Αγγελίες    Επικοινωνία

 Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος (ΣΕΑ-ΔΟΣ) Ν. Αιτωλ/νίας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αιτωλ/νίας Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου, σας προσκαλεί στην Εθελοντική Αιμοδοσία και Συλλογή Δειγμάτων (swap) για Δωρεά Μυελού των Οστών, το ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019, και ώρα 9:00-14:00, στο κοινοτικό κατάστημα Αγίου Κωνσταντίνου (Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου), γιατί: «Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ».

 Στη διάρκεια της αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, καθώς και η κοπή πίτας του Συλλόγου στις 12:00.

το Δ.Σ του ΣΕΑ-ΔΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

 

Την περασμένη Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας έδρας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μεσολογγίου «Ο Καλός Σαμαρείτης» στη διεύθυνση Σπύρου Τρικούπη 31 (Κ.Α.Π.Η.).

Το νέο σπίτι του εθελοντή αιμοδότη στο Μεσολόγγι έχει ως στόχο την ενίσχυση της εθελοντικής δράσης, της αλληλεγγύης και της προσφοράς που τόση ανάγκη έχει στις μέρες μας η κοινωνία μας.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου θα συμμετέχει και φέτος στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της πόλης μας με την Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 από τις 8:00 έως τις 14:30 στο Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ, με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου «Παραμύθι από Ζάχαρη», υπενθυμίζοντας ότι  η προσφορά σε όσους το χρειάζονται δεν είναι κάτι που θα πρέπει να ξεχάσουμε αυτές τις γιορτινές μέρες.


Παράλληλα στον ίδιο χώρο ο Σύλλογος Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» θα πραγματοποιήσει το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του, ώρες 8:00 έως 20:00.


Ευχαριστούμε για την συνδιοργάνωση: την Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αγρινίου, τον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Αιτ/νίας και τον Σύλλογο Υπαλλήλων ΕΛΤΑ Ν. Αιτ/νίας & Λευκάδας.

Επίσης ευχαριστούμε τους χορηγούς: την Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, τηνΑρτοπαράδοση Θωμόπουλος, το Καρνάγιο και τη FIRMA Επιγραφές.

Ας συνεισφέρουμε όλοι με όποιον τρόπο μπορούμε, για να γιορτάσουν κι άλλοι μαζί με εμάς τα καλύτερα Χριστούγεννα! 

Καλά Χριστούγεννα με Υγεία & Αγάπη! 

Η Εθελοντική Αιμοδοσία αφιερώνεται στα άτομα με Μεσογειακή Αναιμία 

 

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, η Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και το Τμήμα Μπάσκετ της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου συνδιοργανώνουν Εθελοντική Αιμοδοσία την Παρασκευή 19/10/2018 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, τις ώρες 08:00 - 14:30, με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας που μπορούν να δώσουν αίμα, να έρθουν να το πράξουν, αφιερώνοντας δέκα λεπτά απ' τον χρόνο τους για να σώσουν μια ζωή. Είναι καθήκον όλων όσοι είμαστε υγιείς και μπορούμε, να δίνουμε αίμα, να το πράττουμε τακτικά. Αποτελεί πράξη ανθρωπιάς για τους συνανθρώπους μας, αλλά και πρόληψης για εμάς τους ίδιους, καθώς ποτέ δεν ξέρει κανείς, πότε και αν, θα χρειαστεί ο ίδιος ή κάποιος δικός του αίμα.

«Το Αίμα σου μου έσωσε τη Ζωή. Χάρισε Ζωή, δώσε Αίμα!»

Με στόχο τη διάδοση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος και εκπρόσωποι του κινήματος εθελοντικής αιμοδοσίας, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11 π.μ. στα γραφεία  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Νέα Εθνική Οδός Πατρών-Αθηνών 32 - 3ος όροφος), στην Πάτρα.

H συνέντευξη παραχωρείται με αφορμή το Συνέδριο των Συλλόγων της Εθελοντικής Αιμοδοσίας που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα από 5 έως 7 Οκτωβρίου 2018 και το θεσμό της Αμφικτιονίας, στο πλαίσιο του οποίου οργανώνονται δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προσέλκυση εθελοντών αιμοδοτών.

Από την πλευρά του  κινήματος εθελοντικής αιμοδοσίας θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΕΑ Ανδρέας Αδαμόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου  Εθελοντών Αιμοδοτών «Άγιος Στυλιανός» του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Λευτέρης Πολυκρέτης, ο Πρόεδρος του Αχαϊκού Συλλόγου Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και μέλος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας,  Χάρης Πύργας. Επίσης στην προσπάθεια συμμετέχουν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, και η  6η  Υγειονομική Περιφέρεια.

Για 16η φορά η Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος, θα διασχίσει την χώρα μεταφέροντας το μήνυμα της αγάπης και της προσφοράς σε κάθε συμπατριώτη μας.

Η εκκίνηση θα γίνει από το Αγρίνιο, όπου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης στις 24 Ιουλίου και ώρα 19:00, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Πάρκο Αγρινίου, με την οργανωτική ευθύνη και φροντίδα του ΣΕΑ Αγρινίου.

Πρώτος σταθμός, όπως έχει καθιερωθεί θα είναι το Ξυλόκαστρο, πόλη στην οποία πραγματοποιήθηκε η πρώτη λαμπαδηδρομία, ενώ η Τελετή Λήξης θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου στην Πάτρα, πόλη στην οποία θα φιλοξενηθεί η 29η Αμφικτιονία των Συλλόγων και των Φορέων της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Στην 16η Λαμπαδηδρομία έχουν δηλώσει συμμετοχή δεκάδες Σύλλογοι, Φορείς και Δήμοι από όλη την χώρα, οι οποίοι υποδεχόμενοι την φλόγα της αγάπης θα κινητοποιήσουν τις τοπικές κοινωνίες ώστε το πανανθρώπινο μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας να συγκινήσει και να ευαισθητοποιήσει ακόμα περισσότερους συμπολίτες και ιδιαίτερα την νέα γενιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο μεγάλες εκδηλώσεις του κινήματος της Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα έχουν φέτος σημείο αναφοράς την Δυτική Ελλάδα (Αγρίνιο-Πάτρα) και θα έχουν την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία πρωτοπορεί πανελλαδικά σε δράσεις και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

 Ο Πρόεδρος
Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας

Η Γενική Γραμματέας
Ευαγγελία Ιωάν. Κλούρα

16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών

Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας Ε.Ο.ΘΑ.

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ (Π.Ο.Σ.Ε.Α.)

 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ & ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

Υπουργείο Υγείας

Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.)

Δήμος Αγρινίου – Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ε.Κ.Α.Β.

Ελληνική Αστυνομία

           

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΒΙΚΟΣ Α.Ε.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.)

Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ.)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ «ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»

ΟΜΙΛΟΣ ΑΫΦΑΝΤΗ

FIRMA ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Γ.Ε.Α.)

ESPERIA BOUTIQUE HOTEL

ALTHAIA HOTEL

GALAXIAS HOTEL

IMPERIAL AGRINIO HOTEL

Πρόγραμμα Διαδρομής 16ης Λαμπαδηδρομίας

 

Τελετή Έναρξης Τρίτη 24 Ιουλίου ώρα 19.00 προαύλιο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Πάρκο Αγρινίου

 

Τελετή Λήξης Παρασκευή 5 Οκτωβρίου ώρα 19.00 προαύλιο Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα, ΠΑΤΡΑ

24/07/2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25/07/2018

 

 

 

 

26/07/2018

 

 

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ιερός Ναός  Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Πάρκο Αγρινίου

19.00 Τελετή Αφής της Φλόγας

Συγκέντρωση Λαμπαδηδρόμων, των Συλλόγων της πόλης στις 19.00 στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Πάρκο Αγρινίου.

 

19.30 Εθιμοτυπικό Τελετουργικό Παράδοσης της «Φλόγας» από τον Εκπρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας στον Δήμαρχο Αγρινίου.

 

Την Φλόγα θα παραλάβουν διακεκριμένοι αθλητές του Δήμου Αγρινίου, οι οποίοι μαζί με πλήθος Λαμπαδηδρόμων και με την συνοδεία των ποδηλατών και μοτοσικλετιστών  θα ακολουθήσουν διαδρομές εντός της πόλεως και θα καταλήξουν στην Πλατεία Δημοκρατίας στις 20.30 όπου και θα ακολουθήσει εκδήλωση με  χορευτικά τμήματα.

 

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ

 

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ Γ.Ε.Α.

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

 

Ώρες: 08.00 - 14.30

 

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

 

Η «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» ξεκινάει το ταξίδι της για το ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

 

 

 

Σελίδα 1 από 12

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία