Αγγελίες    Επικοινωνία

Μεγάλη επιτυχία έχει το Παιδικό Τμήμα Ζωγραφικής που δημιούργησε ο Λαογραφικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ" και λειτουργεί στο Ευηνοχώρι.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Δευτέρα απόγευμα στον χώρο του Διοικητηρίου Ευηνοχωρίου με διδάσκαλο τον εκπαιδευτικό εικαστικών κ. Ντούμα Νίκο που κάνει εξαιρετική δουλειά και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους μαθητές του και ήδη λειτουργούν δύο τμήματα...

Μεγάλη βοήθεια για την συγκρότηση των τμημάτων υπήρξε απ' τα μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Ευηνοχωρίου κ.κ. Κάτια Παντελή - Ντούνη και Γονή Αθανασία, καθώς επίσης και απ' τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ευηνοχωρίου κ. Νίκο Ψεύτη που διέθεσε αίθουσα διδασκαλίας.

Ήδη ο Λαογραφικός Σύλλογος "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ" έχει στην ατζέντα του να εντάξει στις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις και έκθεση όλων των έργων ζωγραφικής των παιδιών...

Πηγή: evinochori.gr

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Σ.Ε.Α. Ευηνοχωρίου της Ιονίας Οδού, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, έξι αλλοδαποί άνδρες ηλικίας από 22 έως 33 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι έχουν εισέλθει και διαμένουν παράνομα στη χώρα.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

Υπογράφηκε σήμερα από το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο, η σύμβαση κατασκευής του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση οργάνων παιδικής χαράς και αστικού εξοπλισμού», προϋπολογισμού 145.000 ευρώ.

Το έργο αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία νέων και πιστοποιημένων παιδικών χαρών σε ενότητες και δημοτικές κοινότητες του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου,  όπως:

Λεσίνι

Κατοχή

Μαγούλα Νεοχωρίου

κάτω Ευηνοχώρι

Κεφαλόβρυσο

Συνοικισμός Βίγλας – Μεσολόγγι

Χρυσοβέργι

Τα εγκαίνια του Κέντρου Εκγύμνασης και Σωματικής Ευεξίας του Αθλητικού Ομίλου FITBOX πραγματοποιήθηκαν στο Ευηνοχώρι το Σάββατο 16.2.2019, σε μια βραδιά που ήταν όλοι εκεί.
Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, εκπρόσωποι του Δημάρχου, οι γιατροί του χωριού κ. Ιωάννης Αναγνωστόπουλος και κα Ζωή Κοντού, εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων "Άγιος Ιωάννης" και "Αρχαία Καλυδώνα", υποψήφιοι βουλευτές, υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, μέλη του Συλλόγου και πολλοί φίλοι και γνωστοί έδωσαν το παρόν στο νέο γυμναστήριο!

Πρόκειται για έναν ανακαινισμένο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο στο πάνω μέρος της πλατείας "Οδυσσέα Ελύτη" στο Ευηνοχώρι, ο οποίος παρέχει ποικίλα προγράμματα μυϊκής ενδυνάμωσης, όπως Trx, ABS and Hips, Tabata, Factional, U Bound, Pilates κτλ., κατάλληλα για κάθε ηλικία.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε αγιασμός και στη συνέχεια έγινε ξενάγηση των παρευρισκομένων στον χώρο του γυμναστηρίου. Κατόπιν τα μέλη του Ομίλου ευχαρίστησαν όλους όσοι ήταν παρόντες, νιώθωντας ιδιαίτερη τιμή για όλους κυρίως για όσους βοήθησαν από την πρώτη μέρα κατασκευής του γυμναστηρίου μέχρι και την ημέρα των εγκαινίων.

Πλούσιος μπουφές με αλμυρά, γλυκά σνακς και ποτά προσφέρθηκε σε όλους ενώ ο ουρανός έλαμψε από τα όμορφα πυροτεχνήματα. Στο τέλος της βραδιάς η trainer Νίκη Παντελή και οι μαθήτριές της έκαναν επίδειξη τραμπολίνο για όλους.

Σκοπός της Νίκης Παντελή, που είναι η εμπνεύστρια αλλά και Πρόεδρος του Ομίλου «FITBOX», είναι να κάνει τη γυμναστική τρόπος ζωής όλων μας. Να βρει ο καθένας την ισορροπία που του λείπει από την καθημερινότητα, την σωματική του ευεξία αλλά και τη βελτίωση της υγείας του και του σώματός του.

Το γυμναστήριο λειτουργεί καθημερινά κατά τις πρωινές ώρες 9.00 - 11.00, εκτός Δευτέρας πρωί, και τις απογευματινές ώρες από τις 15:00 έως 22:00, εκτός Παρασκευής απόγευμα που είναι 15.00 - 21.00.

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17-2-2019 η Επιμορφωτική – Παιδαγωγική Ημερίδα στο Ευηνοχώρι με γενικό θέμα: «Έφηβοι και όρια» και επιμέρους ενότητες: α) Σχέσεις των εφήβων μέσα και έξω από το σχολείο (Ο συναισθηματικός κόσμος του εφήβου) και β) Έφηβοι και διαδίκτυο (Ένας νέος τρόπος επικοινωνίας).

Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Ευηνοχωρίου με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων με τρία παιδιά της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Η ημερίδα ξεκίνησε το πρωί με τρεις ομαδικές συμβουλευτικές συνεδρίες για μαθητές (Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου) κατά τις οποίες προβλήθηκε βίντεο μικρής διάρκειας και αναπτύχθηκαν σχετικά θέματα από τον Διδάκτορα κ. Σήφη Κουράκη και συνεχίστηκε το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Ευηνοχωρίου.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από τον συντονιστή κ. Κων/νο Ρόμπολα, Θεολόγο – Συνταξιούχο Γυμνασιάρχη, ο οποίος αναφέρθηκε στην εφηβική ηλικία και τις δυσκολίες της τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «οι έφηβοι δεν επιθυμούν έναν παιδαγωγό για να θαυμάζουν τις γνώσεις του αλλά θέλουν κοντά τους έναν άνθρωπο που να τους κατανοεί».

Είναι αλήθεια ότι η οικογένεια και το σχολείο είναι οι πρώτοι πυλώνες διαπαιδαγώγησης των εφήβων και όταν αποκτήσουν γερά θεμέλια στην οικογένειά τους και αργότερα συναναστραφούν με σωστούς παιδαγωγούς (δασκάλους και καθηγητές) θα επιτύχουν στη ζωή τους.

Ο κ. Ρόμπολας έκλεισε την προσλαλιά τονίζοντας ότι «ο έφηβος εύκολα θίγεται, θυμώνει, μελαγχολεί και πεισμώνει. Ο έφηβος είναι μια παράξενη ύπαρξη, αθώα σαν άγγελος, περήφανη σαν πρίγκιπας, θαρραλέα σαν ήρωας, ενώ τις περισσότερες φορές μιμείται όποιον θαυμάζει και έχει σαν πρότυπό του».

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από την Αντιπρόεδρο Πνευματικού Κέντρου του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Σοφία Λαναρά, από τον Διευθυντή Γυμνασίου κ. Σπ. Κονδραλή, τον Διευθυντή Λυκείου κ. Ν. Σταμάτη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου κ. Δ. Δημητρίου.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η πρώτη εισηγήτρια κ. Βασ. Μουρκογιάννη, φιλόλογος, απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,  η οποία παρουσίασε με χρήση διαφανειών τα «Ποσοστά Σχολικού εκφοβισμού κατά την εφηβεία σε Ευρώπη και Αμερική κατά την τελευταία δεκαετία».

Ακολούθησε η εμπεριστατωμένη εισήγηση  του κ. Σ. Κουράκη για τις: «Σχέσεις των εφήβων μέσα και έξω από το σχολείο, καθώς και η χρήση του Διαδικτύου». Ο κ. Ιωσήφ Κουράκης είναι Παιδοψυχολόγος, Νευροψυχολόγος Παίδων, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Παιδαγωγός και Εισαγγελικός Πραγματογνώμων. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Πατρών, Ιωαννίνων, ΑΤΕΙ Μεσολογγίου και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Αθηνών. Υπηρέτησε στην Πρωτοβάθμια Εκπ/ση 33 χρόνια και έχει γράψει βιβλία Παιδαγωγικής και Νευροψυχολογίας. Στο Μεσολόγγι διατηρεί γραφείο όπου δέχεται γονείς και παιδιά.

Η εισήγηση του κ. Κουράκη προβλημάτισε τους ακροατές, οι οποίοι με μεγάλη προσοχή παρακολουθούσαν τις σκέψεις του και στο τέλος υπέβαλλαν ερωτήσεις για να λύσουν απορίες και να φύγουν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις του.

Την ημερίδα παρακολούθησαν εκτός των παραπάνω ο Αντιπρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Κ. Δαουτίδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Ν. Ψεύτης, Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων, Δάσκαλοι, Καθηγητές και περίπου 100 γονείς.

Στο τέλος κάθε συνεδρίας ομάδας έγινε κλήρωση και τρεις τυχεροί μαθητές κάθε ομάδας κέρδισαν από ένα δωρεάν test προσωπικότητας και Επαγγελματικού προσανατολισμού , ενώ στο τέλος της απογευματινής εκδήλωσης διανεμήθηκαν στους συμμετέχοντες : 

- Βιβλίο για την Διάσπαση προσοχής

- Άρθρα παιδοψυχολογίας

- Βεβαιώσεις Συμμετοχής

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια όλοι εκείνοι που είχαν την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της ημερίδας αυτής, ιδιαιτέρως ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευηνοχωρίου κ. Μιχάλης Παπαηλίας για την υλικοτεχνική του προσφορά και βοήθεια.

Κώστας Β. Τσάννας

Ήταν ο Ετήσιος Χορός του Μποχωρίτικου Συλλόγου που σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία τόσο από πλευράς κεφιού όσο και συμμετοχών.

Η φιλόξενη παραδοσιακή ταβέρνα του Μαντουβάλα γέμισε από νωρίς από συγχωριανούς, φίλους και μέλη του Συλλόγου που απόλαυσαν το πλούσιο μενού της βραδιάς και γλέντησαν με τη καρδιά τους σ’ αυτό το όμορφο Μποχωρίτικο γλέντι.

Τη βραδιά άνοιξε ο χαιρετισμός των μελών του Συλλόγου και η κοπή Βασιλόπιτας των δύο απ’ τα τμήματά του, το ‘’ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ’’ & το ‘’ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ’’.

Ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου κ. Δασκαλάκης Πάνος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους αυτή τη βραδιά, αναφέρθηκε στα τμήματα του Χορευτικού και της Γυμναστικής που με τους Δασκάλους τους κ.κ. Βίκυ Νούλα και Άγγελο Σταμάτη έχουν γράψει τις πιο όμορφες σελίδες στην ιστορία του Συλλόγου μας.

Επίσης ευχαρίστησε τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και τον Δήμαρχο κ. Νίκο Καραπάνο καθώς επίσης και τους Αντιδημάρχους κ.κ. Καρβέλη Σπύρο, Καραπαπά Γιώργο, τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο Πνευματικού Κέντρου κ.κ. Σκαρμούτσο Τάσο και Λαναρά Σόφη για την μεγάλη τους στήριξη και βοήθεια αλλά και συνεργασία στις δράσεις του Συλλόγου.

Παρόντες σ’ αυτή την όμορφη βραδιά που διοργάνωσε ο Λαογραφικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου ‘’ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ’’ ήταν οι εκπρόσωπου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου κ.κ. Καρβέλης Σπύρος, Καραπαπάς Γιώργος, Κοντογιάννης Γιώργος, ο πρώην Νομάρχης κ. Σταμάτης Δημήτρης με πολυπληθή ομάδα συνεργατών του και αρκετοί υποψήφιοι εν όψη εκλογών, οι οποίοι απόλαυσαν αυτή τη Μποχωρίτικη βραδια και γλέντησαν μαζί μας…

Συγχαρητήρια σε όλους!!!

Σελίδα 1 από 45

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία