Αγγελίες    Επικοινωνία

Υπογράφηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης η 1η Τροποποίηση του έργου «Αποχέτευση λυμάτων οικισμών Κατοχής – Νεοχωρίου και ολοκλήρωση αποχετευτικών δικτύων Αιτωλικού Κεφαλοβρύσου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου».

Η πράξη αφορά την οικονομική τακτοποίηση των εκτελούμενων έργων καθώς και την υποβολή τεχνικών δελτίων από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου έως την 30η Μαρτίου 2017 για την χρηματοδότηση νέων έργων ως ακολούθως:

Α) Ολοκλήρωση του έργου αποχέτευσης λυμάτων Κατοχής

Β) Αποχέτευση λυμάτων Νεοχωρίου

Γ) Ηλεκτροδότηση αντλιοστασίων  

Δ) Αγορά εδαφικών εκτάσεων.

Ε) Ολοκλήρωση δικτύων ακαθάρτων Κεφαλοβρύσου και σύνδεση με ΕΕΛ Αιτωλικού

Σε δήλωσή του για το θέμα, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος σημειώνει ότι «Μετά από διαρκή συνεννόηση και προσωπική συνεργασία με τους υπηρεσιακούς εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, υπεγράφη η 1η Τροποποίηση η οποία διευκολύνει και επιταχύνει τη διαδικασία ολοκλήρωσης των έργων που αφορούν βασικές υποδομές στις περιοχές Οινιάδων και Αιτωλικού. Ταυτόχρονα, παρέχεται η δυνατότητα ένταξης και χρηματοδότησης νέων έργων προϋπολογισμού άνω των 5.000.000 ευρώ, τα οποία είναι απαραίτητα και αναγκαία για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών».

Με σημερινή απόφαση 20/2/2017 του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη, ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου επιχορηγείται με νέα έκτακτη οικονομική ενίσχυση 80.000 ευρώ από το «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από τις θεομηνίες στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού της χώρας» του οποίου ο λογαριασμός τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η ανωτέρω οικονομική ενίσχυση πρέπει να διατεθεί αποκλειστικά στην επιδιόρθωση των ζημιών που προκλήθηκαν στα δίκτυα και τις υποδομές του Δήμου, λόγω των φυσικών καταστροφών.

Η παράταξη μας «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» θεωρεί ότι αφ’ ενός μεν η έκτακτη χρηματοδότηση πρέπει να δοθεί αποκλειστικά και μόνο στις επιδιορθώσεις και στις επεκτάσεις σύνδεσης του δικτύου ύδρευσης Αιτωλικού με τα λοιπά δίκτυα του Δήμου και αφ’ ετέρου η εν λόγω απόφαση έρχεται να επιβεβαιώσει, για μια ακόμη φορά, το έντονο ενδιαφέρον της πολιτείας και του Υπουργείου Εσωτερικών απέναντι στα προβλήματα του Δήμου Μεσολογγίου.   

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Στη διάθεση των ελαιοπαραγωγών που επιθυμούν να ενταχθούν στη διαδικασία εφαρμογής του ευρωπαϊκού προγράμματος «aristoil», βρίσκεται από σήμερα το Τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης και Εμπορίου του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου (κ. Νικόλαος Περιστέρης τηλ. 26313-60928), είτε για την παραλαβή εντύπων και κατάθεσης της σχετικής αίτησης, είτε για την κατάθεση δειγμάτων ελαιολάδου και συντεταγμένων των αναφερόμενων στο προϊόν κτημάτων.

Το αντικείμενο του συγκεκριμένου προγράμματος αλλά και οι προϋποθέσεις συμμετοχής των ελαιοπαραγωγών της περιοχής, παρουσιάσθηκε χθες Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας Εύξεινη Πόλη.

Στην ημερίδα η οποία είχε ως θέμα της την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελαιοπαραγωγικού κλάδου, συμμετείχαν ελαιοπαραγωγοί από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου, ενώ κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του ΕΟΕΣ Σπύρος Σπυρίδωνος και ο Γεν. Διευθυντής του Ομίλου Εύξεινη Πόλη Δρ. Νικόλαος Κρημνιανιώτης.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες σημειώνοντας παρά τις δυσκολίες των τελευταίων ετών, η ελαιοκαλλιέργεια και ειδικά η ελαιοπαραγωγή παραμένει σε δυναμικά επίπεδα για την περιοχή μας, διατηρώντας επαρκή ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Όπως επεσήμανε, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και παραγωγικό περιβάλλον, είναι απαραίτητη η προσαρμογή και η ευελιξία στα δεδομένα της αγοράς. Η έγκαιρη προετοιμασία, η συχνή ενημέρωση και η δημιουργία συνθηκών κατάλληλων που θα επιτρέψουν στο παραγόμενο προϊόν να είναι ανταγωνιστικό στις αγορές, σαφώς είναι στοιχεία προς τη θετική κατεύθυνση. Η βελτιστοποίηση της ποιότητας του ελαιολάδου είναι διαδικασία διαρκώς εξελίξιμη, με πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα.

Οι εκπρόσωποι του ΕΟΕΣ κ.κ. Σ. Σπυρίδωνος και Ν. Κρημνιανιώτης, ακολούθως αναφέρθηκαν στις λεπτομέρειες εφαρμογής του προγράμματος «aristoil», το οποίο επεξεργάζεται οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου και ακολούθως υποδεικνύει τρόπους ανάπτυξης και εφαρμογής καινοτόμων μεθόδων παραγωγής οι οποίοι στόχο έχουν την ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του και στη συνέχεια των ευεργετικών για την υγεία ιδιοτήτων του.

Στη εκδήλωση, παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Α.Σ. ‘Ένωση Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς και ο γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Κ. Κούστας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα, είναι η αποκλειστική καλλιέργεια τύπου «λαδοελιάς», σε έκταση κατ’ ελάχιστο 10 στεμμάτων.

  

  

 

 

Και νέος ανασχηµατισµός

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 09/02/2017

 

Έως τις 28 Φλεβάρη θα παραµείνουν στις θέσεις τους οι αντιδήµαρχοι καθώς λήγει η θητεία τους και αναµένονται και νέες αλλαγές....

Αυτές µάλλον θα εστιαστούν σε δύο τοµείς: Στην κρίσιµη αντιδηµαρχία Έργων όπου η απόφαση Διαµαντόπουλου να αποχωρήσει δείχνει να µην αλλάζει και πρέπει να καλυφθεί το κενό. Ακούγονται τα ονόµατα των Γ. Καραπαπά και Π. Σταράµου µε του δευτέρου να µοιάζει πιο βατό µε την θέση καθότι µηχανικός...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα ή να κατεβάσετε και ηλεκτρονικά την έκδοση ή τις εκδόσεις της εφημερίδας που θέλετε εδώ

Έχουν διαρραγεί οι σχέσεις µεταξύ υπάλληλων και δηµοτικής αρχής
Ποιες παρεµβάσεις έχουν κόψει τους δεσµούς

 

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 09/02/2017

 

Ιδιαίτερα κακές φαίνεται να είναι οι σχέσεις της δημοτικής αρχής και των υπάλληλων του δήμου Μεσολογγίου, που κυρίως καταφέρονται κατά του δημάρχου, Νίκου Καραπάνου, για παρεμβάσεις.

Εκείνο που τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Βασίλης Μπαρμπετάκης, είναι ότι...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 09/02 σε όλα τα περίπτερα του νομού ή κατεβάστε ηλεκτρονικά την έκδοση ή τις εκδόσεις που θέλετε εδώ

Η πλειοψηφία κάνει ταμείο...

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 09/02/2017

 

Στη μέση της θητείας της έφθασε η δημοτική αρχή Μεσολογγίου και πλέον δεν παίρνει συγχωροχάρτι από τους πολίτες σχετικά με το έργο που θα έπρεπε να έχει επιτελέσει από τα προεκλογικά υπεσχημένα.

Την αυτοκριτική τους κάνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αναφερόμενοι στα δυνατά και στα αδύνατα σημεία της, στα θετικά και στα αρνητικά της, επισημαίνοντας και τις αδυναμίες της ομάδας με την υπόσχεση να τις διορθώσουν...

 

Άγγελος Κότσαλος

 Η αναβάθμιση της καθημερινότητας...

 

Κώστας Ρόμπολας

Η καθαριότητα και η καθημερινότητα...

 

Σπύρος Καρβέλης

Η καθημερινότητα, που αποτελεί επίτευγμα της δημοτικής αρχής...

 

Γιώργος Καραπαπάς

Η οφθαλμοφανής βελτίωση της καθημερινότητας, το έργο...

 

Σπύρος Διαμαντόπουλος

Η συγκέντρωση των υπηρεσιών σε ένα κτίριο...

 

Τάσος Σκαρμούτσος

Η καλή συνεργασία με το δήμαρχο...

 

Σπύρος Ψυλογιάννης

Η βελτιωμένη καθημερινότητα...

 

Ντίνος Γιαννόπουλος

Η συγκέντρωση των δημοτικών υπηρεσιών...

 

Λάμπρος Σταθόπουλος

Η καλή διαχείριση της καθημερινότητα...

 

Ανδρέας Κότσαλος

Η βελτίωση της καθημερινότητας...

 

Βένη Τσέλιου - Παναγοδήμου

Η βελτίωση του κοινωνικού προσώπου του δήμου...

 

Παναγιώτης Σταμούλης

Η Καλή οργάνωση του δήμου...

 

Γιώργος Τόλης

Η μεγάλη πρόοδος στην καθημερινότητα, η δρομολόγηση...

 

Βίκυ Κώτση

Η δημιουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου που...

 

Δηµήτρης Μπαλαµπάνης

 Η αναβάθµιση της καθαριότητας, η καλή διαχειριση...

 Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 09/02 σε όλα τα περίπτερα του νομού ή κατεβάστε ηλεκτρονικά την έκδοση ή τις εκδόσεις που θέλετε εδώ

Σελίδα 1 από 67

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία