Αγγελίες    Επικοινωνία

Γέμισαν με παιδικές φωνές και αθλητικές δραστηριότητες τα γήπεδα της Ειρήνης στο Δημοτικό Σχολείο Γαλατά, χθες Παρασκευή 27-09-2019 στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, που γιορτάζεται για 6η συνεχόμενη χρονιά στα σχολεία της ελληνικής επικράτειας.

Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός ή εκτός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς ζωγράφισαν την αφίσα της ημέρας. Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου» οι δυο σχολικές μονάδες υλοποίησαν εντός του σχολικού ωραρίου με τις οδηγίες των γυμναστών κ. Βελή Γαβριήλ και κ. Χατζή Κων/νου τις παρακάτω αθλητικές δράσεις: τρέξιμο, σκυταλοδρομία, σχοινάκι, χορό, ομαδικά – ατομικά αθλήματα: καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση. Νικητές μέσα από αυτές τις αθλητικές δράσεις βγήκαν όλοι οι μαθητές και των δύο σχολείων.

Τέλος οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιτωλικού ξεναγήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας του Σχολείου Γαλατά, αντάλλαξαν απόψεις στην αίθουσα εκδηλώσεων, δημιούργησαν φιλίες με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά.

Μια γεύση από τις αθλητικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Γαλατά, μας δίνουν οι φωτογραφίες.

Ο Διευθυντής του σχολείου
Παπανικολάου Κων/νος

Ο Δ/ντής και ο Σύλλογος διδασκόντων σας προσκαλούν στις γιορτές λήξης των μαθημάτων του σχολικού έτους 2018-2019.

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο «Ευανθίας Καρβέλη» και ώρα 07:00 μ.μ. θα παρουσιαστεί η «Οδός Ονείρων», ένα μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκη από τους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης.

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 στο προαύλιο χώρο του σχολείου και ώρα 08:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν παιχνιδιώδη αγωνίσματα, χοροί, τραγούδια και πολλές εκπλήξεις σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων
1ου Δημοτικού Σχολείου Αιτωλικού

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού παρουσίασε μία όμορφη και ξεχωριστή γιορτή μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, την Τρίτη 12-6-2018 και ώρα 8:00μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο «Ευανθία Καρβέλη».

Τα παιδιά της Στ΄τάξης ερμήνευσαν σαν μικροί ηθοποιοί το έργο του Γ. Ξανθούλη «Ανέβα στη στέγη να φάμε το σύννεφο», περνώντας σε λίγη ώρα διαχρονικά μηνύματα και ύστερα αποχαιρέτησαν με συγκινητικά λόγια το σχολείο τους, κάνοντας αναφορά στις εμπειρίες και τα εφόδια που απέκτησαν κατά την 6χρονη φοίτησή τους.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού διοργανώνει 4 γιορτές λήξης σχολικής χρονιάς 2018.

Πιο αναλυτικά:

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 8:00μ.μ στο 1ο Δ.Σ, θα ακουστούν «Τα ρω του έρωτα» μελοποιημένα ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη από τους μαθητές της Α’ και Β τάξης.

Την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 στο Π.Κ. «Ευανθία Καρβέλη» και ώρα 8:00μ.μ θα πραγματοποιηθεί η παράσταση «Ανέβα στη στέγη να φάμε το σύννεφο» του Γιάννη Ξανθούλη, μουσική: Γιώργος Κατσαρός , από τους μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης.

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 στο 1ο Δ.Σ Αιτωλικού και ώρα 7:30μ.μ θα λάβει χώρα το θεατρικό «Για να φάει ο Γιωργάκης» από τους μαθητές του Δ1 τμήματος, ενώ οι μαθητές της Γ’ τάξης θα παρουσιάσουν το θεατρικό με τίτλο «Παλιά επαγγέλματα ξεκινήστε!!».

Τραγούδια θα ακουστούν και ααπό τους μαθητές του Δ2 τμήματος. Παιχνιδιώδη αγωνίσματα με τον γυμναστή του σχολείου. Σχολικό πανηγύρι από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων.

Τέλος την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 στο Π.Κ. «Ευανθία Καρβέλη» και ώρα 8:00μ.μ θα παιχτεί «Ο Καραγκιόζης υδραυλικός», από τους μαθητές της Ε΄ Τάξης

 

Της Φωτεινής Τσιτσώνη-Καβάγια

Στα πλαίσια των τιμητικών εκδηλώσεων μνήμης της Εξόδου της Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων, 192 χρόνια πριν, τη Δευτέρα, 19 Μαρτίου, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό την αιγίδα του Δήμου της πόλης αλλά και του Συλλόγου Γυναικών «Η ΘΥΣΙΑ», πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή παιδική θεατρική παράσταση από τους μαθητές του 1ου Δημ. Σχολείου Αιτωλικού, με θέμα «Μάρκος Μπότσαρης, ο Αετός του Σουλίου», ενώ η ποιήτρια, λογοτέχνης και εικαστικός κ. Γλύκα Γκίκα, απήγγειλε τρία ποιήματα, σχετικά με το πνεύμα των ημερών.

Η θεατρική παράσταση ήταν πραγματικά μοναδική, η παιδική θεατρική ομάδα των μαθητών της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης άριστα διαμορφωμένη, η παρουσίαση και η απόδοση ποιοτική, οι μελωδίες και τα μουσικά ακούσματα εξαίσια.

Ίσως, δεν μπορείς να πεις τι σου άρεσε περισσότερο ή λιγότερο καθώς την παρακολουθούσες, εκείνο όμως που μπορείς να υποστηρίξεις είναι, πως, η όλη έκβαση της παράστασης άγγιξε τα ευαίσθητα αισθήματα του καθενός θεατή καθώς και την ιστορική του μνήμη, που πραγματικά επιβάλλεται στους σημερινούς καιρούς να μην ξεθωριάσει…

Μπράβο στα παιδιά, που με το ξετύλιγμα της ζωής της ηρωικής μορφής του Μ. Μπότσαρη μέσω της απόδοσης των ρόλων τους, μας «δίδαξαν», μέσα από τις πτυχές του χαρακτήρα του ήρωα που παρουσίασαν, και μέσα από το διαχρονικό του ήθος, πως, πραγματικά, αξίζει στη ζωή να πολεμάς το κακό, που πάντα προσπαθεί να εισχωρήσει στο καλό, (εδώ με τον πόλεμο),και να χαλάσει την ισορροπία της ζωής, αλλά ο άνθρωπος με τον αγώνα του αξίζει να το κυνηγά.

Συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτικούς, κ. Έλβυ Καρβέλη και κ. Γιώτη Βάρρα, που με την εξάσκηση της θεατρικής παιδείας στους μαθητές τους και την πολύωρη και αμέριστη προσπάθειά τους για την επίτευξη όλου αυτού του αποτελέσματος, συντέλεσαν και συντελούν γενικά, ώστε, πέραν της ψυχαγωγίας και της χαράς που παίρνουν τα παιδιά μέσα από τη θεατρική ομάδα υποδυόμενα διάφορους ρόλους, να αποκτούν συνάμα πολλές εμπειρίες, ιστορική μνήμη κι όχι μόνο αλλά και αισθητική ποιότητας και να κοινωνικοποιούνται, δημιουργώντας έτσι μια συγκροτημένη και ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Συγχαρητήρια και στον Εκπολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Γυναικών «Η ΘΥΣΙΑ», για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ξεκινώντας από το χώρο του Ιστορικού Μουσείου «Διέξοδος» με την έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Αλιάγα «Η δοκιμασία του χρόνου», πραγματοποιούνται καθημερινά με ιδιαίτερη επιτυχία και ενδιαφέρον οι εκδηλώσεις που πλαισιώνουν φέτος τις Γιορτές για τα 192 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

 

«Η δοκιμασία του χρόνου»

Το Σάββατο 17 Μαρτίου στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης του Νίκου Αλιάγα, ενός καλλιτεχνικού γεγονότος το οποίο έλαβε ευρύτερες διαστάσεις, καθώς «Η δοκιμασία του χρόνου» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από επιτυχημένες παρουσιάσεις στο εξωτερικό. Την εκδήλωση προλόγισε ο ιδρυτής της «Διεξόδου» Ν. Κορδόσης, ενώ ο αν. Δημάρχου Σπυρίδων Καρβέλης μίλησε για την επιτυχημένη επαγγελματική πορεία αλλά και την καλλιτεχνική δημιουργικότητα του Μεσολογγίτη δημιουργού. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στο γενικό πρόγραμμα των γιορτών Εξόδου, οι οποίες όπως είπε, είναι αντιπροσωπευτικές του κύρους, της ποιότητας και της αναγνωρισμένης πολιτισμικής αξίας που επιβάλλεται να διατηρούν οι συνοδευτικές εκδηλώσεις.

 

Εκδηλώσεις του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής «Ο Άγιος Συμεών»

Με επισημότητα και συμμετοχή τοπικών συλλόγων κορυφώθηκαν στην Κυριακή 18 Μαρτίου στην Αθήνα, οι διήμερες εκδηλώσεις του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής «Ο Άγιος Συμεών». Το Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον καθηγητή της Νομικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών κ. Σπυρ. Βλαχόπουλο με θέμα «Μεσολόγγι και Μακεδονία», ενώ την Κυριακή 18/3 τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ ακολούθησε πομπή προς το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και κατάθεση στεφάνων. Το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου εκπροσώπησαν ο αν. Δημάρχου Σπ. Καρβέλης και οι Πρόεδροι των Νομικών προσώπων του Δήμου Γ. Κοντογιάννης, Αναστ. Σκαρμούτσος και Λαμπ. Σταθόπουλος.

 

«Αφιέρωμα στο κλέφτικο τραγούδι»

Με την διοργάνωση της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου το απόγευμα της Κυριακής 18 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου, εκδήλωση αφιερωμένη στο «κλέφτικο τραγούδι». Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος της Βυρωνικής Εταρείας Ροδάνθη Φλώρου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο αν. Δημάρχου Σπ. Σκαρμούτσος. Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλία από τον φιλόλογο κ. Παναγιώτη Μανιώτη, απόδοση ποιημάτων από τον Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου Ν. Καραγεώργο. Στην ερμηνεία των τραγουδιών συμμετείχαν επίσης οι τελειόφοιτοι του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου.

 

«Μάρκος Μπότσαρης, ο Αετός του Σουλίου»

Ο Μορφωτικός εκπολιτιστικός σύλλογος γυναικών «Η Θυσία», διοργάνωσε την Δευτέρα 19 Μαρτίου τη θεατρική παράσταση  «Μάρκος Μπότσαρης, ο Αετός του Σουλίου», στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες της Πέμπτης και Έκτης τάξης  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιτωλικού. Την επιτυχημένη εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Αλεξάνδρα Μπακή, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Αναστάσιος Σκαρμούτσος. Αμέσως μετά, στον ίδιο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε έκθεση των έργων που συμμετείχαν στον 2ο διαγωνισμό αφίσας με θέμα «Εορτές Εξόδου 2018».

 

«Είμαστε εις το «εμείς» κι όχι εις το «εγώ». Και εις το εξής να μάθωμεν γνώση, αν θέλωμεν να φκειάσωμεν χωριόν, να ζήσωμεν όλοι μαζί…»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της 5ης και 6ης Τάξης με την επιμέλεια και συμμετοχή των δασκάλων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, παρουσίασαν το βράδυ της Τρίτης 20 Μαρτίου μια εξαιρετική θεατρική παράσταση, στην οποία συμμετείχε επίσης η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου υπό την διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή Σπ. Χολέβα. Τους μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς του 4ου Δημοτικού Σχολείου, ευχαρίστησε και συνεχάρη για τη συμμετοχή τους στις Εορτές Εξόδου ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αναστάσιος Σκαρμούτσος.

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία