Αγγελίες    Επικοινωνία

Εφόσον κριτήριο “στήριξης” - σύμφωνα με την καταγγελία του συναδέλφου δημοτικού συμβούλου - είναι η παράταση της κήρυξης του δήμου Μεσολογγίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας μέχρι τις 2 Ιουλίου, τότε όντως ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας “στηρίζει” τον νυν δήμαρχο Μεσολογγίου.

Επειδή όμως η μισή αλήθεια είναι το μεγαλύτερο ψέμα, σας ενημερώνω για όλα εκείνα τα σημαντικά που δυστυχώς “ξέχασε” να αναφέρει ο συνάδελφος, όπως:
1. Ο Περιφερειάρχης”στηρίζει” εξ ίσου και τους δημάρχους ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ, ΘΕΡΜΟΥ και ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ, αφού την ίδια μέρα (11/4/2019), εξουσιοδοτήθηκε από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας (σύμφωνα με την εγκύκλιο της Γ.Γ.Π.Π. 29/03/2916), να υπογράψει συνολικά 5 αποφάσεις γι’ αυτούς τους δήμους του Νομού μας!
Ευτυχώς που οι δημοτικοί συνδυασμοί που κατέρχονται στις δημοτικές εκλογές στους υπόλοιπους 4 δήμους δεν κατήγγειλαν τον Περιφερειάρχη, όπως έπραξε ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου...
2. Ουσιαστικά όμως - και αυτό το γνωρίζει ο συγγραφέας της καταγγελίας - ο Κατσιφάρας δεν στηρίζει τους 5 δημάρχους της περιοχής μας. Τους πολίτες αυτών των 5 δήμων στηρίζει. Εκείνους που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Δεκεμβρίου του 2017 - και όχι του 2016 που αναφέρει στην καταγγελία του - για τους οποίους δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της κρατικής βοήθειας, καθώς και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε αυτές τις περιοχές. Όπως επίσης γνωρίζει πως η παράταση δεν συνοδεύεται από νέα χρηματοδότηση και ούτε αναστέλλει το νομό 4412 περί δημοσίων συμβάσεων.
3. Αν η παράταση είναι λάθος και υποκρύπτει δόλιες μεθοδεύσεις, τότε κακώς δόθηκε από τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας της κυβέρνησης και ο συνάδελφος δεν έχει παρά να προσφύγει κατά των εξουσιοδοτήσεων που παρείχε και να ζητήσει να αρθούν αυτές. Τότε πράγματι θα μας αποδείξει αν πιστεύει όσα γράφει και δεν είναι όλα προς δημιουργία ψευδών εντυπώσεων.
Αντί επιλόγου μια παράκληση.

Ας προσπαθήσουμε κάποιοι μέσα στο τοξικό κλίμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, να μιλήσουμε με επιχειρήματα και απόψεις. Οι θεωρίες συνωμοσίας και οι κουβέντες καφενείου δεν τιμούν τις πολιτικές παραδόσεις αυτής της πόλης.

Μόνο τότε δεν θα είμαστε όλοι ίδιοι...

Παναγιώτης Α. Κατσούλης
Δημοτικός Σύμβουλος - π. Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

Με τον κ. Κατσιφάρα είχαμε μια πρόσφατη κοινή εμπειρία. Με διαφορά μιας ημέρας επισκεφθήκαμε και οι δύο τα χωριά του ορεινού Βάλτου. Μια περιοχή που είχα επισκεφθεί πριν από δέκα χρόνια αλλά δυστυχώς από τότε δεν άλλαξε τίποτα, παρά μόνο μεγάλωσε η οργή των κατοίκων απέναντί στην Περιφερειακή αρχή. Διαβάζοντας το χθεσινό δελτίο τύπου της επίσκεψης του κ. Περιφερειάρχη στη συγκεκριμένη περιοχή κατέληξα στα εξής συμπεράσματα:

Μάλλον με τον κ. Κατσιφάρα φαίνεται να βιώνουμε διαφορετικά την πραγματικότητα.

Μάλλον με τον κ. Κατσιφάρα μας χωρίζει μια διαφορετική αντίληψη της πολιτικής.

Μάλλον με τον κ. Κατσιφάρα θα αρχίσουμε να μην πιστεύουμε ότι βλέπουν τα μάτια μας.

Αυτό που διαπίστωσα σε αυτή την επίσκεψη ήταν η απελπισία και η οργή για το πρόσωπο του κ. Περιφερειάρχη, που, όπως ανέφεραν αρκετοί κάτοικοι, «εάν δεν υπήρχε η τηλεόραση δεν θα τον γνώριζαν ούτε καν φυσιογνωμικά». Είναι απορίας άξιο με ποιους συνομίλησε και με ποιον  τρόπο  τον υποδέχτηκαν οι κάτοικοι.

Το παράπονο όλων είναι  ότι τόσα χρόνια κανείς δεν επισκέφθηκε το σύνολο του Βάλτου έστω για να συνομιλήσει μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Καμιά μέριμνα, μηδενικό ενδιαφέρον.

Ο ορεινός Βάλτος αποτελεί μια περιοχή  που δυστυχώς ο βαθμός αδιαφορίας της Περιφερειακής αρχής μας προσβάλει όλους εμάς τους Αιτωλοακαρνάνες. Ένας ξεχασμένος τόπος χωρίς κανένα έργο υποδομής.

Τα προβλήματα πολλά και διαχρονικά αλλά το πάγιο αίτημα των κατοίκων είναι  η κατασκευή ενός ασφαλούς οδικού δικτύου. Ένα αίτημα όλης της Αιτωλοακαρνανίας από τον ορεινό Βάλτο ως το Ξηρόμερο και την ορεινή Ναυπακτία.

Από την άλλη το δελτίο τύπου που ακολούθησε την κατά αρκετά χρόνια καθυστερημένη επίσκεψη του κ. Κατσιφάρα δεν αναφέρει συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, αλλά είναι γεμάτο γενικότητες. Μάλλον περισσεύει η κοροϊδία απέναντι στην Αιτωλοακαρνανία.

Κατά τ’ άλλα υπόσχεται αγροτική ανασυγκρότηση. Με ποιον τρόπο, όμως, δεν μας λέει. Με τον ίδιο τρόπο που δεν μπόρεσε ποτέ να εκκινήσει το πολυδιαφημισμένο καλάθι αγροτικών προϊόντων;

Μάλλον με τον κ. Κατσιφάρα πρέπει να δώσουμε νέα όρια στην υπομονή και την ανοχή μας.

 

Κώστας Σύρρος

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, από τις 10.00 το πρωί, θα βρίσκεται στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στο γραφείο του στο Μεσολόγγι, στο Διοικητήριο, επί της οδού Κύπρου 30.

Κατά την παραμονή του εκεί θα έχει σειρά συναντήσεων με φορείς, εκπροσώπους συλλογικών οργανώσεων και πολίτες για ζητήματα της περιοχής.

Κύριε Περιφερειάρχη,

Ως αυτοδιοικητική παράταξη «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» προ τουλάχιστον δεκαημέρου, σας είχαμε προειδοποιήσει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσετε νέα παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου από τις θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή μας στις 20 και 21/10/2016 (!)

Παρ’ όλα αυτά μας αγνοήσατε, δείχνοντας την επιλεκτική σας συγγένεια με τον κ. Καραπάνο. Έτσι λοιπόν, με την υπ’ αριθ. 111797/1070/11-4-2019 (ΑΔΑ: Ψ7ΘΓ7Λ6-Ω4Κ) απόφασή σας παρατείνατε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για ακόμη τρεις (3) μήνες, ήτοι μέχρι 2/7/2019!

Με δυο λόγια κ. Κατσιφάρα, πολύ απλά, ρίχνετε τις μάσκες 40 ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στηρίζοντας ανοικτά τον κ. Καραπάνο!

Έχετε αντιληφθεί το μέγεθος του πολιτικού σας ατοπήματος;

Έχετε αντιληφθεί ποιες πολιτικές δυνάμεις σας στηρίζουν στην Περιφέρεια; Ή μας γράφετε στα τελευταία των υποδημάτων σας;

Έχετε αντιληφθεί ότι ο προοδευτικός χώρος είναι ανάστατος που ενδεχομένως θα εκφραστεί σε άλλα δημοκρατικά ψηφοδέλτια;

Προσδοκάτε άραγε ψήφους σε περιφερειακό επίπεδο από την δημοτική παράταξη Καραπάνου;

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη σας απόφαση ρίχνει «λάδι στη φωτιά». Και επειδή έχετε το χρόνο να επανορθώσετε, σας καλούμε ΑΜΕΣΑ να ανακαλέσετε την συγκεκριμένη απόφαση γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να την διατηρείτε. Πού ακούστηκε τρία χρόνια κατάσταση έκτακτης ανάγκης; Για ποιο λόγο και γιατί;

 

ΥΓ1. Και για να μην ξεχνιόμαστε ο υποψήφιός σας και κουμπάρος πρώην υπουργού και υποψήφιου ευρωβουλευτή στηρίζει ανοικτά Καραπάνο, ναι ή όχι; Για «να δέσει το γλυκό» που λένε και στα χωριά μας…

ΥΓ2. Ο εκ Μεσολογγίου Αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιός σας, καλόν είναι να μην λέει δεξιά και αριστερά ότι δεν γινόταν διαφορετικά, γιατί όταν κανείς πολλές φορές πατάει σε δυο βάρκες κάποια στιγμή, πολύ πιθανόν, να βουλιάξει…  

         

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ  «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

 

Στην τελετή υπογραφής των συμβάσεων για παραχώρηση των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε δύο περιοχές του Ιονίου πελάγους, παρευρέθηκε σήμερα Τρίτη 9 Απριλίου 2019, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη.

Πρόκειται για τη θαλάσσια περιοχή 10 στον Κυπαρισσιακό κόλπο, η οποία παραχωρήθηκε στα Ελληνικά Πετρέλαια και την θαλάσσια περιοχή «Ιόνιο» που παραχωρείται στην κοινοπραξία των ΕΛΠΕ με την Ισπανική Repsol.

Με τις συμβάσεις αυτές κλείνει ο κύκλος παραχωρήσεων του ελληνικού δημοσίου στη Δυτική Ελλάδα.

«Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις που αφορούν την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, καθώς δημιουργούν νέα αναπτυξιακά δεδομένα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Έχουμε την πολιτική βούληση και τη θέληση να διαμορφώσουμε μία αναπτυξιακή προοπτική για την κοινωνία και τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, υπό την προϋπόθεση ότι οι εργασίες θα υλοποιηθούν μέσα στο πλαίσιο των σύγχρονων απαιτήσεων περιβαλλοντικής προστασίας του ιδιαίτερου φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Είμαστε εδώ για να παρακολουθούμε στενά την πορεία των διαδικασιών και των εργασιών σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας, τα πανεπιστήμια, τα ερευνητικά κέντρα και το Τεχνικό Επιμελητήριο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Για την πρόοδο των εργασιών συντήρησης που εκτελούνται στην πρώην «111» και άλλα έργα που πραγματοποιούνται στην περιοχή, ενημερώθηκαν οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ερυμάνθου, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.

«Υλοποιούμε το ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο παρεμβάσεων στο εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας. Η ανάγκη για βελτίωση και συντήρηση της Εθνικής Οδού Πατρών – Τριπόλεως (πρώην 111) ιεραρχήθηκε από τις πρώτες που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, με γνώμονα την άρση της επικινδυνότητας και τις ασφαλείς μετακινήσεις. Σήμερα οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς. Στόχος μας είναι η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας σ΄ έναν δρόμο που χρησιμοποιείται κατά κόρον και συνδέει τα ορεινά της Αχαΐας και της Ηλείας» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Κατσιφάρας.

Συνεχίζοντας ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Παναγιώτης Φλωράτος, περιέγραψε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Παρεμβάσεις έχουν γίνει μεταξύ άλλων στο τμήμα Δροσιά – Κούμανη, όπως επίσης στις περιοχές Κάλφα, Ρουπακιά, Ερυμάνθεια, Βασιλικό, Ίσωμα και Φαρές. Οι εργασίες θα συνεχιστούν και με νέες εργολαβίες που αφορούν είτε σε αποκαταστάσεις από φυσικές καταστροφές, είτε το νέο έργο συντήρησης που θα δημοπρατηθεί σε ένα περίπου μήνα και θα είναι διπλάσιο τόσο σε προϋπολογισμό, όσο και ως προς την έκταση των εργασιών.

Σε ό,τι αφορά τη συντήρηση - βελτίωση και άρση της επικινδυνότητας της Ε.Ο. 33 «Πατρών–Τριπόλεως» (πρώην 111), προϋπολογισμού 7 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά οδικό δίκτυο μήκους περίπου 125 χλμ, από την έξοδο της Μικρής Περιμετρικής Πάτρας (πλατεία Μαρούδα δήμου Πατρέων) έως το όριο των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας και Αρκαδίας (οικισμός Παγκρατίου).

Οι εργασίες, που εκτελούνται αποσκοπούν στην αποκατάσταση φθορών - βλαβών της Ε.Ο. για την επαναφορά της στην αρχική της κατάσταση (οι εργασίες αυτές αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό και κύριο-βασικό στοιχείο του έργου), στην άρση της επικινδυνότητας σε τμήματά της, στην παρακολούθηση και καταγραφή των προβλημάτων του οδικού άξονα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς και στην κάλυψη άκρως επειγουσών αναγκών, λόγω καιρικών συνθηκών, ώστε να εξασφαλισθεί η οδική ασφάλεια των χρηστών της οδού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη από την πλευρά της Περιφέρειας οι Αντιπεριφερειάρχες Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπετας και η Προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων Ευαγγελία Μπίνα.

Σελίδα 1 από 148

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία