Αγγελίες    Επικοινωνία

Εδώ και λίγες μέρες διανεμήθηκε  στην πόλη μας εφημερίδα τύπου free-press(δωρεάν δηλαδή) από την οποία ενημερωθήκαμε κυρίως για το έργο της Δημοτικής Αρχής.

Η εφημερίδα είχε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Δεν ανέφερε κανένα στοιχείο για το ποιος την εκδίδει και ποιος είναι υπεύθυνος για αυτή. Ήταν μια ανώνυμη εφημερίδα! 

Η ελευθερία  του  Τύπου είναι ένα κατοχυρωμένο δικαίωμα στις ευνομούμενες κοινωνίες. Αναρωτιέται, όμως, κανείς  γιατί  άραγε ο εκδότης του συγκεκριμένου έντυπου  φυλλαδίου  να μην έχει το θάρρος της γνώμης του. Υπάρχει λόγος για τον οποίο πρέπει να κρύβεται; 

Παρακαλούμε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε να μας ενημερώσει.

Οφείλουμε  να ευχαριστήσουμε τον εκδότη και το δημοσιογραφικό επιτελείο για την «αντικειμενική» δωρεάν ενημέρωση που προσφέρει στο Δήμο μας με τη φάντασμα εφημερίδα του.  

Από το Γραφείο Τύπου

Του Υποψ. Δημάρχου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου

 

Free press χωρίς ταυτότητα!

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 10/01/2019

 

Από το Σάββατο µοιράζεται πόρτα - πόρτα και τσάµπα ένα έντυπο που προπαγανδίζει την δραστηριότητα της δηµοτικής αρχής στο δήµο.

Το έντυπο φιλοξενεί 14 φωτογραφίες του δηµάρχου, µεταφέρει εικόνα Μονακό για το δήµο και οι περισσότερες σελίδες του είναι αφιερωµένες στην δηµοτική αρχή, οπότε και καταλαβαίνετε από πού εκπορεύεται...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Gazarte, η τελετή απονομής των Regional Media Awards 2018, με την παρουσία ιδιοκτητών, ανώτατων και ανωτέρων στελεχών σημαντικών Περιφερειακών και Τοπικών ΜΜΕ, εκπροσώπων της διαφημιστικής αγοράς, διαφημιζόμενων, δημοσιογράφων κ.ά.

Την τελετή παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες, αριθμός που αντικατοπτρίζει τη σημαντική αποδοχή της διοργάνωσης από την αγορά, καθώς και την προσπάθεια αναβάθμισης των Βραβείων.

Τα Regional Media Awards 2018 διοργανώνονται για τρίτη χρονιά από τη Boussias Communications, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα (Εφημερίδες, Περιοδικά, Τηλεόραση, Ραδιόφωνο και sites) στη χώρα μας.

 

Regional Media Forum ‘18

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 2η φορά και το Regional Media Forum ‘18, ενισχύοντας τον στόχο της διοργάνωσης για ανάδειξη όχι μόνο των Περιφερειακών και Τοπικών Μέσων, αλλά και των προβλημάτων και των προκλήσεων που αυτά αντιμετωπίζουν.

Στο forum, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, μεγάλοι διαφημιζόμενοι, media specialist agencies και εκπρόσωποι ΜΜΕ συζήτησαν για το μέλλον των Τοπικών & Περιφερειακών Μέσων, σε δύο πάνελ.

Τα πάνελ αναφέρθηκαν τόσο στα προβλήματα, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις στη λειτουργία και ανάπτυξη των Τοπικών & Περιφερειακών Μέσων, όσο και στα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα και στους ανασταλτικούς παράγοντες διαφημιστικής τους απορρόφησης.

Οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στους πιθανούς τρόπους εμπορικής συνεργασίας των Τοπικών Μέσων με τα Μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, στις προσπάθειες αναβάθμισης περιεχομένου των Περιφερειακών και Τοπικών Μέσων, στη δυνατότητα παροχής tailor made περιεχομένου για τους διαφημιζόμενους, στην υψηλή διείσδυση των Τοπικών Μέσων και στον ρόλο του διαδικτύου στην πορεία των ΜΜΕ.

Επιπλέον, συζητήθηκε το πόσο επηρεάζει την απορρόφηση διαφημιστικού budget η έλλειψη περισσότερων στοιχείων και ερευνών σχετικά με τη διείσδυση των Περιφερειακών και Τοπικών Μέσων και του προφίλ του κοινού τους.

Στο πρώτο πάνελ, που συντόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος και Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών Νίκος Χατζηνικολάου, συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου Αντώνης Μουντάκης.

Ο κ. Μουντάκης αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ο εβδομαδιαίος Περιφερειακός Τύπος, προβλήματα που προήλθαν κυρίως από την αδιαφορία της Πολιτείας και τις ανισότητες που καλλιέργησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων μεταξύ των ΜΜΕ της πρωτεύουσας και της Περιφέρειας.

Ιδιαιτέρως ο πρόεδρος της Ε.Ι.Ε.Τ. αναφέρθηκε στη μη εφαρμογή του Ν. 2328/1995 που προβλέπει την κατανομή της κρατικής διαφήμισης κατά 30% στα ΜΜΕ της Περιφέρειας, αλλά και σε άλλα χτυπήματα που δέχτηκε τα τελευταία χρόνια ο Τύπος της Περιφέρειας (κατάργηση δημοσίευσης ισολογισμών, "ψαλίδισμα" ή κατάργηση της ατέλειας στα ΕΛΤΑ κλπ.).

"Τόσα χρόνια ο εβδομαδιαίος Περιφερειακός Τύπος δεν έχει τη θέση που του αξίζει και γι αυτό ευθυνόμαστε πρώτα εμείς που δεν αναπτύξαμε εξωγενείς δράσεις. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα, την εποχή που κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο έντυπος Τύπος αργοπεθαίνει, εμείς πιστεύουμε σ' αυτόν γι αυτό και είμαστε εδώ. Για να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις που αφορούν την προβολή των μεγάλων εταιρειών της χώρας μέσω των εντύπων μας που διατηρούν το κύρος και την διεισδυτικότητα τους στις τοπικές κοινωνίες. Για να συνεργαστούμε με στόχο αμφίδρομα οφέλη", τόνιζε μεταξύ άλλων ο κ. Μουντάκης. 

Αναλυτικά, στο πρώτο πάνελ συμμετείχαν οι: Αντώνης Γρηγορόπουλος, (Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών), Nίκος Σύμπουρας (Μέλος Δ.Σ. Ένωσης Εταιρειών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδας), Βαλέρια Τσάμη (Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς), Βαγγέλης Αθανασίου (Πρόεδρος Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων) και Αντώνης Μουντάκης (Πρόεδρος Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου). 

Στο δεύτερο πάνελ συμμετείχαν οι Σπύρος Καμπιώτης )Διευθύνων Σύμβουλος Ιonian TV), Πλάτωνας Μαρλαφέκας (Αντιπρόεδρος & Επικεφαλής Τμήματος Marketing και Εξαγωγών Λουξ Μαρλαφέκας), Nίτσα Καρατζόγλου (Business Unit Director, Mindshare), Ξένια Κούρτογλου (Founder & Managing Focus Bari) και Νίκος Καρτελιάς (CEO & Founder Kartelias Media Group).

 Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ

Ο ΓEN.   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟ

Την ενοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για τον αποκλεισμό της εφημερίδας “Ελευθερία” από τις καταχωρίσεις, επικύρωσε ομόφωνα και το Τριμελές Εφετείο Καλαμάτας, επιβάλλοντας στον πρώην υπουργό ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με ανασταλτικό χαρακτήρα.

Η συγκατηγορούμενή του αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου κρίθηκε αθώα.

Στους δύο κατηγορούμενους είχε επιβληθεί πρωτοδίκως (ερήμην) ποινή ενός έτους φυλάκισης για παράβαση καθήκοντος.

Η υπόθεση αφορούσε τον αυθαίρετο (για πολιτικούς λόγους) αποκλεισμό της εφημερίδας «Ελευθερία» από τις κρατικές δημοσιεύσεις, ενώ η εφημερίδα είχε το σχετικό νόμιμο δικαίωμα. Η «Ελευθερία Καλαμάτας», προσέφυγε δικαστικά και δικαιώθηκε.

Παρά την τελεσίδικη καταδίκη με αιτιολογικό της παράβασης καθήκοντος, ο Περιφερειάρχης δεν εκπίπτει των καθηκόντων του καθώς δεν κρίθηκε ότι το δημόσιο υπέστη βλάβη.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Η Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία, πραγματοποίησε σήμερα ένα ζεστό Αιτωλοακαρνανικό αντάμωμα στην καρδιά της Αθήνας, στην εκδήλωση - αφιέρωμα για τις εφημερίδες, τα περιοδικά και τα βιβλία που εκδίδουν ή εξέδωσαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι του νομού μας, που εδρεύουν στην Αθήνα, στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης «Στοά του Βιβλίου».

Στον όμορφο χώρο και με πολύ κόσμο στον οποίο παραβρέθηκαν πολλά πρόσωπα από τον πολιτικό και πνευματικό χώρο της Αιτωλοακαρνανίας, βραβεύτηκαν οι πρωτεργάτες της ενημέρωσης που είναι οι πατριδοτοπικοί σύλλογοι που εξέδιδαν και εκδίδουν ανελλιπώς έντυπα, με ταυτόχρονη έκθεσή τους, έξω από την αίθουσα...

Της βράβευσης προηγήθηκαν ομιλίες του Προέδρου της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Χολή, του Προέδρου της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας - καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Παναγιώτη Κοντού και της φιλολόγου κας Πηγής Χαντζή, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σημαντική συμβολή των εφημερίδων τόσο στην ενημέρωση των Αιτωλοακαρνάνων, όσο και στην προώθηση των τοπικών θεμάτων, καθώς και στη καταγραφή της παράδοσης, της λαογραφίας, των εθίμων των χωριών μας.

Στη συνέχεια έγινε η απονομή τιμητικών διακρίσεων στους Συλλόγους.

Πηγή: xiromeronews.blogspot.gr

Την κυκλοφορία των εφημερίδων επηρεάζει, πλέον, η παρατεταμένη τραπεζική αργία και η εφαρμογή των κεφαλαιακών ελέγχων, καθώς έχουν προκληθεί αντικειμενικές δυσκολίες στην προμήθεια χαρτιού και σε άλλα στάδια εκτύπωσης και διανομής των εντύπων.
Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, επισημαίνει ότι, εξαιτίας των αντικειμενικών δυσχερειών που έχουν προκληθεί, αναστέλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται για τις εφημερίδες που υπάγονται στο καθεστώς των κρατικών δημοσιεύσεων.
Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η αναστολή κυρώσεων για ενδεχόμενη μερική ή ολική παύση κυκλοφορίας ισχύει από τις 28 Ιουνίου 2015, ημερομηνία έκδοσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες, «και για τουλάχιστον 15 ημέρες μετά την αποκατάσταση της τραπεζικής λειτουργίας και των συναλλαγών με βάση την αρχή της επιείκειας».

kathimerini.gr

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία