Αγγελίες    Επικοινωνία

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Αιτωλίας και Μητροπολίτης Ακαρνανίας κ. Κοσμάς δέχθηκε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, αντιπροσωπεία στρατιωτών του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων και τη Φιλαρμονική της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Ιωσήφ Ρωγών», που έψαλλαν τα κάλαντα καθώς και άλλα επίκαιρα τραγούδια και ύμνους.

Επίσης τον Σεβασμιώτατο επισκέφθηκαν κληρικοί και λαϊκοί για να του ευχηθούν ενόψει των της εορτής των Χριστουγέννων.

Ο Σεβασμιώτατος, με πολλή χαρά και αγάπη ευχήθηκε σε όλους για τις ημέρες των Χριστουγέννων, κάνοντας αναφορά στο βαθύτερο νόημα της μεγάλης αυτής δεσποτικής εορτής.

Εκ του Γραφείου Τύπου και  Επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως

Ανοιχτή για το κοινό θα είναι η τελευταία πρόβα της φιλαρμονικής ορχήστρας του Μουσικού Ομίλου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου "Ιωσήφ Ρωγών" την Πέμπτη 16/11 στις 21:00 στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο που θα παρευρεθεί στο 8ο Διεθνές φεστιβάλ Φιλαρμονικών και Ορχηστρών στο Μέγαρο Μουσικής στην Θεσσαλονίκη.

Την μεγαλύτερη και πιο σημαντική, έως τώρα, παράσταση καλείται να δώσει ο Μ.Ο.Μ. «Ιωσήφ Ρωγών» στο Μέγαρο Μουσικής στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών και Ορχηστρών Ελλάδος.

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 ο Μ.Ο.Μ. «Ιωσήφ Ρωγών» θα παραστεί στο Μέγαρο Μουσικής μεταξύ πολλών και αξιόλογων φιλαρμονικών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Σε συνεργασία με την λυρική τραγουδίστρια Γεωργία Τριανταφύλλου η φιλαρμονική ορχήστρα του Μεσολογγίου θα παρουσιάσει ένα εικοσάλεπτο πρόγραμμα από το ρεπερτόριο του Μάνου Χατζιδάκι.

Πριν την έναρξη του φεστιβάλ θα υπάρξει μια μικρή παρουσίαση των φιλαρμονικών, εκεί που η φιλαρμονική μας θα έχει την τιμή να παίξει δύο κοινά κομμάτια με μια από τις δυο φιλαρμονικές της Κέρκυρας που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ.

Μοναδική εμπειρία για όλα τα μέλη που θα παραβρεθούν σε αυτό το ταξίδι του συλλόγου και ιδιαίτερη τιμή για το Μεσολόγγι που θα εκπροσωπηθεί σε ένα τέτοιο πολιτιστικό γεγονός.

Τη Δευτέρα 29 Μαϊου 2017 τα νεοεκλεγέντα μέλη του ΜΟΜ «Ιωσήφ Ρωγών» συνήλθαν με μοναδικό θέμα τη συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Ζησιμόπουλος Νεκτάριος

Αντιπρόεδρος: Ζαφειροπούλου Αικατερίνη

Γραμματέας: Μανωλάτος Δημήτριος

Ταμίας: Κολόβαρη Βασιλική

Μέλος: Σακελλάρης Ανδρέας

Εξελεγκτική Επιτροπή:

Πρόεδρος: Μπίσσας Λάμπρος

Γραμματέας: Π. Ανδρέας Καππές

Μέλος: Μανωλάτος Αναστάσιος.

Ο «Ιωσήφ Ρωγών» στην Αράχωβα

Του Ανδρέα Σακελλάρη

«Μεγαλειώδης και εφέτος η συμμετοχή του κόσμου στη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Γεωργίου... κατά την προσωπική μου άποψη την παράσταση φέτος έκλεψε η φιλαρμονική του Μεσολογγίου. Με διαφορετικά ακούσματα από αυτά που έχουμε ακούσει κατά καιρούς από άλλες φιλαρμονικές, η φιλαρμονική του Μεσολογγίου είναι άξια συγχαρητηρίων».

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα από τον τοπικό τύπο αποτυπώνει χαρακτηριστικά τις αντιδράσεις του κόσμου όταν περνούσε από μπροστά τους η φιλαρμονική Ιωσήφ Ρωγών. Τα παιδιά από το Μεσολόγγι εκπροσώπησαν επάξια την πόλη τους στις εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στην Αράχωβα για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου με μία εξαιρετική εμφάνιση, η οποία απέσπασε τα καλύτερα σχόλια από τις αρχές και τον κόσμο που έδωσε το παρών.

Εκπλήσσει θετικά

  Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 20/04/2017

 

Μας το µετέφεραν πολλοί αναγνώστες ζητώντας να το καταγράψουµε. Μια από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες των Γιορτών Εξόδου και δη της ποµπής, ήταν αυτή της Μεσολογγίτικης φιλαρµονικής «Ιωσήφ Ρωγών».

Σε άψογο σχηµατισµό, πολυµελής, µε ωραία εµφάνιση περνούσαν από τους δρόµους της πόλης...

 Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία