Αγγελίες    Επικοινωνία

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 07/11/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περιβαλλοντικό τέλος θα επιβληθεί στους λογαριασμούς ύδρευσης - αποχέτευσης, καθώς αυτό αποτελεί απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Οι πάροχοι υπηρεσιών ύδατος, δηλαδή οι ΔΕΥΑ, προβαίνουν στην είσπραξη του περιβαλλοντικού τέλους από τους τελικούς χρήστες. Το ποσό των εισπραχθέντων περιβαλλοντικών τελών αποδίδεται από τους παρόχους υπέρ του Πράσινου Ταμείου, σε Ειδικό Λογαριασμό που συστήνεται για την υλοποίηση των σχετικών Συμπληρωματικών Μέτρων. Από το ποσό αυτό, το 2,5% παρακρατείται από τους παρόχους, για ίδιο λογαριασμό, με εξαίρεση τις...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 07/11 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Η νέα Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜ, αναζητούν τρόπους εξ΄ ορθολογισμού της λειτουργίας της επιχείρησης.

Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με την κυβέρνηση και αναμένονται πολιτικές πρωτοβουλίες και προτάσεις ώστε να δοθεί μια σωστή και κοινωνικά δίκαιη λύση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Επιχείρηση και επηρεάζουν άμεσα τους Δημότες του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Με την παράταση των ρυθμίσεων για τις 100 δόσεις που ψηφίστηκε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α' 145/30-09-2019), παρατάθηκε έως 31/12/2019 ο Ν. 4611/2019 περί «Ρύθμισης οφειλών», δίνοντας έτσι μια ευκαιρία στους οφειλέτες των ΟΤΑ α’ βαθμού και τα νομικά τους πρόσωπα, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως και τις 29/11/2019, σε έως 100 δόσεις, κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη.

Οι δημότες που οφείλουν στην ΔΕΥΑΜ μπορούν να προβούν σε ρύθμιση με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους που θα ωφελήσουν πρώτα τους ίδιους και μετά την Επιχείρηση. Η αίτηση του οφειλέτη για υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται το αργότερο έως και τις 31/12/2019 στα γραφεία της ΔΕΥΑΜ (Πρώην Στρ. Χρ. Καψάλη Μεσολόγγι).

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση της ΔΕΥΑΜ καλεί όλους τους συνδημότες που τυχόν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Επιχείρηση να προσέλθουν άμεσα να τις ρυθμίσουν.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ

Λαγούδης Γεώργιος

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 17/10/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜ πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, όπου παρατέθηκαν και οικονομικά στοιχεία για τη σημερινή κατάσταση της επιχείρησης.

Ο νέος πρόεδρος Γιώργος Λαγούδης, ενημερωτικά ανέφερε ότι οι οφειλές της επιχείρησης προς την ΔΕΗ, εργολάβους, δάνεια, προς τον δήμο κ.λπ. φθάνουν τα 8 εκατ. ευρώ. Να αναφερθεί ότι το χρέος προς την ΔΕΗ είναι στα 3,2 εκατ. ευρώ, ενώ 52.000 είναι η οφειλή προς τη νέα εταιρεία ηλεκτροδότησης με την οποία έχει συνάψει σύμβαση η ΔΕΥΑΜ. Από την άλλη πλευρά είναι και οι...

 

Απαιτείται ενεργειακή αναβάθμιση
Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, ο οποίος βλέπει ως μεγάλο στοίχημα τη διάσωση της ΔΕΥΑΜ με συγκεκριμένες ενέργειες. Η πρώτη είναι η ενεργειακή της αναβάθμιση, ώστε να...

 

Θα κληθούν όλοι οι πολιτικοί παράγοντες σε κοινή σύσκεψη
Ο κ. Λύρος πάντως ανακοίνωσε ότι θα προσκαλέσει όλους τους πολιτικούς παράγοντες, βουλευτές, κλπ. σε μια σύσκεψη, ώστε να θέσει μετ΄ επιτάσεως αυτό το θέμα ζητώντας την βοήθειά τους, ώστε να...

 

Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ
Εκτός όλων αυτών, η ΔΕΥΑΜ έχει να αντιμετωπίσει και την έλλειψη προσωπικού στον τεχνικό τομέα. Στην πρόσφατη συνεδρίαση πάρθηκε απόφαση για κατάθεση πρότασης στον ΑΣΕΠ για την πρόσληψη ενός μηχανολόγου - μηχανικού, ενός πολιτικού μηχανικού, δυο εργοδηγών, δυο τεχνιτών...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 17/10 σε όλα τα περίπτερα του νομού

 

Σήμερα Παρασκευή 11-10-2019, κατορθώσαμε να ανασύρουμε την υποβρύχια αντλία της κυρίας Γεώτρησης Νεοχωρίου, η οποία είχε αποκοπεί και καταπέσει σε βάθος περίπου σαράντα μέτρων μέσα στην Γεώτρηση.

Από την ανέλκυση διαπιστώθηκε η πλήρης καταστροφή της αντλίας και του κινητήρα της, ενώ επίσης πρέπει να αντικατασταθούν και όλες οι σωλήνες με νέες.

Η εργασία προβλέπεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη 15-10-2019. Κατόπιν τούτου παρακαλούμε για όσο το δυνατόν πιο περιορισμένη χρήση, ιδιαίτερα από αυτούς που διαμένουν στα ισόγεια και στα χαμηλότερα υψομετρικά επίπεδα.

Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας!

Μεσολόγγι 11-10-2019

Από την Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜ

Λόγω βλάβης στο κεντρικό Αντλιοστάσιο (κύρια Γεώτρηση) που υδροδοτεί την ΔΚ Νεοχωρίου, θα υπάρχει μειωμένη πίεση λειτουργίας (λειτουργεί η εφεδρική γεώτρηση).

Συστήνεται στους καταναλωτές να κάνουν συνετή χρήση νερού, αποφεύγοντας σπατάλες, έως ότου αποκατασταθεί η βλάβη, οπότε θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

Μεσολόγγι 9-10-2019
Από την Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜ

ΔΕΥΑΜ: Καραπανιάδας… κύκνειο άσμα

Ποιος είπε ότι η Καραπανιάδα δεν θα… “κατέθετε” το κύκνειο άσμα της στη ΔΕΥΑΜ;

Με τις υπ’ αριθ. 161 και 162/2019 – πιθανότατα δια περιφοράς αποφάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ – στις 30-8-2019 προβαίνει σε ανάθεση – νομική εκπροσώπηση στον μέχρι πρότινος ειδικό συνεργάτη του Δήμου για νομικά θέματα κ. Λεωνίδα Βλάχο, ώστε αυτός να παραστεί ενώπιον των δικαστηρίων του Μεσολογγίου στις 8/11, 17/11 και 13/12/2019 για υποθέσεις που αφορούν διεκδικήσεις εργαζομένων της ΔΕΥΑΜ.

Το συνολικό ποσό της αμοιβής, με βάση τις συγκεκριμένες υποθέσεις θα ανέλθει σε 8.000 ευρώ!!!

Το αξιοσημείωτο είναι ότι καμιά βιασύνη δεν υπήρχε επί του συγκεκριμένου και ο χρόνος ήταν επαρκής ώστε η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΜ να χειριστεί με νηφαλιότητα και σύνεση την όλη υπόθεση. Άρα;

Αφήσατε το “στίγμα” σας παντού. Λίγη ντροπή δεν βλάπτει. Η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΜ οφείλει άμεσα να ανακαλέσει τις εν λόγω προκλητικές αποφάσεις.

ΥΓ. Με τέτοια και τόσα άλλα πράγματα κάνατε εξυγίανση στη ΔΕΥΑΜ; Για να δούμε τελικά τι θα προκύψει…

Πάνος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος του Συνδυασμού
«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Σελίδα 1 από 40

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία