Αγγελίες    Επικοινωνία

Κρυψώνα χρημάτων στο Β’ Νεκροταφείο της Αθήνας -στον Περισσό- φαίνεται ότι είχε η «μαφία των διπλωμάτων οδήγησης»! Αυτή η εντυπωσιακή όσο και …μακάβρια διαπίστωση υπήρξε μετά την πολυήμερη έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ για την δράση του κυκλώματος στο οποίο συμμετείχαν επτά υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής (στο Νότιο Τομέα της Αθήνας) και δύο ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης.

Τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν ειδικό χάρτη, τον οποίο εντόπισαν οι αστυνομικοί, για να βρουν το σημείο εντός του νεκροταφείου όπου έκρυβαν τον «θησαυρό» από τις παράνομες εισπράξεις.

Επιπλέον φαίνεται ότι είχαν κρύψει χρηματικά ποσά και σε «ψευδοοροφή» τουαλέτας ενός εκ των συνεργών τους. Διαπιστώθηκε ακόμα ότι οι παραγωγοί πλαστών διπλωμάτων οδήγησης προσπάθησαν να καταστρέψουν τις καταγραφές στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των γραφείων τους με τη διοχέτευση ρεύματος υψηλής τάσης , ενώ σχεδίαζαν να προχωρήσουν και σε εμπρησμό των γραφείων της εν λόγω Διεύθυνσης Μεταφορών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «οι υπάλληλοι – μέλη της εγκληματικής ομάδας για να διευκολύνουν τη δράση του κυκλώματος είχαν καθιερώσει συγκεκριμένες μέρες κατά τις οποίες μία αίθουσα εξέτασης υποψηφίων οδηγών ήταν «στημένη», δηλαδή προορίζονταν αποκλειστικά για τους υποψηφίους που δεν εμφανίζονταν–συμμετείχαν στη διαδικασία των εξετάσεων. Από το συγκεντρωθέν υλικό προέκυψε ότι το χρηματικό ποσό που ελάμβανε η εγκληματική ομάδα από κάθε υποψήφιο για τις περιπτώσεις των «στημένων» αιθουσών κυμαίνονταν από 1.500 έως 2.500 ευρώ, αναλόγως της κατηγορίας της άδειας ικανότητας οδήγησης. Για κάθε «στημένη» αίθουσα θεωρητικών εξετάσεων το χρηματικό ποσό ανέρχονταν στις 14.000 ευρώ περίπου».

Πηγή: aftodioikisi.gr 

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, από αστυνομικούς υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, τέσσερις ημεδαποί άνδρες ηλικίας από 32 έως  και 72 ετών, διότι σε τροχονομικούς ελέγχους που τους διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν δίκυκλα, στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Μεσολόγγι, από τους αστυνομικούς  του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου, ένας 25χρονος ημεδαπός, διότι σε τροχονομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε μοτοσικλέτα, στερούμενος άδειας ικανότητας οδηγήσεως.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο και στη Βόνιτσα, στο πλαίσιο στοχευμένων τροχονομικών ελέγχων από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας και της ομάδας ΔΙΑΣ Αγρινίου, πέντε άτομα διότι οδηγούσαν οχήματα στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί και το μεσημέρι, στη Ναύπακτο και στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς των Τμημάτων Τροχαίας Ναυπακτίας και Μεσολογγίου, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 38, 22 και 23 ετών, διότι σε τροχονομικούς ελέγχους που τους διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν οχήματα, στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

 

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στη Ναύπακτο, από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ένας ημεδαπός, διότι σε τροχονομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε μοτοσυκλέτα, στερούμενος άδειας ικανότητας οδηγήσεως.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

Σελίδα 1 από 11

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία