Αγγελίες    Επικοινωνία

Ψυχραιµία κύριοι

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 05/07/2018

Δεν πέρασε απαρατήρητη η προσπάθεια πολιτικής εκµετάλλευσης της υπόθεσης των παράνοµων αδειών διαµονής που συντάραξε και την µικρή µας κοινωνία.

Εκτός του bullying που έλαβε χώρα στα social media το γεγονός έσπευσαν να σηκώσουν και κυβερνητικοί κύκλοι παρουσιάζοντας «στοιχεία για την... µαφία του Μεσολογγίου», όπως γράφτηκε µε πυχαίους τίτλους. «Τα στελέχη της ΝΔ», που τι στέλεχος να θεωρηθεί ο Μπουσµπουρέλης, άρτι αφιχθείς ελέω Καραπάνου από την Κεντοραριστερά.

Συµπεράσµατα θα βγάλουµε όλοι όταν...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Η Αστυνοµία έκανε λόγο για κύκλωµα βεβαιώσεων διαµονής σε αλλοδαπούς
Αγγ. Κότσαλος: «Δεν υπάρχουν αποδεδειγµένες κατηγορίες σε βάρος µου…»

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 05/07/2018

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Eλεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις Αιτωλοακαρνάνες, που συνελήφθησαν πριν από λίγες ηµέρες για την υπόθεση της παράνοµης έκδοσης αδειών διαµονής σε αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών.
Ο Δηµ. Μπουσµπουρέλης αφέθηκε ελεύθερος µε µια µικρή εγγύηση 4.000 ευρώ και παρουσία στο Αστυνοµικό Τµήµα και ο Άγγελος Κότσαλος, χωρίς περιοριστικούς όρους µε τη µόνη τυπική δέσµευση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα λόγω των ιδιοτήτων του, ενώ στην σύζυγό του δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε µαζί του η ΑΙΧΜΗ, ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά...

Η ανακοίνωση της Αστυνοµίας
Η έρευνα της υπόθεσης σε ότι αφορά στο Μεσολόγγι και την Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης 27 Ιουνίου. Την εποµένη και αφού είχαν γίνει οι συλλήψεις, εκδόθηκε δελτίο τύπου από την αστυνοµία που µεταξύ άλλων ανέφερε: «...σε βάρος των συλληφθέντων σχηµατίστηκε δικογραφία - κακουργηµατικού χαρακτήρα - για εγκληµατική οργάνωση, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ηθική αυτουργία σε ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροδοκία-δωροληψία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση, νόθευση κ.τ.λ. και διευκόλυνση παράνοµης διαµονής πολίτη τρίτης χώρας, κατά συναυτουργία, εξακολούθηση και συρροή...»...

Η αντίδραση του δήµου
Ιδιαίτερα ικανοποιηµένος εµφανίστηκε και ο δήµαρχος Μεσολογγίου, Ν. Καραπάνος, µετά τις εξελίξεις για τους δύο συνεργάτες του. Σε δήλωσή του αναφέρει: «Επιστροφή στην έδρα µας!! Για µια ακόµα φορά επιβεβαιώνεται, ότι δεν πρέπει να εξάγει κανείς βιαστικά συµπεράσµατα, από µια απλή ανακοίνωση των διωκτικών αρχών, σε οποιαδήποτε ποινική υπόθεση και ότι ο κίνδυνος να στραπατσαριστούν ανεπανόρθωτα ανθρώπινες υπολήψεις, είναι τεράστιος...

 

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 05/07 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον Ανακριτή οι Δημήτρης Μπουσμπουρέλης και Αγαθάγγελος Κότσαλος, αλλά και η σύζυγος του τελευταίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίσθηκαν μικρές εγγυήσεις και βέβαια παραπομπή σε τακτική δικάσιμο. Ο Δημ. Μπουσμπουρέλης αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ύψους 4.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Ο Αγαθάγγελος Κότσαλος αφέθηκε επίσης ελεύθερος χωρίς εγγύηση, με απαγόρευση εξόδου από την χώρα ενώ χωρίς κανένα περιοριστικό όρο αφέθηκε ελεύθερη η σύζυγός του.

Τώρα όλα πλέον θα κριθούν στην τακτική δίκη που θα γίνει εν ευθέτω χρόνω. Νομικοί κύκλοι σχολίαζαν πάντως χτες το βράδυ ότι η υπόθεση με την εμπλοκή τουλάχιστον των προαναφερόμενων συμπολιτών μας σε καμία περίπτωση δεν είναι όπως παρουσιάστηκε από μερίδα των αθηναϊκών ΜΜΕ περί "μαφίας" κ.λπ. και στο Δικαστήριο θα φανούν όλες οι πτυχές.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος μετά τις εξελίξεις για τους δύο συνεργάτες του. Σε δήλωσή του αναφέρει:

Επιστροφή στην έδρα μας!!! Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται, ότι δεν πρέπει να εξάγει κανείς βιαστικά συμπεράσματα, από μια απλή ανακοίνωση των διωκτικών αρχών, σε οποιαδήποτε ποινική υπόθεση και ότι ο κίνδυνος να στραπατσαριστούν ανεπανόρθωτα ανθρώπινες υπολήψεις, είναι τεράστιος.

Μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να παρουσιάσουν την υπόθεση με υπερβολές, διαστρεβλώσεις, με παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας, με παράνομη αναφορά ονομάτων και με διάθεση ανθρωποφαγίας. Επιχείρησαν, επίσης, να την πολιτικοποιήσουν με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο. Αλλά, όπως και σε κάθε υπόθεση, έτσι και σ΄αυτή τον τελευταίο λόγο θα έχει η ελληνική δικαιοσύνη, την οποία οφείλουμε να εμπιστευόμαστε απόλυτα. Μέχρι τότε, όλοι οφείλουν να σέβονται το τεκμήριο αθωότητας.

Τις παραιτήσεις τους από τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων υπέβαλλαν οι Αγαθάγγελος Κότσαλος και Δημήτρης Μπουσμπουρέλης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κάτω από το βάρος των γεγονότων των τελευταίων ημερών και την πιθανολογούμενη εμπλοκή τους στην υπόθεση νομιμοποίησης αλλοδαπών.

Τις θέσεις τους θα πάρουν οι Γεράσιμος Τρούπος από την Κατοχή και ο Αντώνης Μπαρμπετάκης.

 Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, σε έκτακτη συνεδρίαση δημοτικών και τοπικών συμβούλων της συμπολίτευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα έκανε γνωστό ότι:

«Κατόπιν επικοινωνίας μου με τους πληρεξούσιους δικηγόρους γνωστοποιείται ότι οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι που φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε ποινική υπόθεση, παραιτούνται από τις θέσεις ευθύνης τους και ταυτόχρονα παραδίδουν τις έδρες τους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι παραιτήσεις έγιναν δεκτές».

Κατόπιν αυτών οι συμμετέχοντες στην έκτακτη σύσκεψη εξουσιοδότησαν ομόφωνα τον Ν. Καραπάνο να προβεί άμεσα στις διαδικασίες αντικατάστασής τους, προκειμένου να συνεχισθεί απερίσπαστα το έργο της δημοτικής αρχής.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Ο καθένας έχει δικαίωμα στη γελοιότητα, ειδικά όταν κατέχει δημόσια αξιώματα. Το βάθος της γελοιότητας ποικίλει, αλλά μετά την άμεση απάντηση που μου έδωσε ο φίλος Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δ. Μπουσμπουρέλης κατ’ επιταγή Καραπάνου, μπορώ δικαίως να αναφωνήσω: Χαίρε βάθος της γελοιότητας αμέτρητο!

Αφιερώσατε ένα ολόκληρο κείμενο για να ισχυριστείτε πως εμείς, ναι εμείς που φτιάξαμε μετά από 30 χρόνια το Συγγρού στολίδι, θεωρούμε το έργο αυτό σπατάλη χρημάτων. Μητσάρα, δυο φορές το αναφέρει ο Καραπάνος στη συνέντευξη του. Από πολιτικό αλτσχάιμερ καλά πάτε…

Αμ τ’ άλλο. Ανακαλύψατε μετά από 4 χρόνια μέσα σε κουτιά τη συλλογή φωτογραφιών της Μόρφου και ομολογείτε κιόλας πως «δεν γνωρίζετε πως και γιατί μεταφέρθηκαν εκεί». Φταίτε, έπρεπε αντί για διατροφολόγο να προσλάβετε ντετέκτιβ! Επανορθώστε στην επόμενη ανάθεση.

Όσο για το μόνιμο ρεφρέν των ανακοινώσεων σας «πως κριθήκαμε από τους δημότες», αυτό το πετύχατε… Αλλά αναρωτιέμαι: Αφού εμείς κριθήκαμε, εσείς γιατί 4 χρόνια ασχολείστε με τα έργα μας;

Παντελής Ι. Καρατσόλης 
Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ι.Π.Μεσολογγίου 

Σε δήλωσή του μετά την σημερινή ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου Παντελή Καρατσώλη για το κτήριο Συγγρού στην Τ.Κ. Κατοχής (δείτε εδώ), ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Δημήτριος Μπουσμπουρέλης αναφέρει:

«Ο κ. Καρατσώλης με την ανακοίνωσή του σήμερα το μόνο που επιτυγχάνει είναι να ακυρώσει το όποιο έργο της θητείας του στην δημοτική αρχή. Κι αυτό το καταφέρνει περίφημα με δυο τρόπους. Αφενός θεωρεί εμμέσως πλην σαφώς «σπατάλη» την ανακαίνιση ενός περίφημου κτηρίου αφετέρου η εξέλιξη του «φιλόδοξου» σχεδίου για την χρήση του τον διαψεύδει κατηγορηματικά.

Επισημαίνεται λοιπόν στον ίδιο, πως ασφαλώς και δεν ήταν δυνατό να αντληθούν οι χρηματικοί πόροι για την αναστήλωση του κτηρίου από το δήμο προφανώς γιατί το ταμείο είχε οικονομική στενότητα…

Όμως αυτό που πραγματικά αξίζει ιδιαίτερης ερμηνείας είναι το πως θα μπορούσε ν’ αποτελεί «σπατάλη» για τους δημότες, η ανακαίνιση ενός δημοτικού κτηρίου το οποίο είναι «κόσμημα» για την περιοχή… με αυτή τη λογική κάθε έργο που απευθύνεται προς τους πολίτες για τον αθλητισμό, την καθημερινότητα, τον πολιτισμό ή τις υποδομές και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους θα πρέπει να θεωρείται «σπατάλη».

Τέλος, σε ότι αφορά την «μονιμότητα» της συλλογής φωτογραφιών της μαρτυρικής Κυπριακής πόλης Μόρφου, θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τον ίδιο πως μόνο εξαφανισμένες δεν είναι. Βρέθηκαν μετά από αναζήτησή μας, μέσα στα ίδια κουτιά με τα οποία είχαν αρχικά μεταφερθεί στο χώρο χωρίς κανείς να γνωρίζει το πως και το γιατί. Θεωρώ πως το πολύτιμο αυτό υλικό θα ταξινομηθεί και θ’ αξιοποιηθεί με σαφώς καλύτερο τρόπο και ίσως με περισσότερο σεβασμό στον συμβολισμό του.

Το κτήριο Συγγρού πιστεύουμε πως συνδέεται άμεσα με το Αρχαίο Θέατρο. Άλλωστε η Κατοχή είναι η «ιδιαίτερη πατρίδα» του όπως εύστοχα αναφέρθηκε στην χθεσινή συνέντευξη τύπου. Μέχρι σήμερα, έχει φιλοξενήσει στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του τις Παράλληλες Εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών καθώς επίσης ημερίδες που αφορούν την τοπική κοινωνία, με ιδιαίτερη μάλιστα επιτυχία. Ο στόχος που έχει τεθεί για το κτήριο Συγγρού στην Κατοχή είναι φιλόδοξος και υψηλός. Είμαστε όμως βέβαιοι ότι θα το καταφέρουμε. Δεν το δικαιούται μόνο ο τόπος, αλλά γενικότερα αποτελεί πράξη συνολικής ανάδειξης της πολιτισμικής του φυσιογνωμίας.

Κάθε δημοτική αρχή κρίνεται από το αποτέλεσμά της. Η θητεία της δημοτικής αρχής όπου ο κ. Καρατσώλης ήταν μέλος, κρίθηκε από τους δημότες. Η παρούσα δημοτική αρχή συνεχίζει την πορεία της.

Σελίδα 1 από 9

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία