Αγγελίες    Επικοινωνία

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 16/05/2019

 

Η κοινωνία δεν προοδεύει και η στάθμη του πολιτισμού δεν ανέρχεται, ει μη μόνο με την ανιδιοτελή δράση ορισμένων ατόμων.

Γιατί ασφαλώς αν αυτοί δεν εκινούντο από την επιθυμία να προσφέρουν χρήσιμες και αναγκαίες υπηρεσίες στην κοινωνία, ούτε εφευρέσεις και ανακαλύψεις θα υπήρχαν, ούτε πρόοδος θα εσημειώνετο, ούτε πολιτισμός θα ανεπτύσσετο, ούτε ζωτικές ανάγκες της κοινωνίας θα αντιμετωπίζοντο.

Το γεγονός αυτό είναι αναμφισβήτητο, γιατί μαρτυρείται από την πείρα της καθημερινής ζωής. Πραγματικά όποιος θέλει να δώσει κάτι στην κοινωνία δεν περιμένει να ανέλθει σε αξιώματα ή να καταλάβει θέσεις για να το κάνει. Ούτε αναμένει άλλες υλικές αμοιβές ή ικανοποιήσεις. Το προσφέρει απλούστατα και χωρίς αυτές, αρκούμενος μόνο στη μεγάλη ψυχική ανακούφιση και την υπέροχη ηθική ικανοποίηση, που παρέχει η συναίσθηση της εκπληρώσεως του καθήκοντος του ανθρώπου και του πολίτου, ανώτερη της οποίας δεν υπάρχει στον κόσμο.

Σ’ αυτή την κατηγορία των ολίγων αριθμητικά ανθρώπων, των ευγενών και ανωτέρων, που εργάζονται για το καλό της κοινωνίας, επιτελούντες έργο αγάπης, καλοσύνης και δημιουργίας ανήκει ο συμπολίτης μας Σωτήρης Κωτσόπουλος, Δρ. Παιδοψυχίατρος, ιδρυτής του Κέντρου Ημέρας για παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές, με έδρα το Μεσολόγγι (ΕΨΥΠΕΑ).

Πρόκειται για έργο κοινωνικής ευθύνης, ευαισθησίας και ανθρωπισμού, σκοπός του οποίου είναι η προσφορά υπηρεσιών για αξιολόγηση, διάγνωση και θεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά με διαταραχή αυτιστικού φάσματος και αναπτυξιακή γλωσσική διαταραχή κατά την προσχολική ηλικία, με εξαιρετικά ευνοϊκά αποτελέσματα κατά την 15ετή λειτουργία του.

Είναι έργο στον τομέα της υγείας των παιδιών της προσχολικής ηλικίας, αλλά και έργο πολιτισμού που αποτελεί πηγή δύναμης, ελπίδος και αισιοδοξίας για το παρόν και το μέλλον των παιδιών με πρόβλημα διαταραχών αυτιστικού φάσματος.

Είναι ένα κοινωφελές ίδρυμα που ήταν ιδέα, έμπνευση, πρωτοβουλία και αποκλειστική δημιουργία του κ. Σωτήρη Κωτσόπουλου, το οποίο αποτελεί πολύτιμη κοινωνική προσφορά στην πόλη μας και το νομό ευρύτερα, στην οποία προέβη χωρίς να αναμένει ή να προσδοκά χρηματικά ή οποιαδήποτε άλλα ανταλλάγματα, από φιλοδοξία και μόνο να ωφελήσει το γενικό συμφέρον, να εξυπηρετήσει ένα ευγενή και ζωτικής κοινωνικής ανάγκης και σημασίας σκοπό και να πραγματοποιήσει ένα ανώτερο κοινωνικό ιδανικό, προσφέροντας μια ευρύτερη υπηρεσία στην κοινωνία, με πολλούς κόπους, αγωνίες και προσωπικές θυσίες.

Στους μικρόψυχους και βάρβαρους καιρούς που περνάμε, όπως λέει και ο ποιητής Σεφέρης, τέτοιοι άνθρωποι μας χρειάζονται, με την δημιουργικότητα, την δυναμικότητα, τις αρετές και τα χαρίσματα του κ. Σωτήρη Κωτσόπουλου, γιατί αυτοί προβάλλουν και φανερώνουν την αισιοδοξία και την προοπτική αυτός ο τόπος να μείνει ζωντανός.

Επισκέφθηκα προ ημερών το ανωτέρω Κέντρο και έμεινα κατάπληκτος από την οργάνωση, τη λειτουργική του αρτιότητα, την θυσιαστική προθυμία στην εκπλήρωση της αποστολής όλου του προσωπικού, εξειδικευμένου και μη και την υψηλού βαθμού επιστημονική του προσφορά.

Γι’ αυτό ένιωσα την ανάγκη και την ηθική υποχρέωση, ως κάτοικος και δημότης της Ι.Π. Μεσολογγίου, με το παρόν δημοσίευμα, να εκφράσω από τα βάθη της καρδιάς μου, τις ευχαριστίες, την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμόν μου στον διακεκριμένο επιστήμονα και εκλεκτό συμπολίτη μας, κ. Σωτήρη Κωτσόπουλο, στον οποίο αναμφίβολα ανήκει ο ουσιαστικός τίτλος του Ευεργέτου της Πόλης μας και του Νομού γενικότερα.

Ελπίζω οι συντεταγμένες εξουσίες του Νομού και της πόλης μας, να αναγνωρίσουν επισήμως την προσφορά του πολύτιμου αυτού κοινωνικού έργου και να τιμήσουν προσηκόντως τον εμπνευστή και δημιουργό αυτού, του τόσον αναγκαίου και ωφελίμου κοινωνικού έργου για την πόλη μας και το Νομό μας.

 

Χρίστος Θ. Παπαδημητρίου
Δικηγόρος

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 28/02/2019

O Γιώργος Κοκοσούλας άφησε σημαντικό έργο που συνέγραψε κυρίως μετά τη συνταξιοδότησή του από τη θέση στο δημόσιο που κατείχε.

Ο πίνακας των έργων που καταχωρούνται εδώ δημιουργήθηκε από την κα Μάχη Παπαζήση σε συνεργασία με τον ίδιο μερικούς μήνες πριν το τέλος του. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία βιβλία του αναφέρονται σε ιστορικές στιγμές και αναμνήσεις από το Μεσολόγγι.

 

Γεώργιος Ι. Κοκοσούλας: Εκδόσεις

 1. «Εμπορικός λιμήν» Διατριβή για το λιμάνι Μεσολογγίου
 2. «Μεσολόγγι 1830-1990» Λεύκωμα
 3. Ρομαίν Ρολάν «Μπετόβεν, ενάτη Συμφωνία», μετάφραση Γ.Ι. Κοκοσούλας
 4. Ρομαίν Ρολάν Μπετόβεν «FINITA COMOOEDIA, ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΜΠΕΤΟΒΕΝ, ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΑ» Συνολικά 3 τελευταίοι τόμοι, μετάφραση Γ.Ι. Κοκοσούλα, εκδ. Γκοβόστη. Επανέκδοση σε επίτομη μορφή στο Μεσολόγγι, 2002
 5. «Ο Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, αυτοβιογραφούμενος», επιμέλεια Γ.Ι. Κοκοσούλας, εκδ. Φιλιππότη 2003
 6. «Μίμης Λιμπεράκης 1880-1967, ο ποιητής και αισθητικός από το Μεσολόγγι» εκδ. Φιλιππότης 1997
 7. «Γύρω από μια φιλία. Μίμης Λιμπεράκης - Απόστολος Μελαχρινός. Επιστολές 1903 – 1924» εκδ. Φιλιππότης 1998
 8. «Πολεμικά Ημερολόγια, 1.. Ελληνοτουρκικού πολέμου 1912-13 και Ελληνοβουλγαρικού πολέμου 1913-14, 2. Εκστρατεία του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων 1918-1919»α. Επιμέλεια Γ.Ι. Κοκοσούλα, Είναι τα ημερολόγια του Ιωάννου Νικ. Κοκοσούλα, πατέρα του Γιώργου Κοκοσούλα.
 1. «Μίμης Λιμπεράκης: Ποιήματα - Πεζά - Γράμματα (όσα βρεθήκανε)» Επιμέλεια Γ.Ι. Κοκοσούλα 2011
 2. «Η ΤΑΞΗ ΜΟΥ και άλλες ιστορίες λογής – λογής» 2001
 3. «ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΧΡΟΝΙΑ –ΖΩΉ» 2006
 4. «Μεσολόγγι, ελεγεία για την περικαλέα λίμνη»
 5. «Άραγε να θυμάται;» (συναντήσεις με ανθρώπους στα ταξίδια του)
 6. «Το Καμένο χαρτί» 2012
 7. «Δρυοκολάπτης» 2013
 8. «Κ250853 και η Χαριλάου Τρικούπη, η ανθρωπογεωγραφία δύο δρόμων (Σταδίου στην Αθήνα και Χαριλάου Τρικούπη στο Μεσολόγγι)» 2014
 9. «Στα Μαρόκια» 2017
 10. «Εφημερίς Διαρκείας» 2017
 11. «Εφήμερα, Απρόβλεπτα, Παντοτινά» 2018 (έτοιμο για εκτύπωση).

Δρ. Σωτήρης Κωτσόπουλος

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 13/12/2018

 

Δύο θέματα που χαρακτηρίζονται επίκαιρα στη σημερινή εποχή, η θανατική ποινή και η ευθανασία, αναλύθηκαν δεόντως σε ειδική εκδήλωση το περασμένο Σάββατο στο Τρικούπειο.

Η υλοποίηση της εκδήλωσης ανήκε στον Λαογραφικό Σύλλογο Μεσολογγίου και την ΕΨΥΠΕΑ και προσέλκυσε αρκετούς Μεσολογγίτες που θέλησαν να ενημερωθούν σχετικά. Ομιλητές ήταν ο δικηγόρος επί τιμή Χρήστος Παπαδημητρίου και ο ψυχίατρος και πρόεδρος της ΕΨΥΠΕΑ Δρ. Σωτήρης Κωτσόπουλος, Αμφότεροι με επιστημονική κατάρτιση και γλαφυρό λόγο κατέγραψαν τα υπέρ και τα κατά με το νευρολόγο Κώστα Μπίσσα να συντονίζει την εκδήλωση.

Παρόντα ήταν πολλά μέλη του νομικού κόσμου, ένεκα και της συμμετοχής του Χρ. Παπαδημητρίου αλλά και της συνάφειας του θέματος με την επιστήμη, μέλη της δημοτικής αρχής, πρόεδροι συλλόγων και φορέων κ.α.

Σε άλλα ρεπορτάζ της ΑΙΧΜΗΣ θα έχετε την δυνατότητα να ενημερωθείτε για τις τοποθετήσεις των δύο ομιλητών.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Να ζει το Μεσολόγγι!

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 26/07/2018

 

Αξιότιµε διδάκτορα κ. Σωτ. Κωτσόπουλε,

Πριν αρχίσω την ΕΥ-ΑΓΓΕΛΙΑ της απρόσµενης αποδοχής, της κατά γραφικού!! πρότασης για ίδρυση µουσείου Εθνικής Παλιγγενεσίας στο λεηλατηµένο νεοκλασικό κτήριο, του παλαιού νοσοκοµείου που κτίστηκε επί ΔΗΜΟτικού οικοπέδου, για τις τότε νοσηλευτικές ανάγκες και χωρίστηκε λες και ήταν στάνη από ακαλαίσθητο µαντρότοιχο, από το ΤΑΦΕΙΟ των Ηρώων.

Ως δε µη αιθεροβάµων a-POLI-tique έµαθα να µη βλέπω µόνο το προεκλογικό δηµοτικό τυρί, αλλά και τη φάκα των κοµµατικών κοµισάριων, που έχουν εφαρµόσει στο θεσµό της Τοπικής ΑΥΤΟδιοίκησης, ισχυρά κοµµατική χειρολαβή, που θα τη ζήλευε αν ζούσε ακόµα και ο Καρπόζηλος ρουσφετολογούντες. Απορίας άξιον, πώς ένας διδάκτορας, δεν έχει ψυλλιαστεί ότι  οι σοφατισµένοι (επιχρισµένοι) από την κοµµατοκρατία υποψ. Δηµάρχοι, δεν αγαπούν τον άνθρωπο κι ούτε τον αυτοδιοικητικό θεσµό, αλλά την εξουσιαστική καρέκλα και των εξ αυτής απολαβών. Περίµενα λοιπόν, από το σεβαστό διδάκτορα που στις φλέβες του κυλάει Μεσολογγίτικο αίµα της οικογένειας Τσελµπένη, να διαισθανθεί ότι η κλασική Ελλάδα αναδεικνύεται µέσω του Παρθενώνα και το νεοελληνικό κράτος µέσω της ΙΕΡΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ και της κολυµβήθρας ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.

Δεν πρέπει λοιπόν, κύριε διδάκτορα, οι µορφωµένοι άνθρωποι να συνηγορήσουν για την ίδρυση Μουσείου Εθνικής Παλιγγενεσίας στην πόλη των Ελεύθερων Πολιορκηµένων, που στη ΘΥΣΙΑ της χρωστάει τη λευτεριά της η Ελλάδα που ατυχώς διαχρονικά την πολιορκεί η βαρβαρότητα της λησµονιάς; Οι πολιτισµένοι άνθρωποι όταν επισκέπτονται πόλεις τους πρώτους χώρους που έχουν προγραµµατίσει να επισκεφθούν είναι οι ιστορικοί χώροι και τα Μουσεία π.χ. Παρίσι Λούβρο, Βαστίλη και το Πάνθεον των Ηρώων της Γαλλικής Επανάστασης, Βερολίνο πύλη Βρανδεµβούργου και Μουσείο Περγάµου κ.λπ. Κανένας µα κανένας, δεν  επισκέπτεται τα ΨΥΧΑΡΓΩΣ - ΕΨΥΠΕΑ - ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ κ.λπ. Προτείνω όθεν για την επιτροπή σας δίπλωµα ευρεσιτεχνίας!! για τα περί κληροδοτήµατος και διαθέτη, έχουν γνώση οι φύλακες.

Αξιότιµε κ. Κωτσόπουλε έχω την αίσθηση ότι διαβάσατε το άρθρο µου επιφανειακά γιατί εκεί σηµειώνω τους µακροχρόνιους αγώνες µου µε το αίτηµα «Να περιέλθουν κατά πλήρη κυριότητα όλες οι εδαφικές εκτάσεις και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές, στην ιδιοκτησία της πόλης της Θυσίας» για να αισθάνεται αφέντρα στον τόπο της. Αγώνες που τους στήριξα και ως Δηµοτικός Σύµβουλος µε τις απεργίες πείνας, δικαστικές διώξεις και µε κίνδυνο της υγείας µου. Όταν εσείς είσαστε εκτός Ελλάδας, υπάρχει ακόμα στον Δήμο Μεσολογγίου ο κ. Αντωνίου, πρώην Δήμαρχος, ρωτήστε τον. Το αίτημα αυτό είχε υιοθετήσει και πάλευε μαζί μας και ο ΜΗ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, μάλιστα δε στο άρθρο αναφερόμουνα και στο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γερ. Θεοφυλάτο που γνωρίζει άριστα το θέμα, υποπτεύομαι λοιπόν, ότι ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΤΕ.

Ως κοσμοπολίτης αξιότιμε κ. διδάκτορα, πρέπει να γνωρίζετε ότι σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο, οι ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ, διαχειρίζονται τα του οίκου τους, μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες, η κεντρική εξουσία ΕΠΙΒΑΛΕΙ, με τα κατά τόπους κομματόσκυλά της, εγώ δεν διαθέτω τους δικούς σας τίτλους, έμαθα όμως ότι «ΠΟΛΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΛΗΘΟΣ» και στις ΚΟΙΝΟτητες των ΕΛΛΗΝΩΝ ανθεί η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ (Δημου-έργο) και όχι στην κομματική ΑΥΤΟαρχία.

Το όραμα και οι οραματιστές αξιότιμε κ. Κωτσόπουλε, είναι ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ, όπως και ΕΣΕΙΣ ενώ ο επαγγελματισμός και οι επαγγελματίες και ιδίως εκείνοι οι φασουλήδες της πολιτικής κατά τον Κ. Παλαμά, προσβλέπουν κατά την ταπεινή μου άποψη στο ιδιοτελές κέρδος.

Οι λέξεις ΑΠΑΞΙΩΣΗ - ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ είναι σχετικές, ο ρουσφετάκιας για παράδειγμα απαξιώνει την ντομπροσύνη του ανιδιοτελούς και καταξιώνει εκείνον που του τα ρίχνει... Θα τελειώσω το άρθρο μου, με τα ποιητικά νάματα, που έχω μεταλάβει από τους μύστες της ποίησης, συμπατριώτες μας.

 1. Κ. Παλαμά «Μεθύστε από το ΑΘΑΝΑΤΟ κρασί του εικοσιένα»
 2. Μιλτ. Μαλακάση «Ω κόκκαλα των γονιών μας ΙΕΡΑ, στον κάμπο, τη Λίμνη σπαρμένα, που έγραψαν με αίμα πυρό μια φορά, το ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΙΣΟΣΙΕΝΑ...

Μεθύστε και εσείς Συμπολίτες - σες, ΑΞΙΖΕΙ στους προγόνους μας και στην Ελλάδα μας, ένα Μουσείο ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ, για να μεταλαμβάνουν τα Ελληνόπουλα των ΑΧΡΑΝΤΩΝ της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ και για να ακολουθήσουν τα χνάρια του Χρ. Καψάλη, του Ιωσήφ Ρωγών και των ΗΡΩΩΝ της πόλης των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ, τη στιγμή μάλιστα που οι Τούρκοι και πάλι απειλούν.

Περισσότερα για το πώς σκέπτομαι για το Μουσείο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και τις ενέργειες που είχαμε αρχίσει με τον ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ Τάκη Παλκογιάννη, σε άλλο μας άρθρο.  Κλείνω το άρθρο μου, εκφράζοντας τον άπειρο σεβασμό μου στην ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ προσωπικότητα του διδάκτορα Σωτ. Κωτσόπουλου και στο ΠΕΛΩΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ και ΚΟΙΝΩ-ΝΙΚΩ(ο) του έργο. 

 

Νικήτας Χρ. Φιλιππόπουλος
Πολίτης της Πόλης των Ελεύθερων Πολιορκημένων
Τηλ. Επικ. 6939 199785

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 19/07/2018

Αγαπητή «Αιχµή»,

Η πρόσφατη κινητικότητα για την άµεση παρέµβαση σωτηρίας του παλαιού Νοσοκοµείου «Χατζηκώστα», που εγκαταλελειµµένο εδώ και πολλά χρόνια καταρρέει, µε πρωτοβουλία υπηρεσιών υγείας από το Μεσολόγγι και µε την ελπίδα αυτό να ξαναγίνει ένας ζωντανός οργανισµός για την πόλη, έχει φέρει στο προσκήνιο και προτάσεις για το κτίριο µη ρεαλιστικές.

Ο συµπολίτης µας κ. Φιλιππόπουλος (Αιχµή 12/7/2018), µε όραµά του το Μεσολόγγι µε την µοναδικότητά του να στέκει δίπλα στα Ιεροσόλυµα και τη Μέκκα προτείνει ριζικές αλλαγές στο χώρο και το κτίριο. Τόσα χρόνια εγκατάλειψης του κτιρίου δεν ήταν αρκετά για την πραγµάτωση οραµάτων; Η τωρινή συνεργασία επαγγελµατιών υγείας προσφέρει µοναδική ευκαιρία για την σωτηρία του κτιρίου και αποτελεί φωτεινό παράδειγµα συνεργασίας πολιτών του Μεσολογγίου για την ανακαίνιση και δημιουργία νέων και σύγχρονων υπηρεσιών υγείας στους χώρους του παλαιού νοσοκομείου.

Μια από τις υπηρεσίες υγείας που συμμετέχει στην πρωτοβουλία στις οποίες αναφέρεται μάλλον απαξιωτικά ο κ. Φιλιππόπουλος είναι η ΕΨΥΠΕΑ (Εταιρία Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας) και το Κέντρο Ημέρας που έχει δημιουργήσει στο Μεσολόγγι. Η ΕΨΥΠΕΑ και το έργο της αποτελούν πηγές πολιτισμού και μέρος της ταυτότητας του σύγχρονου Μεσολογγίου. Το έργο που επιτελεί η ΕΨΥΠΕΑ είναι ήδη γνωστό πέρα από την πόλη και την Δυτική Ελλάδα. Χίλια πεντακόσια παιδιά και οι οικογένειές τους έχουν βρει ουσιαστική βοήθεια από την πρωτότυπη αυτή υπηρεσία που ακόμη και η Πάτρα δεν έχει επιτύχει να την μιμηθεί.  

 

Με τιμή
Δρ. Σωτήρης Ι. Κωτσόπουλος
ΕΨΥΠΕΑ

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Θα δηµιουργηθεί ταµείο για την διάσωση του κτιρίου

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 05/07/2018

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Για το µέλλον του παλιού νοσοκοµείο «Χατζηκώστα», συζήτησε η Επιτροπή που έχει δηµιουργηθεί για το σκοπό αυτό, στο Μεσολόγγι και συνεδρίασε πριν από λίγες ηµέρες.

Ουσιαστικά πρόκειται για µια οµάδα ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τη τύχη του κτιρίου που όπως έχει αναφερθεί επανειληµµένα καταρρέει και σε λίγο καιρό η κατάσταση θα είναι µη αναστρέψιµη, αν δεν γίνει κάτι άµεσα. Είναι γνωστό ότι από την ώρα που το νοσοκοµείο µετακόµισε στο σηµερινό κτίριο, το παλιό αφέθηκε στην τύχη του και σιγά - σιγά λεηλατήθηκε. Ο χρόνος το άγγιξε για τα καλά, και ήδη η στέγη παρουσιάζει σοβαρά προβλήµατα αφού σε πολλά σηµεία έχει καταρρεύσει. Περιθωριακά στοιχεία έχουν βρει εκεί καταφύγιο, ενώ οι κυνηγοί µεταλλικών αντικειµένων δεν άφησαν τίποτε όρθιο. Τα αρχεία του νοσοκοµείου βρίσκονται σκόρπια στους διάδροµους, πολλά µηχανήµατα δεν µεταφέρθηκαν, κάποια από τα οποία µάλιστα ήταν ακόµη µέσα στις συσκευασίες τους, ενώ ότι άλλο χρήσιµο υπήρχε ή καταστράφηκε ή κλάπηκε...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 05/07 σε όλα τα περίπτερα του νομού

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία