Αγγελίες    Επικοινωνία

Διαμαρτυρία στον τόπο του... «εγκλήματος»

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις μονάδες των βιορευστών του Ευηνοχωρίου πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, στην Πύλη του Μεσολογγίου, η οποία στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Ευηνοχώρι.

Εκτός από κατοίκους και μέλη της ομάδας «Λιμνοθάλλαζα», παρόντες ήταν ο δήμαρχος Ν. Καραπάνος, οι αντιδήμαρχοι Γ. Καραπαπάς και Γ. Παπαδόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπ. Διαμαντόπουλος και Σπ. Βασιλείου, Θ. Μαργαρίτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κ. Κούστας, ο πρώην δήμαρχος Π. Κατσούλης και ο πρόεδρος της κοινότητας Ευηνοχωρίου Ν. Ψεύτης. Οι διαμαρτυρόμενοι μετά τη συγκέντρωση στην Πύλη κατευθύνθηκαν με αυτοκινητοπομπή προς την πλατεία του Μεσολογγίου και από εκεί συνέχισαν για το Ευηνοχώρι και στη συνέχεια πήγαν στο σημείο που κατασκευάζονται οι μονάδες με στόχο να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες.

Ο δήμαρχος μετέφερε στον υπεύθυνο του εργοταξίου την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που λέει ότι η περιοχή δεν θέλει τέτοιου είδους επενδύσεις, ενώ ο κ. Καραπάνος ζήτησε από τον υπεύθυνο, ως ένδειξη σεβασμού στους κατοίκους, να διακόψει για σήμερα τις εργασίες, πράγμα που έγινε δεκτό.

Ωστόσο οι συγκεντρωμένοι ήθελαν να διακοπούν οι εργασίες οριστικά επικαλούμενοι μεταξύ άλλων ότι η δραστηριότητα που δημιουργείται θα είναι καρκινογόνα αλλά ο εκπρόσωπος των επιχειρηματιών δεν δέχθηκε κάτι τέτοιο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης υπήρχε και η παρουσία της Αστυνομίας, η επέμβαση της οποίας δεν χρειάστηκε, αφού η κινητοποίηση ήταν ειρηνική και είχε ως στόχο να στείλει το μήνυμα ότι ο δήμος Μεσολογγίου είναι αντίθετος σε αυτή τη μορφή επενδύσεων. Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι η συμμετοχή ήταν υποτονική και δεν συμμετείχαν πολλοί κάτοικοι του Ευηνοχωρίου…

Εκείνο που εξετάζεται από εδώ και στο εξής είναι η δυναμική παρουσία στην Αποκεντρωμένη ώστε να ζητηθεί και να επιτευχθεί εντολή αναστολής των εργασιών. Σε κάτι τέτοιο θα μπορούσαν να βοηθήσουν και τα τοπικά κομματικά στελέχη που στη σημερινή συγκέντρωση δεν ήταν παρόντα.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Media

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία