Αγγελίες    Επικοινωνία

Δεκαπενταμελές  κλιμάκιο της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας Διάσωσης-Ε.Ο.Ε.Δ βρέθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου  στο ΔΙΕΚ Μεσολογγίου  για την παρακολούθηση σεμιναρίου BLS «Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήση Αυτόματου εξωτερικού Απινιδωτή CPR/AED»

Η εκμάθηση της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (Κάρπα) σε συνδυασμό με την χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, είναι μια διαδραστική διαδικασία που απαιτεί γνώσεις και δεξιότητες.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου οι Διασώστες της Ε.Ο.ΕΔ είναι πιστοποιημένοι και ικανοί να:

Α. αξιολογούν ένα θύμα που έχει καταρρεύσει

Β. να εφαρμόζουν θωρακικές συμπιέσεις και εμφυσήσεις διάσωσης

Γ. να χρησιμοποιούν με ασφάλεια έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή

Δ. να τοποθετούν ένα αναίσθητο θύμα που αναπνέει σε θέση ανάνηψης.

Η Ε.Ο.Ε.Δ έχει πλέον στην δύναμη της 18 άρτια εκπαιδευμένους  Ανανήπτες.

Η ΕΟΕΔ σε συνεργασία με την μπισκότοβιομηχανία ΚΟΥΤΕΡΗΣ "μοίρασαν '' γλυκά χαμόγελα!

"Στις Άγιες αυτές μέρες που όλοι ετοιμαζόμασταν για το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης, κάποιοι συνάνθρωποι μας είχαν το δικό τους Γολγοθά. Η ΕΟΕΔ αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο προχώρησε σε μια συμβολική κίνηση διανέμοντας πασχαλινά κουλούρια και τσουρεκια σε οικογένειες της περιοχής μας, οι οποίες είναι οικονομικά ευάλωτες!Αρωγό στην προσπάθεια αυτή βρήκαμε την μπισκότοβιομηχανία ΚΟΥΤΕΡΗΣ η οποία προσέφερε απλόχερα τα πασχαλινά κουλούρια και τσουρέκια καθώς και την καλή της διάθεση.

Για τον λόγο αυτό επιθυμούμε να την ευχαριστήσουμε δημόσια για την συνεισφορά της στις δύσκολες αυτες περιόδους! Χριστός Ανέστη" δήλωσε ο Αρχηγός της ΕΟΕΔ Διονύσης Τσιρόγλου

Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης-Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου συνεχίζοντας την προσπάθεια για ενημέρωση στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα στα παιδιά μας, επισκέφτηκε την Πέμπτη 28/2/2019 μετά από κάλεσμα της Διεύθυνσης το Γυμνάσιο Νεοχωρίου Μεσολογγίου.

Η επίσκεψη είχε θέμα την ενημέρωση για την προετοιμασία πριν από ένα σεισμό, τι κάνουμε κατά την διάρκεια του σεισμού και τι μετά τον σεισμό. Μέσα από διαφάνειες, φωτογραφικό υλικό και ασκήσεις, οι Διασώστες της Ε.Ο.Ε.Δ έδειξαν στους μαθητές τα μέσα και τους τρόπους πως να προφυλαχθούν και πως θα εκκενώσουν το κτήριο με ασφάλεια και χωρίς πανικό.

Η Ε.Ο.Ε.Δ ευχαριστεί τους μαθητές τους εκπαιδευτικούς και την διεύθυνση του Γυμνασίου Νεοχωρίου για την συνεργασία.

«Η ενημέρωση των μαθητών σε θέματα αντισεισμικής προστασίας θα πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας, αλλά και των Δασκάλων / Καθηγητών με στόχο τη διαρκή ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευσή τους σε θέματα διαχείρισης του σεισμικού κινδύνου στις σχολικές μονάδες. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε αυτό που αρχίσαμε πριν από χρονιά, δηλαδή να προσφέρουμε τις γνώσεις μας για τα μέτρα προστασίας για ένα φυσικό φαινόμενο όπως είναι ο σεισμός.» δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ Διονύσης Τσιρόγλου.

Μεγάλη τιμή αποτελεί για όλα τα μέλη της ΕΟΕΔ η χθεσινή μας βράβευση από την Παναιτωλόακαρνανική Συνομοσπονδία-ΠΑΝ.ΣΥ στην ετήσια εκδήλωση τους που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Divani Karavel στην Αθήνα.

Η ΕΟΕΔ και τα μέλη της τιμηθήκαμε για την κοινωνική προσφορά και την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο. Όπως πολλές φορές έχουμε δηλώσει η μόνη μας ''ανταμοιβή'' είναι η αναγνώριση του έργου μας από τους συμπολίτες μας, γεγονός που μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε την ανιδιοτελή μας δράση και να αφήσουμε πίσω όλες τις αντιξοότητες και τα προβλήματα που προκύπτουν.

Ο μόνος στόχος της ΕΟΕΔ από την μέρα της ίδρυσης της είναι η πρόσφορα στο κοινωνικό σύνολο με κάθε τρόπο και μέσο καθώς και η διάδοση της σημασίας του Εθελοντισμού. Τέλος θέλουμε να αναφέρουμε η τιμητική αυτή διάκριση μας συγκινεί ιδιαίτερα διότι προέρχεται από ανθρώπους του τόπου μας, οι όποιοι αγκαλιάζουν το έργο και την δράση μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο κο Χολή και όλα τα μέλη της ΠΑΝ.ΣΥ για την τιμή και την φιλοξενία τους!

Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης -Ε.Ο.Ε.Δ σε μια λιτή γιορτή, (γιατί δεν συνηθίζουμε τα φρου φρου και τα αρώματα) άλλα γεμάτη αγάπη και συναδελφικότητα έκοψε την πίτα της. Η κοπή της πίτας έγινε στα γραφεία της ΕΟΕΔ, παρουσία πολλών μελών. Επίσης στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο υποψήφιος Δήμαρχος ΙΠ Μεσολογγίου κ Κώστας Λύρος.

«Ανταλλάξαμε ευχές και κάναμε έναν απολογισμό της χρονιάς που μας πέρασε μέσα σε ένα γιορτινό περιβάλλον, καθώς πριν λίγους μήνες συμπληρώσαμε 11 χρόνια προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, είδαμε τις δυνάμεις μας άλλα και τις αδυναμίες μας, που θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε, αλλά και όλοι μαζί συμφωνήσαμε να είμαστε εκεί που είμαστε τόσα χρόνια δηλαδή στην πρώτη γραμμή και να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο. Εμείς Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε πάρα τις δυσκολίες που είναι τεράστιες, και χωρίς να έχουμε στήριξη, εκτός κάποιον εξαιρέσεων!!» δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ. Διονύσης Τσιρόγλου.

"Οι μέρες των Χριστουγέννων αποτελούν μια περίοδο χαράς και ευτυχίας!

Τα συναισθήματα αυτά όμως δεν είναι δεδομένα για όλους ακόμα και αυτές τις γιορτινές ημέρες. Η ΕΟΕΔ αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο προχώρησε σε μια συμβολική κίνηση διανέμοντας γλυκά σε οικογένειες της περιοχής μας, οι οποίες είναι οικονομικά ευάλωτες!

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή υπήρξε η μπισκότοβιομηχανία ΚΟΥΤΕΡΗΣ η οποία προσέφερε απλόχερα τα γλυκά καθώς και την καλή της διάθεση. Για τον λόγο αυτό επιθυμούμε να την ευχαριστήσουμε δημόσια για την συνεισφορά της στις δύσκολες αυτες περιόδους!

Χρόνια πολλά καλά Χριστούγεννα" αυτά δήλωσε ο Αρχηγός της ΕΟΕΔ Διονύσης Τσιρόγλου.

Σελίδα 1 από 13

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία