Αγγελίες    Επικοινωνία

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η καθαριότητα σε πολλά σημεία του δήμου Μεσολογγίου, που σε ένα μεγάλο ποσοστό δεν είχαν καθαριστεί ποτέ ή είχαν καθαριστεί πριν από πολλά χρόνια.

Ένα από αυτά τα σημεία ήταν και η γεώτρηση που υδροδοτεί το Νεοχώρι όπου βρίσκεται και ο υδατόπυργος. Εκεί είχε δημιουργηθεί μια χωματερή με κάθε είδους σκουπιδιών τα οποία μάλιστα ήταν θαμμένα. Εκτός από τα οικιακά απορρίμματα, υπήρχαν ξερά δέντρα, ψόφια ζώα, και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. Μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί από εκεί περίπου 15 φορτηγά σκουπιδιών και η παρέμβαση ξεκίνησε εδώ και αρκετές ημέρες παρουσία και της αντιδημάρχου Καθημερινότητας, Φώνης Μελαχρή.

Γενναίος καθαρισμός γίνεται και σε χαντάκια στην τοπική κοινότητα Μάστρου και κυρίως στον αύλακα που ξεκινάει από το εν λόγω χωριό και καταλήγει στο Αιτωλικό όπου πέφτει στην θάλασσα. Χρησιμεύει για την αποστράγγιση της περιοχής αλλά επειδή είχε να καθαριστεί πολλά χρόνια είχε μετατραπεί σε ζούγκλα από την βλάστηση με κίνδυνο να πλημμυρίσει. Επιπλέον στον πυθμένα είχε συσσωρευτεί μια λάσπη που ανέδυε δυσοσμία κυρίως κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και η οποία πλέον απομακρύνθηκε για να πάψει να μυρίζει, πράγμα που ήταν ενοχλητικό για τους κατοίκους.

Και ο δήμαρχος Κώστας Λύρος, παρακολουθεί από κοντά τις παρεμβάσεις αυτές και μάλιστα σήμερα επισκέφθηκε τα δυο προαναφερόμενα σημεία για να δει την εξέλιξη των εργασιών. Η καθαριότητα και το νοικοκύρεμα του δήμου, σε επίπεδο καθημερινότητας, αποτελεί στοίχημα για τον κ. Λύρο και καθημερινά, τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του, δίνουν αγώνα για να το κερδίσουν, όπως υπογράμμισε ο ίδιος.

 ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 07/11/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο τομέας καθαριότητας είναι ο δυσκολότερος για τον δήμο Μεσολογγίου, αλλά και για τους ίδιους τους εργαζομένους που καθημερινά δίνουν μάχη για να διατηρήσουν μια αξιοπρεπή εικόνα.

Για να ξυπνούν κάθε πρωί οι πολίτες και να βλέπουν τις γειτονιές τους καθαρές, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που εργάζονται σχεδόν όλη τη νύχτα μαζεύοντας σκουπίδια, εκθέτοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο. Αν και μέχρι στιγμής, όπως λέει ο επιστάτης του τομέα καθαριότητας, Σταύρος Δερβίσης, κανένας εργαζόμενος δεν βρέθηκε σε σοβαρό κίνδυνο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλείς. Πρόκειται για τους ανθρώπους που εργάζονται κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, με κρύο, με ζέστη και με βροχή, αντιμετωπίζοντας δύσκολες και περίεργες καμία φορά καταστάσεις. Ο κ. Δερβίσης περιγράφει το...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 07/11 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 31/10/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προβληματική είναι πλέον η κατάσταση στον τομέα καθαριότητας του δήμου Μεσολογγίου, μετά τη λήξη της σύμβασης των εργαζομένων της Κοινωφελούς εργασίας με 8μηνη σύμβαση.

Οι εργαζόμενοι αυτοί προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στον δήμο, κυρίως στον τομέα της καθημερινότητας που είναι εκείνος που πάσχει περισσότερο. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της αντιδημάρχου και φυσικά των εργαζομένων δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν επαρκώς στις ανάγκες του δήμου. Η βοήθεια των οκταμηνιτών ήταν σημαντική...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 31/10 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Με αφορμή τη διήμερη απεργία στους ΟΤΑ και το νέο νομοσχέδιο, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημ. Παπαστεργίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η επιτυχία των Δήμων μας θα κριθεί σε έναν σημαντικό βαθμό, από το πόσο γρήγορα θα ξεκολλήσουμε από αναχρονιστικές ιδεοληψίες. Οι πόλεις και τα χωριά μας για δυο μέρες γέμισαν πάλι απορρίμματα γιατί ξαφνικά θυμηθήκαμε ότι δεν θέλουμε να μπουν οι ιδιώτες, εκεί όπου δεν μπορούμε εμείς, με τα μέσα και το προσωπικό που έχουμε, να παράγουμε έργο.

Προφανώς είναι λεπτομέρεια ότι εδώ και χρόνια η ανακύκλωση στο μεγαλύτερο μέρος των Δήμων της χώρας γίνεται -ήδη- από ιδιώτες.

Προφανώς δεν θέλουμε να δούμε πως τα πιο επιτυχημένα παραδείγματα είναι αυτά των φορέων διαχείρισης απορριμμάτων, όπως η ΠΑΔΥΘ ΑΕ. Μία Ανώνυμη Εταιρία των ΟΤΑ της Δυτικής Θεσσαλίας, που έχει μεν μετόχους τους Δήμους – εξασφαλίζοντας έτσι το περιβάλλον και τους εργαζόμενους, αυτούς που τουλάχιστον γνωρίζουν πού είναι και γιατί είναι εκεί -, είναι όμως και ΑΕ για να έχει την ευελιξία να κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά, όπου χρειαστεί. Δεν είμαι των άκρων. Όχι όλα σε ιδιώτες αλλά και σίγουρα όχι όλοι ιδεοληπτικά στο Δημόσιο, χωρίς να μετρήσουμε το κόστος, την αποδοτικότητα και την ταχύτητα των υπηρεσιών μας.

Στον Δήμο Τρικκαίων εδώ και περίπου δύο χρόνια, προβήκαμε σε ένα μεικτό σύστημα, δίνοντας την αποκομιδή των απορριμμάτων των 35 χωριών του Δήμου σε τοπικούς μικροεργολάβους, αλλά κρατώντας με τα μέσα και το προσωπικό που είχαμε, την αποκομιδή στο κέντρο της πόλης. Να είστε βέβαιοι ότι κανείς δεν έχασε τη δουλειά του, κανείς δεν κατάλαβε διαφορά στην ποιότητα της αποκομιδής, τουλάχιστον ως προς το δυσμενέστερο, και το συνολικό κόστος διαχείρισης μειώθηκε σημαντικά. Το νομοσχέδιο κινείται αναμφισβήτητα στη σωστή κατεύθυνση και θα δώσει επιτέλους λύσεις εκεί που «πονάμε».

πηγή: myota.gr

Από το Γραφείο της Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος Περσεφώνης Μελαχρή παρακαλούνται  οι δημότες και οι επαγγελματίες να περιορίσουν στο δυνατότερο βαθμό την εναπόθεση απορριμμάτων και κλαδιών, κατά το χρονικό διάστημα από Τρίτη 22 Οκτωβρίου μέχρι και την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν προκηρυχθεί από την ΠΟΕ – ΟΤΑ για το ανωτέρω χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι δεν θα γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων από την Υπηρεσία Καθαριότητας.

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 10/10/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μια αλλαγή παρατηρούν οι δημότες και στην καθαριότητα και γενικά στην καθημερινότητα, από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτική αρχής Μεσολογγίου.

Η νέα αντιδήμαρχος καθημερινότητας Φώνη Μελαχρή, ξεκίνησε με πολλή όρεξη θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της πόλης δεδομένου ότι ως επιχειρηματίας θεωρεί ότι αν δεν αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των δημοτών δεν θα μπορέσει το Μεσολόγγι να αναπτυχθεί και να δεχθεί επισκέπτες. Έτσι, λοιπόν, έχοντας δρομολογήσει κάποιες ενέργειες προσπαθεί να βάλει μια τάξη στον τομέα καθαριότητας, ξεκινώντας από την δημιουργία γραφείου κίνησης ώστε να τηρείται το ωράριο των εργαζομένων, που μέχρι τώρα δεν ακολουθείτο όπως θα έπρεπε. Επίσης δεν υπήρχε πρόγραμμα εργασίας δηλαδή για το πού...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 10/10 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 23

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία