Αγγελίες    Επικοινωνία

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 03/10/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εξαιτίας των πολλών κλοπών που σημειώνονται στην περιοχή του Μεσολογγίου γενικότερα και λόγω της έξαρσης των τελευταίων ημερών, πολλοί φορείς και ομάδες κατοίκων, ζήτησαν προστασία  από την αστυνομία και την Δικαιοσύνη.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Αιτωλίας Γιάννης Νταλαχάνης, μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ υποστηρίζει ότι από την πλευρά της αστυνομίας δίνεται έμφαση στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας του πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό έχουν δοθεί οδηγίες και υπάρχει άμεση ανταπόκριση στο οποιοδήποτε πρόβλημα, γι’  αυτό και το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται περισσότερες συλλήψεις και τροχονομικοί έλεγχοι. Η περιοχή όντως αντιμετωπίζει πρόβλημα με την μικροεγκληματικότητα, κατά τον κ. Νταλαχάνη αλλά όπως λέει ο ίδιος: «όπου υπάρχουν άνθρωποι δεν μπορεί να μην υπάρχουν...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 03/10 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Στις 13/09/2019 και περί ώρα 11:00, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου του Δήμου Ξηρομέρου κου Τριανταφυλλάκη Ιωάννη, με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, Ταξίαρχο κο Νταλαχάνη Ιωάννη, παρουσία της Β' Υποδιευθύντριας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, Αστυνομικής Υποδιευθύντριας κας Τζώτζου Ευανθίας και του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου, Υπαστυνόμου Α' κου Μπέσσα Ιωάννη, με κύριο θέμα συζήτησης: «Οργάνωση δράσης - εκστρατείας για την απρόσκοπτη κίνηση στις πόλεις», όπως αυτό ετέθη ως Στρατηγικός Στόχος των Διευθύνσεων Αστυνομίας της χώρας, κατόπιν Διαταγής του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν τα εξής επιμέρους αντικείμενα του θέματος: Η απρόσκοπτη κίνηση στις πόλεις πεζών, μητέρων με παιδιά, Α.Μ.Ε.Α. και επισκεπτών της πόλης, παράλληλα με την εφαρμογή του σχεδίου εκκένωσης πεζοδρομίων από δίκυκλα και παράνομες σταθμεύσεις κ.λπ. και προτάθηκαν οι ακόλουθες ενέργειες για την υλοποίηση του παραπάνω Στρατηγικού Στόχου: α) Ενημερωτική προειδοποιητική εκστρατεία στους πολίτες με την συνεργασία του Δήμου Ξηρομέρου.

β) Έλεγχος για τυχόν μη εμφανή σήμανση, ύπαρξη ειδικών διαγραμμίσεων, επιγραφές ή διάφορα σύμβολά επί του οδοστρώματος.

γ) Ενημέρωση του Δήμου Ξηρομέρου για την συντήρηση των στοιχείων κυκλοφορίας, των διαγραμμίσεων και την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων.

δ) Τοποθέτηση κάθετης και οριζόντιας σήμανσης, όπου αυτή απαιτείται.

ε) Ζητήματα οργάνωσης, λειτουργίας και συντήρησης παιδικών χαρών του Δήμου Ξηρομέρου και

στ) Τοποθέτηση προστατευτικών στα πεζοδρόμια επί της δημοτικής οδού Παντελή Καρασεβδά στο κέντρο της Κωμοπόλεως του Αστακού και επί της παραλιακής οδού στην είσοδο της Κωμοπόλεως του Αστακού, προς αποτροπή των παράνομων σταθμεύσεων.

Στόχος των παραπάνω ενεργειών είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου Ξηρομέρου και της απρόσκοπτης κίνησης τους σε κοινόχρηστους χώρους και πεζοδρόμια.

Μεταξύ των ανωτέρω θεμάτων, συζητήθηκε επίσης και το μείζονος σημασίας θέμα για την ΕΛ.ΑΣ.: «Της πρόληψης και της αποτροπής της εγκληματικότητας» στην περιοχή δικαιοδοσίας του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου, και προτάθηκε από τον Δήμο η στελέχωση του οικείου Αστυνομικού Τμήματος με αστυνομικό προσωπικό και η επαύξηση των εποχούμενων περιπολίων για την προστασία του πολίτη και την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας των κατοίκων του Δήμου.

Πηγή: dimosxiromerou.gr

Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αιτωλίας Ταξίαρχο κ. Γιάννη Νταλαχάνη πραγματοποίησε τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας.

Στο επίκεντρο της ατζέντας βρέθηκαν ζητήματα που απασχολούν έντονα την καθημερινότητα του πολίτη, όπως το κυκλοφοριακό, η αστυνόμευση δημόσιων χώρων στους οποίους καταγράφονται δολιοφθορές, καθώς επίσης και η εναπόθεση αδρανών υλικών κυρίως στις περιοχές Σκα και Βαριάς. Από την πλευρά της δημοτικής αρχής ζητήθηκε η συστηματικότερη παρουσία της Τροχαίας με στόχο την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση των κεντρικών οδών της πόλης της Ναυπάκτου. Επιπροσθέτως δόθηκε έμφαση στην αποτροπή παραβάσεων όπως το διπλοπαρκάρισμα, η παράνομη στάθμευση σε μη νόμιμους χώρους (πχ. πεζόδρομους και πεζοδρόμια), αλλά και στην επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες. Τέλος τονίσθηκε η ανάγκη σωστής σήμανσης (διαγραμμίσεων, σήμανσης διαβάσεων κλπ) καθώς και η εξασφάλιση απρόσκοπτης κυκλοφορίας των πεζών και των ατόμων με αναπηρία.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Κώστας Κακούσης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου κ. Παναγιώτης Κυρίτσης, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ναυπάκτου κ.Πανταζής Ράμμος, η Διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Ναυπάκτου κ. Μαρία Θωμοπούλου, καθώς επίσης και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Θωμάς Κοτρωνιάς, Σωκράτης Παπαβασιλείου, Ζαχαρίας Χοχτούλας και Γιάννης Παπαϊωαννίδης, ο Αντιδήμαρχος και Επικεφαλής της παράταξης «Πρωταγωνιστής ο Άνθρωπος» κ. Ντίνος Τσουκαλάς, ο εκπρόσωπος της παράταξης ΑΔΚΝ κ. Σπύρος Τσέλιος, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Ναυπακτίας κ. Γιώργος Κέστος και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μεταφορών και Συγκοινωνιών Δήμου Ναυπακτίας κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος.

Το σύνολο των παρισταμένων συμφώνησε σε κοινές δράσεις του Δήμου και της Αστυνομίας σε θέματα νεολαίας και πιο συγκεκριμένα βίας, bullying, ναρκωτικών και κυκλοφοριακής αγωγής. Σημειώνεται ότι, στα θέματα που τέθηκαν δόθηκαν εκατέρωθεν δεσμεύσεις για άμεση κινητοποίηση.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας με αφορμή τη συνάντηση δήλωσε: «Ως δημοτική αρχή επιδιώκουμε να δώσουμε από κοινού με την Αστυνομία, την Τροχαία και το Λιμενικό λύσεις σε θέματα που χρονίζουν. Η συνεννόηση και καλή συνεργασία αποτελεί για εμάς βασική προϋπόθεση ώστε να χαράξουμε μία κοινή κατεύθυνση προς τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Προς τούτο θα βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με σκοπό να αντιμετωπίζουμε άμεσα και αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται, αλλά ακόμη περισσότερο να προλαμβάνουμε και αρκετά από αυτά».

Με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αιτωλίας Γιάννη Νταλαχάνη, συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες οι αντιδήμαρχοι καθώς και συνεργάτες του κ. Νταλαχάνη, προκειμένου να αποτυπωθεί η τρέχουσα κατάσταση του κυκλοφοριακού και των θεμάτων ασφαλείας στην περιοχή, αλλά και να ληφθούν άμεσα μέτρα ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Λύρος ζήτησε κατ’ αρχάς την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών που αποτελεί προτεραιότητα καθώς σε λίγες ημέρες ανοίγουν τα σχολεία και στην συνέχεια συζητήθηκαν άλλα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της αστυνομίας, προκειμένου να χαραχθεί μια κοινή κατεύθυνση για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Γενικότερα ο νέος δήμαρχος επιδιώκει μια καλή συνεργασία με όλους και εν προκειμένω με την αστυνομία, ώστε να λυθούν θέματα που χρονίζουν όπως είναι η σήμανση στους δρόμους του Μεσολογγίου, με την τοποθέτηση νέων πινακίδων. Μάλιστα η τροχαία έχει ξεκινήσει διαδικασία καταγραφής των ελλείψεων και των προβλημάτων στους δρόμους που θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη στον δήμο για να δρομολογήσει την αποκατάστασή τους. Ήδη έχει ενισχυθεί η παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ στην πόλη και έπεται συνέχεια με συχνές επαφές.

BAΣΩ ΒΗΤΤΑ

Μετά την κρίση των Ταξιάρχων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Αστυνομικών Διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη και τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων του Σώματος Ανδρέα Δασκαλάκη και Κωνσταντίνο Σκούμα.

Κρίθηκαν προακτέοι στο βαθμό του Ταξιάρχου οι κατωτέρω (30) Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων:

 1. Γεώργιος ΜΠΑΛΛΑΣ
 2. Θωμάς ΓΕΡΜΑΝΟΣ
 3. Αδάμ ΠΑΡΑΔΕΙΣΑΝΟΣ
 4. Θεόδωρος ΚΕΡΑΜΑΣ
 5. Βασίλειος ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ
 6. Ασημάκης ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ
 7. Ιωάννης ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ
 8. Βασίλειος ΒΡΑΝΤΖΑΣ
 9. Αντώνιος ΤΖΙΤΖΗΣ
 10. Δημήτριος ΜΠΑΚΟΛΑΣ
 11. Νικόλαος ΤΡΙΚΑΛΙΤΗΣ
 12. Χρήστος ΚΑΜΠΥΛΗΣ
 13. Γεώργιος ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
 14. Αικατερίνη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
 15. Γεώργιος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
 16. Χαράλαμπος ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ
 17. Βασίλειος ΡΟΚΚΟΣ
 18. Ιωάννης ΝΤΑΛΑΧΑΝΗΣ
 19. Δημήτριος ΠΕΤΣΑΣ
 20. Ηλίας ΡΟΥΣΣΟΣ
 21. Παναγιώτης ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
 22. Ανδρέας ΜΠΑΜΠΑΛΟΥΚΑΣ
 23. Σταύρος ΚΕΣΕΛΙΔΗΣ
 24. Στυλιανός ΒΑΡΔΙΑΜΠΑΣΗΣ
 25. Γεώργιος ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ
 26. Δημήτριος ΔΑΒΑΛΟΣ
 27. Απόστολος ΚΟΥΦΟΣ
 28. Ιωάννης ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
 29. Δημήτριος ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ
 30. Δημήτριος ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

Προάγονται στο βαθμό του Ταξιάρχου εκτός οργανικών θέσεων (7) Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα (30) ημέρες:

 1. Αριστείδης ΜΟΥΡΤΟΣ
 2. Ιωάννης ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ
 3. Ιωάννης ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
 4. Χριστόφορος ΜΑΡΚΟΥ
 5. Ιωάννης ΣΚΡΙΑΠΑΣ
 6. Σμαράγδη ΑΠΑΝΩΜΕΡΙΤΑΚΗ
 7. Παναγιώτης ΤΣΙΓΓΟΥΝΗΣ

Πηγή: protothema.gr

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 07/03/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εκτός από τα βασικά της καθήκοντα, η Αστυνομία επιτελεί και έναν κοινωνικό ρόλο στο πλαίσιο του οποίου, το τελευταίο διάστημα πραγματοποίησε εκδηλώσεις για την πρόληψη από τους κινδύνους του διαδικτύου, σε παιδιά δημοτικών σχολείων.

Ανάλογη εκδήλωση, που περιελάμβανε εξωστρεφείς δράσεις, για την ενημέρωση των παιδιών, όπως υπογράμμισε ο Αστυνομικός Διευθυντής Αιτωλίας Γιάννης Νταλαχάνης, πραγματοποιήθηκε και στο Μεσολόγγι, με την συνεργασία της Γενικής Περιφερειακής Αστ. Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, της Α’ βαθμιας εκπαίδευσης του νομού μας, και της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας. Σημαντική παράμετρο αποτέλεσε ο τρόπος με τον οποίο έγινε η ενημέρωση στα παιδιά, που ήταν μέσα από το παιχνίδι, ώστε να γίνει πιο κατανοητό το μήνυμα στην ηλικία των 9, 10 και 11 ετών, δηλαδή των τριών τελευταίων τάξεων του δημοτικού, όπως είπε ο διευθυντής του 2ου δημοτικού σχολείου, Αντώνης Μπαρμπετάκης...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 07/03 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία