

Όσοι μικροί μας φίλοι θέλουν να γνωρίσουν και να συμμετέχουν στις ναυταθλητικές μας δράσεις, ας επικοινωνήσουν για canoe kayak στο τηλ 6989835075, 6947262287 και για παιδική ιστιοπλοΐα optimist στο 6974271607, 6930698881. Oι ενήλικες που θέλουν να ασχοληθούν με την Ιστιοπλοΐα ανοικτής θάλασσας στο 6973694019 & 6978444888 και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Το ΔΣ του ΝΟΜ

Το Σάββατο 31 Αυγούστου διεξήχθη ο 6ος κωπηλατικός διάπλους της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, με τη συνεργασία του Ν.Ο.Μεσολογγίου, του Ν.Ο.Αιτωλικού και του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν γιορτή και ανοικτή για όσους διέθεταν σκάφη canoe kayak & SUP, όλων των ειδών και κατηγοριών. Οι 60 αθλητές που ήρθαν από όλη την Ελλάδα και τους ευχαριστούμε θερμά, είχαν την ευκαιρία να κωπηλατήσουν 15 περίπου χιλιόμετρα εντός του πυρήνα του εθνικού πάρκου των Λ/θ Μεσολογγίου – Αιτωλικού. Η εκκίνηση δόθηκε στο Αιτωλικό και ο τερματισμός ήταν στο λιμάνι Μεσολογγίου, όπου έγιναν οι απονομές μεταλλίων & αναμνηστικών t-shirts και υπήρχε μπουφές για όλους τους συμμετέχοντες.

Ο Ν.Ο.Μεσολογγίου με τις δράσεις του προωθεί το ναυταθλητισμό και τον εναλλακτικό αθλητικό τουρισμό στην περιοχή, εκμεταλλευόμενος το συγκριτικό πλεονέκτημα της λιμνοθάλασσας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο ΙΠ Μεσολογγίου για τη υποστήριξη των δράσεων μας, το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου, τα μέλη, τους φίλους μας φωτογράφους και φυσικά τους παρακάτω πολύτιμους χορηγούς μας: ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΒΑΣΚΑΝΤΗΡΑΣ, SOCRATES ORGANIC VILLAS, ΑΛΑΤΙΕΡΑ, AL VENTO, MAREA, ΖΕΦΥΡΟΣ, ΠΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΒΑ ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ & XDREAM WATER ACTION. Στην εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους οι δημοτικοί σύμβουλοι Παρασκευή Πετρονικολού, Περσεφόνη Μελαχρή, Νίκος Καραπάνο & Γεώργιος Σωτηρακόπουλο, ο πρόεδρος του Εμπορ/κου Συλλόγου Βασίλης Σπυρόπουλος και ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Ανθ/xoς Γεώργιος Παπαγεωργίου.

Είναι πολύ ενθαρρυντικό το ότι κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι ακτιβιστές και λάτρεις του εναλλακτικού αθλητικού τουρισμού συμμετέχουν σε αυτή τη δράση μας, αυτό μας χαροποιεί και μας προσθέτει επιπλέον ευθύνες, τους ευχαριστούμε θερμά και τους υποσχόμαστε ότι κάθε χρόνο η διοργάνωση θα γίνεται καλύτερη.

Ραντεβού την Κυριακή 8 Σεπτέμβρη στην Τουρλίδα στο Κολυμβητικό διάπλου 2019.

Το ΔΣ του ΝΟΜεσολογγίου

Σας ενημερώνουμε ότι μετά το Αυγουστιάτικο διάλειμμα, οι προπονήσεις του Optimist για παιδιά από 7 έως 14 ετών θα ξεκινήσουν την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στις 10,00, στις εγκαταστάσεις του ΝΟΜ στο λιμάνι.

Λίγα λόγια για τα οφέλη που αποκομίζει ένα παιδί κάνοντας ιστιοπλοΐα και είναι αρκετά για να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα του: Το παιδί είναι κοντά στη φύση και μαθαίνει να σέβεται και να αγαπά τη θάλασσα, να γνωρίζει τους ανέμους και την ναυτική ορολογία.

Η ιστιοπλοΐα βοηθάει το παιδί να μαθαίνει πώς να παίρνει τις σωστές αποφάσεις, να σκέφτεται λύσεις, να ανταπεξέρχεται σε δύσκολες συνθήκες και εντέλει να είναι υπεύθυνο για τον εαυτό του. Επίσης, επειδή το άθλημα προϋποθέτει καλό προγραμματισμό και οργάνωση, το παιδί είναι πιο εύκολο να έχει αυτά τα στοιχεία και στις υπόλοιπες δραστηριότητες του. Όλα αυτά δίνουν στο παιδί ένα αέρα ανεξαρτησίας και αυτοπεποίθηση.

Σας περιμένουμε!!

Πληροφορίες - εγγραφές: 6974271607, 6978444888, 6973694019 & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου και Ν.Ο. Αιτωλικού διοργανώνουν για 5η φορά τον Κωπηλατικό Διάπλου της Λ/Θ, με την υποστήριξη του Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου.

Ενημερώνουμε τους φίλους μας και τα σωματεία που θέλουν να συμμετέχουν, ότι ο κωπηλατικός διάπλους 15Χλμ της Λ/Θ 2019 θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 31 Αυγούστου το απόγευμα 16.00 με αφετηρία τη δυτική παραλία Αιτωλικού και τερματισμό το λιμάνι Μεσολογγίου. Ο κωπηλατικός διάπλους δεν είναι αγώνας!

Είναι γιορτή και σκοπός του είναι η προβολή της Λιμνοθάλασσας, της πλούσιας ορνιθοπανίδας και του αθλήματος! Η συμμετοχή είναι ανοικτή για όλους όσους θέλουν να κωπηλατήσουν στα ήρεμα και φιλόξενα νερά της. Μπορούν να λάβουν μέρος όσοι διαθέτουν καγιάκ, κάνοε,SUP, όλων των ειδών και κατηγοριών.

Λεπτομέρειες και τη προκήρυξη της διοργάνωσης θα την βρείτε στο www.nommes.gr.

Πληροφορίες και εγγραφές στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 08/08/2019

Το φετινό Lagoon Festival στο Αιτωλικό, που διήρκεσε από 26 μέχρι 28 Ιουλίου, ήταν μια γιορτή που περιελάμβανε πλούσιο πρόγραμμα με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Χορός, τραγούδι, βόλτα με κανόε καγιάκ από το Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου, βόλτα με γαΐτες και φωτογραφικό σαφάρι από το Σύλλογο Ελεύθερων Αλιέων, ιππασία από τον Ιππικό Όμιλο Αιτωλικού ήταν λίγα μόνο απ’ όσα απόλαυσαν οι θεατές και οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου μαζί με τους Bogaz Μusique, άφησαν τη δική τους πινελιά ξεσηκώνοντας το κοινό που εκδήλωσε την αγάπη του και τον θαυμασμό για τη μοναδική ερμηνεύτρια.

Ο επίλογος του τριήμερου αυτού Φεστιβάλ έδειξε πως ο κόσμος δείχνει το ενδιαφέρον του σε ξεχωριστές διοργανώσεις.

Και του χρόνου με ακόμα περισσότερες συμμετοχές!

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Το Μεσολόγγι τίμησε το νησί Κάλαμος

Παρουσία πλήθους κόσμου και σε κλίμα απόλυτου σεβασμού το Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος» και ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου διοργάνωσαν το Σάββατο 27 Ιουλίου στον Κάλαμο μία λιτή εκδήλωση με σκοπό να τιμήσουν το νησί που φιλοξένησε χιλιάδες Μεσολογγίτες κατά τη διάρκεια των Πολιορκιών, της Εξόδου και μέχρι την Απελευθέρωση της Ιερής Πόλης το 1829.

Η εκδήλωση ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου με Ιστιοπλοϊκό αγώνα στον οποίο συμμετείχαν σκάφη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών και συνεχίστηκε το απόγευμα με παρέλαση που πραγματοποίησαν στον περιφερειακό δρόμο του λιμανιού η φιλαρμονική του Μουσικού Ομίλου «Ιωσήφ Ρωγών» και τα χορευτικά τμήματα του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου και του συλλόγου Χοβολιωτών Αστακού.

Στη συνέχεια στον μικρό κήπο των πεσόντων αγωνιστών του νησιού που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του Ιερού Ναού έγιναν τα αποκαλυπτήρια ενός περικαλλούς μνημείου τιμής και ευγνωμοσύνης που φιλοτέχνησε για λογαριασμό των οργανωτών ο εικαστικός Βαγγέλης Ρόμπολας.

Η τελετή των αποκαλυπτηρίων περιελάμβανε δέηση που πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης Θεόφιλος, ομιλία από τον ιδρυτή της «Διεξόδου» Νίκο Κορδόση χαιρετισμούς από τον βουλευτή Αθανάσιο Καββαδά ως εκπρόσωπο της Βουλής, τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Μάκη Κοτσίρη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλάμου Γιάννη Κανδηλιώτη καθώς και καταθέσεις στεφάνων από τον αντιδήμαρχο Μεσολογγίου, τον Δήμαρχο Λευκάδος, τον εκπρόσωπο της Βουλής και τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης πολιτιστικούς φορείς.

Το μνημείο που δεσπόζει στον χώρο, ήταν τυλιγμένο με την σημαία του Μεσολογγίου, η στιγμή δε της αποκάλυψής του ήταν εξαιρετικά συγκινητική γιατί η καλλίφωνη χορωδία του Πνευματικού Κέντρου απέδιδε το «Ω Κολυμβήθρα Ιερά του Γένους Μεσολόγγι».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στο λιμάνι του νησιού με ομιλία του Γενικού Γραμματέα του Ναυτικού Ομίλου Νίκου Χαντζή στην Αγγλική γλώσσα για τους αλλοδαπούς παραθεριστές του νησιού, χαιρετισμό του Μητροπολίτη Λευκάδος Θεόφιλου, παραδοσιακούς χορούς, συναυλία, χορωδιακά τραγούδια και απονομές τιμητικών διακρίσεων ενώ αργά το βράδυ μια υπέροχη μουσική βραδιά που επιμελήθηκαν και απέδωσαν οι μουσικοί Θωμάς Θεοφυλάτος, Δημήτρης Μανωλάτος, Δημήτρης Ραϊδης και Σπύρος Χολέβας «δωρίθηκε» στους 150 Μεσολογγίτες και Αστακιώτες που συμμετείχαν ενεργά στις εκδηλώσεις.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Επίσκοπος Θεόφιλος που κατάγεται και αυτός από τον Κάλαμο συγκινημένος από την ενέργεια του Ναυτικού Ομίλου και της «Διεξόδου» πραγματοποίησε την Κυριακή το πρωί πανηγυρική αρχιερατική λειτουργία αφιερωμένη στους πεσόντες ήρωες της Φρουράς του Μεσολογγίου.

Έτσι με την εκδήλωση αυτή και την ανέγερση του μνημείου το σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του Καλάμου που συνδέεται με την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, μπήκε στην θέση του, και από εδώ και πέρα θα υπάρχει ένα σημάδι, που θα το διατηρεί για πάντα στην μνήμη των ανθρώπων.

Σελίδα 1 από 23

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία