Αγγελίες    Επικοινωνία

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία κατά αγνώστων δραστών. Στις 16/5/2019 στην Καμαρούλα Αγρινίου, δώδεκα αδέσποτοι σκύλοι προκάλεσαν σωματική βλάβη σε 56χρονο ημεδαπό, που κινούταν πεζός, δαγκώνοντάς τον στο χέρι και στο πόδι.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη ο οποίος προ τριών ημερών, στο Μεσολόγγι, θανάτωσε έξι αδέσποτους σκύλους, παρέχοντάς τους δηλητηριασμένη τροφή, σύμφωνα με καταγγελία ιδιώτη.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτ. Ελλάδας

Ένα αδέσποτο Πιτ – Μπουλ κυκλοφορεί στο Μεσολόγγι εδώ και λίγο καιρό και αποτελεί φόβο για τους περαστικούς και κυρίως τα παιδιά.

Δεν είναι επιθετικό, ωστόσο και μόνο στην θέα του όλοι τρομοκρατούνται. Κάποιες πληροφορίες λένε ότι άνηκε σε οικογένεια Ρομά που το εγκατέλειψε. Ζητώντας πληροφορίες, σχετικά με την συμπεριφορά ενός τέτοιου ζώου, από τον κτηνίατρο Στάθη Πατσουράκη, τονίζει ότι δεν επιτίθεται, αλλά και κανείς δεν μπορεί να εφησυχάζει αφού όταν ένα ζώο ανεξαρτητοποιείται και δεν συμβιώνει με ανθρώπους τροποποιείται και η συμπεριφορά του. Δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει πως θα αντιδράσει ένα αδέσποτο όταν αισθανθεί απειλή, αν δεχθεί επίθεση ή αν θελήσει να κυνηγήσει έναν ποδηλάτη.

Αν είναι μικρόσωμο δεν προκαλεί ιδιαίτερο φόβο, αν είναι όμως ένα ζώο των 30 κιλών τότε αποτελεί σοβαρή απειλή, αν για οποιοδήποτε λόγο αποφασίσει να επιτεθεί σε έναν άνθρωπο.

Αυτό φυσικά δεν μπορεί να καταλογιστεί στο ζώο αλλά σε εκείνους που το εγκατέλειψαν και στον δήμο που δεν έχει φροντίσει ακόμα για την σωστή διαχείριση του θέματος.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Στις 25/2/2019 μέρα μεσημέρι γίναμε μάρτυρες της αποτρόπαιης πράξης πυροβολισμού σκύλου δίπλα από τις φοιτητικές εστίες στο ΤΕΙ.

Η δολοφονία του σκύλου είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του σκύλου αλλά και τον κίνδυνο τραυματιστεί κάποιος φοιτητής γιατί η σφαίρα χρησιμοποιήθηκε είχε σκάγια διασπώμενα.

Καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες που βάζουν σε κίνδυνο τα αδέσποτα σκυλιά του ΤΕΙ (που με ευθύνη φοιτητών και του φιλοζωικού συλλόγου φροντίζονται έτσι ώστε να μην πεθάνουν) αλλά και τον κίνδυνο της ζωής των φοιτητών.

Ζητάμε άμεσα να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού φύλαξης του ΤΕΙ που να καλύπτει τις ανάγκες των φοιτητών.

Ζητάμε παραπάνω ελέγχους στον προαύλιο χώρο του Camp του ΤΕΙ

Ζητάμε επαρκή φωτισμό όλου του προαύλιου χώρου του Camp.

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες το πρωί, στο Μεσολόγγι, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τρία αδέσποτα σκυλιά, με αποτέλεσμα την θανάτωση ενός και τον τραυματισμό των άλλων δύο.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

Την αναστολή λειτουργίας της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) εξαιτίας του προβλήματος που έχει προκύψει από τις επιθέσεις αδέσποτων σκύλων, αποφάσισε η διοίκηση της Σχολής.
Όπως ανακοινώθηκε η ΑΣΠΑΙΤΕ θα παραμείνει κλειστή έως ότου να επιλυθεί το πρόβλημα από τις αρμόδιες αρχές ενώ έγινε εκτίμηση και προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος της αγέλης σκύλων από εξειδικευμένο κτηνίατρο.

Η προσπάθεια αυτή που πραγματοποιήθηκε χθες , δεν έφερε άμεσα αποτελέσματα και θα επαναληφθεί αύριο Τρίτη Στο πλαίσιο της αναστολής λειτουργίας της σχολής, δεν θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις της Δευτέρας και Τρίτης ενώ η ακαδημαϊκή κοινότητα θα ενημερωθεί εκ νέου αύριο Τρίτη Οπως ανακοινώθηκε από τη σχολή, θα ληφθεί μέριμνα για την εξέταση όλων των μαθημάτων που είχαν προγραμματισθεί να εξετασθούν τις δύο αυτές ημέρες αλλά και όσες άλλες χρειαστεί.

Πηγή: protothema.gr

Σελίδα 1 από 11

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία