Αγγελίες    Επικοινωνία

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/04/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Την δυσφορία, αλλά και την αντίδρασή τους κάνουν γνωστή δημόσια τριάντα δικηγόροι του Μεσολογγίου, σχετικά με την προκήρυξη πρόσληψης δικηγόρου από τον δήμο Μεσολογγίου, διαφωνώντας σε συγκεκριμένα σημεία.

Βάσει της προκήρυξης, αντικείμενο της απασχόλησης του εν λόγω δικηγόρου θα είναι η νομική υποστήριξη και πρωτίστως των ποινικών υποθέσεων που θα προκύπτουν στον δήμο και τα νομικά πρόσωπα, καθώς και των εκάστοτε αιρετών οργάνων. Σύμφωνα με τα βασικά κριτήρια της προκήρυξης, ο υποψήφιος πρέπει να είναι δικηγόρος παρ’  Αρείω Πάγο τουλάχιστον 10 χρόνια, να έχει τουλάχιστον 15ετή δικηγορική εμπειρία και τα 10 από αυτά τα χρόνια να έχουν διανυθεί στον τομέα του Ποινικού Δικαίου. Αυτό θα αποδεικνύεται από μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο, από σχετικές βεβαιώσεις των σχετικών φορέων, από...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 11/04 σε όλα τα περίπτερα του νομού

O Δικηγορικός Σύλλογος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στα πλαίσια των Εορτών Εξόδου 2019, σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 12 Απριλίου στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο ώρα 6.00 μ.μ. με θέμα: «Tιμή στη Δικαιοσύνη του Πολιορκημένου Μεσολογγίου» με ομιλητή τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Χρήστο Σπ. Παΐσιο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δυναμική παρουσία στην Πανελλήνια Δικηγορική κοινότητα εμφανίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, που τις προηγούμενες ημέρες σε συνεργασία με την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών  Συλλόγων Ελλάδος και τον Πρόεδρό τους κ. Δημήτριο Βερβεσό, διοργάνωσε  «Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων» της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου      κ. Χρήστος Παίσιος υποδέχθηκε τον Προέδρο της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κ.Δημήτριο Βερβεσό τους φιλοξενούμενους Προέδρους και λοιπούς προσκεκλημένους στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, την Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 19:30μ.μ όπου έγινε η επίσημη έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας με σχετική ομιλία του. 

Κατά την επίσημη έναρξη της Ολομέλειας παρέστησαν και ομίλησαν επικαίρως :

α)  Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Πέππας.

β)  Ο  Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Αθανάσιος Κατσιρώδης.

γ)  Ο Εκπρόσωπος  του Υπουργού Δικαιοσύνης κ.Δημήτρης Μελίδης.

δ)  Ο Δήμαρχος  Μεσολογγίου κ. Νικόλαος Καραπάνος.

ε)  Ο  Περιφερειάρχης  Δυτικής Ελλάδας κ.Απόστολος Κατσιφάρας.

Στ) Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας κ.Κ. Κοσμάς.

ζ)   Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας κ.Δημήτρης Βερβεσός .

Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Ακολούθησε επίσημο δείπνο στο Ράδιομέγαρο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Την επομένη 2 Μαρτίου 2019 έλαβαν χώρα οι πολύωρες εργασίες της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (Ράδιομέγαρο) αφού προηγήθηκε Προσκυνηματική επίσκεψη με ξενάγηση στον Κήπο των Ηρώων. 

Τέλος ακολούθησε επίσημο δείπνο λήξης των εργασιών της Ολομέλειας στο εστιατόριο "Σπιτικό" Γρίμποβο Ναυπάκτου.

Στα πλαίσια των εργασιών της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος έλαβε χώρα την  συνεδρίαση  της Συντονιστική Επιτροπής  της Ελλάδος στην αίθουσα Συνεδριάσεων στο ξενοδοχείο Nafs στην Ναύπακτο 1 Μαρτίου 2019 ώρα 16:00, ενώ την επομένη 2 Μαρτίου διεξήχθη γενική  Συνέλευση Λογαριασμού Ενισχύσεως  Δικηγόρων Εργασιών (Λ.Ε.Δ.Μ.Ε.) στο Μέγαρο Ναυπακτία στον Ιστορικό Λιμένα Ναυπάκτου.

Όλες οι εργασίες και οι λοιπές εκδηλώσεις που τις πλαισίωσαν στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων: Εκπληκτική η περιοχή σας

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 07/03/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Μεγάλο γεγονός για το Μεσολόγγι, θεωρήθηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας στην Ιερή Πόλη, με την έλευση 60 προέδρων και άλλων τόσων συνοδών.

Εκτός από τους δικηγόρους παρόντες στην έναρξη της συνεδρίασης ήταν ο Πρόεδρος και ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πέπας και Αθανάσιος Κατσιρόδης αντίστοιχα και οι τοπικοί Δικαστές. Τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργο Σάρλη, εκπροσώπησε ο σύμβουλος του υπουργού, Δημήτριος Μελίδης. Επίσης παραβρέθηκαν η Πρόεδρος Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Εφετείου Πατρών Ιωάννα Μπουνέλη - Συμεωνίδη, ο βουλευτής Γ. Βαρεμένος, ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσφάρας, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος, καθώς και εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Κατά την έναρξη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, Χρήστος Παΐσιος, εκφώνησε μια συναρπαστική και συνάμα συγκινητική ομιλία, που αναφερόταν...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 07/03 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Επιτυχημένη, από άποψη συμμετοχής, ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μεσολόγγι με θέμα την Συμφωνία των Πρεσπών.

Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου, που προσέγγισε με επιστημονικό τρόπο την συμφωνία αναλύοντάς την νομικά. Ομιλητές ήταν ο Μεσολογγίτης Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρος Βλαχόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα υπέρ και τα κατά της συμφωνίας, και στις νομικές της προεκτάσεις , καθώς και ο Νίκος Λυγερός που μίλησε για την στρατηγική αντιμετώπιση, του πρωτοκόλλου εισδοχής των Σκοπίων. Η συζήτηση ουσιαστικά ήταν ένας επιστημονικός προβληματισμός για την συμφωνία και τον αντίκτυπό της.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Ι.Π. Μεσολογγίου.

Ομιλητές θα είναι:

O Nίκος Λυγερός με θέμα «Στρατηγική αντιμετώπιση του πρωτοκόλλου εισδοχής σκοπίων» και

Ο Σπυρίδων Βλαχόπουλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Παν/μίου Αθηνών με θέμα «Η νομική προέκταση του θέματος» (του πρωτοκόλλου εισδοχής σκοπίων).

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Σελίδα 1 από 9

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία