Αγγελίες    Επικοινωνία

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 917

Ένα από τα πρώτα πράγματα που προσπάθησε να «φτιάξει» στην Αστυνομία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά την ανάληψη των καθηκόντων στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, είναι οι «αποδεκατισμένες» μάχιμες υπηρεσίες.

Οι υπηρεσίες, δηλαδή, που βρίσκονται δίπλα στον πολίτη και αφορούν στην αστυνόμευση. Ο υπουργός ήξερε από πρώτο χέρι ότι ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών υπηρετούν σε «θέσεις γραφείου», επιτελεία, συνοδείες επισήμων και άλλες θέσεις που δεν χαρακτηρίζονται ως «μάχιμες».

Έτσι, έδωσε εντολή στους υπηρεσιακούς παράγοντες να εκδοθούν σχετικές διαταγές που θα «διορθώνουν» την κατάσταση. Δηλαδή, που θα παίρνουν αστυνομικούς από επιτελεία και συνοδείες και θα τους μετακινούν σε υπηρεσίες που ασχολούνται με το μέτωπο της εγκληματικότητας.

Πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι παρότι στην αρχή έγινε πράγματι μία τέτοια προσπάθεια και ενισχύθηκαν μάχιμες υπηρεσίες, υπήρξαν τελικά και πολλά παραδείγματα, στα οποία δεν εφαρμόστηκαν οι εντολές Χρυσοχοΐδη. Αστυνομικοί πήραν φύλλο πορείας για τη νέα τους υπηρεσία και -πριν ακόμα πιάσουν δουλειά- επέστρεψαν σε «ευνοϊκές» θέσεις. Το αποτέλεσμα είναι το αρχηγείο να ψάχνει ξανά το που βρίσκεται ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας και το Αστυνομικό Τμήμα Μεσολογγίου. Φέτος στις τακτικές μεταθέσεις η υπηρεσία ενισχύθηκε με 14 αστυνομικούς. Στην πραγματικότητα, όμως, όπως εξηγούν συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., αυτό δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα. Το Α.Τ. Μεσολογγίου υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορεί να βγάλει περιπολικό, παρά τα έντονα κρούσματα εγκληματικότητας, κυρίως ανάμεσα σε ομάδες Ρομά που σε αρκετές περιπτώσεις είναι ένοπλες.

Ενδεικτικό είναι πρόσφατο παράδειγμα. Συμμορία επιχείρησε να κλέψει ΑΤΜ και βενζινάδικο, έγινε αντιληπτή από πολίτες που κάλεσαν την Αστυνομία αλλά δεν υπήρχε περιπολικό. Και αυτό διότι υπήρχαν στο Τμήμα μόνο δύο άντρες, ένας αξιωματικός υπηρεσίας και ένας ακόμα αστυνομικός. Έπρεπε δηλαδή να μπει «λουκέτο» στο Τμήμα για να επιληφθούν του περιστατικού.

Γύρισε Αθήνα

Από τους 14 αστυνομικούς που μετατέθηκαν στην Αιτωλία, ο ένας γύρισε πίσω στην Αθήνα με απόσπαση για τη φύλαξη επισήμου. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός, όπως και πολλοί άλλοι, φαίνεται στα χαρτιά ότι υπηρετεί στην Ασφάλεια, ενώ στην πραγματικότητα βρίσκεται σε συνοδεία προσώπου-στόχου. Επίσης, στην Αιτωλία αστυνομικός έφυγε από το Αστυνομικό Τμήμα για να μετακινηθεί σε θέση στο επιτελείο. Αν σε όλα αυτά συνυπολογιστεί και ότι ένα 10% της δύναμης διατίθεται στα νησιά για το μεταναστευτικό, μπορεί εύκολα κάποιος να καταλάβει την υποστελέχωση.

 «Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας ζητάμε να εφαρμοστεί η διαταγή του αρχηγού και του υπουργού για να αποσυμφορηθούν τα επιτελεία και να βγουν οι αστυνομικοί στο δρόμο, στο πλευρό του πολίτη. Έχουμε παραδείγματα μετακινήσεων αστυνομικών χωρίς σχετικές διαταγές, οι οποίοι αφήνουν τις μάχιμες θέσεις για άλλες υπηρεσίες. Σε λίγο, έτσι όπως εξελίσσεται το θέμα, θα πάρουμε ένα μεγάλο λουκέτο και θα κλείσουμε το Αστυνομικό Τμήμα Μεσολογγίου. Η επόμενη κίνηση της Ένωσης, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, είναι να διαμαρτυρηθούμε συμβολικά έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας, προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος για τους λόγους που δεν αστυνομεύεται η περιοχή», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας, Χρήστος Τέγας.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 08/08/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Να αδειάσουν τα Επιτελεία από το πλεονάζον προσωπικό και να ενισχυθούν οι μάχιμες υπηρεσίες, ζητά με έγγραφό του προς όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγος, Μιχάλης Καραμαλάκης.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, που δημοσιεύει το Katechaki, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι στα Επιτελεία αρκετών Διευθύνσεων έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αρκετά πάνω μάλιστα από τις οργανικές θέσεις που έχουν προβλεφθεί. Όπως σημειώνει ο Αντιστράτηγος Καραμαλάκης: «αυτό επηρεάζει αρνητικά την ομαλή λειτουργία, την απόδοση και την εν γένει εικόνα των Υπηρεσιών, προκαλεί δυσμενή σχόλια και λειτουργεί ανασταλτικά στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 08/08 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 25/07/2019

Σαν θαυματοποιό περιμένουν το νέο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη οι τοπικές κοινωνίες, αλλά και οι κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις καθώς σε αυτόν στρέφονται οι ελπίδες για την βελτίωση των συνθηκών και στην Α.Δ. Αιτωλίας.

Στο προηγούμενο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ φιλοξενήθηκε ρεπορτάζ με τα πρώτα στοιχεία που συλλέχθηκαν, όμως ολοένα και έρχονται καινούργια. Η έλλειψη αστυνόμευσης, όπως είχε αναφερθεί οφείλεται και στο γεγονός ότι τα γραφεία έχουν γεμίσει ασφυκτικά από αστυνομικούς, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και γυναίκες. Γενικότερα δηλαδή αποφεύγεται η απασχόληση γυναικών σε μάχιμες θέσεις με το αιτιολογικό, όπως λένε οι πληροφορίες, να μην...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 25/07 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Ο έως σήμερα υπαρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης επελέγη ως ο νέος αρχηγός του Σώματος.

Το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου έκανε δεκτή την εισήγηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ορίζοντας τον κ. Καραμαλάκη διάδοχο του Αριστείδη Ανδρικόπουλου, την παραίτηση του οποίου είχε ζητήσει ο κ. Χρυσοχοίδης την πρώτη κιόλας μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του.
O Μιχάλης Καραμαλάκης κατάγεται από τον Αχεντριά του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων Ηρακλείου, ενώ γεννήθηκε στο Σουφλί Νομού Έβρου το έτος 1964. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής το έτος 1982 και αποφοίτησε από την Σχολή Αξιωματικών το έτος 1988.

Αποφοίτησε ευδόκιμα από το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας (2000).
Συμμετείχε με επιτυχία σε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων και παρακολούθησε διάφορα συνέδρια, ημερίδες και διαλέξεις σε εξειδικευμένα θέματα Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Άσκησε καθήκοντα επί σειρά ετών ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας εκπροσωπώντας τους Έλληνες Αξιωματικούς σε διάφορα ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια, ομάδες εργασίας και ημερίδες. Επίσης, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Διοικητικού Συμβουλίου των Αστυνομικών Συνδικάτων (CESP), εργάστηκε σε θέματα αστυνομικής δικαιοδοσίας και εναρμόνισης των αστυνομικών και δικαστικών δομών στην Ευρώπη.
Υπηρέτησε ως Διοικητής σε διάφορες μάχιμες Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης επί είκοσι δύο (22) έτη.
Από τον Μάρτιο του 2012 με την προαγωγή του στο βαθμό του Ταξιάρχου τοποθετήθηκε ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, μέχρι και τον Απρίλιο του 2014.
Τον Απρίλιο του 2014 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, μέχρι και το Φεβρουάριο του 2016.

Την 16/02/2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.
Την 21/01/2017 τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.
Την 02/11/2018 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού του Σώματος.
Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

Πηγή: protothema.gr

Στις πληγείσες περιοχές βρέθηκε σήμερα νωρίς το πρωϊ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ο νέος υπουργός στις 7 το πρωί επισκέφθηκε τις περιοχές της Ναυπάκτου, Μακύνειας και άλλα σημεία της Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από την σφοδρή κακοκαιρία και συνομίλησε με κατοίκους των περιοχών. Παράλληλα βρέθηκε και στην Αχαΐα, στα σημεία όπου παρουσίασαν πλημμυρικά φαινόμενα.

Να σημειωθεί ότι η άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών στην περίπτωση της πλημμύρας που προκλήθηκε από την υπερχείλιση του χειμάρρου στο Δρέπανο, αποδείχθηκε σωτήρια , καθώς οι περισσότεροι από τους 1000 θαμώνες του κέντρου διασκέδασης που είχαν αποκλειστεί, είδαν έγκαιρα τα σωστικά συνεργεία και αντελήφθησαν πως ο απεγκλωβισμός τους ήταν θέμα χρόνου.

Πηγή: tempo24.news

Τέσσερις εναλλακτικές λύσεις για την κατασκευή της Ιονίας Οδού στην περιοχή του Αγίου Θωμά Μεσολογγίου μελετούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο στον προβλεπόμενο χρόνο και, ταυτόχρονα, να αναδειχθεί ο αρχαιολογικός χώρος της Αλίκυρνας που ήρθε στο φως στο πλαίσιο της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου.

Αυτό έκανε γνωστό ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Χρυσοχοϊδης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου. Ο βουλευτής, αφού επισήμαινε τη σημασία των ευρημάτων που έχουν φέρει στο φως οι σωστικές ανασκαφές που διεξάγονται στην περιοχή από την ΛΣΤ‘ Εφορία Αρχαιοτήτων, ρωτούσε τους αρμόδιους υπουργούς τι προτίθενται να πράξουν προκειμένου να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η ανασκαφή και, ταυτόχρονα, να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το έργο της Ιονίας Οδού, καθώς ο προβλεπόμενος σήμερα άξονάς της διέρχεται από τον πυρήνα της αρχαίας πόλης.

Η πλήρης απάντηση του υπουργού στο ερώτημα αυτό έχει ως εξής:

«Κατά την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου ‘’Ιόνια Οδός’’ στην περιοχή του Μεσολογγίου, στο πλαίσιο αρχαιολογικών ερευνών ήρθε στο φως τμήμα της αρχαίας αιτωλικής πόλης Αλίκυρνας. Η αρχαιολογική έρευνα, που ξεκίνησε το 2011, έχει εντοπίσει 10 εκτεταμένα συγκροτήματα, στα περισσότερα από τα οποία αναγνωρίζονται χώροι εμπορικών και εργαστηριακών δραστηριοτήτων. Επίσης, στη βορειότερη κορυφή του λόφου, διατηρούνται τα ερείπια μικρού οχυρωματικού περιβόλου.

Κατόπιν αυτού, η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου, σε συνεργασία με τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες, βρίσκεται σε στάδιο εξέτασης 4 εναλλακτικών λύσεων κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου, πέραν της εγκεκριμένης μελέτης του Βασικού Σχεδιασμού, με σκοπό την ανεύρεση της βέλτιστης λύσης που θα αναδείξει τον αρχαιολογικό χώρο της Αλίκυρνας, αλλά και θα επιτρέψει την ολοκλήρωση του έργου της Ιόνιας Οδού εντός του χρονοδιαγράμματος.

Ο φάκελος της μελέτης, όπου περιγράφονται αναλυτικά όλες οι εναλλακτικές λύσεις για τη συγκεκριμένη περιοχή, έχει ήδη αποσταλεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού».

Γιώργος Βαρεμένος
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
ΣΥΡΙΖΑ

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία