Αγγελίες    Επικοινωνία

Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης - Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου διοργάνωσε το «1ο Σχολείο Μικρών Διασωστών» διάρκειας τριών ημερών,11-12 & 14 Σεπτεμβρίου 2019.
Σε μικροί διασώστες μετατράπηκαν οι 40 μαθητές Δημοτικού,Γυμνασίου και Λυκείου. Η Ε.Ο.Ε.Δ υλοποίησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές την αξία των Πρώτων Βοηθειών,αλλά και την προετοιμασία σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών(Σεισμό) και να γνωρίσουν το σωστό τρόπο παροχής τους ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης. Επίσης έγινε και μάθημα ψυχολογίας για να μπορούν τα παιδιά να διαχειρίζονται τον κίνδυνο και τις έκτακτες καταστάσεις που τυχόν θα αντιμετωπίσουν.

Τόσο η παρουσίαση όσο και η πρακτική εξάσκηση έγιναν με απλό και εύληπτο τρόπο, κατάλληλα προσαρμοσμένο στις ηλικιακές ανάγκες των μαθητών, σχετικά με τη διαχείριση ατυχημάτων και τραυματισμών όπως αιμορραγία, ρινορραγία, έγκαυμα, πνιγμονή, λιποθυμία καθώς και καρδιόπνευμονική αναζωογόνηση-ΚΑΡΠΑ. Στο τέλος του Σχολείου οι μαθητές παρέλαβαν με χαρά το αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

«Η απόκτηση δεξιοτήτων Βασικών Πρώτων Βοηθειών αποτελεί αναγκαιότητα στην καθημερινή ζωή και όσο νωρίτερα δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά μας να τις αποκτήσουν, τόσο το καλύτερο. Η Βασική Υποστήριξη της Ζωής είναι μια ζωτική μάθηση, που όλοι θα πρέπει να μαθαίνουν με την πρώτη ευκαιρία. Είναι ωραίο να ζεις μεγαλώνοντας Μικρούς Διασώστες και θα ακολουθήσουν και αλλά πολύ ενδιαφέροντα σχολεία για τα παιδιά μας! » δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ Διονύσης Τσιρόγλου.

Πυρκαγιά κοντά στον βιολογικό

Φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή του βιολογικού καθαρισμού Μεσολογγίου σε σημείο με καλάμια και ξερά χόρτα καθώς και σκουπίδια, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 13 πυροσβεστικά οχήματα με 30 περίπου άνδρες, από τις υπηρεσίες Μεσολογγίου, Αγρίνιου, Ναυπάκτου και Πάτρας καθώς και δυο αεροσκάφη πετζετέλ.

Σημαντική ήταν και η βοήθεια των μελών της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου που έσπευσε στο σημείο.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Προς όλους τους γονείς

Η Ε.Ο.Ε.Δ διοργανώνει το 1ο "Σχολείο Μικρών Διασωστών".

Ο σκοπός του Σχολείου είναι, με παιγνιώδη τρόπο, τα παιδιά να μάθουν διασωστικές και σωτήριες τεχνικές. Η Βασική Υποστήριξη της Ζωής είναι μια ζωτική μάθηση, που όλοι θα πρέπει να μαθαίνουν με την πρώτη ευκαιρία.

Πληροφορίες:

Τηλέφωνο 6942211886 - Διονύσης Τσιρόγλου (υπεύθυνος) 

Email - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ή στείλτε μας μήνυμα στην σελίδα μας στο fb

Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης

 

Μια ομάδα με μεγάλη κοινωνική προσφορά επισκέφτηκε νωρίτερα σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Σύμβουλος του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας. Πρόκειται για την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης(ΕΟΕΔ) Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με την πολυσχιδή δραστηριότητα και την κάλυψη των μεγαλύτερων κοινωνικών γεγονότων στο Μεσολόγγι και όχι μόνο. 

Η ΕΟΕΔ με άρτια εκπαιδευμένους εθελοντές, πέρα από την υγειονομική και διασωστική στήριξη που προσφέρει στην τοπική κοινωνία, έχει βρεθεί επανειλημμένα κοντά στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες με πολλούς τρόπους ενώ έχει συμμετάσχει σε κρίσιμες έρευνες και αναζητήσεις.

“Βρέθηκα κοντά στους σπουδαίους ανθρώπους της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης του Μεσολογγίου. Η εθελοντική προσφορά για τον συνάνθρωπο είναι η απόλυτη πράξη αφοσίωσης και αλληλεγγύης. Μακάρι όλοι να μπορέσουμε κάποια στιγμή να βοηθήσουμε και να προσφέρουμε στην κοινωνία όπως οι άνθρωποι τούτης της θαυμάσιας ομάδας”, δήλωσε σχετικά ο Βασίλης Φεύγας.

 

 

 

Η οµάδα καθαριότητας «ξαναχτυπά»...

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 27/06/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Από το 2017 ξεκίνησε η προσπάθεια δημιουργίας μιας εθελοντικής ομάδας καθαρισμού στο Μεσολόγγι, η οποία τελικά φέτος κατάφερε να γίνει μεγάλη και να κάνει σημαντικές παρεμβάσεις στην Τουρλίδα.

Η ιδέα ήταν του Κώστα Λυμπέρη, που μαζί με άλλους απευθύνθηκαν και στην Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης, που έχει και νομική οντότητα και έτσι όλοι μαζί κατάφεραν μέχρι τώρα να κάνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις. Το κάλεσμα για καθαρισμό χώρων έγινε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φέτος είχε μεγάλη επιτυχία, καθώς συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 70 άνθρωποι, σε αντίθεση με την πρώτη χρονιά που η συμμετοχή ήταν πολύ μικρή. Σιγά - σιγά ο κόσμος κατανοεί την ανάγκη εθελοντισμού για να γίνει η πόλη καλύτερη και κυρίως να είναι καθαρή...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 27/06 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Για να πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός της παραλίας Τουρλιδας βοήθησαν κάποιοι χορηγοί που πρέπει να ευχαριστήσουμε.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Κώστα Λύρο και την εταιρία του ΤΕΒΕΚ που Διαχρονικά είναι και θα είναι αρωγοί σε τέτοιες εθελοντικές προσπάθειες, μας πρόσφεραν γάντια, σακούλες χορτοκοπτικά, σκαπτικά εργαλεία, φορτηγό όχημα.

Τον Δημήτρη Ζέλιο για τα παγκάκια και τα καλαθάκια απορριμμάτων

Την Μελαχρή Φώνη για το τρακτέρ και τον καταστροφέα.

Την εταιρεία Πασιόπουλος που πρόσφερε εμφιαλωμένα νερά,

την Δήμητρα Γκούβρα νερά και αναψυκτικά κρύα,

τον Πάνο Βονιτσάνο που μας πρόσφερε γάντια εργασίας,

τον χορευτικό σύλλογο Αγίου Θωμά με νερά και συμμετοχή μελών,

ΚΑΙ φυσικά όλες και όλους που στήριξαν αυτή την προσπάθειά μας και θα είναι δίπλα μας και σε άλλες παρόμοιες δραστηριότητες.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΙΡΟΓΛΟΥ
ΑΡΧΗΓΟΣ Ε.Ο.Ε.Δ

Σελίδα 1 από 14

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία