Αγγελίες    Επικοινωνία

Διαφοροποίηση

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/07/2019

 

Διακριτικά και µε χαµηλούς τόνους κινούνται δύο εκ των νέων δηµοτικών συµβούλων του Ν. Καραπάνου που πληροφορίες λένε πως προτίθενται να διαφοροποιηθούν.

Αρχή θα γίνει, κατά πως λένε οι ίδιες πληροφορίες, από την διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του δηµοτικού συµβουλίου όπου προτίθενται να στηρίξουν την πρόταση του Κώστα Λύρου. Στη συνέχεια πρόθεσή τους είναι να αποστασιοποιηθούν από νοοτροπίες...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κάντε το όπως ο Μητσοτάκης!

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/07/2019

 

Σαν έτοιµος από καιρό αποδείχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη µέρα που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας.

Παρότι διανύουµε περίοδο θέρους δεν θέλησε να χάσει χρόνο, ανακοίνωσε άµεσα την σύνθεση της Κυβέρνησης και από χτες, Τετάρτη, οι υπουργοί έπιασαν νωρίς - νωρίς δουλειά. Είναι πρωτόγνωρη η ταχύτητα που κινείται η νέα κυβέρνηση αν µάλιστα ληφθεί επιπλέον υπ’ όψιν ότι έχει έτοιµα και τα πρώτα...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού 

Έχασε πολλές ψήφους

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/07/2019

 

Πλήγµα για τον Σπήλιο Λιβανό ήταν ο χειρισµός του στην υπόθεση των δηµοτικών εκλογών, αλλά και όσα είπε στην οµιλία του στην Αθήνα απευθυνόµενος σε Λύρο και Καραπάνο.

Ο νέος δήµαρχος εξεµάνη που ο βουλευτής του ζήτησε να συνεργαστεί µε τον απερχόµενο δήµαρχο Ν. Καραπάνο θεωρώντας πως έτσι του δίνει... άφεση αµαρτιών για τα όσα έγιναν στην θητεία του. Μάλιστα προέβη άµεσα και σε σχετική ανακοίνωση ενώ τα είπε και κατ΄ ιδίαν µετά την εκδήλωση στην Αθήνα.

Από την πλευρά του ο Σπ. Λιβανός υποστηρίζει πως πρότεινε µια θεσµική συνεργασία για το καλό του δήµου ανάµεσα σε δύο ανθρώπους που είναι και στελέχη του κόµµατός του.

Οι σχέσεις ψυχράθηκαν πολύ πριν τις εθνικές εκλογές µε αποτέλεσµα ο κ. Λύρος να βγει ανοιχτά υπέρ του Κ. Καραγκούνη παρευρισκόµενος στις εκδηλώσεις και σε τραπέζια µαζί του. Από την άλλη ο Ν. Καραπάνος υποστήριζε ανοιχτά τον Σπ. Λιβανό περιοδεύοντας ενίοτε µαζί του όπως στον Μύτικα, ενώ φήµες έλεγαν πως περίµενε θέση εάν ο κ. Λιβανός έβγαινε βουλευτής.

Ο Μεσολογγίτης βουλευτής έχασε απ’ αυτό τον χειρισµό πολλές ψήφους στην έδρα του.

Χ.Ο.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/07/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για κενό εξουσίας στον δήμο Μεσολογγίου κάνει λόγο ο νέος δήμαρχος, Κώστας Λύρος, καθώς φαίνεται ότι κάποια πράγματα δεν προχωρούν, ενώ για άλλα γίνεται προσπάθεια να συμμαζευτούν όπως - όπως.

Σε άλλη σελίδα της ΑΙΧΜΗΣ γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, μετά από καταγγελίες των εμπλεκομένων, όπως είναι η ανάθεση για το 5ο Δημοτικό Σχολείο και η κατάσχεση του λογαριασμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης, που δημιουργεί τον φόβο να μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Επιπλέον αρκετά έργα που ξεκίνησαν προεκλογικά, τώρα πλέον γίνονται βιαστικά, όπως είναι οι ασφαλτοστρώσεις...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 11/07 σε όλα τα περίπτερα του νομού

H ολοκλήρωση των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου  ανέδειξε στο νομό μας τους επτά εκπροσώπους του για την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

Προσωπικά θέλω να συγχαρώ και δημοσίως κάθε έναν από τους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους και επίσης να τους ευχηθώ καλή δύναμη στα νέα τους καθήκοντα.

Ως η νέα δημοτική αρχή στο Δήμο της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου προσβλέπουμε, επιθυμούμε και θα επιδιώξουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου μας.

Διατυπώνω δε ανοικτή και διαρκή πρόσκληση για συνάντηση με σκοπό την ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν το Δήμο μας.

Επιδιώκοντας το διάλογο, που προάγει τα ζητήματα του τόπου μας και προωθήσει τις λύσεις επί αυτών, δηλώνω ότι το γραφείο μου θα είναι πάντα ανοικτό για όλους, ανεξαρτήτως πολιτικών αποχρώσεων.

Οι προκλήσεις των καιρών, οι προσδοκίες των ανθρώπων και τα προβλήματα του τόπου πάνω από όλα.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος
του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου
Κώστας Λύρος

Όλοι γνωρίζουμε ότι η νέα Δημοτική αρχή θα αναλάβει καθήκοντα στις 1/9/2019.

Είναι γεγονός, ότι κατά την άποψή μας και όχι μόνο, υπάρχει ένα διαπιστωμένο κενό εξουσίας τριών και πλέον μηνών.

Με βάση όμως το νόμο εξακολουθεί να "κυβερνά" το δήμο η απερχόμενη Δημοτική αρχή, παρότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη των δημοτών. Σε αυτό το διάστημα, είναι υποχρέωση των υπευθύνων να συνεχίσουν να εργάζονται, ώστε ο δήμος να λειτουργεί κανονικά, όπως κάθε άλλη εποχή. Το αντίθετο μάλιστα εκ μέρους των διοικούντων συνιστά παράβαση καθήκοντος.

Εμείς, ως νέα Δημοτική αρχή ζητήσαμε και συνεχίζουμε να αναζητούμε την ενημέρωση στα θέματα του Δήμου. Ζητήσαμε επίσης, επιμείναμε και επιμένουμε, ώστε στο διάστημα που μεσολαβεί, να εφαρμοστούν έστω και τώρα οι αρχές, της χρηστής και συνετής διοίκησης . Γιατί φυσικά δεν θα ήταν δυνατό να απαιτήσουμε να παγώσει ο δήμος τις λειτουργίες του για το διάστημα μέχρι την 01-09-2019.

Αυτό όμως σαφώς και δε σημαίνει ότι για το τρέχον διάστημα εγκρίνουμε κάθε δαπάνη του Δήμου ούτε ως προς το ύψος, ούτε ως προς την επιλογή τρόπου εκτέλεσης της δαπάνης και επιλογής του αναδόχου.

Θέλουμε να δηλώσουμε με τον πιο σαφή τρόπο, ότι οι φήμες που διασπείρονται για τυχόν έγκριση κινήσεων της απερχόμενης Δημοτικής αρχής από εμάς, είναι παντελώς ψευδείς.

Κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι δεν υφίσταται καμία συνεννόηση τέτοιου είδους. Στην περίπτωση, που ενδεχομένως χρειαστεί να υπάρξει τέτοιου είδους συνεννόηση, αυτό θα γίνει μόνο γραπτώς, προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης και παρερμηνείας της βούλησης μας ως νέα Δημοτική αρχή.

Από το Γραφείο τύπου του νέου Δημάρχου
Του Δήμου της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου
Κώστα Λύρου

Σελίδα 1 από 58

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία