Αγγελίες    Επικοινωνία

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 14/03/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αν και το θέμα των αδέσποτων έχει συζητηθεί άπειρες φορές στο Μεσολόγγι και έχουν δοθεί αντίστοιχου αριθμού υποσχέσεις για λύση του προβλήματος, ακόμα οι πολίτες δέχονται επιθέσεις.

Το Μεσολόγγι είναι μια από τις λίγες πόλεις αν όχι η μόνη πανελλαδικά, που  αντιμετωπίζει τόσο μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα που συνεχώς αυξάνονται. Οι περισσότεροι δήμοι φρόντισαν να δημιουργήσουν καταφύγια και υποδομές για τα άρρωστα και τραυματισμένα ζώα, φρόντισαν να περιμαζέψουν τα επιθετικά και παράλληλα τοποθέτησαν ταΐστρες και δοχεία με νερό για να σιτίζονται. Επιπλέον οι φιλοζωικοί σύλλογοι προσφέρουν πραγματικό έργο προστατεύοντας τα ζώα και κατ’  επέκταση τον κόσμο, ώστε να μην δέχεται επιθέσεις. Κυρίως δε, γίνονται στειρώσεις και υιοθεσίες...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 14/03 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Στο νοσοκομείο κατέληξε ένας νεαρός δικυκλιστής μετά την επίθεση που δέχθηκε από μια αγέλη αδέσποτων σκυλιών κοντά στην motivο πίσω από το ΕΠΑΛ.

Ο νεαρός περνούσε με το μηχανάκι του σήμερα το πρωί, όταν του επιτέθηκαν 15 αδέσποτα σκυλιά που εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά του. Ο νεαρός έπεσε στο οδόστρωμα και τραυματίστηκε και κλήθηκε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Αυτό αποτελεί ένα ακόμη περιστατικό επίθεση αδέσποτων στο Μεσολόγγι, από τα πολλά που έχουν σημειωθεί, αλλά ο δήμος «αρνείται» να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα παρά τις υποσχέσεις για καταφύγιο αδέσποτων.

Από την άλλη, παρατηρείται τελευταία και μια απουσία φιλοζωικών συλλόγων που ενώ παλιότερα έκαναν αισθητή την παρουσία τους, τώρα πιά δεν βλέπουμε το ίδιο πάθος.

Και μέσα σε όλα αυτά παραμένουν στο έλεος οι άνθρωποι που δεν τολμούν πλέον να περπατήσουν στους δρόμους, αλλά και τα ζώα πολλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς παρά τις στειρώσεις που η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι γίνονται.

Οι Μεσολογγίτες νιώθουν πολιορκημένοι μέσα στην ίδια τους την πόλη και αυτή η κατάσταση πρέπει να λάβει τέλος το συντομότερο.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 14/02/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δέκα μήνες φυλάκισης με αναστολή κόστισε στο δήμο Ναυπακτίας μέχρι στιγμής, ο τραυματισμός δικυκλιστή εξαιτίας ενός αδέσποτου σκύλου στο Κρυονέρι.

Το ατύχημα σημειώθηκε πριν από ένα χρόνο περίπου, όταν  ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Μεσολόγγι, ενόσω οδηγούσε το μηχανάκι του σε δρόμο του Κρυονερίου ξαφνικά πετάχτηκε μπροστά του ένας αδέσποτος σκύλος. Ο αναβάτης δεν πρόλαβε να αντιδράσει και αφού συγκρούστηκε με το ζώο έπεσε στο έδαφος και τραυματίστηκε σοβαρά στον ώμο. Αναγκάστηκε να κάνει έως τώρα, 4 χειρουργεία για να αποκατασταθούν τα συντριπτικά κατάγματα που είχε υποστεί και αναμένεται να γίνει και το 5ο. Το χέρι του δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα, ενώ ο ίδιος έχει δαπανήσει πολλά χρήματα για τα χειρουργεία και τις φυσικοθεραπείες που απαιτούνται...

 Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 14/02 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Μια ενδιαφέρουσα ολοήμερη εκδήλωση με θέμα "Αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς" πραγματοποιήθηκε στις 4/2/2019 ημέρα Δευτέρα στο Θέρμο.

Ειδικότερα το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο του Θέρμου, πραγματοποιήθηκαν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα ζώα συντροφιάς σε 150 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Θέρμου. Το πρόγραμμα δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με γενικό τίτλο ‘Αγαπάμε τα ζώα δημιουργούμε πολιτισμό’ υλοποιείται με επιτυχία από το 2016 και αφορά στην εκπαίδευση, προώθηση και ανάπτυξη της ιδέας της ζωοφιλίας με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών ώστε να αντιμετωπίζουν τα ζώα με προσήκοντα σεβασμό και εκτίμηση όπως αρμόζει σε κάθε νοήμον και συναισθανόμενο ον. Πραγματοποιείται μετά από την έγκριση υλοποίησής του από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και σε συνεργασία με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νιας

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, παρουσία του Δ/ντη του σχολείου κ. Χριστόπουλου και των δασκάλων του δημοτικού σχολείου Θέρμου, υπάλληλοι του Δήμου Αγρινίου από το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής (Βασιλική Καραπαπά, Γεωπόνος, Θεοδώρα Παπαβασίλη Οικονομολόγος Διοικητικός, Χατζηαγάπη Βασιλική, Γεωπόνος, Σταμάτης Χρήστος, τεχνολόγος γεωπόνος) και ο κτηνίατρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Αγρινίου, υπεύθυνος σε θέματα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, Αντιδήμαρχος Ιωάννης Φαρμάκης, ενημέρωσαν τους μαθητές για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς και τις υποχρεώσεις των Δήμων. Η ενημέρωση περιλάμβανε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για τη σωστή συμπεριφορά προς τα ζώα συντροφιάς (αδέσποτα και δεσποζόμενα). Επιπλέον, διατέθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό i) του Δήμου Αγρινίου σχετικό με τις υποχρεώσεις των Δήμων και των πολιτών για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ιι) του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων www.oie.int που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπ. Α. Α. Τ, http://minagric.gr/index.php/el/for-citizen-2/pets/3642-filozoia.

Το απόγευμα ακολούθησε ημερίδα στο Σεμιναριακό Κέντρο του Δήμου Θέρμου και ώρα 5:00 μ. μ.. Η ημερίδα απευθυνόταν σε όλους τους δημότες και είχε ως σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα που σχετίζονται με τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, αλλά και τα αδέσποτα για την εξασφάλιση ενός περιβάλλοντος αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπων και ζώων και την αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησής τους.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Θέρμου. Σπύρος Κωνσταντάρας και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε Θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Κοντογιάννης αναφερόμενοι στην άριστη συνεργασία των δύο Δήμων σε θέματα που αφορούν στα ζώα συντροφιάς καθώς επίσης και στη σημαντικότητα της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών στο συγκεκριμένο θέμα.

Ακολούθησε ομιλία από την Αντιδήμαρχο Δήμου Θέρμου Ιωάννα Καλημέρη, αναφερόμενη στο πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Θέρμου. Κατόπιν, ο Κτηνίατρος, Αντιδήμαρχος Δήμου Αγρινίου Ιωάννης Φαρμάκης αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις των κυνηγών για τους κυνηγετικούς σκύλους και σε θέματα υγείας και μέτρα προφύλαξης. Την εκδήλωση έκλεισε η Γεωπόνος Προϊσταμένη Τμήματος Αγροτικής παραγωγής του Δήμου Αγρινίου, κ. Βασιλική Καραπαπά αναφερόμενη στη νομοθεσία για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση στο θέμα της ορθής διαχείρισης.

 

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 24/01/2019

 

Εκτός από το κέντρο του Μεσολογγίου, για το οποίο γίνεται προσπάθεια να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση, υπάρχουν και περιοχές, λίγο μακρύτερα, που είναι σε κακό χάλι.

Για παράδειγμα ο δρόμος της Ανατολικής Κλείσοβας που οδηγεί προς το ΤΕΙ (και είναι πιο σύντομος για τους σπουδαστές) παραμένει ένας σκουπιδότοπος, όπως άλλωστε συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια. Κατά μήκος του, κάποιοι εναποθέτουν κάθε είδους άχρηστα αντικείμενα, από παλιά έπιπλα και ηλεκτρικά είδη, μέχρι ψόφια ζώα. Η εικόνα του είναι επιεικώς απαράδεκτη, όπως ήταν και τότε που το ΤΕΙ λειτουργούσε πλήρως και είχε χιλιάδες φοιτητές. Μια σκέψη, η οποία μετατράπηκε σε προσπάθεια και είχε γίνει από τον πρώην αντιδήμαρχο, Σπύρο Διαμαντόπουλο, ήταν το εν λόγω κομμάτι να ενταχθεί στην ΟΧΕ, να αναπλαστεί και να αποτελέσει μια από τις εισόδους της πόλης. Μάλιστα το σκεπτικό, τότε που ξεκίνησε αυτή η διαδικασία, ήταν ότι...

Στη φωτό απεικονίζεται το αντίστοιχο καταφύγιο των Ιωαννίνων

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 24/01 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Το ποσό των 600.000€ θα διανεμηθεί σε 107 δήμους της χώρας για τη λειτουργία κατα­φυγίων και τη σίτιση αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν τα Υπουργεία Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στην Ημαθία θα διατεθούν συνολικά 66.915,69€, στους δήμους Βέροιας και Αλεξάνδρειας. Συγκεκριμένα, ο δήμος Βέροιας θα λάβει το ποσό των 44.956,83€ και ο δήμος Αλεξάνδρειας το ποσό των 21.958,86€.

Το ύψος του ποσοστού χρηματοδότησης του συνολι­κού ποσού των εγκεκριμένων επιλέξιμων δαπανών ανά κατηγορία δράσεων, αναλύεται ως εξής:

α) Ποσοστό 27,5% επί του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών, για τις επιλέξιμες δαπάνες των δράσεων της βελτίωσης υφιστάμενου καταφυγίου και των ενεργειών διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ήτοι έως 497.321,58 €.

β) Ποσοστό 19,86% επί του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών, για τις επιλέξιμες δαπάνες της δράσης σίτισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ήτοι 102.667,97 €.

Στην ίδια απόφαση καθορίζονται τα δικαιολογητικά καταβολής χρηματοδότησης και οι διαδικασίες εφαρμογής της.

Πηγή: veriotis.gr 

Σελίδα 1 από 21

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία