Αγγελίες    Επικοινωνία

Ο Βουλευτής Αιτωλ/νίας της Ν.Δ. και πρώην Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Καραγκούνης μετά από επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γεώργιο Παπαναστασίου ενημερώθηκε αναλυτικά σχετικά με το πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να εντάξει το τμήμα Γεωργικής Βιοτεχνολογίας της Γεωπονικής Σχολής του Αγρινίου στα προς κατάργηση νεοσυσταθέντα τμήματα Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Ο Βουλευτής επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως η οποία βρισκόταν στις Βρυξέλλες, όπου της έθεσε το θέμα της αναστολής λειτουργίας των 37 νέων τμημάτων. Ο κ. Κώστας Καραγκούνης αναφερόμενος στο τμήμα του Αγρινίου τόνισε ότι το εν λόγω τμήμα πληροί κάθε κριτήριο σκοπιμότητας της λειτουργίας του και διαθέτει την απαιτούμενη  βιωσιμότητα, ανταποκρινόμενη  πλήρως  στα ακαδημαϊκά κριτήρια που θέτει το Υπουργείο Παιδείας. Για αυτούς τους λόγους η παραμονή του είναι αναγκαία. Η Υπουργός απάντησε ξεκάθαρα ότι το τμήμα Γεωργικής Βιοτεχνολογίας της Γεωπονικής Σχολής δεν καταργείται αλλά αναστέλλεται η λειτουργία του για να ακολουθηθεί και να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία μέχρι την έναρξη της λειτουργίας του. Σε κάθε περίπτωση συμφωνήθηκε τόσο από τον κ. Κώστα Καραγκούνη όσο και από την κ. Νίκη Κεραμέως να ορισθεί αρχές της εβδομάδος συνάντηση στην οποία θα παρευρεθεί και ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά το συγκεκριμένο ζήτημα.

Δείχνει ενδιαφέρον

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 17/10/2019

Παρών στο ραντεβού του δηµάρχου Μεσολογγίου µε τον υπουργό Υποδοµών ήταν και ο βουλευτής Κ. Καραγκούνης. Ο ίδιος βουλευτής τις προηγούµενες µέρες είχε παρεµβάσεις τόσο για την διάσωση του 2/39 Σ.Ε. που φηµολογείται πως θα ακολουθήσει την τύχη και άλλων στρατοπέδων που χρησιµοποιούνται για τους µετανάστες, ενώ είχε...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

Με τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Καραμανλή συναντήθηκε χτες 14/10/2019 ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραγκούνης. Ως αντικείμενο συζήτησης τέθηκαν βασικά ζητήματα της αρμοδιότητας του Υπουργού που αποτελούν εκκρεμότητες για  το νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Αναλυτικότερα ο κ. Καραγκούνης κατέθεσε το πάγιο αίτημα της  κάθετης σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, ένα έργο που θα δώσει ανάσα πνοής στην πόλη του Αγρινίου.

Επίσης τόνισε ότι έργο μείζονος σημασίας είναι και η κατασκευή κόμβου εισόδου και εξόδου της Νέας Οδού στην θέση «Κόμβος Χαλαζιά» για την περιοχή του Μεσολογγίου.

 Ακόμη επεσήμανε ιδιαιτέρως το ζήτημα της ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Ακτίου - Αμβρακίας, όπου ενημερώθηκε από τον Υπουργό ότι βρίσκεται σε αναμονή η καθαρογραφή της απόφασης από το ΣτΕ ώστε να ξεκινήσουν ξανά και με πιο σύντομους ρυθμούς τα έργα για την υλοποίηση του εν λόγου άξονα. Μιλώντας για την ίδια περιοχή ο κ. Καραγκούνης τόνισε και την αναγκαιότητα της άμεσης υλοποίησης  του έργου που αφορά την κατασκευή  κάθετων αξόνων Ακτίου-Αγίου Νικολάου και Λευκάδας-Βόνιτσας, όπου έχει ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας και έχει δημοπρατηθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Επίσης ο βουλευτής συζήτησε με τον Υπουργό την δυνατότητα χρηματοδότησης του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας με κονδύλι ύψους 2εκ. ευρώ για την βελτίωση του οδικού άξονα Παλαίρου-Πλαγιάς, όπου έλαβε διαβεβαίωση από τον κ. Καραμανλή ότι αν υπάρχει υπόλοιπο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα ενταχθεί άμεσα σε αυτό, διαφορετικά θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ενταχθεί στον επόμενο προϋπολογισμό του 2020.

Τέλος ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση του Κόμβου Μενιδίου ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και απόλυτα εύλογο και δίκαιο, με τον Υπουργό να συμφωνεί ότι το έργο μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίηση του από  παραχωρησιούχο εταιρεία.

Με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, με αντικείμενο της σύσκεψης εργασίας που ακολούθησε την συζήτηση για τα έργα υψηλής προτεραιότητας που αφορούν το Δήμο.

Ειδικότερα, στον τομέα των Υποδομών ο κ. Κώστας Λύρος αναφέρθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στα έργα της Λιμνοθάλασσας τα οποία είναι πλέον απαραίτητα για την διάσωση του οικοσυστήματος, την αναβάθμισή του και την προστασία του περιβάλλοντος. Όπως είπε, οι ανθρώπινες παρεμβάσεις έχουν διαταράξει κι απειλούν πλέον σοβαρά το οικοσύστημα της Λιμνοθάλασσας, με αποτέλεσμα να απαιτούνται άμεσες δράσεις. Παράλληλα, επεσήμανε στον κ. Υπουργό πως οι τελευταίες καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν για μία ακόμη φορά την περιοχή, επιβάλουν πλέον την λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τα συχνά πλημμυρικά φαινόμενα τα οποία προκαλούνται από την ραγδαία εξελισσόμενη κλιματική αλλαγή. Αντιπλημμυρικά εκατέρωθεν της Νέας Οδού καθώς επίσης χρηματοδότηση ευρύτατων παρεμβάσεων σε ποταμούς και χείμαρρους σε όλο το Δήμο, είναι απαραίτητα προκειμένου ν’ αποφευχθούν νέες εικόνες καταστροφής.

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου παραμένοντας στον τομέα των Υποδομών εξήγησε επίσης στον κ. Κώστα Καραμανλή την αναγκαιότητα της αντικατάστασης του Δικτύου Ύδρευσης στο Μεσολόγγι, χαρακτηρίζοντας το έργο ως μείζονος σημασίας τόσο για την προστασία και διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, όσο και την εξοικονόμηση πολύτιμων υδάτινων πόρων που σήμερα χάνονται λόγω των εκτεταμένων φθορών του υφιστάμενου παλαιωμένου δικτύου.

Αναφερόμενος στον τομέα των Μεταφορών ο κ. Κώστας Λύρος προέκρινε το έργο της κατασκευής κόμβου εισόδου κι εξόδου της Νέας Οδού στην θέση «Κόμβος Χαλαζιά». Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των Γεφυριών Αιτωλικού, καθώς παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα.

Κατά την συνάντηση στην οποία παρευρέθηκε επίσης ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Καραγκούνης, ο Υπουργός εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν από τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου, ενώ ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση του κ. Κώστα Λύρου για επίσκεψη στο δήμο προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την έκταση των προβλημάτων και την αναγκαιότητα αντιμετώπισής τους.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Καραγκούνης με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά.

Ο Γενικός Γραμματέας αν και  βρισκόταν στο Ελσίνκι είχε μία εκτενή συζήτηση με τον Βουλευτή σχετικά με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να κηρυχθεί  ο δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, έπειτα από τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε περιοχές του, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την Αιτωλοακαρνανία και ειδικότερα στις  Οινιάδες και το Αιτωλικό όπου η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο κ. Χαρδαλιάς αντιλαμβανόμενος την σοβαρότητα της κατάστασης διαβεβαίωσε τον κ. Καραγκούνη ότι όλες οι διαδικασίες θα κινηθούν άμεσα προκειμένου να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

                                            

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνου Καραγκούνη  έπειτα από τα δημοσιεύματα σχετικά με την χρήση του  239 Σύνταγμα Ευζώνων Πεζικού ως  υποψήφιο για την στέγαση μεταναστών. 

Ο Κώστας Καραγκούνης είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο όσο και με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Υποδοχής και Ασύλου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη όπου έλαβε διαβεβαιώσεις και από τις δύο πλευρές ότι το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Πεζικού είναι ένα από τα ενεργά στρατόπεδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αυτό δεν το καθιστά δυνατό για την μετατροπή του σε κλειστό προαναχωρησιακό κέντρο προσωρινής στέγασης μεταναστών.

Εκ του Γραφείου Τύπου του βουλευτή

 

Σελίδα 1 από 24

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία