Αγγελίες    Επικοινωνία

Έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο η κατάσταση με τα τηλεφωνήματα απατεώνων σε ηλικιωμένους που λένε ότι μέλος της οικογένειας προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα και απαιτούνται χρήματα για να μην έχει συνέπειες.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου και του Ευηνοχωρίου, έγιναν πολλά τέτοια τηλεφωνήματα που προκάλεσαν αναστάτωση, αν και δεν υπήρξαν θύματα αφού οι περισσότεροι πλέον είναι ενήμεροι.

Σε συγκεκριμένη περίπτωση τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη γυναίκα στον Άγιο Γεώργιο την ώρα που ήταν μόνη της στο σπίτι, λέγοντάς της ότι ο γιός της τράκαρε και σκότωσε έναν άνθρωπο. Ο απατεώνας παρουσιάστηκε ως φίλος του γιού της και της είπε ότι πρέπει να συγκεντρώσει όσο περισσότερα χρήματα μπορεί για να μην πάει φυλακή και ότι οι φίλοι του έχουν αναλάβει να τον βοηθήσουν.

Η ηλικιωμένη δεν ενέδωσε και αμέσως τους είπε ότι θα τηλεφωνήσει πρώτα στον γιό της. Αυτό ήταν μια έξυπνη κίνηση που απέτρεψε τους δράστες να συνεχίσουν την συζήτηση μαζί της και έτσι της έκλεισαν το τηλέφωνο.

Παρόμοια τηλεφωνήματα έγιναν πολλά στην περιοχή και μέχρι στιγμής οι απατεώνες δεν κατάφεραν να βρουν κάποιο θύμα. Τόσο ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Γεωργίου, Ηρακλής Διαμαντόπουλος, όσο και κάτοικοι που έγιναν δέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων, θέλουν να δημοσιοποιήσουν τα συμβάντα εφιστώντας την προσοχή σε όλους, καθώς μάλλον αυτό το διάστημα έχει επιλεγεί η ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου.

Πολλά περιστατικά αναρτώνται στους προσωπικούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τα παρ’ ολίγον θύματα, με σκοπό να προειδοποιήσουν, ώστε να σταματήσει αυτή η λαίλαπα των εξαπατήσεων.

BAΣΩ ΒΗΤΤΑ

Πως περιγράφει η Αλ. Παστρωμά την περιπέτεια του της μητέρας της

Θα ήθελα να σας κάνω γνωστό το εξής περιστατικό. Σήμερα το πρωί, η ηλικιωμένη μητέρα μου που ζει στον Γαλατά, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα, στο οποίο κάποια γυναικεία φωνή προσποιούνταν ότι ήμουν εγώ η κόρη της και με δάκρυα και λυγμούς, της έλεγε ότι δήθεν χρειαζόμουν την βοήθεια της. Η μητέρα μου έντρομη και σοκαρισμένη, ακούγοντας –δήθεν - εμένα να της μιλάω, άρχισε να κλαίει. Τότε κάποιος άνδρας πήρε το ακουστικό από την γυναίκα που της μιλούσε, και της είπε ότι η κόρη της είχε εμπλακεί σε κάποιο τροχαίο, προξενώντας τον θάνατο ενός τετράχρονου παιδιού και τον σοβαρότατο τραυματισμό της μητέρας αυτού. Της ανέφερε μάλιστα ότι η κόρη της βρίσκονταν κρατούμενη στο Αστυνομικό Τμήμα και ότι δήθεν δεν μπορούσε να της μιλήσει πολύ καθαρά διότι είχε τραυματιστεί στο σαγόνι της. Κι ενώ η μητέρα μου έκλαιγε από τον φόβο και την αγωνία της, εκείνος της ζήτησε να ηρεμήσει για να μπορέσουν να συζητήσουν με ποιο τρόπο θα τακτοποιούνταν το θέμα ... Η μητέρα μου όμως λόγω της μεγάλης αγωνίας της του είπε ότι δεν θέλει να συζητήσει μαζί του και ότι το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να πάει η ίδια στην Αστυνομία να διαπιστώσει εάν το παιδί της ήταν καλά και για το λόγο αυτό του έκλεισε το τηλέφωνο κι ετοιμάστηκε πράγματι να μεταβεί η ίδια στην Αστυνομία, καθώς πείσθηκε ότι μου είχε συμβεί κάποιο τροχαίο. Να σημειωθεί ότι μισή ώρα πριν δεχθεί η μητέρα μου το συγκεκριμένο τηλεφώνημα, παρόμοιο τηλεφώνημα είχε δεχθεί και άλλη γειτόνισσα της. Αν και σε καμία από τις δύο ως άνω περιπτώσεις- λόγω συγκυριών - δεν κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα, η ταραχή που προκάλεσαν στους ηλικιωμένους ήταν τεράστια.

Με εκτίμηση
Αλεξάνδρα Παστρωμά

 

Εκατοντάδες συγχωριανοί και συνδημότες έζησαν μοναδικές στιγμές αφιερωμένες στην παράδοση και την νεολαία την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2019 στην πλατεία “Οδυσσέας Ελύτης”.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του πολιτιστικού συλλόγου Ευηνοχωρίου “Η Αρχαία Καλυδώνα” και του εκπολιτιστικού χορευτικού συλλόγου Ευηνοχωρίου “Το Χοροστάσι”, στην ετήσια γιορτή απονομής αριστείων στους μαθητές των σχολείων του χωριού μας και παρουσίασης παραδοσιακών χορών από τα παιδικά τμήματα και το τμήμα ενηλίκων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον γ.γ κ. Μαραγκούλα Βασίλειο που ήταν και ο συντονιστής και στην συνέχεια οι μαθητές παρέλαβαν τα αριστεία τους για την προσπάθεια που έκαναν στην σχολική χρονιά που μόλις τελείωσε κάτω από το ζεστό χειροκρότημα των θεατών.

Ειδικό αριστείο πήραν και οι μαθητές της περσινής Γ΄ Λυκείου που εισήχθησαν στα Τ.Ε.Ι και Α.Ε.Ι ανοίγοντας νέους δρόμους στην ζωή τους.

Ο εκπολιτιστικός χορευτικός σύλλογος Ευηνοχωρίου “Το Χοροστάσι” παρουσίασε χορούς της πατρίδας μας σε τρία τμήματα με τις οδηγίες της χοροδιδασκάλου και καθηγήτριας φυσικής αγωγής κ. Παναγιώτας Κανιού.

Τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, έδωσαν την ψυχή τους χορεύοντας με χάρη και ενθουσιασμό και δίκαια ξεσήκωσαν τους θεατές που τους αντάμειψαν με τα χειροκρότημά τους.

Το Χοροστάσι με την καθοδήγηση της κ. Κανιού συμπληρώνει 21 χρόνια παρουσίας στο Ευηνοχώρι έχοντας γαλουχήσει εκατοντάδες παιδιά στην παράδοση μέσα από τον χορό και φυσικά όλα αυτά τα χρόνια μας έχει χαρίσει μαγικές χορευτικές βραδιές προβάλλοντας το Ευηνοχώρι.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Σπύρος Ζαρκάδας ευχαρίστησε τους συγχωριανούς για την συμπαράσταση και την παρουσία τους και τόνισε πως στόχος είναι να κάνουμε το χωριό μας και εφέτος κέντρο πολιτιστικής αναφοράς. Ευχαρίστησε την Δημοτική Αρχή, το Πνευματικό Κέντρο και την Τοπική Κοινότητα για την συνεργασία σε όλη την θητεία και στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Κώστα Λύρο, που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, καλή επιτυχία στο έργο του προς όφελος των συνδημοτών μας.

Μετά από την απονομή των αριστείων στους επιτυχόντες χαιρετισμό απεύθυνε ο νεοεκλεγέντας δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος, ευχαρίστησε τους συλλόγους για την εξαιρετική εκδήλωση και υποσχέθηκε κάθε βοήθεια από την νέα δημοτική αρχή για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του χωριού μας.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Ευηνοχωρίου κ. Νικόλαος Ψεύτης που έδωσε συγχαρητήρια στο Χοροστάσι και στην Αρχαία Καλυδώνα και τόνισε την ανάγκη να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις γιατί αναβαθμίζεται πιο πολύ το χωριό μας, ενώ ευχαρίστησε τους κατοίκους για την συνεργασία που είχαν τα εννέα χρόνια που θήτευσε ως πρόεδρος της κοινότητας Ευηνοχωρίου.

Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε και η αντιπρόεδρος του Π.Κ Μεσολογγίου κ. Σόφη Λαναρά που ευχαρίστησε τον σύλλογο για την συνεργασία και ευχήθηκε καλό καλοκαίρι σε όλους.

Παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος έργων κ. Καραπαπάς Γεώργιος, ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Καρβέλης Σπύρος, ο πρόεδρος κοινωφελούς επιχείρησης Ι.Π Μεσολογγίου κ. Σκαρμούτσος Αναστάσιος, η αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου κ. Σόφη Λαναρά, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Μ κ. Γεώργιος Κοντογιάννης και ο διευθυντής του Δημοτικού σχολείου Αραχωβίτης Παύλος,, δάσκαλοι, καθηγητές και εκπρόσωποι συλλόγων.

Συγχαρητήρια στους ανθρώπους των συλλόγων για την άψογη οργάνωση και επιτυχία της εκδήλωσης κερδίζοντας για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συγχωριανών μας για όσα τους προσφέρουν…

Πηγή: evinochori-kalidona.gr

Σε μαχαιρώματα κατέληξε ένας καυγάς που έγινε χθες το βράδυ στο Ευηνοχώρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας Αλβανός δέχθηκε μαχαιριές από άνδρα, μετά από καυγά μεταξύ των δυο.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου, με αρκετά σοβαρά τραύματα, αλλά πρώτα κατάφερε να κατονομάσει τον δράστη, στους αστυνομικούς που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος.

BΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Aκολουθεί το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας:

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 37χρονου αλλοδαπού, ο οποίος χθες το πρωί, στο Ευηνοχώρι, έπειτα από διένεξη, προκάλεσε σωματική βλάβη σε 31χρονο ομοεθνή του, τραυματίζοντας τον με μαχαίρι στην κοιλιά.
Ο τραυματίας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Τη Δευτέρα 15/4/2019 και ώρα 09:00 π.μ., πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στους μαθητές του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου ενημερωτική δράση στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας με θέμα «Εθισμός στο Διαδίκτυο».

Ο εθισμός στο διαδίκτυο αφορά σε μια νέα σχετικά μορφή εξάρτησης που χαρακτηρίζεται από την υπέρμετρη, ανεξέλεγκτη και παρορμητική χρήση του διαδικτύου, παρεμποδίζοντας τη φυσιολογική ζωή του ατόμου και δημιουργώντας άγχος και δυσφορία στο οικογενειακό, φιλικό και εργασιακό ή σχολικό του περιβάλλον.

Την παρουσίαση επιμελήθηκε η Φιλόλογος και στέλεχος του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Παπασπύρου Δήμητρα, η οποία με τη χρήση διαδραστικών μέσων ανέλυσε τον ορισμό, τις εκφάνσεις, τις συνέπειες και τους τρόπους αντιμετώπισης του εθισμού στο διαδίκτυο, διανέμοντας συγχρόνως και έντυπο υλικό με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση τους αναφορικά με την εν λόγω θεματική. Στη συνέχεια, οι μαθητές παρακολούθησαν και μια ταινία μικρού μήκους σχετική με το θέμα για να αναλύσουν τα μηνύματα που έλαβαν από αυτήν στο πλαίσιο μιας εποικοδομητικής συζήτησης.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου θα ήθελε να ευχαριστήσει το Διευθυντή του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου κ. Κονδραλή Σπυρίδων για την πρόσκληση και την ολόπλευρη στήριξή του, την κ. Μπάρλα Παρασκευή αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς για την αρωγή τους στη διοργάνωση της δράσης αυτής, καθώς και τους μαθητές για τη γόνιμη και ουσιαστική συμμετοχή τους.

Για κάθε διευκρίνιση ή πρόσθετη πληροφορία, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είναι στη διάθεση των δημοτών από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00π.μ – 16:00μ.μ στην Διεύθυνση Σταυροπούλου 31 (Ραδιομέγαρο), Τηλ.: 2631363417 Fax: 2631363420, Email: kentrokoin.ipmes@2608.syzefxis.gov.gr

Είναι το πρόγραμμα του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου όπου διατέθηκαν 145000 ευρώ απ’ το ταμείο του (αυτοχρηματοδότηση) για την δημιουργία και πιστοποίηση Παιδικών Χαρών σε διάφορα διαμερίσματα του Δήμου (Ευηνοχώρι, Λεσίνι, Κατοχή, Μαγούλα, Κεφαλόβρυσο, Συνοικισμός Βίγλας Μεσολογγίου, Χρυσοβέρι).

Η πρώτη Παιδική Χαρά έγινε το 2018 στην πλατεία ‘’Οδυσέας Ελύτης’’ και η δεύτερη στην πλατεία ‘’Κώστας Νιαβής’’, κι έτσι μ’ αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε η κατασκευή παιδότοπων για το Ευηνοχώρι.

Επίσης, στην τελική ευθεία είναι, μιας και δημοπρατήθηκε, το έργο αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης για το Ευηνοχώρι με ανάδοχο εργολάβο τον κ. Κακαβά από Πάτρα, και αυτή τη στιγμή είναι στη διαδικασία προσυμβασιοποίησης. Σύμφωνα δε με έγκυρες πληροφορίες, το όλο έργο θα γίνει με γρήγορους ρυθμούς και χωρίς καθυστερήσεις. Είναι ένα έργο πνοής και υγείας για το Ευηνοχώρι, που η παρούσα Δημοτική Αρχή είχε δεσμευθεί για την πραγματοποίησή του.

Επίσης, ολοκληρώνεται και το έργο επέκτασης δημοτικού φωτισμού στο Ευηνοχώρι, σε σημεία που δεν υπήρχε επαρκής φωτισμός, με την εγκατάσταση αξονικών σημείων φωτισμού, για την ποιοτική αναβάθμιση των κατοίκων που ήταν και η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής. Το έργο αυτό ήταν προϋπολογισμού 60000 ευρώ.

Ολοκληρώθηκε δε και η ασφαλτόστρωση κεντρικών και δευτερευόντων δρόμων στο Ευηνοχώρι, ειδικά εκεί που ήδη έχουν τελειώσει οι εργασίες αποκατάστασης δικτύου ύδρευσης.

Ένα έργο ακόμη που είναι σε εξέλιξη, και έχει πραγματοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του, είναι η εγκατάσταση τσιμεντοσωλήνων και σκέπασμα στον αρδευτικό αύλακα που επί χρόνια ήταν μόνιμη εστία μόλυνσης, μιας και κάποιοι συγχωριανοί μας, πριν δεκαετίες, φρόντισαν να συνδέσουν τους βόθρους τους μ’ αυτόν.

Επίσης, πρέπει να αναφερθεί και η ολοκλήρωση του έργου επέκτασης πλακόστρωσης της πλατείας ‘’Οδυσέας Ελύτης’’, καθώς επίσης και ο πλήρης φωτισμός της και αυτής και της πλατείας ‘’Κώστας Νιαβής’’, κάνοντας τις πλατείες του Ευηνοχωρίου ακόμη πιο λειτουργικές.

Μεγάλη και η βοήθεια του Δήμου για την αποκατάσταση χλοοτάπητα του Κοινοτικού Γηπέδου Ευηνοχωρίου, και με την τοποθέτηση κερκίδων σ’ αυτό, αλλά κυρίως με την δημιουργία εφεδρικού γηπέδου για να μην καταπονείται το κυρίως γήπεδο, αλλά και τον εξοπλισμό των αποδυτηρίων του.

Στον λόφο του Αη Γιάννη επίσης, πρέπει να αναφερθεί η εγκατάσταση τριφασικού ρεύματος και έτσι πλέον το έθιμο ‘’Αρματωμένοι Αη Γιαννιού’’ διεξάγεται χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα.

Θα πρέπει βέβαια να μιλήσουμε και για την άψογη λειτουργία του Νηπιαγωγείου Ευηνοχωρίου, καθώς επίσης και για τις αναγκαίες μικροεπισκευές και συντηρήσεις που έγιναν σ’ αυτό απ’ τις υπηρεσίες του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, αλλά και το εξωτερικό βάψιμό του, σε έναν χώρο ιδιαίτερα φιλόξενο και ασφαλή για μικρά παιδιά.

Να αναφερθούμε ακόμη στη μεγάλη βοήθεια, στήριξη και συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στους συλλόγους του Ευηνοχωρίου για τις δράσεις τους αλλά και την άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια.

Ακόμη δε, οι υπηρεσίες καθαριότητας και πράσινου του Δήμου ήταν και είναι ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα και στη πρώτη γραμμή στο Ευηνοχώρι, δίνοντας έτσι μια όψη πολιτισμού και καθαριότητας στον τόπο μας.

Τελειώνοντας, θέλω να αναφερθώ στο κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για συγχωριανούς μας, και σε κάθε στιγμή είναι κοντά στις ευπαθείς ομάδες του Ευηνοχωρίου, στηρίζοντας αυτές με κάθε τρόπο.

Όλα τα παραπάνω όφειλα να τα αναφέρω, γιατί το Ευηνοχώρι είναι ένα κεφαλοχώρι με φιλόξενους και υπέροχους ανθρώπους, πάντα προβληματισμένους με την καθημερινότητα και αναζητώντας πάντα λύσεις στα προβλήματα του χωριού, αλλά και εκτιμώντας ανάλογα το έργο και την προσφορά των εκάστοτε εκλεγμένων Δημοτικών Αρχόντων του τόπου μας.

Προσωπική μου άποψη?

Ναι, θα μπορούσαν να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα για το χωριό μας, όμως, με την υπάρχουσα κρίση όλα αυτά τα χρόνια, θεωρώ πως στο Ευηνοχώρι έγιναν αρκετά και κυρίως ουσιώδη πράγματα, από μια Δημοτική Αρχή που όντως παρουσίασε ενδιαφέρον και έργο στο χωριό μας.

Εμείς απλώς, σε λίγες βδομάδες απλά θα κληθούμε να επιβραβεύσουμε ή να καταδικάσουμε το έργο της…

Πραγματοποιήθηκε χθες η μαθητική παρέλαση και στο Ευηνοχώρι στο πλαίσιο των εορτασμών για την 25η Μαρτίου.

Σε αυτήν συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από το δημοτικό σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο του χωριού, αποσπώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς για να θαυμάσει τη νεολαία.

ΦΩΤΟ: Δημήτρης Δημητρίου

Σελίδα 1 από 46

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία