Αγγελίες    Επικοινωνία

Η Ακαδημία «Σωκράτης» της Β. Καρολίνας στο Μεσολόγγι

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Σπουδαστές και μαθητές της Ακαδημίας «Σωκράτης», της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ, υποδέχθηκε ο δήμος Μεσολογγίου στην πινακοθήκη.

Την υποδοχή έκανε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Τάσος Σκαρμούτσος και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσολογγίου, Άντζελα Καζαντζή. Η Ακαδημία είχε στείλει αίτημα στο δήμο πριν την επίσκεψη το οποίο φυσικά έγινε δεκτό. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στην Πινακοθήκη, στο σπίτι του Τρικούπη, στον Κήπο των Ηρώων και στο Άγαλμα της Ελευθερίας ενώ αύριο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το εξαιρετικό φυσικό τοπίο της Τουρλίδας και της λιμνοθάλασσας.

Μετά τον περίπατο θα πάνε στο Αιτωλικό όπου θα επισκεφθούν το Κατράκειο και η περιήγηση θα ολοκληρωθεί στην Πλευρώνα όπου θα ακούσουν πληροφορίες για το θέατρο και τον αρχαιολογικό χώρο.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

 

 

Το δελτίο Τύπου του Δήμου:

Καθηγητές και σπουδαστές της Ακαδημίας «Σωκράτης» που εδρεύει στην πόλη Σάρλοτ (Βόρεια Καρολίνα) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, υποδέχθηκαν σήμερα στο χώρο της Πινακοθήκης της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Αναστάσιος Σκαρμούτσος, καθώς επίσης η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσολογγίου Άντζελα Καζαντζή.

Ο Αναστάσιος Σκαρμούτσος στο καλωσόρισμά του ευχήθηκε καλή διαμονή στα μέλη της Ακαδημίας, καλώντας τους ταυτόχρονα να γνωρίσουν τις ιδιαίτερες πολιτισμικές πτυχές της περιοχής, μέσα από επισκέψεις σε σημεία ενδιαφέροντος όπως είναι οι αρχαιολογικοί χώροι, τα νεώτερα μνημεία αλλά και οι σύγχρονοι χώροι Τέχνης.

Ευχαρίστησε δε τους συνοδούς καθηγητές για επιλογή της επίσκεψης  τονίζοντας πως η Ιερή Πόλη και ο Δήμος Μεσολογγίου εκφράζει την προθυμία να συνδράμει αντίστοιχες δράσεις παιδείας και πολιτισμού από αντίστοιχους φορείς του εξωτερικού.

Τα μέλη της Ακαδημίας «Σωκράτης» ξεναγήθηκαν στο χώρο από τον κ. Γιώργο Αποστολάκo, ενώ παράλληλα επισκέφθηκαν το Μουσείο της οικογένειας Τρικούπη. Θ ακολουθήσουν απογευματινές επισκέψεις  στον Κήπο των Ηρώων και το Άγαλμα της Ελευθερίας στην είσοδο της πόλης.

Αύριο Παρασκευή 13/7 θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Πλευρώνας, στο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών Μουσείο Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό και θα ολοκληρώσουν την επίσκεψή τους στην παραλία της Τουρλίδας. Οι σπουδαστές συνοδεύονται από τον Δ/ντή του Ελληνικού Προγράμματος της Ακαδημίας Μάνθο Σταμούλη και τον Συντονιστή και καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Στιβανάκη.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία