Αγγελίες    Επικοινωνία

Σε αιμοδοσία θα προχωρήσουν τα μέλη της Μοτοσυκλετικής Λέσχης Μεσολογγίου από τη Δευτέρα 22 έως και την Πέμπτη 25 Οκτώβρη.

Οι ώρες που μπορούν οι εθελοντές αιμοδότες να προσέρχονται στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου και να δίνουν αίμα είναι από τις 9 το πρωί ως τη 13:30 το μεσημέρι και την Τετάρτη από τις 5 το απόγευμα ως τις 8 το βράδυ. Οι αιμοδότες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και την κάρτα εθελοντή αιμοδότη για όσους διαθέτουν.

Το αίμα που θα συγκεντρωθεί είναι για την τράπεζα αίματος της Λέσχης, σε περίπτωση που κάποιο μέλος, συγγενής ή φίλος χρειαστεί.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Ο Διευθυντής και το προσωπικό του «ΔΗΜΗΤΡΟΥΚΕΙΟΥ» Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου ευχαριστεί θερμά την Μοτολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για την έμπρακτη απόδειξη ανθρωπιάς και ευαισθησίας στον ιδιαίτερο χώρο της εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή.

Η Μοτολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου προσέφερε εκπαιδευτικό – παιδαγωγικό υλικό αντί στεφάνου εις μνήμη του Παναγιώτη Χονδρού με στόχο την καλύτερη δυνατή γνωστική εξέλιξη των μαθητών μας.

Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια, στους φίλους & συγγενείς.

 

Ο Δ/ΝΤΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΡΜΑΝΤΖΗΣ

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18-2-2018 με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

Το διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους: τους εργαζομένους, τις οικογένειες τους, τους φίλους μας, αλλά και εκπρόσωπους του Δήμου, της ΠΟΕ ΟΤΑ, του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας, του Εργατικού Κέντρου καθώς και της Μοτολέσχης Μεσολογγίου. Το ότι βρεθήκαμε όλοι μαζί, επικοινωνήσαμε και διασκεδάσαμε μας γεμίζει χαρά και μας δίνει αισιοδοξία για το μέλλον και σας ευχαριστούμε θερμά γι΄ αυτό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 30/11/2017

 

Eνας απ’ τους σκοπούς του γραφείου εθελοντισμού του Δήμου μας, είναι τόσο η παρουσίαση των συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του, όσο και η ανάδειξη του έργου και της προσφοράς τους στο κοινό καλό ως εργαλείο καλλιέργειας της παιδείας του εθελοντισμού.

Στην προσπάθειά μας αυτή και με αρωγό την εφημερίδα «Αιχμή» παρουσιάζουμε σήμερα τη Μοτολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Ελπίζουμε πως η στήλη του Εθελοντισμού θα συμβάλλει στην καλλιέργεια και διάδοση του εθελοντικού ιδεώδους και περιμένουμε τις παρατηρήσεις, τη γνώμη και την εποικοδομητική κριτική σας στο mail του γραφείου εθελοντισμού: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Με εκτίμηση
Μάκης Κουτσαγγέλης

 

Πώς θα παρουσιάζατε την ομάδα σας στους πολίτες του δήμου μας;

Η Μοτολέσχη της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ιδρύθηκε το 2012. Μέλος της μπορεί να γίνει κάθε μοτοσυκλετιστής. Σκοπός της είναι να συγκεντρώνει και να υποστηρίζει τους μοτοσυκλετιστές, να διαδίδει τη χρήση της μοτοσυκλέτας ως μέσου μεταφοράς, εργασίας και αναψυχής, να οργανώνει και να πραγματοποιεί δραστηριότητες που προάγουν την κυκλοφοριακή παιδεία και τη βελτίωση της συμπεριφοράς όλων στο δρόμο σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας «Μοτοθέσις» και τις άλλες Μοτολέσχες.

 

Τι σημαίνει για σας εθελοντισμός;

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 30/11 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Με στόχο μια διαφορετική προσέγγιση των θεμάτων ασφάλειας της μοτοσικλέτας πραγματοποιήθηκε η σχετική εκδήλωση στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Γραφείο Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, σε συνεργασία με το Ανοιχτό Κέντρο Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, τη Μοτολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και την υποστήριξη της Α᾽ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Ομιλητής ήταν ο Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Μοτοσικλέτας «Μοτοθέσις», Θωμάς Κακαδιάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο που το Ινστιτούτο αντιλαμβάνεται την ασφάλεια, το πρόγραμμα που παρουσιάζεται στα σχολεία καθώς και την εκπαίδευση που παρέχεται σε μοτοσικλετιστές που ήδη έχουν αποκτήσει άδεια οδήγησης και θέλουν να βελτιώσουν την ασφάλειά τους στο δρόμο. Ο κ. Κακαδιάρης μίλησε επίσης για τον εξοπλισμό που πρέπει να έχει ένας αναβάτης, ώστε να οδηγεί με ασφάλεια, καθώς και τον τρόπο που πρέπει να επιλέξει την εξάρτησή του.

Οι παρουσίαση γίνεται μέσα σε ένα τριήμερο δράσεων που ξεκίνησε από το 2ο λύκειο Μεσολογγίου, την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε στο ΤΕΙ, ενώ η τελευταία ημέρα θα περιλαμβάνει αναφορά στον τρόπο που δομείται η εκπαίδευση μετά την απόκτηση της άδειας οδήγησης για τη βελτίωση της ασφάλειας και συμπεριφοράς στους δρόμους. Το δια ταύτα σε όλο αυτό είναι η βελτίωση ασφάλειας με την εκπαίδευση και όχι μέσα από αστυνομικά μέτρα και απαγορεύσεις, όπως υπογράμμισε ο κ. Κακαδιάρης, μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ. «Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι οδηγοί, να δώσουμε καλύτερα παραδείγματα στους νεότερους και όχι να περιμένουμε από την επόμενη γενιά να βελτιωθεί, ενώ εμείς υιοθετούμε ό,τι χειρότερο έχουμε μάθει στα χρόνια που πέρασαν», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, αισιοδοξώντας ότι το μήνυμα θα έχει αποδέκτες δεδομένου ότι η προσπάθεια θα είναι συνεχής.

Εκτός από τους σπουδαστές και τους καθηγητές του ΤΕΙ, παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Τ. Σκαρμούτσος, η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και εργαζόμενη στο ΤΕΙ, Β. Τσέλιου- Παναγοδήμου, ο πρόεδρος, Γ. Ντίνιας και μέλη της Μοτοσικλετικής Λέσχης Μεσολογγίου, καθώς και άλλα στελέχη της «Μοτοθέσις». Οι σπουδαστές και οι υπόλοιποι παραβρισκόμενοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον απευθύνοντας και ερωτήματα στον ομιλητή, ο οποίος έλυσε όλες τις απορίες τους.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Περισσότερες από 400 μοτοσικλέτες κατέκλυσαν το λιμάνι Μεσολογγίου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Μοτοσυκλετικής Λέσχης Μεσολογγίου. Μέλη λεσχών από όλη την Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο, αλλά και από αλλού έφθασαν στο Μεσολόγγι για να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση της λέσχης του Μεσολογγίου συνδυάζοντας και μια βόλτα καθώς και ο καιρός ήταν ευνοϊκός. Φυσικά όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα για το Μεσολόγγι υποσχόμενοι ότι θα ξανάρθουν.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο δήμαρχος Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό και τις καλύτερες ευχές του στους μοτοσικλετιστές, υποσχόμενος ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την δημιουργία πίστας motocross στον Εύηνο, όπως του ζήτησαν λίγο νωρίτερα τα μέλη της λέσχης. Ο κ. Καραπάνος ενημέρωσε ότι η προσπάθεια είχε ξεκινήσει με την ανάληψη των καθηκόντων του, όμως προέκυψε κάποια εμπλοκή που έβαλε φρένο.

Η Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Μεσολογγίου βράβευσε το μέλος της, Χρήστο Τομαρά, που τίμησε τόσο τη λέσχη όσο και το Μεσολόγγι με την πρώτη πανελλήνια θέση που κατέκτησε σε αγώνες motocross. Τις ευχές του έστειλε και ο Μητροπολίτης ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ενώ διανεμήθηκαν και βιβλία για τον Άγιο Κοσμά προσφορά της Μητρόπολης. Την κοπή της πίτας ακολούθησε γλέντι με μουσική,  σουβλάκια και άλλα εδέσματα, που ήταν προσφορά της Μεσολογγίτης Λέσχης αλλά και άλλων όπως του Αγρινίου.

Εκτός από τους ίδιους τους μοτοσικλετιστές στο λιμάνι βρέθηκαν και πολλοί ντόπιοι οι οποίοι θαύμασαν τις δίτροχες καλλονές, ενώ πολλοί ήταν και οι χορηγοί που στήριξαν την εκδήλωση.  

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία