Αγγελίες    Επικοινωνία

Σε δήλωσή του αναφορικά με την υποστήριξη των διεκδικήσεων εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος αναφέρει:

«Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΟΤΑ) είναι μια από τις κοινωνικές δομές με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς το αντικείμενο δράσης απευθύνεται στα παιδιά μας, δίδοντάς τους την ευκαιρία και δυνατότητα της παραγωγικής δραστηριότητας και της έκφρασης. Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα σ’ αυτή τη Δομή, διευρύνοντάς τη σε όλες της ενότητές του. Το έργο που παράχθηκε όμως αποτελεί επίτευγμα και των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ, οι οποίοι με ευσυνειδησία επιτέλεσαν τα καθήκοντά τους. Οι δομές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών είναι πολύτιμες και πρέπει να συνεχισθούν. Για το λόγο αυτό όχι μόνο στηρίζουμε αλλά διεκδικούμε από κοινού τα αιτήματα του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ – ΜΕΑ των ΟΤΑ που αφορούν:

«Μόνιμες Δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ – ΜΕΑ στους Δήμους

Σταθερή και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Κράτος για την πλήρη κάλυψη του λειτουργικού κόστους των Δομών

Μόνιμες θέσεις εργασίας για το προσωπικό των Δομών».

 

 

Την Πέμπτη 11/04/2019  το Σωματείο Εργαζομένων ΚΔΑΠ Δήμου Ναυπακτίας είχε συνάντηση με τον  Δήμαρχο Ναυπακτίας Τ. Λουκόπουλο. Παραβρέθηκαν επίσης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Χαρ. Κανέλλος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γ. Σιαμαντάς.

 Στα πλαίσια της συνάντησης, το Σωματείο των εργαζομένων  κατέθεσε εγγράφως αιτήματα και προτάσεις που αφορούν την ομαλή λειτουργία και βιωσιμότητα της δομής.

Μετά από συζήτηση, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, μεταξύ των μελών του Σωματείου και των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής , διαπιστώθηκε  θετική διάθεση και από τις δυο πλευρές για συνεργασία και επίλυση θεμάτων που αφορούν τη δομή.

"Τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των ΟΤΑ πρέπει να γίνουν μόνιμος θεσμός του Κοινωνικού μας Κράτους από τα μέσα του 2020" με την παραπάνω κοινή δήλωση δέσμευσης του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Χαρίτση, και της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κας Ξενογιαννακοπούλου, οι δύο Υπουργοί υποδέχτηκαν την Πέμπτη 11 Απριλίου στο Υπουργείο Εσωτερικών τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Στην συνάντηση συμμετείχε και εκπρόσωπος της ΕΕΤΑΑ ο δικηγόρος κ.Ευάγγελος Αυγουλάς, συνεισφέροντας με τις νομικές του γνώσεις και τεχνικά στοιχεία σχετικά με τη λειτουργία των Δομών και τα στελέχη αυτών.

Οι δύο Υπουργοί δεσμεύτηκαν ότι θα αποστείλουν πριν το Πάσχα έγγραφη πρόσκληση σύστασης θεσμικής Ομάδας Εργασίας με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων Υπουργείων, της ΚΕΔΕ, της ΕΕΤΑΑ και του ΠΑΣΕΚΔΑΠ. Η Ομάδα Εργασίας θα πρέπει μέσα σε σαφές και όσο το δυνατόν πιο σύντομο χρονικό διάστημα να συντάξει και να καταθέσει προς νομοθέτηση σαφή, τεκμηριωμένη και κοστολογημένη πρόταση για τη μονιμοποίηση του θεσμού, τη διασφάλιση όλων των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και την σταθερή χρηματοδότηση μέσω εθνικών πόρων των Δομών.

Στη συνάντηση παρέστη σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΕΚΔΑΠ, τονίζοντας πως δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, πως πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στην εργασιακή "ομηρία" που βιώνουμε τόσα χρόνια και πως η νομοθέτηση των προαναφερθέντων θα πρέπει να γίνει από την παρούσα Κυβέρνηση και να μην μετατεθεί ξανά σε μεταγενέστερο χρόνο. Το ΔΣ του Συλλόγου μας εκφράζει την ικανοποίησή του για τη σύσταση της Ομάδας Εργασίας στα πλαίσια της οποίας δεσμεύεται να συμβάλει τα μέγιστα για να έχουμε σύντομα απτά αποτελέσματα προς όφελος του θεσμού που υπηρετούμε τόσα χρόνια, αρκεί αυτή τη φορά να τηρηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις καθώς πολλές κυβερνήσεις στο παρελθόν μίλησαν για την ανάγκη μονιμοποίησης του Θεσμού αλλά καμία δεν το έκανε πράξη.

Πηγή: kdap-kdapmea.blogspot.com

Σας γνωρίζουμε τα μέλη της Προσωρινής Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παίδων Δήμου Ναυπακτίας.

Τσιούνης Παναγιώτης του Δημητρίου Πρόεδρος

Παπαγεωργίου Ηλίας του Ανδρέα Αντιπρόεδρος

Χριστογιάννη Δήμητρα του Παναγιώτη Γεν. Γραμματέας

Σιτοκωνσταντίνου Αγγελική του Αντωνίου Αν. Γεν. Γραμματέας

Καλτσά Χριστίνα του Σπυρίδωνος Ταμίας

Για την Προσωρινή Διοίκηση
Ο Πρόεδρος
Τσιούνης Παναγιώτης

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΚΟΙ.Π.Α.) Δ. Αγρινίου καθώς και το Προσωπικό του ΚΔΑΠ Αγρινίου «Το Αερόστατο» σας προσκαλούν στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 στο χώρο του 5ου ΔΠΣ (Βαρνακιώτη & Αγρίου) και ώρα 06:00μ.μ.

Τα παιδιά θα παρουσιάσουν θεατρικό , παραδοσιακούς χορούς, θα αγωνιστούν σε ένα πρότυπο πεδίο στίβου μάχης και θα ακολουθήσει μπουφές με λιχουδιές, μια ευγενική προσφορά των γονέων.

 

Ο Πρόεδρος του

Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α. Δ. Αγρινίου

Βασιλείου Ιωάννης

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 :

Ώρα 10:00' το πρωί : με το Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών του Χρήστου Πατρινού θα κατασκευάσουμε παραδοσιακές φιγούρες , θα συναντήσουμε τους ήρωες πίσω από το μπερντέ και θα παίξουμε μαζί τους !

Ώρα 12:00' το μεσημέρι : Χριστουγεννιάτικη παράσταση Καραγκιόζη από την ομάδα του Χρήστου Πατρινού με θέμα : « Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη »

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Ώρα 6:30' το απόγευμα : «Ελάτε να ταξιδέψουμε στου Παραμυθιού τη Χώρα » σε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με τη συνοδεία μουσικής , με γιορτινές μελωδίες , με εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής , χριστουγεννιάτικες κατασκευές και face painting από τους σπουδαστές του Δ. ΙΕΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 :

6:00'- 8:00' το απόγευμα:Προβολή Χριστουγεννιάτικής ταινίας.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Χρήστο Πατρινό για την ευγενική του προσφορά και το διευθυντή του Δ.ΙΕΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ κ.Βεντήρη και τους σπουδαστές του Τμήματος Ειδικότητας Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μαγικιάζ μαζί με την καθηγήτριά τους κα. Γ.Πάζιου

 

 

                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σελίδα 1 από 11

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία