Αγγελίες    Επικοινωνία

Μίκρυνε η… ποµπή!

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 05/09/2019

 

Εν ποµπή έφθασαν, ο πρώην δήµαρχος Ν. Καραπάνος και οι εκλεγµένοι µε την παράταξή του σύµβουλοι στον προαύλιο χώρο του Τρικούπειου, για την ορκωµοσία της νέας δηµοτικής αρχής, προφανώς για να κάνουν εντύπωση, αλλά και να δείξουν ότι...

 Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Παραίτηση Μπιλάλη από την ΑΕΜ

Έχει παρέλθει αισίως μια εβδομάδα από την δεύτερη άκαρπη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε για την ΑΕΜ, και την απόφαση που είχε παρθεί τότε για την προσπάθεια ανάδειξη νέου διοικητικού συμβούλιου για την ομάδα του Μεσολογγίου.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι όποιες προσπάθειας του πρόεδρου της ομάδας Μιχάλη Μπιλάλη για την συγκρότηση νέου διοικητικού συμβουλίου έπεσαν στο κενό, με αποτέλεσμα την παραίτηση του, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα τις επόμενες ώρες – ημέρες, όπως και ότι η ομάδα οδηγείται σε εκλογική γενική συνέλευση σύμφωνα με το καταστατικό.

Το μόνο σίγουρο απ ότι φαίνεται το καλοκαίρι αναμένεται πολύ θερμό για τους κανονιέρηδες που μετά από 5 χρόνια κατάφεραν να επιστρέψουν στις Εθνικές κατηγορίες, αλλά κάνεις δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν θα καταφέρει να συμμετάσχει.

Πηγή: aitosports.gr

Στις 7 Μαΐου 2019 λήγει η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για το έργο ανακατασκευής και διαρρύθμισης του κτιρίου των παλιών καπναποθηκών στο Μεσολόγγι για την μεταφορά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας.

Την διακήρυξη δημοπράτησης του έργου υπέγραψε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και ο προϋπολογισμός είναι περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. Έτσι μετά από πολλά χρόνια αγώνων, έφθασε η ώρα να μετακινηθούν πλέον οι αστυνομικές υπηρεσίες από το ετοιμόρροπο που λειτουργούν σημερα. Το κτίριο των παλιών καπναποθηκών παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Προστασίας του Πολίτη για το σκοπό αυτό πριν από πέντε χρόνια. Η παραχώρηση είχε τον όρο ότι πρέπει να γίνουν οι ενέργειες μεταστέγασης εντός της πενταετίας, διαφορετικά το κτίριο θα επέστρεφε στον ιδιοκτήτη του. Επειδή δεν έγιναν εντός του χρονικού ορίου, δόθηκε μια παράταση δυο ετών και έτσι πιέστηκαν τα πράγματα και υπήρξε η θετική εξέλιξη.

Ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας Χρ. Τέγας και Μιχ. Μπιλάλης αντίστοιχα, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την αίσια έκβαση που ήταν αποτέλεσμα αγώνων ετών και κινητοποιήσεων των αστυνομικών, προκειμένου να καταφέρουν να πάνε σε ένα αξιοπρεπές και ασφαλές κτίριο.

Η ΑΙΧΜΗ από την πρώτη μέρα έκδοσής της, το 1995, είχε κάνει εκατοντάδες ρεπορτάζ για ένα μείζον θέμα που απασχολούσε την περιοχή. Μετά από δεκαετίες κοροιδίας ήρθε η ώρα το Μεσολόγγι να αποκτήσει ένα αξιοπρεπές κτίριο και οι αστυνομικοί να εργάζονται σε ανθρώπινο χώρο εργασίας. Κάτι που άλλες περιοχές το απολαμβάνουν εδώ και πάρα πολύ καιρό.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Δήμου:

Μετά την ανάρτηση της διακήρυξης δημοπράτησης του έργου της ανακατασκευής και διαρρύθμισης κτηρίου (πρώην αποθήκες καπνού) στο Μεσολόγγι προκειμένου να στεγασθεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος σε δήλωσή του αναφέρει: «Ένας συλλογικός αγώνας ετών είχε αίσιο τέλος. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας και το προσωπικό της, σύντομα θα στεγασθούν σε ένα νέο, ανακαινισμένο χώρο με κατάλληλες συνθήκες εργασίας. Από την αρχή της θητείας μας το 2014, κατανοήσαμε την σοβαρότητα του θέματος, επισπεύδοντας τις διαδικασίες επιστροφής του κτηρίου που ανήκε στο Δήμο, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και διευκολύνοντας μ’ αυτό τον τρόπο την διαδικασία μεταβίβασής του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων, οι επαφές και συνεργασίες με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν διαρκείς και το αίτημα της μεταστέγασης πάγιο. Την 1η Νοεμβρίου 2018, μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας Χρήστο Τέγα και τον Γραμματέα Μιχάλη Μπιλάλη, επισκεφθήκαμε στο γραφείο της την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών μεταφοράς της Διεύθυνσης σε νέο κτήριο. Η τελική υπογραφή της κυρίας Υπουργού, αποτελεί την δικαίωση αυτής της προσπάθειας ετών.

 Για το λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, το Γενικό Διευθυντή της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα Ταξίαρχο Νίκο Κοτρωνιά, τον Ταξίαρχο ε.α. Ιωάννη Ματσούκα και τον διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών Ανδρέα Τσαπικούνη, με τους οποίους είχαμε άριστη συνεργασία. Ευχαριστώ επίσης τους συνδικαλιστές κ.κ. Χ. Τέγα και Μ. Μπιλάλη για τον συντονισμό των ενεργειών μας κι ασφαλώς την ίδια την κυρία Υπουργό Όλγα Γεροβασίλη για την οριστική λύση σε ένα ζήτημα ιδιαίτερα σοβαρό».

Καλή επιτυχία

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 20/12/2018

 

Με το συνδυασµό του δηµάρχου Νίκου Καραπάνου θα διεκδικήσει την ψήφο των συµπολιτών του ο πρόεδρος της ΑΕΜ και γ.γ. της Ένωσης Αστυνοµικών Υπαλλήλων, Μιχάλης Μπιλάλης.

Η επίσηµη ανακοίνωση έγινε πριν λίγες µέρες και ο υποψήφιος δήλωσε µεταξύ άλλων: «Πονάω τον τόπο µου και θα παλέψω για το καλύτερο. Θα το πράξω µε απόλυτη εντιµότητα, χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες, µε σοβαρότητα και αποφασιστικότητα...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 02/08/2018


Συνέντευξη στον
Μιχάλη Δηµητρίου

Μια νέα αγωνιστική σεζόν µε πολλά όνειρα και σχέδια αρχίζει για την Αθλητική Ένωση Μεσολογγίου. Ενόψει της νέας, λοιπόν, χρονιάς η ΑΙΧΜΗ συνοµίλησε µε τον πρόεδρο της οµάδας, Μιχάλη Μπιλάλη, για να καταγράψει τους στόχους και τις προτεραιότητες που τίθενται, αλλά και να απευθυνθεί ευρύτερα στο φίλαθλο κοινό της περιοχής.

Η νέα αγωνιστική περίοδος είναι προ των πυλών, µε εσάς και τους συνεργάτες σας για ακόµα χρονιά να δηλώνετε παρών…

Για τρίτη συνεχόµενη χρονιά δηλώνουµε παρόντες και έτοιµοι να ανταποκριθούµε στις απαιτήσεις που µας επιβάλλει η ιστορία της ΑΕΜ.

 

Πόσο δύσκολο είναι άνθρωποι µισθωτοί στην πλειοψηφία τους, σε µια εποχή δυσχερή να ηγούνται ενός σωµατείου όπως είναι η ΑΕ Μεσολογγίου;

Γνωρίζοντας τις οικονοµικές δυσκολίες που ταλανίζουν την κοινωνία µας εµείς είµαστε αποφασισµένοι να κάνουµε ότι περνάει από το χέρι µας ώστε να εκπληρωθούν οι στόχοι της οµάδος µας...

 

Η δηµοτική αρχή, οι επιχειρηµατίες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής είναι αρωγοί στην προσπάθεια που κάνετε απ όταν αναλάβατε;

Στην προσπάθεια που γίνεται πρέπει να σταθούµε και σε ανθρώπους που µας βοηθούν γιατί χωρίς αυτούς δεν θα µπορούσαµε να στήσουµε το οικοδόµηµα της ΑΕΜ...

 

Πού αποδίδετε το συγκεκριµένο γεγονός;

Το σηµαντικότερο κοµµάτι µιας οµάδας είναι ο λαός της. Η ιστορία της ΑΕΜ έχει δείξει ότι ο κόσµος της αποτελεί την µεγαλύτερη δύναµη της...

 

 

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 02/08 σε όλα τα περίπτερα του νομού

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία