Αγγελίες    Επικοινωνία

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ "VIBRATO" [Διεύθυνση: Γιώργος Αθανασακόπουλος] στην επιστημονική διημερίδα του ΙΤΕ/ ΙΕΧΜΗ, τη Δευτέρα τα βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο "Απόλλων", η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ συνεχίζει τις ποικιλόμορφες δραστηριότητες της.

Το Σάββατο αναχωρεί για την Κηφισιά, το ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ "ΕΜΜΕΛΕΙΑ" του Οργανισμού, που θα λάβει μέρος στο 8ο Χορωδιακό Φεστιβάλ, που οργανώνει ο ‘’Απόλλων Μουσηγέτης’’ Κηφισιάς.

Η χορωδία θα ερμηνεύσει τα έργα: "ΜΑΡΙΝΑ", Στίχοι: Οδυσσέας Ελύτης, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, Επεξεργασία: ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΛΕΓΑΚΗΣ, ‘’ΜΗΛΟ ΜΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟ’’, Παραδοσιακό Νιγρίτας- Χορός Καλαματιανός, Επεξεργασία: ΕΜΜΑ- ΜΑΡΙΑ ΜΕΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ, ‘’ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΛΑΤΙΑ’’, Στίχοι: Μάνος Χατζιδάκις- Γιώργος Ρούσσος, ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ, Επεξεργασία: ΛΟΥΚΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ‘’TRAGNALA E MALKA MOMA’’, Παραδοσιακό Βουλγαρίας, Επεξεργασία: STEFAN KOUTEV, ‘’ΕΡΗΝΑΚΙ’’, Παραδοσιακό Μικράς Ασίας, Επεξεργασία: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΣΒΑΡΔΗΣ και ‘’ΜΥΡΤΙΑ’’, Στίχοι: Νίκος Γκάτσος, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, Επεξεργασία: ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΛΕΓΑΚΗΣ.

Τη χορωδία θα διευθύνει η Αλμπένα Πενκόβα, ενώ πιάνο θα παίξει η Λούση Χριστοδούλου.

Την Κυριακή το πρωί, η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, θα μετάσχει στο "pink the city" που οργανώνει το ‘’Άλμα Ζωής’’, παίζοντας κατάλληλη μουσική, στα σκαλοπάτια του Δικαστικού Μεγάρου και κατά τη διάρκεια του εντυπωσιακού περιπάτου των εκατοντάδων Πατρινών, που οργανώνεται για το μεγάλο αυτό γεγονός. Θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός, Γιώργος Μπουρδόπουλος.

Εν τω μεταξύ στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, η τάξη κρουστών του ΩΔΕΙΟΥ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, με επικεφαλής τον καθηγητή κρουστών, Κώστα Κονδύλη, θα δώσει το έναυσμα για την έναρξη της μεγάλης πορεία τους pink the city.

Στις 6-7-8 Σεπτεμβρίου 2019 εξερευνήσαμε κομμάτι της πολιτιστικής ταυτότητα του Μεσολογγίου στα πλαίσια του 1ου Messolonghi By Locals FESTIVAL- Εξερεύνησε την Τοπική Ταυτότητα.

Ήταν ένα τριήμερο δράσεων επηρεαζόμενων από την τοπική πολιτιστική ταυτότητα του Μεσολογγίου. Περίπατοι στην πόλη, πεζοπορίες, αθλήματα, εκθέσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, συναυλίες και φυσικά φαγητό και τοπικά προϊόντα.

Στόχος ήταν να αναδειχθεί η πολιτιστική ταυτότητα του τόπου με βιωματικό τρόπο αφού όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση και συμμετείχαν στο φεστιβάλ είχαν την δυνατότητα να βιώσουν και να γνωρίσουν καλύτερα τις διάφορες πτυχές της πόλης όπως:

Αρχιτεκτονική, Παραδόσεις, Τέχνες, Δραστηριότητες, Περιβάλλον, Τοπικά Προϊόντα & Γαστρονομία, Ιστορία, Αρχαιότητα.

 

Περιήγηση στις μέρες του Φεστιβάλ

Ημέρα 1

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με τον φωτογράφο Βασίλη Αρτίκο - Vasilis Artikos να δείχνει έργο του και να συζητάει με τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου για την τέχνη της φωτογραφίας, μοιράζοντας και ο ίδιος την “ματιά’’ του με τους συμμετέχοντες.

Στην συνέχεια ακολούθησε έκθεση τοπικών προϊόντων, με τοπικούς παραγωγούς να αναδεικνύουν την ποικιλία των προϊόντων που παράγονται στον τόπο μας.

Η σχολή μαγειρικής της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Μεσολογγιου με βάση τα τοπικά προϊόντα είχε ετοιμάσει το τραπέζι της βραδιάς και κέρασε στους παρευρισκόμενους τοπικές γεύσεις.

Η βραδιά έκλεισε με προβολές ταινιών που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια της χαρτογράφησης των Αρχαίων Θεάτρων από τα σχολεία: 3o Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου - 3rd Primary School of..., Γυμνάσιο Αιτωλικού, Λύκειο Ευηνοχωρίου και με την υποστήριξη της Εφορεία αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος. Επίσης έγινε η προβολή της ταινίας “ Άλιμα ’’. Η ταινία παρατηρεί την καθημερινότητα των ψαράδων στο ιβάρι του Κόμματος και είναι μια παραγωγή του Ethnofest σε συνεργασία με τον οργανισμό Mediterranean Institute for Nature and Anthropos.

Παράλληλα στην πλατεία υπήρχαν οι εκθέσεις:
-Χαρακτικής με τίτλο “Το Μεσολόγγι μου” από τους μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου
-Συμμετοχικές εκθέσεις Φωτογραφίας: “Αν το Μεσολόγγι ήταν μία εικόνα, ποια θα ήταν” & “Το Πανηγύρι τ’ Άη Συμιού”

 

Ημέρα 2

Η δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ ξεκίνησε με την Salty lake να κάνει περιήγηση στο φυσικό περιβάλλον του Μεσολογγίου εξηγώντας πώς τα φυσικά υλικά του τόπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον κόσμο των προϊόντων ομορφιάς.Επιστρέφοντας στον “Τοπικό Κόμβο-Local Hub” συνέχισαν με ένα εργαστήριο σαπουνιού όπου όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν το δικό τους σαπούνι.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η δραστηριότητα του κανόε-καγιάκ στην λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας. Όσοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να κωπηλατήσουν στα ήρεμα νερά της λιμνοθάλασσας υπό την καθοδήγηση του Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου Nautical Club Messolonghi.

Ακολούθησε αρχιτεκτονικός περίπατος στην πόλη όπου τα μέλη της ομάδας της αρχιτεκτονικής του Messolonghi By Locals περιήγησαν τους συμμετέχοντες στα κτήρια της πόλης με ιστορικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Ο περίπατος έκλεισε με μία έκπληξη. Η οικογένεια Πετρόπουλου άνοιξε τις θύρες του αρχοντικού της και οι συμμετέχοντες στην διαδρομή είχαν την ευκαιρία να δουν το εσωτερικού του κτιρίου που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά νεοκλασσικά κτήρια της πόλης.

Η δεύτερη μέρα ολοκληρώθηκε με τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής “Ψυχή Τε και Χρώματι” της Λίλιαν Ντε Γκράαφ στην γκαλερί “Τύρβη” - Tyrvee Gallery και με τους “ Συνεπιβάτες ” να μας κάνουν μία βόλτα στα τραγούδια, στον πεζόδρομο της Λόρδου Βύρωνα.

 

Ημέρα 3η

Η τρίτη και τελευταία μέρα ξεκίνησε νωρίς το πρωί με δύο δραστηριότητες. Αρχικά ξεκίνησε η πεζοπορία προς τον Αράκυνθο σε συνεργασία με τον Ορειβατικός Σύλλογος Μεσολογγίου. Στην συνέχεια έγινε η εκκίνηση της δράσης “Ο γύρος του Αρακύνθου με ποδήλατο” που πραγματοποιήθηκε με την καθοδήγηση του Αποστόλη Μαργαρίτη- Apostolis Margaritis.

Στην συνέχεια της ημέρας ο εικαστικός Νίκος Ντούμας- Nikolas Ntoumas πραγματοποίησε την “Διαδρομή Τέχνης “ και περιήγησε τους συμμετέχοντες σε χώρους τέχνης της πόλης όπου ανέλυσε τα έργα τέχνης και μετέφερε τις γνώσεις του στους παρευρισκόμενους.

Το απόγευμα ο ξεναγός Γιώργος Ευστρ. Αποστολάκος “περπάτησε με τους ελευθέρους πολιορκημένους’’ πραγματοποιώντας μια ιστορική διαδρομή στην πόλη .

Το βράδυ της τελευταίας μέρας του φεστιβάλ μας βρήκε στον Τοπικό Κόμβο με τον Μιχάλη Κότσαρη- Michalis Kotsaris να πραγματοποιεί βιωματικό εργαστήριο χαρακτικής και με την Ομάδα Φιλαναγνωσίας 2ου Λυκείου Μεσολογγίου να τραγουδάει και να απαγγέλλει “λογοτεχνικές αναμνήσεις’’

Το Φεστιβάλ έκλεισε με τους μουσικούς Ειρήνη Πετροπούλου - Eirini Petropoulou (Τραγούδι), Χαριτίνη Κωττή - Xaritini Kt (βιολί) Βασίλη Γκοργκόλη - Vasilis Goregoalis (πιάνο) να μας ταξιδεύουν με τα τραγούδια και την μουσική τους.

Οι Αθλητικές δραστηριότητες έγιναν με την υποστήριξη της Ε.Ομάδα Έρευνας Διάσωσης-ΕΟΕΔ.

Το Φεστιβάλ αποτελεί το αποτέλεσμα της συμμετοχικής χαρτογράφησης της πολιτιστικής ταυτότητας του Μεσολογγίου που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Messolonghi By Locals- Το Μεσολόγγι των Ντόπιων, στον Τοπικό Κόμβο-Local HUB από τον Φεβρουάριο του 2019.

Αν θες να συμμετέχεις και εσύ στην διαδικασία χαρτογράφησης, σε μια από τις ομάδες που δημιουργούν πολιτιστικές διαδρομές στην πόλη, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας ή να μας επισκεφτείς καθημερινά στον Τοπικό Κόμβο-Local HUB.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

facebook.com/messolonghibylocals

instagram.com/messolonghibylocals

*Η δράση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση ( John S. Latsis Public Benefit Foundation ) στο πλαίσιο του προγράμματος «START - Create Cultural Change».

Photo Credits: Σωτήρης Χασιώτης

Patras Street Food Festival: Ολα αρχίζουν

Ήρθε η ώρα του Patras Street Food Festival και η πόλη, από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι την Κυριακή το βράδυ, είναι έτοιμη να υποδεχθεί στον Κήπο της Apotheosis υπέροχες γεύσεις του δρόμου που δημιούργησαν τα κορυφαία καταστήματα εστίασης της πόλης, ξεσηκωτικές συναυλίες με πασίγνωστους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα αλλά και πλούσιες δράσεις για παιδιά. Ολα αυτά με κόστος εισόδου στο χώρο μόλις 5 ευρώ την ημέρα. 

ΤΑ ΚΙΟΣΚΙΑ

Γνωστές κι επιτυχημένες επιχειρήσεις της πόλης είναι έτοιμες και σας περιμένουν να δοκιμάσετε το ειδικό street food μενού με προσιτές τιμές ειδικά για το φεστιβάλ. Με βάση τη φιλοσοφία του street food, οι υπεύθυνοι των καταστημάτων δημιούργησαν πεντανόστιμα και γρήγορα φαγητά σε τιμές που θα ξεκινούν από 2-3 ευρώ και δεν θα ξεπερνούν τα 7 - 8 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις που θα βρίσκονται με κιόσκι στο Patras Street Food Festival είναι: Coffee Island, Χοιροποίητο Σουβλακοποιείο, Rolling Juice, Bodegas wine bar restaurant, Mama Pizza Bar Originale Cucina Italiana, Opera burger, Ρόδον - Tessera Bistrot, Σχαραβαίος - Ψητοπωλείο, Pizza 44, Rubik's Superfood & Coffee, El Greco Pizza, Tomo's open kitchen bar, Distinto Bar Restaurant.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Τι μας κάνει να απολαύσουμε περισσότερο το φαγητό; Προφανώς η μουσική και οι διοργανωτές φρόντισαν για αυτό. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν συναυλίες με βαριά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή στις 18.00, το ροκ συγκρότημα 15-50 με τον Δημήτρη Σταρόβα θα ανοίξουν τα καλλιτεχνικά δρώμενα του φεστιβάλ, με μια συναυλία που θα εκτινάξει το κέφι στα ύψη. Και λίγο αργότερα, στις 21.00, ο «Νίκος Πορτοκάλογλου και οι ευγενείς αλήτες» θα δώσουν ξεχωριστή νότα στην πρώτη βραδιά του φεστιβάλ.

Το Σάββατο, στις 12.00, το συγκρότημα «Natural Beat» θα μας ταξιδέψει με τις εκπληκτικές διασκευές γνωστών κομματιών μέσα από τη φωνή της Μαρίας Μητρούλια, την οποία θα συνοδεύουν ο Johnny Ανδριόπουλος στο πιάνο, ο Θύμιος Παπαδόπουλος στη ντραμς και ο Πασχάλης Μπάσης στην κιθάρα. Στη συνέχεια, στις 18.00, οι πολυδιάστατοι «Passepartout» θα πάρουν τη σκυτάλη της διασκέδασης και η Φανή Tσαϊλάκη (φωνή), ο Ηλίας Λαμπρόπουλος (κλαρινέτο, βιολί, τρομπέτα, μπουζούκι, γκάιντα, φωνή), ο Στέφανος Κωνσταντόπουλος (πιάνο-φωνή), ο Κώστας Διαμαντόπουλος (ηλεκτρικό μπάσο-κιθάρα) και ο Αποστόλης Κακαβάς (τύμπανα) θα αναλάβουν να μας ξεσηκώσουν μέχρι να ανέβει στη σκηνή ο πατρινός frontman των Raining Pleasure «Vassilikos», που δώσει ξεχωριστό παλμό στη μεγάλη γιορτή. 

Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, στις 18.00, θα χορέψουμε σε latin ρυθμούς, χάρη στους «Cubaneros»: Πάνος Παναγόπουλος, Anaisa Vega Castillo και Indhira Xiques. Ενώ τέλος, στις 21.00 η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης» με τον Γιάννη Κότσιρα θα μας ταξιδέψουν με τα τραγούδια τους.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Από τη γιορτή φαγητού, ποτού και μουσικής δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός προγράμματος τα παιδιά και η διοργάνωση διαμόρφωσε το πρόγραμμα έτσι, ώστε το πρωινό της Κυριακής να ανήκει σε αυτά. 

Στις 11 το πρωί, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να παρακολουθήσουν την παιδική μουσική παράσταση «Πες μου τ’όνομά σου» του Φοίβου Δεληβοριά. Πρόκειται για μια παράσταση που υπόσχεται κέφι, τη συμμετοχή του κοινού και κυρίως πολύ τραγούδι και πολλά χαμόγελα.
Παράλληλα, από το πρωί, ο πατρινός Χρήστος Καλπουζάνης θα διασκεδάζει τα παιδιά με παραστάσεις Καραγκιόζη. Ο γνωστός παίκτης θεάτρου σκιών είναι έτοιμος μέσα από τις παραστάσεις του να προσφέρει απλόχερα γέλιο σε μικρούς και μεγάλους. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μέχρι τις 17.00 το απόγευμα, οι X-Saltipagos θα κυκλοφορούν με τα ξυλοπόδαρα τους και θα παρουσιάζουν τα εκπληκτικά ζογκλερικά κόλπα και θα επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους του φεστιβάλ.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ 

Οι διοργανωτές ενημερώνουν όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο για τη μετακίνηση τους στο χώρο πως μπορούν να εξυπηρετηθούν με τη γραμμή 111 του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας που έχει στάση στην Ηρώων Πολυτεχνείου στο πάρκινγκ της Τερψιθέας (δείτε τα δρομολόγια εδώ), είτε με τις γραμμές 101-102-103-106 (δείτε τη διαδρομή εδώ), είτε με τις γραμμές 901 & 902 (δείτε τα δρομολόγια εδώ). Οι γραμμές 100 και 900 έχουν πλησιέστερη στάση στο γήπεδο της Παναχαϊκής ακριβώς πάνω από τον Κήπο της Apotheosis, όπως και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.

Η μεγάλη γιορτή που αφορά όλη την πόλη δεν θα μπορούσε να αφήσει παραπονεμένα τα παιδιά.

Έτσι, στον Κήπο της Apotheosis την Κυριακή το πρωί, η διοργάνωση του Patras Street Food Festival φρόντισε για αυτά και εκτός από ιδιαίτερες γεύσεις, θα μπορέσουν να διασκεδάσουν με τρία δρώμενα αφιερωμένα στα παιδιά.

Στις 11 το πρωί, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να παρακολουθήσουν την παιδική μουσική παράσταση «Πες μου τ’όνομά σου» του Φοίβου Δεληβοριά. Πρόκειται για μια παράσταση που υπόσχεται κέφι, τη συμμετοχή του κοινού και κυρίως πολύ τραγούδι και πολλά χαμόγελα.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Νεφέλη Φασούλη μαζί με τον πολυοργανίστα Γιώργο Κατσάνο, αλλά κυρίως τα τραγούδια τους τα παιδικά και οι παράξενες ιστορίες τους, ξεκινούν ένα ταξίδι γνωριμίας με τους μικρούς και μεγάλους φίλους τους, παρουσιάζοντας το βιβλίο – cd με τίτλο «Πες μου το όνομά σου», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος και έχει γίνει χρυσό με πωλήσεις, μέσα σε ένα χρόνο, πάνω από 6.000 βιβλία-cd.

Σ’ αυτό το βιβλίο ο Φοίβος Δεληβοριάς θυμάται κι αφηγείται τη δική του ιστορία όπως την έζησε όταν ήταν παιδί, που είναι όμως και η ιστορία της σχέσης του με την πόλη, τους φίλους του, τα παιδικά του χρόνια, τις παρέες και τις σκανδαλιές τους. Και στο δίσκο που συνοδεύει το βιβλίο, τραγουδά μέσα από δεκαπέντε τραγούδια, τις στιγμές αυτής της ιστορίας με το γνωστό δικό του τρόπο.

Παράλληλα, από το πρωί, ο πατρινός Χρήστος Καλπουζάνης θα διασκεδάζει τα παιδιά με παραστάσεις Καραγκιόζη. Ο γνωστός παίκτης θεάτρου σκιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ταξίδεψε σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης και παρουσίασε το έργο του με μεγάλη επιτυχία. Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου θα είναι και αυτός στον Κήπο της Apotheosis για να προσφέρει απλόχερα γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μέχρι τις 17.00 το απόγευμα, οι X-Saltipagos θα κυκλοφορούν με τα ξυλοπόδαρα τους και θα παρουσιάζουν τα εκπληκτικά ζογκλερικά κόλπα και θα επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους του φεστιβάλ.

Όλα τα δρώμενα, μπορείτε να τα παρακολουθήσετε πληρώνοντας το εισιτήριο εισόδου στο Patras Street Food Festival που κοστίζει 5 ευρώ.

Αν υπάρχει κάτι που απογειώνει την απόλαυση που ονομάζεται street food, τότε αυτό είναι να τρως υπό τους ήχους καλής μουσικής! Αυτό φρόντισαν να υπάρχει στο Patras Street Food Festival οι διοργανωτές καθώς και τις τρεις ημέρες των εκδηλώσεων θα σας διασκεδάσουν πασίγνωστοι καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα.

Στην γιορτή φαγητού, μπύρας, ποτού, καφέ και μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί στις 4, 5 και 6 Οκτωβρίου στον μαγευτικό Κήπο της Apotheosis (Ηρώων Πολυτεχνείου και Αιγύπτου 1, Πάτρα) έχουν προγραμματιστεί συναυλίες και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή το απόγευμα στις 18.00, το δυναμικό ροκ συγκρότημα 15-50 με τον Δημήτρη Σταρόβα θα ανέβουν στο stage και θα ανοίξουν τα καλλιτεχνικά δρώμενα του festival, μια συναυλία που αποτελεί ένα μοναδικό event που θα εκτινάξει το κέφι στα ύψη. Η συνύπαρξη των 15-50 με τον Δημήτρη Σταρόβα είναι μια νέα μουσική πρόταση που εντυπωσιάζει ολόκληρη τη χώρα και αποτελεί την καλύτερη επιλογή για ένα ξεσηκωτικό ξεκίνημα. Ενώ λίγες ώρες αργότερα, στις 21.00, ο «Νίκος Πορτοκάλογλου και οι ευγενείς αλήτες» θα δώσουν ξεχωριστή νότα στην πρώτη βραδιά του PSFF.

Το Σάββατο, στη 13.00 το μεσημέρι το συγκρότημα «Natural Beat» θα μας ταξιδέψει με την ιδιαίτερη φωνή και ενέργεια της Μαρίας Μητρούλια και θα την συνοδεύουν στο πιάνο ο Johnny Ανδριόπουλος, στη ντραμς ο Θύμιος Παπαδόπουλος και στην κιθάρα ο Πασχάλης Μπάσης.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 18.00, οι πολυδιάστατοι «Passepartout», που αποτελούνται από τους: Φανή Tσαϊλάκη (φωνή), Ηλία Λαμπρόπουλο (κλαρινέτο, βιολί, τρομπέτα, μπουζούκι, γκάιντα, φωνή), Στέφανο Κωνσταντόπουλο (πιάνο-φωνή), Κώστα Διαμαντόπουλο (ηλεκτρικό μπάσο-κιθάρα) και Αποστόλη Κακαβά (τύμπανα) θα μας κρατήσουν συντροφιά και θα μας κρατήσουν ζεστούς μέχρι το main event της ημέρας, όπου ο frontman των Raining Pleasure «Vassilikos» θα δώσει ξεχωριστό παλμό στη μεγάλη γιορτή. Πρόκειται για έναν τους πιο ταλαντούχους Έλληνες καλλιτέχνες της γενιάς του, ο οποίος κατάφερε σε μια χώρα που κυριαρχεί ο ελληνικός στίχος, να  ξεχωρίσει από τα μέσα της δεκαετίας του ‘90 μέχρι και σήμερα επηρεάζοντας πολλούς νέους καλλιτέχνες να βαδίσουν στα χνάρια του.

Τέλος, την Κυριακή, οι «Cubaneros» θα μας χορέψουν σε latin ρυθμούς. Η ελληνοκουβανέζικη μουσική σύμπραξη μεταξύ του Πάνου Παναγόπουλου, της Anaisa Vega Castillo και της Indhira Xiques θα μας ξεσηκώσει από τις 18.00 το απόγευμα μέχρι την τελευταία συναυλία του τριημέρου.

Εκεί, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης»  με τον Γιάννη Κότσιρα θα μας χαρίσουν ένα αξέχαστο μουσικό ταξίδι μέσα από τις αξεπέραστες ερμηνείες τους.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το γεγονός που φέρνει νέα δεδομένα στην πόλη.

Ακολουθείστε τις επίσημες σελίδες της διοργάνωσης σε Facebook και Instagram

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου κλείνει τη θεατρική περίοδο 2018/19 με την διοργάνωση για τρίτη συνεχή χρονιά του φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που θα λάβει χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου από τις 31 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου, με είσοδο ελεύθερη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

31/08 & 01/09 Ερασιτεχνική Ομάδα «παίζουμε» Κ.Ε.Δ.Α. – «Παίζουμε ΤσέχΟφ» Βασισμένο στο "The good doctor" του Νιλ Σάιμον

03/09 & 04/09 Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι-Θεατρική Ομάδα – «Το φως του Γκαζιού» του Patrick Hamilton

11/09 & 12/9 Θεατρικό Εργαστήρι Εφήβων της Κ.Ε.Δ.Α. «8 ΜΠΙΠ» του Κωνσταντίνου Παπαγιάννη

14/09 & 15/09 Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων της Κ.Ε.Δ.Α. - «ΟΙΔΙΠΟΥΣ WORKSHOP» 

17/09 & 18/09 Eερασιτεχνική Ομάδα –«ΠΡΟΖΑΚ» «ΚΛΕΨΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ» του Ντάριο Φο

19/09 & 20/09 Ερασιτεχνική Ομάδα της Κ.Ε.Δ.Α. 2 «ΓΚΛΟΥΜΟΦ» του Αλεξάντερ Οστρόφσκι

23/09 & 24/09 Ερασιτεχνική Ομάδα «Ορφέας»-«Ο Ένας και ο άλλος» του Κώστα Κακαβιά

25/09 & 26/09 Ερασιτεχνική Ομάδα της ΓΕΑ Αγρινίου – «Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΚΑΠΝΩΝ» της Χρυσούλας Γεωργούση                             

27/09 & 28/09 Ερασιτεχνική Ομάδα της Κ.Ε.Δ.Α. 1-«Αρσενικό και παλιά Δαντέλα» του Τζόζεφ Κέσερλινγκ

30/09 Πολιτιστικός Σύλλογος Παναιτωλίου «Χρήστος Καπράλος» «Οι κόρες μου και εγώ» του Ν. Βυζάντιου

Πιο αναλυτικά, οι ερασιτεχνικές ομάδες οι οποίες θα πάρουν μέρος στο 3ο Φεστιβάλ και τα έργα που θα παρουσιάσουν είναι:

 

31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου - Ερασιτεχνική Ομάδα «παίζουμε» της Κ.Ε.Δ.Α.

«ΠαΙΖουμε ΤσΕχοφ»

Βασισμένο στο "The good doctor" του Νιλ Σάιμον

Λίγα λόγια για το έργο:

Διαφορετικές ιστορίες και ήρωες με φόντο τη Ρωσία του Τσέχοφ. Με αυτό το έργο ανακαλύπτει ο θεατής, με μεγάλη έκπληξη, την κωμική πλευρά του σπουδαίου Ρώσου συγγραφέα. Με τη θεατρική ομάδα φέτος μελετήσαμε την "Άδεια σκηνή" του Πίτερ Μπρουκ και προσπαθήσαμε να την εφαρμόσουμε στην παράστασή μας.

Μετάφραση -σκηνοθεσία: Μαρίνα Καραφά

Βοηθός σκηνοθέτη: Έφη Μακρή

ΔΙΑΝΟΜΗ:

Γεωργία Παντολέινα

Ρούλα Κωνσταντάρα

Στέλλα Φύσσα

Βαλέρια Στάικου

Νατάσα Κοντοκώστα

Μαρία Κονδύλη

Δήμητρα Μακρυγιάννη

Μάρτζη Βαΐτσα

Ρούλα Παπαδάκη

 

3 και 4 Σεπτεμβρίου – Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι - Θεατρική ομάδα

«Το φως του γκαζιού» του Patrick Hamilton

Λίγα λόγια για το έργο:

Αστυνομικό - ψυχογραφικό θρίλερ.

Τέλη του 1890 Αγγλία, Λονδίνο.

Η Μπέλα Μάνιγκαν είναι θύμα της μαζοχιστικής συμπεριφοράς του άντρα της ο οποίος προσπαθεί να την τρελάνει. Όλα ανατρέπονται όταν κάνει την εμφάνισή του ο αστυνομικός ντετέκτιβ Ραφ Πέτερσον που θα δώσει λύση στο μυστήριο γύρω από τη ζωή του Τζακ Μάνιγκαν.

Σημείωμα Σκηνοθέτη:

Ένα από τα καλύτερα αστυνομικά θρίλερ, «Το φως του γκαζιού» γραμμένο από τον Πάτρικ Χάμιλτον το 1938, είναι μία γροθιά στο στομάχι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την καλοσύνη και τη σιωπή των άλλων.

Ο Τζακ και η Μπέλα ζουν μια φαινομενικά ήσυχη και ανιαρή ζωή. Τον τελευταίο καιρό, όμως, η Μπέλα πρέπει να αντιμετωπίσει διάφορα περίεργα πράγματα που αναστατώνουν τη ζωή της.

Ο ερχομός του επιθεωρητή Ραφ Πέτερσον θα ανατρέψει όλη της τη ζωή μέσα σε μία νύχτα.....

Η αιώνια πάλη μεταξύ καλού και κακού ζωντανεύει για άλλη μία φορά μπροστά στα μάτια μας...
ΔΙΑΝΟΜΗ: 

Διασκευή έργου/Σκηνοθεσία: Γιάννης Σταμπέλος

Σκηνικά: Η θεατρική ομάδα

Μουσική: Νάντια Φελώνη/ Γιάννης Σταμπέλος

Κοστούμια: Δήμητρα Παπαλέξη

Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδάκης

Μακιγιάζ: Δήμητρα Παπαλέξη

Υποβολείς: Ειρήνη Τσέλιου/ Βάσω Καρδαμπίκη

ΔΙΑΝΟΜΗ:

Νατάσα Κοντοκώστα/ Μάνα

Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος/Τζακ Μάνιγκαν

Νάντια Φελώνη/ Μπέλα Μάνιγκαν

Μαρία Καρδαμπίκη/ Ελίζαμπεθ

Ειρήνη Κοζάνη/ Νάνσυ

Γιάννης Σταμπέλος/ Ραφ Πέτερσον

Θύμιος Καρδαμπίκης/ Αστυνομικός Α’

Κώστας Τσόλκας/ Αστυνομικός Β’

 

11 και 12 Σεπτεμβρίου - Θεατρικό Εργαστήρι Εφήβων της Κ.Ε.Δ.Α.

«8 ΜΠΙΠ» του Κωνσταντίνου Παπαγιάννη

Η παράσταση βασίζεται σε αληθινές ιστορίες κακοποιημένων παιδιών.

Σημείωμα Σκηνοθέτη:

Οι έφηβοι επέλεξαν να μιλήσουν για την κακοποίηση. Σωματική και συναισθηματική. Η παράσταση βασίζεται σε αληθινές ιστορίες κακοποιημένων παιδιών και σε αυτοσχεδιασμούς της ομάδας .

Σύλληψη ιδέας: Κωνσταντίνος Παπαγιάννης

Εμψύχωση: Μαρίνα Καραφά

Χορογραφίες: Σήλια Παπαγιάννη

ΔΙΑΝΟΜΗ:

Φανή Κούστα

Σήλια Παπαγιαννη

Κωνσταντίνος Παπαγιαννης

Μαριέτα Μπελεβώνη

Παναγιωτα Αράχωβα

Μαριάννα Αγγελοκωστοπούλου

Μαριάννα Δρόσσου

Λεονόρα Πάγια

Χρήστος Αρωνιάδας

Χρύσα Γατσέλη

Ειρήνη Γατσέλη

Μαίρη Λαβράνου

Ελευθερία Αυγέρη

Ζωή - Μαρία Βλάχου

 

14 και 15 Σεπτεμβρίου - Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων της Κ.Ε.Δ.Α.

«ΟΙΔΙΠΟΥΣ Workshop»

Η παράσταση είναι το αποτέλεσμα εργαστηρίου με θέμα τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή. Είναι μια μελέτη των χορικών της τραγωδίας και αποτελεί μια διαφορετική αφήγηση του μύθου.

Σημείωμα Σκηνοθέτη:

Ίσως το ζητούμενο τελικά στο σημερινό θέατρο να μην ειναι η προσήλωση στην παράδοση, αλλά μια καινούρια ανάγνωση και εμπειρία που θα οδηγήσει στον πειραματισμό και την εξερεύνηση. Η παράσταση μας αφηγείται με έναν διαφορετικό τρόπο τον μύθο του "Οιδίποδα Τυράννου" του Σοφοκλή, μέσω του Χορού.

Σκηνοθεσία: Μαρίνα Καραφά

Βοηθός σκηνοθέτη: Βαλέρια Στάικου

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Σταύρος Κατιρζόγλου

Μουσική επιμέλεια: Μαρίνα Καραφά

Σκηνικό / κοστούμια: η ομάδα

Κατασκευή κοστουμιού: Αρετή Καραφά

ΔΙΑΝΟΜΗ:

Κατερίνα Κούγκολου

Νατάσα Σωτηροπούλου

Φωτεινή Γιαννούτσου

Κατερίνα Γιαννούτσου

Εύη Αγγελόπουλου

Γεωργία Παντολέινα

Γρηγόρης Σταύρου

Μαρίνα Καραφά

 

17 και 18 Σεπτεμβρίου - Ερασιτεχνική ομάδα «ΠΡΟΖΑΚ»

«ΚΛΕΨΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ» του ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ

Λίγα λόγια για το έργο:

Η Εννέα είναι μια αφελής, αλκοολική νεκροθάφτισσα, η οποία με τη βοήθεια ενός απατεώνα αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τον πραγματικό κόσμο γύρω της. Όσοι την περιστοιχίζουν μπορεί να είναι εμφανώς διεφθαρμένοι και τρελοί, αλλά αποδεικνύονται λιγότερο λωποδύτες από τους φαινομενικά καλούς και αξιοσέβαστους πολίτες. Εκβιαζόμενοι, , εξοχότατοι, καλόγριες και τρελοί κάθε είδους παρελαύνουν μπρος από την Ενvέα η οποία διαπιστώνει ότι η κοινωνία προστάζει «αφού κλέβουν οι άλλοι κλέψε και εσύ, ίσως λίγο λιγότερο, αλλά κλέψε».

Σημείωμα Σκηνοθέτη:

Ο Ντάριο Φο έγραψε το έργο για να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα της Ιταλικής κοινωνίας, όμως αυτό παραμένει επίκαιρο και σύγχρονο σαν να γράφτηκε για κάθε χώρα και κάθε καιρό. Ποιοι είναι πραγματικά οι τρελοί και ποιοι οι σοβαροί, ποιοι οι αξιοσέβαστοι και ποιοι οι διεφθαρμένοι;

Σκηνοθεσία – Διασκευή –Μουσική Επιμέλεια: Τσιρώνη Μαίρη

Κατασκευή Σκηνικών Αντικειμένων: Φώτης Βαρσαμάκης – Δέσποινα Τσιλίκη

Κοστούμια: Δήμητρα Παπαλέξη

Επιμέλεια Σκηνικών Αντικειμένων /Μακιγιάζ /Κομμώσεις: Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΝΟΜΗ:

(με τη σειρά που εμφανίζονται)

1ος νεκροθάφτης –ΣΥΖΥΓΟΣ ΘΥΡΩΡΟΥ -1ος ΤΡΕΛΟΣ: Δέσποινα Τσιλίκη

2ος νεκροθάφτης-2ος ΤΡΕΛΟΣ: Μαρία Κροκίδα

3ος νεκροθάφτης-1η ΚΑΛΟΓΡΙΑ: Ιολάνδα Σκλεπού

4ος νεκροθάφτης-ΕΞΟΧΟΤΑΤΟΣ: Φώτης Καψάλης

Εννέα: Ρούλα Κωνσταντάρα

Διευθυντής Νεκροταφείου: Θοδωρής Κάλλης

Έμπορος (Αρνάλντο Καλογεννημένος): Γιώργος Τσώνης

Σύζυγος του εμπόρου-τρελός: Κωνσταντία Δράκου

Πόρνη - Τρελός Καθηγητής: Δήμητρα Σχίζα

Επιθεωρητής Αστυνομίας-Θυρωρός: Σπύρος Παληγεώργος

Κλέφτης: Δήμητρα Παπαλέξη

Ηγουμένη (Αντωνία Ρανιέρη): Δώρα Σιαπλαούρα

Εκβιαζόμενος 3ος ΤΡΕΛΟΣ: Σοφοκλής Τσιακανίκας

 

19 και 20 Σεπτεμβρίου -Ερασιτεχνική Ομάδα της Κ.Ε.Δ.Α 2

«ΓΚΛΟΥΜΟΦ» του Αλεξάντερ Οστρόφσκι 

Λίγα λόγια για το έργο:

Αποφασισμένος να ανελιχθεί στα σαλόνια της ελίτ, ο νεαρός Γκλούμοφ είναι έτοιμος να επιστρατεύσει κάθε τρόπο: ψέματα, υποκρισία, κολακείες και εξυπηρετήσεις, ώστε να καταφέρει τον απώτερο σκοπό του. Το έργο του Αλεξάντερ Οστρόφσκι αποτελεί μια διαχρονική σάτιρα που καυτηριάζει τη διαφθορά, την υποκρισία και την ματαιοδοξία της κοινωνίας.

Σημείωμα Σκηνοθέτη:

Μια σάτιρα της εποχής του μεγάλου Ρώσου δραματουργού που καυτηριάζει με χιούμορ διαχρονικά κοινωνικοπολιτικά θέματα όπως τη ματαιοδοξία και την κενότητα των διαπροσωπικών σχέσεων και τη διαπλοκή .

Μετάφραση: Χριστίνα Φιλιππίδου

Σκηνοθεσία: Κάτια Ζαρκάδα

Ενδυματολογία: Χριστόφορος Καμμένος
Κατασκευή Κοστουμιών: Paul- Christophe , Δήμητρα Παπαλέξη

Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδάκης

Μακιγιάζ: Γκέλυ Παπαϊωάννου
Κομμώσεις: Βιβή Καμμένου

Φροντιστήριο: Ελένη Καρανταλή

Βοηθός Σκηνοθέτη, Κινησιολογία: Ελένη Πετράκου

ΔΙΑΝΟΜΗ:

Ανδρέας Κολοβός
Δώρα Τριανταφύλλου / Κατερίνα Ντάμπου
Λίνα Κολοβού / Χριστίνα Βιτσέντζου
Θεόδωρος Σαράμπαλης
Απόστολος Μπατσούλης
Μέλισσα- Άννα Σελεβίστα/ Αλεξία Καμμένου
Χριστόφορος Καμμένος
Βενέδικτος Θεολογίτης
Γκέλυ Παπαϊωάννου/ Βασιλική Μαραβέλη
Ανδρέας Αθανασίου
Νόνη Ντάμπου/ Αγγέλα Ντάμπου
Βιβή Καμμένου
Ανδριάνα Ντάλα/ Λένα Μάλαινου
Δήμητρα Κατσάμπα/ Έλλη Ουρανή
Δήμητρα Αλεξά

 

23 και 24 Σεπτεμβρίου- Ερασιτεχνική Ομάδα του «Ορφέα»

«Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ» του Κώστα Κακαβιά

Λίγα λόγια για το έργο:

Επτά ωραίοι τύποι, άλλης εποχής, δεν λογαριάζουν φόρους, απειλές, περικοπές και ξεφαντώνουν κάθε βράδυ στην ταβέρνα της Χαράς. Πίνουν άφθονο κρασί, να πάνε κάτω τα φαρμάκια. Φτιάχνονται… και λύνεται η γλώσσα τους. Μιλάνε..βγάζουν από μέσα τους απωθημένα.

Κι ύστερα γυρνούν στους δρόμους, σαν χαμένοι στα σκοτάδια και αφήνουν να μιλάει το μεθύσι…

Σημείωμα Σκηνοθέτη:

Ένας από τους πιο ιστορικούς συλλόγους του Αγρινίου ο Μουσικός Σύλλογος «Ορφέας» επανέρχεται στη σκηνή του ερασιτεχνικού θεάτρου με ένα έργο που θα μας κάνει να γελάσουμε και να προβληματιστούμε. Ο Ένας και ο Άλλος του Κ. Κακκαβιά, ένα έργο που οι ήρωες του θα μας πουν όλα όσα δεν τολμάμε να πούμε μόνοιμας.

Σκηνοθεσία: Γιούλη Μαρούση

Σκηνικά: Νίκος Βελτσίστας

Μουσική: Ανδρέας Φούκας

ΔΙΑΝΟΜΗ:

Όλγα Ζήση

Χρήστος Κυριαζής

Άρης Μακρής

Θεόδωρος Νικολάου

Γιώργος Πιστιόλας

Νίκος Ποσοτίδης

Θεόδωρος Σαγρής

Χάρης Σανανδαλίδης

Τραγουδούν: Ανδρέας Φούκας

και τα μέλη της χορωδίας του Ορφέα: Σωτήρης Γκεβετζές, Κων/να Ζαφείρη, Άρης Μακρής, Θεόδωρος Νικολάου, Λένα Οικονομίδη, Νίκος Ποσοτίδης, Διονυσία Ποθητού, Ντίνα Πρέκα, Γιάννης Τζαμούρας, Άννυ Τσιτσιμελή

 

25 και 26 Σεπτεμβρίου -Ερασιτεχνική Ομάδα της ΓΕΑ Αγρινίου

«Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΚΑΠΝΩΝ» της Χρυσούλας Γεωργούση

Λίγα λόγια για το έργο:

Βρισκόμαστε στην δεκαετία του 60. Η ιστορία τοποθετείται αμέσως μετά τον μεγάλο σεισμό που έπληξε την Αιτωλοακαρνανία το 1965. Η περιοχή έχει υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές, πολλά σπίτια έχουν καταστραφεί και έπρεπε να επισκευαστούν. Έτσι πολλοί μάστορες ήρθαν από διάφορες περιοχές να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση. Με αφορμή αυτό το γεγονός ξεκινάει μια ρομαντική ιστορία ανάμεσα στα κορίτσια μιας φτωχής οικογένειας αγροτών, που το κύριο εισόδημά της ήταν τα καπνά και τρεις νέους που κατέφθασαν στο χωριό για δουλειά. Η μοίρα όμως έχει τα δικά της σχέδια.

Σημείωμα Σκηνοθέτη:

Για δεύτερη φορά η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, ανεβαίνει στη σκηνή με ένα έργο που μας ταξιδεύει στο παλιό Αγρίνιο. Ένα έργο της Χρυσούλας Γεωργούση, που μέσα από τους χαρακτήρες της ιστορίας της, ζωντανεύει την εποχή του μαζέματος του καπνού, του αρμαθιάσματος, της αγωνίας για την σοδιά, για τον χαμένο χρόνο και τους χαμένους έρωτες. Ένα έργο που συγκινεί, ανακαλώντας μνήμες από τα δύσκολα αλλά και τόσο αθώα χρόνια.

Σκηνοθεσία: Γιόυλη Μαρούση

ΔΙΑΝΟΜΗ:

Ελπίδα Μανιφάβα

Δήμητρα Δερτιμάνη

Δημήτρης Τσερπέλης

Φώτης Τσερπέλης

Θανάσης Χρυσίκος

Γεωργία Κωσταρέλου

Λίλα Τσίκνα

Γωγώ Ζαρκαβέλη

Λάμπρος Μουζάκης

Βασίλης Καραγέωργος

Ιωάννα Νικολάου

Δημήτρης Μανδέλος

Γιώργος Καζάκος

 

27 και 28 Σεπτεμβρίου - Ερασιτεχνική Ομάδα της Κ.Ε.Δ.Α 1

«Αρσενικό και παλιά Δαντέλα» του Τζόζεφ Κέσερλινγκ

Λίγα λόγια για το έργο:

Άρτι αφιχθείς ως γαμπρός, ο Μόρτιμερ Μπρούστερ συνειδητοποιεί με τον πιο μακάβριο τρόπο πως μεγάλωσε σε ένα τρελό σπίτι, με κορυφή του προβλήματος τις δύο θείες του, οι οποίες δηλητηριάζουν κόσμο αντί… αγαθοεργίας! Η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο όταν ένας εξίσου παρανοϊκός ανιψιός φτάνει στο σπίτι

Σημείωμα Σκηνοθέτη:

Η γκροτέσκα απεικόνιση της μέσης αμερικανικής οικογένειας στη δεκαετία του ’40 γίνεται με στόχο τη διασκέδαση. Κυρίαρχο το κατάμαυρο εκκεντρικό χιούμορ που θέλει δύο καλοκάγαθες γριούλες να σκοτώνουν εκ προμελέτης ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, χαρίζοντάς τους την αιώνια γαλήνη, πακέτο με μια αξιοπρεπή ταφή, στο υπόγειο της οικίας τους!

Μετάφραση: Παύλος Μάτεσις

Σκηνοθεσία: Κάτια Ζαρκάδα
Σκηνικά: Νίκος Βελτσίστας

Κοστούμια: Η ομάδα

Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδάκης

ΔΙΑΝΟΜΗ:

Κωνσταντίνος Γελαδέρης / Κώστας Μάλαινος

Λίλιαν Παπαδημητρίου

Λεωνίδας Πανογιώργος / Τάσος Μπιστιτζάνος

Λητώ Γερνά / Θέκλα Βασιλοπούλου

Μάκης Τραγουλιάς

Κατερίνα Γκουρνέλου / Μαρία Κουτρούμπα

Πασχάλης Παμποράκης / Θανάσης Μητσοκάπας

 Εύη Καραμπέκιου / Ολυμπία Καραγκούνη

Ειρήνη Δαφνιά / Αλεξάνδρα Τσάμπου

Μαρίνα Ζαρκαβέλη / Δήμητρα Λαχανά

Δώρα Σιατίτσα / Ιωάννα Φώλου

Αλεξάνδρα Θεοδωροπούλου

 

30 Σεπτεμβρίου- Πολιτιστικός Σύλλογος Παναιτωλίου «Χρήστος Καπράλος»

«Οι κόρες μου και εγώ» του Ν. Βυζάντιου

Λίγα λόγια για το έργο:

Οι κόρες μου κι εγώ είναι μια καθαρά ελληνική ηθογραφία, έργο του Ν.Βυζάντιου, γραμμένο το 1977. Αναφέρεται στην προσπάθεια που κάνει ο πατέρας μιας ελληνικής μεσοαστικής οικογένειας ν’ αποκαταστήσει τις κόρες του όπως εκείνος νομίζει ότι είναι καλύτερα. Όμως δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι οι καιροί έχουν αλλάξει και τα γεγονότα ακολουθούν τη δική τους πορεία.

Σημείωμα Σκηνοθέτη:

Παρ’ όλο τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας και την διαφοροποίηση της παραδοσιακής ελληνικής κοινωνίας το έργο παραμένει βαθύτατα ελληνικό και ακουμπάει το κοινό μιας και η ιστορία του αναφέρεται σε θέματα που είναι βαθύτατα ριζωμένα στην κουλτούρα του λαού μας. 

Σκηνοθεσία: Βαλμάς Ευάγγελος

Σκηνικά: Η Θεατρική Ομάδα

Επιμέλεια σκηνής: Στούκα Δήμητρα, Σιαδήμα Ρούλα

Αφίσα-Πρόγραμμα: Σιαδήμα Ρούλα, Στούκα Δήμητρα

Μουσική Επιμέλεια: Βαλμά Ισμήνη, Στούκα Δήμητρα

Ενδυματολογία-Μακιγιάζ: Η Θεατρική Ομάδα

ΔΙΑΝΟΜΗ:

Καραγιαννόπουλος Γιώργος: Μανώλης

Βαλμάς Ευάγγελος: Φώτης

Τύλη Λαμπρινή: Θέκλα

Γυφτομήτρου Δήμητρα: Έλλη

Ιωάννου Σπύρος: Χαρίλαος

Κουτρούμπα Μαρία: Πόπη

*Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου διατηρεί το δικαίωμα οποιασδήποτε αλλαγής στο πρόγραμμα του.

Ώρα έναρξης των παραστάσεων: 9.00 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 Από το Δη.Πε.Θε. Αγρίνιου

Σελίδα 1 από 19

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία