Αγγελίες    Επικοινωνία

Έφθασε η ώρα της Μαρίνας

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 09/05/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Μετά από περιπέτειες πολλών ετών, φαίνεται ότι φθάνει η ώρα της Μαρίνας Μεσολογγίου καθώς πριν από λίγες ημέρες υπογράφηκε η νέα σύμβαση από το υπουργείο Τουρισμού.

Λίγο πριν παραιτηθεί από το υπουργείο η Έλενα Κουντουρά, φρόντισε να «κλείσει» το θέμα της Μαρίνας, υπογράφοντας την τροποποιημένη σύμβαση δίνοντας έτσι το πράσινο φως για την ολοκλήρωση του έργου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Κουντουρά στήριξε την προσπάθεια, έχοντας την πολιτική βούληση να το κάνει, παρά τις παρεμβάσεις που γίνονταν κατά καιρούς. Να σημειωθεί ότι οι καθυστερήσεις και η κατάσταση στην οποία έφθασε η Μαρίνα όλα αυτά τα χρόνια, οφείλονται και στο γεγονός ότι κάθε τόσο άλλαζε το Διοικητικό Συμβούλιο, όπως υπογραμμίζει ο νομικός σύμβουλος...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 09/05 σε όλα τα περίπτερα του νομού

 

Υπεγράφη χθες η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης του τουριστικού λιμένα Μεσολογγίου.

Με συντονισμένες ενέργειες από την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ξεπεράστηκαν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Με σκληρή δουλειά και συλλογική προσπάθεια, όπως και με τη σημαντική συμβολή του πρώην Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή και των Βουλευτών, ένα έργο πνοής για το Μεσολόγγι γίνεται πραγματικότητα. Η πλήρης λειτουργία της μαρίνας θα δώσει σημαντική αναπτυξιακή προοπτική στο Μεσολόγγι, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και με την ενίσχυση του κύκλου οικονομικών εργασιών.

Με τη σύμβαση αυτή καθορίζονται ζητήματα όπως η δυναμικότητα της μαρίνας, το συνολικό κόστος των έργων που πρέπει να γίνουν, το ποσό το οποίο θα καταβάλλει ο φορέας στο ελληνικό δημόσιο όπως και ο τρόπος αναπροσαρμογής του. Επίσης ορίζονται οι ασφαλιστικές δικλείδες προκειμένου το δημόσιο να εισπράττει τα καθορισμένα έσοδα. Τέλος ορίζεται και το χρονικό διάστημα ολοκλήρωσης των συμφωνημένων έργων.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα δίνει τις λύσεις εκείνες προκειμένου να ξεπεραστούν οριστικά τα προβλήματα του παρελθόντος και να ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα υποδομών που τόσο έχει ανάγκη η Αιτωλοακαρνανία. 

Στη Βόνιτσα βρέθηκε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά μετά από πρόσκληση του υποψήφιου Δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας Δημήτρη Μασούρα, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την επίσημη επίσκεψη της Υπουργού στη γειτονική Λευκάδα, έσπευσε να την προσκαλέσει στην περιοχή.

Η Έλενα Κουντουρά που εξήρε το έργο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Λευκάδας, κατά την επίσκεψή της στο νησί, σύμφωνα με τοπικά media, τόνισε την εξαιρετική συνεργασία των τεσσάρων τελευταίων χρόνων που απέδωσε μία τεράστια αύξηση 60% της τουριστικής κίνησης. Η απίστευτη αυτή άνοδος του τουρισμού της Λευκάδας όπως αποκάλυψε η Υπουργός οφείλεται εξ ολοκλήρου στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας του αεροδρομίου του Ακτίου με περισσότερες απευθείας πτήσεις από περισσότερα αεροδρόμια του εξωτερικού και για μεγαλύτερο διάστημα του έτους.

Αυτό δηλαδή που δεν κατάφερε να καρπωθεί η περιοχή της Βόνιτσας που φιλοξενεί το αεροδρόμιο του Ακτίου, το κατάφερε η Λευκάδα. Ο Δημήτρης Μασούρας μοιράστηκε με την Υπουργό Τουρισμού το όραμα του για την ανάπτυξη του τουρισμού στο Δήμο Βόνιτσας-Ακτίου με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και προώθηση της τοπικής γαστρονομίας. Ενώ, της τόνισε ότι ο Δήμος πρέπει να τρέξει πιο εντατικά τις υποδομές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο τουριστικό προϊόν της περιοχής, όπως η μαρίνα Παλαίρου, το τουριστικό καταφύγιο Βόνιτσας και η αναγνώριση της ιαματικής Τρύφου.

Η Έλενα Κουντουρά πρότεινε στον υποψήφιο Δήμαρχο να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρει η εφαρμογή της διεθνώς αναγνωρισμένης εθνικής στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού για τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να αυξηθεί η τουριστική κίνηση για να μπορέσει η περιοχή να κινητοποιήσει μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον που θα οδηγήσει σε αύξηση του κλινών, που θα εξασφαλίσει την μελλοντική ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή. Ενώ, του επεσήμανε την εξαιρετική συνεργασία που διατηρεί με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κατσιφάρα συνολικά για την περιφερειακή τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν δεκάδες επαγγελματίες του τουρισμού, της εστίασης και του εμπορίου της Βόνιτσας.

Τι πρέπει να γίνει στη Μαρίνα

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 24/01/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλου και της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, για την νέα χωροθέτηση της Μαρίνας Μεσολογγίου και την έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων.

Έτσι λοιπόν μετά από πολύ καιρό, ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια στην σχετική απόφαση. Όπως προβλέπεται, το εσωτερικό της λιμενολεκάνης, κάθετα στα δυτικά παραλιακά κρηπιδώματα θα ποντισθούν 4 πλωτοί προβλήτες συνολικού μήκους...

 

Έργα χερσαίας ζώνης

Σημαντικά είναι και τα έργα που θα γίνουν στην χερσαία ζώνη και έχουν να κάνουν με τις κτιριακές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ορίζονται 7 οικοδομικά τετράγωνα. Το πρώτο βρίσκεται στο βόρειο άκρο της χερσαίας ζώνης, πλησίον της εισόδου της μαρίνας και εκτείνεται παράλληλα με το παραλιακό μέτωπο και αφορά στους κύριους χώρους στάθμευσης της Μαρίνας συμπεριλαμβανομένων...

 

 

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 24/01 σε όλα τα περίπτερα του νομού

«Η Κα Κουντουρά με επίσημη ανακοίνωση της αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο της και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα. Την θέτω από τώρα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», έγραψε στο Twitter ο κ. Καμμένος ανακοινώνοντας τη διαγραφή της κυρίας Κουντουρά. 

Υπενθυμίζεται πως η Ελενα Κουντουρά είναι ανάμεσα στους έξι πρόθυμους βουλευτές που φέρονται να είχαν συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό πριν το διαζύγιο με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Νωρίτερα η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, ουσιαστικά είχε αδειάσει τον Πάνο Καμμένο, από την Κίνα είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά ξεκαθάριζε πως δεν σκοπεύει να αφήσει την υπουργική της θέση, ότι στηρίζει την κυβέρνηση και ότι δεν εμπλέκεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια. 

 

Η δήλωση της κ. Κουντουρά

«Βρίσκομαι σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην Κίνα που πραγματοποιείται συντονισμένα από τρία συναρμόδια Υπουργεία με στόχο την επίτευξη επωφελών συμφωνιών για την Ελλάδα στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, των μεταφορών και του τουρισμού.
Θέλω να κάνω σαφές ότι δεν διαπραγματεύομαι το δικαίωμα μου να ψηφίζω κατά συνείδηση.
Αυτή η κυβέρνηση εργάστηκε πολύ σκληρά για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και το καθεστώς της λιτότητας.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ανακοπεί η πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την ευημερία, και να ακυρωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. Ούτε να δώσουμε το δικαίωμα σε εκείνους που ευθύνονται για την καταστροφή της Ελλάδας να μεθοδεύουν σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας.
Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον».

Πηγή: iefimerida.gr

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 06/12/2018

 

Με την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, συναντήθηκαν χθες, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παν. Τσιχριτζής, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, Βασ. Σπυρόπουλος και Ν. Πασιόπουλος, καθώς και το μέλος του Επιμελητηρίου Φόνη Μελαχρή, ζητώντας ενημέρωση για την Μαρίνα.

Η αγωνία της τοπικής κοινωνίας και κυρίως του επιχειρηματικού κόσμου για το μέλλον της Μαρίνας και την προοπτική λειτουργίας της, είναι μεγάλη και αυτή είναι που μετέφεραν οι προαναφερόμενοι στην υπουργό και τις συνεργάτιδές της, κυρίες Διονυσοπούλου και Παπαλιάκου. Η κα Κουντουρά τους ενημέρωσε ότι...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 06/12 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία