Αγγελίες    Επικοινωνία

 «Παραιτήθηκα από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ., όχι όµως και απ' τη δηµοτική οµάδα», λέει ο ίδιος 

 

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 27/12/2018

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Ερωτευμένος με τον τόπο του δηλώνει ο αντιδήμαρχος, Άγγελος Κότσαλος, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες αποδέχθηκε την πρόταση του δημάρχου, να αναλάβει έναν δύσκολο ρόλο.

Ο κ. Κότσαλος έχει πλέον στην ευθύνη του την νέα αντιδημαρχία, Αγροτικής Οικονομίας, Ανάπτυξης & Καθημερινότητας. Η τελευταία αρμοδιότητα περιλαμβάνει το πράσινο, τον φωτισμό, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τη λειτουργία των κοινόχρηστων χώρων. Ουσιαστικά αφαιρέθηκαν αρμοδιότητες από άλλους αντιδημάρχους και έγινε ένα νέο κομμάτι, καθώς ο δήμαρχος θέλει να δώσει βαρύτητα στην...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 27/12 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Θεόσταλτο σηµάδι;

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 06/12/2018

 

Ξαναπήρε τη θέση του στο προεδρείο του δηµοτικού συµβουλίου, έστω και για λίγα λεπτά, ο πρώην πρόεδρος Άγγελος Κότσαλος, όταν χρειάστηκε να απουσιάσει για λίγο ο νυν, Δηµήτρης Μπαλαµπάνης, και ο αντιπρόεδρος ήταν απών...

 Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Προεκλογικό ανασχηματισμό έκανε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, με μοναδικό στόχο την είσοδο στο σχήμα του Αγαθάγγελου Κότσαλου, που ουσιαστικά πήρε τη θέση του πρώτου του εξαδέλφου, Ανδρέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος πρότεινε στον Αγαθ. Κότσαλο να επανέλθει ενεργά στο σχήμα και προφανώς εκείνος δέχθηκε. Έτσι ζήτησε τις παραιτήσεις όλων των αντιδημάρχων και τους επανατοποθέτησε στις θέσεις τους, εκτός από τον Αν. Κότσαλο που τον άφησε εκτός. Η δυσαρέσκειά του είναι φανερή, αφού δεν έβλεπε αναγκαία την αντικατάστασή του, καθώς δεν υπήρχαν παράπονα για την θητεία του, η οποία όπως παραδέχθηκε και ο κ. Καραπάνος ήταν επιτυχημένη, σύμφωνα με τον πρώην αντιδήμαρχο.

Εκείνο όμως που προκαλεί ερωτηματικά είναι ότι ενώ πριν από λίγο καιρό ο δήμαρχος εξανάγκασε σε παραίτηση τον Αγαθ. Κότσαλο, από πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, λόγω της δικαστικής του περιπέτειας, η οποία ακόμη εκκρεμεί, σήμερα του ζητεί ξανά να μπει στο σχήμα! Άλλαξε κάτι; Ή μήπως προκύπτει από την ανάγκη να μπαλωθεί η "τρύπα" που έχει ο συνδυασμός και στο Νεοχώρι; Με δεδομένη και την δυσαρέσκεια του πρώην προέδρου του Δ.Σ. για τον εξαναγκασμό σε παραίτηση, ποια κριτήρια πρυτάνευσαν για να δεχθεί αυτή τη φορά την πρόταση;

Πάντως η ΑΙΧΜΗ, εμμέσως, προέβλεψε, σε σχετικό σχόλιο στο φύλλο που κυκλοφορεί, την επάνοδο του Αγαθ. Κότσαλου στο σχήμα, καθώς το κλίμα μεταξύ του ίδιου και του δημάρχου στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν ευχάριστο. Δεν υπήρχε πλέον η τεταμένη ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί μετά τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του πρώην προέδρου και επανήλθε στις συνεδριάσεις μετά από αρκετές απουσίες...

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Από το Γραφείο Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου γίνεται γνωστό ότι ανά τομέα αρμοδιότητας Αντιδήμαρχοι ορίζονται οι κ.κ.:

  • Καραπαπάς Γεώργιος: Τεχνικών έργων, μελετών και πολεοδομικού σχεδιασμού
  • Σταράμος Παναγιώτης: Αισθητικής αναβάθμισης, καθαριότητας και Ανάπτυξης, με χωρική ευθύνη την Δ.Ε. Αιτωλικού
  • Σπυρίδων Καρβέλης με την ευθύνη λειτουργίας των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών
  • Παπαδόπουλος Γεώργιος: Χωρική ευθύνη Δημοτικής ενότητας Οινιαδών
  • Κότσαλος Αγαθάγγελος: θέματα Αγροτικής Οικονομίας, ανάπτυξης και καθημερινότητας.

Ο Δημοτικός σύμβουλος Ψιλογιάννης Σπυρίδων ορίζεται Εντεταλμένος σύμβουλος για τις μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες στον Αντιδήμαρχο Αγαθάγγελο Κότσαλο. Επίσης, θα προταθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ως Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και πολιτισμού.

Επίσης ορίζεται ως Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιακών αναγκών του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού ο κ. Λάμπρος Σταθόπουλος.

Σε προσεχές δημοτικό συμβούλιο, θα προταθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα τεθούν επικεφαλής των Νομικών Προσώπων και Επιχειρήσεων του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Επίσης, θα γνωστοποιηθεί και ο ορισμός των λοιπών Εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων.

Ανασχηµατισµός

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 27/09/2018

Προ των πυλών είναι ο ανασχηµατισµός στο δήµο Μεσολογγίου µε τον Άγγελο Κότσαλο να αποτελεί διακαή πόθο. Πληροφορίες της στήλης λένε ότι πρόσφατα υπήρξε συνάντησή του στην παραλιακή ζώνη µε τον δήµαρχο όπου και του προτάθηκε αντιδηµαρχία, µάλλον των Οικονοµικών. Ωστόσο ο πρώτος σε ψήφους του συνδυασµού, φέρεται δυσαρεστηµένος από τον χειρισµό Καραπάνου στην υπόθεσή που ενεπλάκη πρόσφατα µε την Δικαιοσύνη και την αξίωση του δηµάρχου να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 20/09/2018

 

Ανασχηµατισµό προσπαθεί να κάνει ο δήµαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος, όπως λένε οι πληροφορίες που κυκλοφορούν ευρέως στα δηµοσιογραφικά γραφεία. Πρόκειται για µια απονενοηµένη κίνηση αποστολής µηνύµατος στην κοινωνία ότι η οµάδα φρεσκάρεται ενόψει και των εκλογών που είναι η µοναδική του σκέψη.

Όσο πλησιάζει ο καιρός για την κάλπη, τόσο περισσότερο θα φουντώνει η εκλογολογία, που είναι ένα από τα αγαπηµένα θέµατα του κόσµου. Έτσι λοιπόν οι φήµες περί ανασχηµατισµού βρίσκονται στην ηµερήσια διάταξη των συζητήσεων. Προφανώς ο δήµαρχος θέλει να φτιάξει ένα εκλογικό σχήµα, ώστε να ζητήσει την ψήφο των δηµοτών µε αξιώσεις. Ωστόσο, οι επιχειρούµενες αλλαγές µάλλον αποτελούν πονοκέφαλο για τον ίδιο, καθώς δεν υπάρχει πάγκος για αντικατάσταση προσώπων, αλλά όπως φαίνεται υπάρχουν και αντιρρήσεις για µετακινήσεις αντιδηµάρχων. Εκείνο που επικρατεί είναι ότι σκέφτεται αλλαγή στον τοµέα καθηµερινότητας, καθώς θεωρεί ότι η καθαριότητα έχει «κάνει κοιλιά» το τελευταίο διάστηµα, την οποία διαχειρίζεται ως αντιδήµαρχος ο Παναγιώτης Σταράµος, που εκτός από αυτό έχει να διαχειριστεί και τους Αιτωλικιώτες. Παρόλο που δεν έχει στην ευθύνη του την Δηµοτική Ενότητα, είναι ένας από τους ανθρώπους που δέχεται τα παράπονα των συµπολιτών του.

Το πιθανότερο είναι ότι στο µυαλό του δηµάρχου είναι να τον µετακινήσει στον τοµέα των...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 20/09 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 7

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία