Αγγελίες    Επικοινωνία

Ο δήµαρχος στο Λιµενικό Ταµείο;

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 01/08/2019

 

Καθοριστικής σηµασίας θεωρεί η νέα δηµοτική αρχή τον ρόλο του Λιµενικού Ταµείου στην διαχείριση του θαλάσσιου µετώπου. Το παράδοξο είναι ότι παρά την άνθηση του λιµανιού σε επίπεδο επισκεψιµότητας και την ενοικίαση περίπου οκτώ µαγαζιών από τον φορέα, τα οικονοµικά του δεν είναι καθόλου καλά και χρειάστηκε ενίσχυση από τα ληξιπρόθεσµα για να πληρωθούν χρέη. Ο νέος δήµαρχος πιστεύει ότι το Λιµενικό Ταµείο µπορεί να έχει έσοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αρκεί να γίνεται...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

Το λιµάνι έχει χρέη…

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 18/07/2019

Ενδιαφέρον παρουσίασε το θέμα της έγκρισης της απόφασης του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, σχετικά με την τακτοποιητική αναμόρφωση του προϋπολογισμού του, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Το ενδιαφέρον δεν εστιάστηκε στο τυπικό του θέματος, αλλά στην ενημέρωση που ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος, Θόδωρος Μαργαρίτης, από τον δήμαρχο και πρόεδρο του Δ.Λ.Τ., Νίκο Καραπάνο, σχετικά με τις οφειλές τρίτων προς τον φορέα. Ο κ. Καραπάνος, αν και δεν ήταν έτοιμος να δώσει αναλυτικά στοιχεία, απαντώντας είπε ότι όλα τα καταστήματα του λιμανιού χρωστούν στο Δ.Λ.Τ., όπως επίσης και η Μαρίνα...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 18/07 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Με το ποσό των 313.000 ευρώ εντάσσεται στο πρόγραμμα των Ληξιπροθέσμων του Υπουργείου Εσωτερικών το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Ο Πρόεδρός του και Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, σε δήλωσή του αναφέρει: «Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο σύντομα απαλλάσσεται από τις οικονομικές υποχρεώσεις του αντίστοιχου νομαρχιακού φορέα του οποίου είναι καθολικός διάδοχος. Με τον τρόπο αυτό συνεχίζει απρόσκοπτα και χωρίς επιβαρύνσεις την πορεία του, «χτίζοντας» την επόμενη μέρα του σε γερές βάσεις. Στηρίζει την έξοδό μας στη θάλασσα».

Επειδή σου αρέσει, κ. Παπαδόπουλε, το τελευταίο διάστημα να ρίχνεις παντού ΦΩΣ στα έργα και τις ημέρες της σημερινής Δημοτικής Αρχής νομίζω πως έφτασε η ώρα να μάθουν οι Μεσολογγίτες τα έργα και τις δικές σου ημέρες στο Λιμενικό Ταμείο Μεσολογγίου! 

Σωστά αναφέρεις στην τελευταία προπαγανδιστική σου ανακοίνωση ότι οι Ορκωτοί λογιστές είναι απλήρωτοι για διαχειριστικούς ελέγχους στο Λιμενικό Ταμείο! 
Μιλάς, λοιπόν, για απλήρωτους λογιστές και αυτομάτως ευτυχώς τους αναγνωρίζεις! 
Με δόλο όμως αποκρύπτεις να γνωστοποιήσεις στους Μεσολογγίτες που ζητάς και την ψήφο τους ποιόν αφορούσε ο έλεγχος και τι έβγαλε!
Έφτασε η ώρα, λοιπόν, αφού μας το θύμισες να αποκαλύψουμε εμείς ότι ο διαχειριστικός έλεγχος μεταξύ άλλων αφορούσε εσένα ως Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και ότι το πόρισμα έβγαλε "σημεία και τέρατα" για τις δικές σου ημέρες στο τιμόνι της διαχείρισης.
Έχουμε και λέμε: 
80 και 14 επιταγές τα έτη 2012 και 2013 με συνολικά ποσά 333.000 ευρώ περίπου που εσύ διαχειρίστηκες κ. Παπαδόπουλε ελέγχονται από την δικαιοσύνη πλέον!
Το πόρισμα της ΣΟΛ το λέει ξεκάθαρα " H διαδικασία αυτή των πληρωμών δεν ενδείκνυται για λόγους διαχειριστικής τάξης. Επίσης το πόρισμα σημειώνει πως δεν είναι δυνατόν να αντιστοιχηθούν τα ποσά των εκδοθέντων ΧΕΠ! 
Επειδή λοιπόν έχεις πιαστεί με τη γίδα στην πλάτη και το ξέρεις πολύ καλά μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη τι έχει γίνει πέτα την μάσκα της ηθικής και της νομιμότητας γιατί εσύ προσωπικά δικαιούσαι να φοράς τέτοια μόνο στο Καρναβάλι! 
Μην μιλάς λοιπόν "άτιμε" Μαυρογιαλούρε και μην μας κουνάς το δάκτυλο όταν ελέγχεσαι για 333.000 ευρώ μετά από το επίσημο πόρισμα των Ορκωτών Λογιστών! 
Σε παραδίδουμε πλέον στα μάτια της πραγματικής κοινωνίας ..ΜΠΡΟΣΤΑ! 

Υ.Γ. 1) Πού έκοβες επιταγές Π. Παπαδόπουλε όταν ήσουν πρόεδρος στο δικό σου όνομα ή στο όνομα των εργολάβων και των προμηθευτών; 
Υ.Γ. 2) Συνεχίζεις εκτός από το Λιμενικό Ταμείο να κάνεις εξορθολογιστική διαχείριση και στο Νοσοκομείο;

Γραφείο Τύπου Συνδυασμού "Δήμος για τα Παιδιά μας"

Την ανακοίνωση για την υπογραφή της σύμβασης του υπουργείου Τουρισμού με την Μαρίνα Μεσολογγίου, έκαναν σημερα ο Διευθύνων Σύμβουλος Jo Mennen  και ο δήμαρχος Μεσολογγίου και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ν. Καραπάνος.

Ο κ. Mennen, έκανε αρχικά μια δήλωση μέσω διερμηνέα τονίζοντας ότι, η Μαρίνα τα τελευταία χρόνια δέχθηκε μια βίαιη επίθεση  και ψευδείς κατηγορίες από πολλές πλευρές, ευχαριστώντας παράλληλα τους ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν και τον στήριξαν όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται ο δήμαρχος Ν. Καραπάνος, ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Πάνος Παπαδόπουλος, ο βουλευτής Γ. Βαρεμένος, ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Μπαλαμπάνης και βέβαια η πρώην υπουργός Τουρισμού, Έ. Κουντουρά που στήριξε την επένδυση.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους πελάτες της Μαρίνας που όλα αυτά τα χρόνια περιμένουν υπομονετικά να γίνει το έργο και να επιστρέψουν με τα σκάφη τους στο Μεσολόγγι. Στόχος πλέον είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει και πάλι τους πελάτες της. Με το ξεκίνημα των εργασιών, ο επενδυτής θα φροντίσει να εξασφαλίζει τμηματική άδεια, δηλαδή κάθε κομμάτι που θα ολοκληρώνεται θα αδειοδοτείται για να μπορεί να λειτουργεί. Όλα αυτά θα γίνουν μόνο αν υπάρχει συνεργασία με όλους και το μεγάλο στοίχημα για τον κ. Mennen είναι να μετατρέψει το Μεσολόγγι σε διεθνή τουριστικό προορισμό.

Μετά από ερώτηση της ΑΙΧΜΗΣ  αν οι διαφωνίες μεταξύ των δυο μεγαλομετόχων θα επηρεάσουν το έργο ο κ. Mennen, ήταν κατηγορηματικός ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει.

Σε ό,τι αφορά στις οφειλές της Μαρίνας προς το Δ.Λ.Τ. είναι ήδη ρυθμισμένες και αποδίδονται,, όπως υπογράμμισε απαντώντας ο δήμαρχος. Ο κ. Καραπάνος επίσης τόνισε ότι το Δ.Λ.Τ. θα παίξει έναν ελεγκτικό ρόλο σχετικά με την πρόοδο του έργου εντός της συμβατικής υποχρέωσης των 4 ετών.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο ιστορικό για το πώς δηλαδή αποκαταστάθηκαν οι παραλείψεις στην χωροθέτηση, τους περιβαλλοντικούς όρους κλπ. Τόνισε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως ο τοπικός, δεν επιθυμούσε την εξεύρεση λύσης αλλά την καταγγελία της σύμβασης και την επαναδημοπράτηση του έργου. Με ενέργειες του Δ.Λ.Τ. και του επενδυτή τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και μπαίνει στην τελική ευθεία, διαψεύδοντας όλους εκείνους που πίστευαν το αντίθετο. Πεποίθηση του δημάρχου είναι ότι η Μαρίνα θα καλύψει την οικονομική απώλεια που είχε το Μεσολόγγι μετά την  υποβάθμιση του ΤΕΙ και θα ξαναδώσει ελπίδα στον τόπο.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Aκολουθεί το Δελτίο Τύπου του Δήμου:

Την ικανοποίησή τους για την οριστική επίλυση του ζητήματος της μαρίνας Μεσολογγίου η οποία βρίσκονταν σε αδράνεια τα τελευταία χρόνια λόγω λειτουργικών εμπλοκών, εξέφρασαν στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νίκος Καραπάνος και ο εκπρόσωπος της εταιρείας Jo Peter Mennen.

Ο Νίκος Καραπάνος αναφέρθηκε στην πορεία της μαρίνας, αλλά και στο ρόλο που είχε προς την κατεύθυνση της απεμπλοκής των διαδικασιών ο δήμος και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το οποίο συμμετέχει ως εταίρος. Μια δύσκολη διαδικασία που ξεκίνησε από το 2014 και ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες με την απόφαση της Υπουργού Ε. Κουντουρά που δίνει το «πράσινο φως» στην επανεκκίνηση κι επαναλειτουργία της επένδυσης.

 Παρά τους δικαστικούς αγώνες, τα συνεχή εμπόδια και τις καθυστερήσεις, όπως είπε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου «…μπήκαμε στην διοίκηση στηρίξαμε την επένδυση και καταφέραμε να την επαναφέρουμε και επαναπροσδιορίσουμε. Και όλα αυτά με μόνο κίνητρο την υλοποίηση του έργου για το καλό της πόλης και της περιοχή μας. Και κατηγορούμενοι σε δικαστήρια βρεθήκαμε και πειθαρχικές διώξεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση αντιμετωπίσαμε και σε κάποιους μικρόψυχους και πολιτικούς καιροσκόπους που μας συκοφαντούσαν διαρκώς απαντούσαμε.

Το Λιμενικό Ταμείο που καταφέραμε και ιδρύσαμε έστω και με το μικρό ποσοστό συμμετοχής στην Μαρίνα Α.Ε. υπήρξε πάντα ο ρυθμιστής, αλλά και ισορροπιστής και εγγυητής της όλης κατάστασης.

Φτάσαμε έτσι να συνδράμουμε καταλυτικά στην έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, με διαρκείς παρεμβάσεις μας στις υπηρεσίες, έως την υπογραφή την από τους Υπουργούς κ. Φάμελλο και κυρία Κουντουρά.

Σε όλες αυτές τις οδυνηρές πολλές φορές διαδικασίες, προστίθενται και οι δημόσιες τοπικές πολιτικές παρεμβάσεις που όπως είπε ο Νίκος Καραπάνος δημιουργούσαν επιπλέον σύγχυση και ασφαλώς κινδύνους ολικής απώλειας της επένδυσης.

 «…Φτάσαμε λοιπόν τον Μάρτιο του 2018 το δημοτικό λιμενικό ταμείο να αποφασίζει ομόφωνα να προχωρήσει στον επανακαθορισμό της χερσαίας ζώνης λιμένα Μεσολογγίου και να αποστείλει σε επτά υπουργεία την απόφαση με το συννημένο τοπογραφικό για έγκριση και δημοσίευση στο ΦΕΚ. Με διαρκείς παρεμβάσεις και παρουσίες δια ζώσης υπεγράφη στις 2 Μάιου η νέα σύμβαση και πλέον το σημαντικό έργο πνοής για την Τουριστική – Οικονομική – Αναπτυξιακή πορεία αλλά και εξωστρέφεια της πόλης μας να είναι γεγονός».

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου χαρακτήρισε την εύρυθμη λειτουργία της μαρίνας ως ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, που αφορά το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης και δίνει προστιθέμενη αξία στο λιμενικό της χώρο.

 Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη εξέφρασε και ο κ. Jo Peter Mennen εκ μέρους της επενδυτικής εταιρείας, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως «…Το Μεσολόγγι έχει μεγάλες ευκαιρίες για τουρισµό υψηλής ποιότητας, όπως ιστιοπλοΐα, περιβαλλοντικό, πολιτιστικό και διατροφικό τουρισµό. Αλλά όλες αυτές οι εξελίξεις μπορούν να επιτευχθούν µόνο µε την καλή συνεργασία όλων…».

«… Ο στόχος µου είναι να επενδύσω και να ολοκληρώσω τη µαρίνα το συντομότερο δυνατόν. Αλλά είμαι επίσης πρόθυµος να συνεισφέρω τη μακροχρόνια εμπειρία µου για να μετατρέψω το Μεσολόγγι σε διεθνή τουριστικό προορισμό. Για να το πετύχω, είμαι ανοικτός να συνεργαστώ µε οποιονδήποτε θέλει το καλύτερο για τη Μαρίνα και που πιστεύει στην τουριστική ανάπτυξη και το μέλλον του Μεσολογγίου» επεσήμανε ο κ. Jo Peter Mennen, ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο για την διαρκή κι εντατική στήριξη, ο οποίος παρά τον ανηλεή δικαστικό «πόλεμο» πίστεψε και εν τέλει δικαιώθηκε για την επένδυση.

Ο κ. Mennen απαντώντας τέλος σε σχετικό ερώτημα, διαβεβαίωσε πως η μαρίνα Μεσολογγίου πρόκειται να δεχθεί και πάλι σκάφη τον Ιούνιο στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της, ενώ αμέσως ξεκινά και το υπόλοιπο αναπτυξιακό επενδυτικό πρόγραμμα του έργου.

 

Από τη Δευτέρα 6 Μαΐου έως την Τετάρτη 15 Μαΐου ορίστηκε η ηλεκτρονική συμπλήρωση της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων Ιουνίου για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις, ώστε να διεκδικήσουν μία θέση στις σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την προκήρυξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η προθεσμία της ταχυδρομικής αποστολής (με συστημένη αλληλογραφία ) της ως αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι από 6/5 έως και 16/5 (σφραγίδα ταχυδρομείου Δημόσιου ή Ιδιωτικού).

Η προκήρυξη του διαγωνισμού είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

Παράλληλα, προσλήψεις μόνιμων στο Λιμενικό Σώμα προβλέπει το νομοσχέδιο «Για την κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. – Διατάξεις για τη λειτουργία του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκήρυξη θα εκδοθεί μέσα στον μήνα.

Με το νέο διαγωνισμό θα προσληφθούν 200 μόνιμοι υπάλληλοι, κυρίως λιμενοφύλακες (ΔΕ) και δόκιμοι σημαιοφόροι (ΠΕ, ΤΕ).

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ότι, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, η συγκεκριμένη προκήρυξη θα προβλέπει προσλήψεις μονίμων χωρίς Πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά με μοριοδότηση ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα προϋποθέτει αθλητική δοκιμασία και τουλάχιστον τη γνώση μιας ξένης γλώσσας.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Σελίδα 1 από 16

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία