Αγγελίες    Επικοινωνία

Τον πολύ κόσμο φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκε μια γυναίκα Ρομά σήμερα το πρωί στην λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου και άρπαξε από ηλικιωμένο το πορτοφόλι που είχε στην τσέπη του.

Ο 82χρονος άνδρας, που αντιμετωπίζει και προβλήματα υγείας, είχε κάνει τα ψώνια του στην λαϊκή και κρατούσε σακούλες και στα δυο χέρια του. Έτσι η Ρομά βρήκε την ευκαιρία να πάρει το πορτοφόλι, χωρίς να συναντήσει αντίσταση. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και στο σημείο έσπευσε η ομάδα ΔΙΑΣ  και με την βοήθεια του ηλικιωμένου που είχε συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά της δράστιδας αυτή εντοπίστηκε και συνελήφθη. Πάνω της βρέθηκε μέρος των χρημάτων, αφού τα υπόλοιπα είχε προλάβει να τα ξοδέψει.

Στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η κόρη του θύματος έγραψε: «Θύμα κλοπής από γυναίκα Ρομά έπεσε σήμερα το πρωί ο πατέρας μου στη λαϊκή Μεσολογγίου, με μεγάλο θράσος τον πλησίασε και του πήρε μέσα από την τσέπη τα χρήματα την ώρα που αυτός κρατούσε και με τα δυο του χέρια ψώνια που είχε κάνει... Χάρη στην άμεση κινητοποίηση των παιδιών της Αστυνομίας Μεσολογγίου η "Κυρία" εντοπίστηκε αφού βέβαια είχε φάει σχεδόν τα μισά χρήματα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που βοηθήσατε έναν άνθρωπο 82 ετών και με σοβαρό χρόνιο νόσημα...

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 18/04/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αρκετοί γονείς διαμαρτύρονται για την θέση της λαϊκής αγοράς στο Νεοχώρι, υποστηρίζοντας ότι εμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, κοντά στο οποίο βρίσκεται.

Πιο αναλυτικά τονίζουν ότι κάθε Τετάρτη που γίνεται η λαϊκή στο Νεοχώρι, επικρατεί κομφούζιο, καθώς πολλοί μικροπωλητές σταθμεύουν τα φορτηγά τους έξω από το σχολείο και έτσι δεν μπορούν τα παιδιά να μπουν και να βγουν ελεύθερα από το χώρο, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί και ατυχήματα. Επίσης υπάρχουν και άλλοι που σταθμεύουν έξω από το δημαρχείο. Η άποψη των γονιών που ταυτόχρονα είναι και κάτοικοι του Νεοχωρίου, θεωρούν ότι δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό μπροστά σε δυο δημόσια κτίρια. Στην περίπτωση του σχολείου τίθεται θέμα ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών, στην περίπτωση του δημαρχείου μπαίνει ζήτημα δυσκολίας των πολιτών να επισκεφθούν το χώρο για τις υποθέσεις τους. Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, έχουν ζητήσει από...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 18/04 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Αλλαγές στον τρόπο ανανέωσης των αδειών των παραγωγών λαϊκών αγορών φέρνει τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Θεματικός Τουρισμός - Ειδικές μορφές τουρισμού - Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης - Στήριξη τουριστικής επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις».

Ειδικοτερα όπως αναφέρει η σχετική τροπολογία αποσυνδέεται η προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας από την διαδικασία ανανέωσης των αδειών παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών στο υπαίθριο εμπόριο. Ωστόσο όπως αναφέρει η ίδια τροπολογία η προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας μπορεί να μετρήσει ως κριτήριο μοριοδότησης στην διαδικασία βελτίωσης θέσης παραγωγού στη λαϊκή αγορά.


Αναλυτικά η τροπολογία αναφέρει:

«Αποσυνδέεται η προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας από την διαδικασία ανανέωσης των αδειών παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών στο υπαίθριο εμπόριο (λαϊκές αγορές, στάσιμο και πλανόδιο εμπόριο). Ομοίως αποσυνδέεται η προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας άρθρου 12 του ν.4174/2013 (Α' 170) από την διαδικασία ανανέωσης των επαγγελματικών αδειών υπαίθριου εμπορίου (λαϊκές αγορές, στάσιμο και πλανόδιο εμπόριο) και τίθεται ως προϋπόθεση για την έκδοση της άδειας. Η προσκόμιση των παραπάνω αποδεικτικών ενημερότητας προστίθεται ως κριτήριο μοριοδότησης στο Παράρτημα Ε' που αφορά στην διαδικασία βελτίωσης θέσης του άρθρου 35 του ν.4497/2017, σχετικά με την απόδοση οριστικής θέσης παραγωγού και επαγγελματία πωλητή σε λαϊκή αγορά. Η ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα των παραπάνω δικαιολογητικών εμφαίνεται στον υψηλό αριθμό μορίων (30) που αποκομίζει ο ενδιαφερόμενος για κάθε ένα από τα δικαιολογητικά που προσκομίζει». 

Πηγή: agronews.gr

 

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με την με αριθμό 50/2018 απόφασή της, θέτει σε δημόσια διαβούλευση διάρκειας είκοσι (20) ημερών (από τη δημοσίευσή της), ήτοι έως 13/11/2018, το θέμα της μετακίνησης της Λαϊκής Αγοράς της Τρίτης, από τη θέση που λειτουργεί εντός της Δημοτικής Κοινότητα Αγρινίου και συγκεκριμένα μεταξύ των οδών ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ, ΔΕΛΜΟΥΖΟΥ, ΒΑΣΙΛΛΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΟΒΑΣ, σε νέα θέση εντός της Δημοτικής Κοινότητας Αγρινίου και συγκεκριμένα, επί της οδού ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ – και στο τμήμα της από την οδό Γ. Σεπτεμβρίου έως την οδό Θ. Δασκαλοπούλου (μεταξύ των Ο.Τ. 560 & 168).

Καλούμε τους ενδιαφερόμενους μέχρι την ως άνω ημεροχρονολογία, να εκφράσουν – καταθέσουν εγγράφως τυχόν παρατηρήσεις ή προτάσεις επί του θέματος αυτού, στη  Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚ/ΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΤΜΗΜΑ  ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ & ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

(Ταχ.Δ/νση: Ε.Ο. Αγρινίου – Αντιρρίου & Στ. Τσιτσιμελή, 1ος όροφος, ή στην ηλεκτρονική δ/νση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).       

Με τους παραγωγούς και μικροπωλητές αλλά και το κοινό συνομίλησε σήμερα στην λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου ο αντιδήμαρχος Σπυρίδων Καρβέλης, κατά την επίσκεψή του στο χώρο.

Ο κ. Καρβέλης αντάλλαξε απόψεις για την βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς η οποία προσελκύει αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον, ενώ εξήγησε τους λόγους που επέβαλλαν την αναβολή της το περασμένο Σάββατο Λαζάρου. Όπως είπε, τα προβλήματα του παραεμπορίου έχουν αντιμετωπισθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό με τη συνδρομή της δημοτικής αστυνομίας και των υπηρεσιών του Δήμου, ενώ για λειτουργικά ζητήματα όπως η στάθμευση οχημάτων σε παράπλευρες οδούς της περιοχής, υπάρχει η διάθεση συνεργασίας και συνεννόησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να μην δημιουργούνται προβλήματα.

Ο αντιδήμαρχος ευχήθηκε σε όλους καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα, επισημαίνοντας πως είναι στη διάθεση όλων για την επίλυση κάθε ζητήματος που προκύπτει.

Καλούνται οι επαγγελματίες πωλητές Λαϊκών Αγορών του Δήμου Αγρινίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4497/2017 (ΦΕΚ Α' 171/13.11.2017), να υποβάλλουν αίτηση - υπεύθυνη δήλωση με τα παρακάτω δικαιολογητικά, προκειμένου να προβούμε στην ανανέωση των επαγγελματικών αδειών έως 31 Μαρτίου 2018.

Ειδικότερα:

Οι άδειες επαγγελματιών πωλητών θεωρούνται ανά τριετία.

Για τη θεώρηση των αδειών υποβάλλονται από τους δικαιούχους:

  1. αίτηση - υπεύθυνη δήλωση στην οποία ο αδειούχος δηλώνει ότι:

1α. δεν ασκεί άλλη επαγγελματική δραστηριότητα ή ότι, σε περίπτωση που ασκεί, το εισόδημα που αποκτά δεν υπερβαίνει το όριο του άρθρου 21 του Ν. 4497/2017.

1β. ότι ο σύζυγος και τα προστατευόμενα τέκνα του δεν κατέχουν άδεια επαγγελματία πωλητή υπαίθριου εμπορίου οποιασδήποτε κατηγορίας, πλην των βεβαιώσεων δραστηριοποίησης της παραγράφου 3 του άρθρου 38 του Ν. 4497/2017.

1γ. ότι δεν λαμβάνει σύνταξη γήρατος ή αναπηρίας από οποιονδήποτε φορέα,

1δ. ότι δεν έχει οικονομικές εκκρεμότητες αναφορικά με την καταβολή των τελών του άρθρου 36 του Ν. 4497/2017 (ημερήσιο τέλος).

Οι αρμόδιες αρχές θεώρησης οφείλουν να εξετάσουν το αληθές της δήλωσης αυτής,

  1. εκκαθαριστικά σημειώματα των τελευταίων τριών (3) ετών,
  2. βεβαίωση άσκησης δραστηριοτήτων με τις μεταβολές,
  3. έντυπα Ε1 και Ε3, από τα οποία προκύπτει ότι δεν υπάρχουν εισοδήματα από άλλη εμπορική δραστηριότητα ή ότι τυχόν άλλα εισοδήματα δεν υπερβαίνουν το όριο του άρθρου 21 του Ν. 4497/2017,
  4. φορολογική ενημερότητα,
  5. ασφαλιστική ενημερότητα,
  6. κατά περίπτωση, πιστοποιητικό υγείας εν ισχύ, (Υ1γ/ Γ.Π. /οικ.35797/4.4.2012 (Β΄1199) απόφαση Υπ. Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης).
  7. Δημοτική Ενημερότητα.
  8. Επιπλέον για τη θεώρηση της άδειας κατατίθεται υπέρ της αρμόδιας αρχής Παράβολο 15,00 ευρώ (Y.A. 12679/01.02.2018, ΦΕΚ 353/07.02.2018 τ.Β').

Για περαιτέρω πληροφορίες απευθύνεστε στο Τμήμα Αδειοδοτήσεων & Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Τοπικής Οικ/κής Ανάπτυξης και στα τηλ.: 2641363526, 2641363450, κ. Ν. Πλεξίδα και κ. Μ. Ευαγγελάτου.

 

Ο Αντιδήμαρχος
Ιωάννης Φαρμάκης

Σελίδα 1 από 5

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία