Αγγελίες    Επικοινωνία

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 30/11/2017

 

Eνας απ’ τους σκοπούς του γραφείου εθελοντισμού του Δήμου μας, είναι τόσο η παρουσίαση των συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του, όσο και η ανάδειξη του έργου και της προσφοράς τους στο κοινό καλό ως εργαλείο καλλιέργειας της παιδείας του εθελοντισμού.

Στην προσπάθειά μας αυτή και με αρωγό την εφημερίδα «Αιχμή» παρουσιάζουμε σήμερα τη Μοτολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Ελπίζουμε πως η στήλη του Εθελοντισμού θα συμβάλλει στην καλλιέργεια και διάδοση του εθελοντικού ιδεώδους και περιμένουμε τις παρατηρήσεις, τη γνώμη και την εποικοδομητική κριτική σας στο mail του γραφείου εθελοντισμού: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Με εκτίμηση
Μάκης Κουτσαγγέλης

 

Πώς θα παρουσιάζατε την ομάδα σας στους πολίτες του δήμου μας;

Η Μοτολέσχη της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ιδρύθηκε το 2012. Μέλος της μπορεί να γίνει κάθε μοτοσυκλετιστής. Σκοπός της είναι να συγκεντρώνει και να υποστηρίζει τους μοτοσυκλετιστές, να διαδίδει τη χρήση της μοτοσυκλέτας ως μέσου μεταφοράς, εργασίας και αναψυχής, να οργανώνει και να πραγματοποιεί δραστηριότητες που προάγουν την κυκλοφοριακή παιδεία και τη βελτίωση της συμπεριφοράς όλων στο δρόμο σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας «Μοτοθέσις» και τις άλλες Μοτολέσχες.

 

Τι σημαίνει για σας εθελοντισμός;

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 30/11 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Με στόχο μια διαφορετική προσέγγιση των θεμάτων ασφάλειας της μοτοσικλέτας πραγματοποιήθηκε η σχετική εκδήλωση στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Γραφείο Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, σε συνεργασία με το Ανοιχτό Κέντρο Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, τη Μοτολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και την υποστήριξη της Α᾽ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Ομιλητής ήταν ο Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Μοτοσικλέτας «Μοτοθέσις», Θωμάς Κακαδιάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο που το Ινστιτούτο αντιλαμβάνεται την ασφάλεια, το πρόγραμμα που παρουσιάζεται στα σχολεία καθώς και την εκπαίδευση που παρέχεται σε μοτοσικλετιστές που ήδη έχουν αποκτήσει άδεια οδήγησης και θέλουν να βελτιώσουν την ασφάλειά τους στο δρόμο. Ο κ. Κακαδιάρης μίλησε επίσης για τον εξοπλισμό που πρέπει να έχει ένας αναβάτης, ώστε να οδηγεί με ασφάλεια, καθώς και τον τρόπο που πρέπει να επιλέξει την εξάρτησή του.

Οι παρουσίαση γίνεται μέσα σε ένα τριήμερο δράσεων που ξεκίνησε από το 2ο λύκειο Μεσολογγίου, την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε στο ΤΕΙ, ενώ η τελευταία ημέρα θα περιλαμβάνει αναφορά στον τρόπο που δομείται η εκπαίδευση μετά την απόκτηση της άδειας οδήγησης για τη βελτίωση της ασφάλειας και συμπεριφοράς στους δρόμους. Το δια ταύτα σε όλο αυτό είναι η βελτίωση ασφάλειας με την εκπαίδευση και όχι μέσα από αστυνομικά μέτρα και απαγορεύσεις, όπως υπογράμμισε ο κ. Κακαδιάρης, μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ. «Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι οδηγοί, να δώσουμε καλύτερα παραδείγματα στους νεότερους και όχι να περιμένουμε από την επόμενη γενιά να βελτιωθεί, ενώ εμείς υιοθετούμε ό,τι χειρότερο έχουμε μάθει στα χρόνια που πέρασαν», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, αισιοδοξώντας ότι το μήνυμα θα έχει αποδέκτες δεδομένου ότι η προσπάθεια θα είναι συνεχής.

Εκτός από τους σπουδαστές και τους καθηγητές του ΤΕΙ, παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Τ. Σκαρμούτσος, η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και εργαζόμενη στο ΤΕΙ, Β. Τσέλιου- Παναγοδήμου, ο πρόεδρος, Γ. Ντίνιας και μέλη της Μοτοσικλετικής Λέσχης Μεσολογγίου, καθώς και άλλα στελέχη της «Μοτοθέσις». Οι σπουδαστές και οι υπόλοιποι παραβρισκόμενοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον απευθύνοντας και ερωτήματα στον ομιλητή, ο οποίος έλυσε όλες τις απορίες τους.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Περισσότερες από 400 μοτοσικλέτες κατέκλυσαν το λιμάνι Μεσολογγίου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Μοτοσυκλετικής Λέσχης Μεσολογγίου. Μέλη λεσχών από όλη την Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο, αλλά και από αλλού έφθασαν στο Μεσολόγγι για να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση της λέσχης του Μεσολογγίου συνδυάζοντας και μια βόλτα καθώς και ο καιρός ήταν ευνοϊκός. Φυσικά όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα για το Μεσολόγγι υποσχόμενοι ότι θα ξανάρθουν.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο δήμαρχος Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό και τις καλύτερες ευχές του στους μοτοσικλετιστές, υποσχόμενος ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την δημιουργία πίστας motocross στον Εύηνο, όπως του ζήτησαν λίγο νωρίτερα τα μέλη της λέσχης. Ο κ. Καραπάνος ενημέρωσε ότι η προσπάθεια είχε ξεκινήσει με την ανάληψη των καθηκόντων του, όμως προέκυψε κάποια εμπλοκή που έβαλε φρένο.

Η Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Μεσολογγίου βράβευσε το μέλος της, Χρήστο Τομαρά, που τίμησε τόσο τη λέσχη όσο και το Μεσολόγγι με την πρώτη πανελλήνια θέση που κατέκτησε σε αγώνες motocross. Τις ευχές του έστειλε και ο Μητροπολίτης ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ενώ διανεμήθηκαν και βιβλία για τον Άγιο Κοσμά προσφορά της Μητρόπολης. Την κοπή της πίτας ακολούθησε γλέντι με μουσική,  σουβλάκια και άλλα εδέσματα, που ήταν προσφορά της Μεσολογγίτης Λέσχης αλλά και άλλων όπως του Αγρινίου.

Εκτός από τους ίδιους τους μοτοσικλετιστές στο λιμάνι βρέθηκαν και πολλοί ντόπιοι οι οποίοι θαύμασαν τις δίτροχες καλλονές, ενώ πολλοί ήταν και οι χορηγοί που στήριξαν την εκδήλωση.  

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Η Μοτολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου εκφράζει στην οικογένεια και στην Λέσχη της Πρέβεζας τα θερμά της συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό του φίλου και συνταξιδιώτη Κώστα Μπάλλα.

Εκ του Δ.Σ.

Η ΜΟΤΟΛΕΣΧΗ Ι.Π. Μεσολογγίου ευχαριστεί τις Λέσχες Βορειοδυτικής Ελλάδας (και όχι µόνο) καθώς και τους µεµονωµένους µοτοσυκλετιστές που την τίµησαν µε την παρουσία τους στην καθόλα επιτυχηµένη εκδήλωση «Κοπή πίτας Λεσχών Βορειοδυτικής Ελλάδος» στο Μεσολόγγι την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015.

Παράλληλα ευχαριστεί τον Δήµαρχο και Πρόεδρο του Λιµενικού Ταµείου κ. Καραπάνο καθώς επίσης τον αντιδήµαρχο κ. Γιαννόπουλο και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ κ. Καραπαπά για την παρουσία τους στην εκδήλωση, την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, το Λιµεναρχείο Μεσολογγίου καθώς και την Οµάδα Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου για την παρουσία της στον χώρο.

Ένα µεγάλο ευχαριστώ στον Αστυνοµικό Διευθυντή Αιτωλίας κ. Κοτρωνιά και ιδιαίτερα στην Αστυνοµικό Διευθυντή της Τροχαίας κ. Βούρβαχη καθώς διέθεσε την δύναµη της υπηρεσίας της για την οµαλή έκβαση της εκδήλωσης.

Επίσης ευχαριστούµε όλους τους δωροθέτες και ιδιαίτερα τον µεγάλο χορηγό κτήµα αδελφών Μετάνοια.

Τέλος, µέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθεί στο Κέντρο Ηµέρας ΕΨΥΠΕΑ Μεσολογγίου.

Εκ του Δ.Σ.

Εγκαίνια και κοπή πίτας για την Μοτολέσχη Ι.Π Μεσολογγίου την Κυριακή το πρωί 16/2 στο νέο χώρο που δημιούργησαν με κόπο και πολύ μεράκι τα μέλη του συλλόγου επί της οδού Ναυπάκτου στο Μεσολόγγι.

Το παρών έδωσαν δεκάδες φίλοι των δυο τροχών από διάφορα μέρη της Ελλάδας (Άρτα - Γιάννενα - Φιλιππιάδα - Πρέβεζα - Αγρίνιο - Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Καλαμάτα) θέλοντας να αποτελέσουν υποστηριχτές αυτής της νέας προσπάθειας που κάνει η Μοτολέσχης Μεσολογγίου.

Τα μέλη του Δ.Σ. θα ήθελαν να ευχαριστήσουν ιδιαίτερα το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και την Ελληνική Αστυνομία για την παραχώρηση του χώρου στις παλιές καπναποθήκες.

Τα γραφεία της Λέσχης θα είναι ανοιχτά κάθε Δευτέρα και Παρασκευή 6:00 με 9:00.

Πηγή: aitosports.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία