Αγγελίες    Επικοινωνία

Υλοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της εφορείας Αρχαιοτήτων

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος σε συνεργασία με την Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου υλοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στην Αιτωλία των μύθων και της Ιστορίας… με συνοδοιπόρο τον λόρδο Βύρωνα».

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν οι μαθητές της Δ΄ Τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, οι οποίοι, αφού ξεναγήθηκαν από την φιλόλογο κα Σπίνουλα στην βιβλιοθήκη της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου, περιηγήθηκαν από την μουσειοπαιδαγωγό της Εφορείας μας κα Γαβρίνα στην Παναγία της Φοινικιάς, όπου συνήθιζε να πηγαίνει ο ρομαντικός ποιητής με το άλογό του. Στην συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Πλευρώνας, προτεινόμενος προορισμός για κάθε σύγχρονο φιλέλληνα.

Η Εφορεία μας ευχαριστεί την Πρόεδρο της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, κα Ρόζα Φλώρου, για την συνεργασία μας και για την οικονομική στήριξη της δράσης ως προς την μετακίνηση των μαθητών.

 

Η Προϊσταμένη της Εφορείας

Δρ. Ολυμπία Βικάτου

Αρχαιολόγο

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία