Αγγελίες    Επικοινωνία

Την περασμένη Τρίτη 29/10/2019, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Ι.Π Μεσολογγίου.

Στην πρόσκληση αναφέρεται στο 2ο θέμα ότι θα γίνει συζήτηση σχετικά με την εγκύκλιο 102/63900/13-09-2019 του Υπουργείου Εσωτερικών.

Παρότι λοιπόν είχε ανακοινωθεί ήδη η συζήτηση και παρά το αίτημά μου για ψήφισμα της κατάργησης της αναφερόμενης εγκυκλίου, ο πρόεδρος επιχείρησε να παρακάμψει το θέμα.

Μετά από έντονη παρέμβαση και διαμαρτυρία αναγκάστηκε να φέρει το θέμα σε ψηφοφορία για το αν τελικά θα γίνει η όχι η συζήτηση επί της εγκυκλίου, παρότι αυτό ήταν δεδομένο από την πρόσκληση ότι θα συζητιόταν.

Κατά την ψηφοφορία για τη συζήτηση ή όχι υπήρξε ισοψηφία και με την ψήφο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που θεωρείται διπλή, επιτεύχθηκε η άρνηση σε συζήτηση φιμώνοντας έτσι την διαφορετική άποψη και επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την φασιστοποίηση της πολιτικής ζωής που έχει ξεκινήσει και που θα ολοκληρωθεί με την επιβολή ενός δημαρχοκεντρικού μοντέλου.

Ο δήμαρχος κ. Λύρος σε παρέμβασή του προς το σώμα δήλωσε, απευθυνόμενος στους συμβούλους των άλλων παρατάξεων, ότι πρέπει οι σύμβουλοι να αιτιολογούν τις αποφάσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει τουλάχιστον ορισμένοι που κινούνται στο χώρο της λεγόμενης σοσιαλδημοκρατίας, όπως οι αντιδήμαρχοι κ. Αλετράς και κ. Καραπάνος καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Παλιούρας και κ. Τέγας, να δημοσιοποιήσουν τον λόγο για τον οποίο ψήφισαν να μην γίνει η συζήτηση για την φασίζουσα εγκύκλιο που καταργεί τις εκλογικές διαδικασίες μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την εκλογή των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του δήμου.

Δυστυχώς στην πόλη της λευτεριάς, του αγώνα και της θυσίας η δημοτική πλειοψηφία με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Κώστα Λύρο εκφράστηκε με τον χειρότερο τρόπο, αρνούμενη τον διάλογο. Είναι λυπηρό ότι δεν ανταποκρίθηκαν ούτε στην έκκληση των δημοκρατικών τους αισθημάτων υποκύπτοντας στις παραταξιακές τους υποχρεώσεις.

Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η συμμετοχή σε διάλογο για το οποιοδήποτε θέμα δεν είναι παραταξιακή συνεργασία ή κάτι άλλο, αλλά αυτονόητο δικαίωμα και υποχρέωση των θεσμικών εκπροσώπων.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Δήμαρχο και στην δημοτική πλειοψηφία ότι πιθανόν πρέπει να προβληματιστούν μετά την πορεία που ακολουθούν και να αντικαταστήσουν την επιγραφή στην είσοδο της πόλης λέγοντας ότι «δημότης του Μεσολογγίου πρέπει να είναι κάθε υπόδουλος άνθρωπος».

Για το "ΦΟΡΟΥΜ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ Ι.Π ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ"
Κοτσόργιος Δημήτριος

Η λειψανδρία επηρεάζει και τα Δ.Σ.

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 31/10/2019

Συµπληρώθηκε ήδη το παζλ των συµµετεχόντων σε αρκετά διοικητικά συµβούλια νοµικών προσώπων του δήµου µε την δηµοτική αρχή να έχει το γενικό πρόσταγµα µε ανθρώπους επιλογής της.

Σε κάποιες θέσεις ορίστηκαν άτοµα που έχουν έστω µια µικρή πείρα από τα κοινά ή ένα εκπαιδευτικό υπόβαθρο που µπορεί να δικαιολογήσει την συµµετοχή τους. Παρατηρούνται όµως και περιπτώσεις ορισµού µελών που έχουν µαύρα µεσάνυχτα...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σε μία απίστευτη πράξη προχώρησε ο πρώην δήμαρχος Αστακού, Παναγιώτης Στάικος, ο οποίος έκανε φλεβοκέντηση και γέμισε με αίματα τους τοίχους της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου.

Ο πρώην δήμαρχος Αστακού και δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του Δήμου Ξηρομέρου είχε μάλιστα προαναγγείλει την πράξη του από τις 19 Οκτωβρίου.

Ο Παναγιώτης Στάικος πραγματοποίησε την απειλή, καθώς προσπάθησε να γράψει με το αίμα του στον τοίχο “Αξιοπρέπεια ή θάνατος”!

Σύμφωνα με το agrioniosite.gr, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου επικράτησε πανικός και κλήθηκε η Αστυνομία.

Σε δημόσια επιστολή του, ο πρώην δήμαρχος αναφέρει:

“Αφού σε όλη την προεκλογική περίοδο υπήρξε έντονη προσπάθεια για την ηθική μου εξόντωση με συκοφαντίες και ανηθικότητες, που σε συνδυασμό με από τον πακτωλό χρημάτων έφεραν αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο δεν αποτελεί ντροπή για εμένα, αλλά για το Ξηρόμερο…

Και επειδή είμαι πολύ έμπειρος γιατρός μετά από 42 χρόνια μάχιμης Ιατρικής, για μένα είναι πολύ εύκολο πράγμα να κάνω φλεβοκέντηση με το μικρό νυστέρι, το οποίο ασφαλώς δεν με φοβίζει, όπως μπορεί να φοβίζει άλλους γιατρούς, αφού όλοι γνωρίζουν πως η λέξη –έννοια φόβος είναι ανύπαρκτη, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία και να γράψω με το αίμα μου:

Αξιοπρέπεια ή Θάνατος και όχι να κόψω τις φλέβες μου, όπως αναληθώς αναφέρθηκε!!!

Λύθηκε όμως το λάστιχο, γιατί κάποιος το τράβηξε και απέτυχε η προσπάθεια μου, την οποία ασφαλώς θα επαναλάβω (αφού για να γίνει αυτό το Δημαρχείο με την περικαλέστατη αίθουσα και τα εκατοντάδες έργα στις θητείες μου έχω “δώσει το αίμα μου”!!!! Γιατί για εμένα το θέμα πια είναι αξιοπρέπεια ή θάνατος!”

 Πηγή: in.gr

Λίφτινγκ στην αίθουσα

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 24/10/2019

Αλλαγές στην χωροταξία της αίθουσας του δηµοτικού συµβουλίου έκανε ήδη η νέα δηµοτική αρχή για να την καταστήσει πιο λειτουργική.

Έτσι ο δήµαρχος κάθεται πλέον µόνος του σε ξεχωριστό έδρανο...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την 29η Οκτωβρίου 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 17.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα, Σταυροπούλου 31, 2ος όροφ., Μεσολόγγι 30200), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

1. Εκλογή εκπροσώπων του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου στη Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας (εισηγητής κ. Ιωάννης Τσώλος– Πρόεδρος Δημοτ. Συμβουλίου).

2. Συζήτηση σχετικά με την εγκύκλιο 102/63900/13.9.2019 του ΥΠ.ΕΣ. (εισηγητής κ. Κοτσόργιος Δημήτριος–Δημοτικός Σύμβουλος).

3. Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Διαχ/σης Απορριμμάτων 4ης Γεωγρ. Ενότητας Νομού Αιτωλ/νίας (εισηγητής κ.Κώστας Λύρος– Δήμαρχος).

4. Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου - Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ με διακριτικό τίτλο «ΑΝ.ΜΕ. Α.Ε.» (εισηγητής κ.Κώστας Λύρος– Δήμαρχος).

5. Συμμετοχή του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου στη δράση «προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης στο κέντρο κοινότητας με παράρτημα ΡΟΜΑ» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (εισηγητής κ.Νικ. Καραπάνος –Αντιδήμαρχος).

6. Τροποποίηση της αριθμ. 332/2016 απόφασής μας περί έγκρισης υποβολής αίτησης για τη συμμετοχή στην πράξη “Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ)-νέα φάση”, ως προς τον ορισμό υπεύθυνων υπαλλήλων του Δήμου για την υλοποίηση αυτής (εισηγητής κ.Νικ. Καραπάνος –Αντιδήμαρχος).

7. Έγκριση της υπ’αριθμ. 170/2019 της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου περί επιβολής περιβαλλοντικού τέλους στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης (εισηγητής κ.Λαγούδης Γεώργ.–Δημοτικός Σύμβουλος,).

8. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου "Ανέγερση 2ου Λυκείου Μεσολογγίου" (εισηγητής κ. Σπύρ. Διαμαντόπουλος–Αντιδήμαρχος).

9. Έγκριση συγκρότησης της επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Τ.Κ. Κατοχής" (εισηγητής κ. Σπύρ. Διαμαντόπουλος–Αντιδήμαρχος).

10. Εισήγηση της Επιτροπής Παιδείας περί παραχώρησης αιθουσών κλπ. (εισηγητής κ. Γεώργ. Σωτηρακόπουλος – Δημοτικός Σύμβουλος).

11. Αναμορφώσεις προϋπ/σμού και τεχνικού προγράμματος έτους 2019 (εισηγητής κ. Σπύρ. Βασιλείου–Αντιδήμαρχος).

Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Τσώλος

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 24/10/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Με νωπές, ακόμη, τις μνήμες των τελευταίων δημοτικών εκλογών είναι συχνές οι αντιπαραθέσεις στα πρώτα δημοτικά συμβούλια της νέας θητείας.

Σε αυτό της περασμένης Δευτέρας πρωταγωνιστές ήταν ο αντιδήμαρχος Οινιαδών Αντώνης Αλετράς και ο πρώην δήμαρχος, Νίκος Καραπάνος. Ο πρώτος βγήκε εκτός εαυτού σε ένα τυπικό θέμα που αφορούσε την συγκρότηση επιτροπής παραλαβής για το περίφημο έργο των ασφαλτοστρώσεων στο Δήμο, καθώς ο κ. Καραπάνος προσπαθούσε να ασκήσει αντιπολίτευση. Η αντιπαράθεση μεταξύ των δυο είχε βέβαια ξεκινήσει νωρίτερα όταν κατά τη συζήτηση ενός άλλου θέματος, ο δήμαρχος, Κώστας Λύρος, αναφέρθηκε στην...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 24/10 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 62

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία