Αγγελίες    Επικοινωνία

Την Τρίτη 18-9-2018 και από ώρα 9.00 έως 13.00 περίπου, θα γίνει διακοπή υδροδότησης, στην κοινότητα Αγίου Ηλία, προκειμένου να πραγματοποιηθεί καθαρισμός της δεξαμενής.
Παρακαλούμε για την υπομονή σας.


Μεσολόγγι 18-9-2018
Από την Διεύθυνση

 

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 16.000.000 ευρώ που αφορούν στην βελτίωση των υποδομών υδροδότησης και αποχέτευσης ενέταξε ο Δήμος Αγρινίου στο πρόγραμμα Φιλόδημος Ι.

Ειδικότερα η ΔΕΥΑ Αγρινίου υπέβαλλε δύο προτάσεις. Η πρώτη στον άξονα προτεραιότητας: Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση» η οποία περιλαμβάνει :

Αντικατάσταση – αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης Μακρυνείας προϋπολογισμού 800.000,00€ πλέον ΦΠΑ

Αντικατάσταση τμημάτων κεντρικών αγωγών μεταφοράς και διανομής προϋπολογισμού 1.575.000,00€ πλέον ΦΠΑ

Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού υδροδότησης από το χείμαρρο Ζέρβα έως την θέση «Πεταλάς», προϋπολογισμού 1.200.000,00€ πλέον ΦΠΑ

Προμήθεια και τοποθέτηση συστημάτων τηλεελέγχου –τηλεμετρίας σε αντλιοστάσια και δεξαμενές της ΔΕΥΑ Αγρινίου προϋπολογισμού 440.000,00 € πλέον ΦΠΑ

Η δεύτερη πρόταση στον άξονα προτεραιότητας: Βελτίωση των περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας λυμάτων «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας και την βελτίωση της ποιότητας των υπογείων, επιφανειακών υδάτων και των ακτών κολύμβησης» και θα αφορά στην κατασκευή έργων αποχέτευσης στους οικισμούς περί της λίμνης Τριχωνίδας προϋπολογισμού 11.800.000,00€ συν ΦΠΑ.

Πρόκειται για δύο σημαντικά έργα τα οποία επιλύουν θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί ο Δήμος Αγρινίου πέτυχε τη μέγιστη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος Ι. Δίνουμε προβάδισμα σε έργα υποδομής έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Με τα συγκεκριμένα έργα εκσυγχρονίζεται το δίκτυο ύδρευσης με την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων αγωγών ενώ παράλληλα προωθούνται έργα που εγγυώνται την υγεία των πολιτών και τη προστασία του περιβάλλοντος. Ευχαριστώ τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑΑ για την άψογη συνεργασία καθώς και τον Αντιπρόεδρο Μίμη Σκορδόπουλο που συντόνισε αποτελεσματικά την προσπάθεια».

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τη ζωή τους σε κίνδυνο έθεσαν τέσσερις νεαροί, ηλικίας από 16 έως και 19 ετών, οι οποίοι θέλησαν να κάνουν μπάνιο στην δεξαμενή του μικρού φράγματος του ποταμού Γλαύκου, που βρίσκεται κοντά στην πόλη της Πάτρας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις νεαροί πήγαν χθες το απόγευμα στην περιοχή του φράγματος και αφού πρώτα διέκοψαν την υδροδότηση, στην συνέχεια επιχείρησαν να κάνουν μπάνιο στην δεξαμενή.

Οι τεχνικοί του υδροηλεκτρικού σταθμού του Γλαύκου αντελήφθησαν αμέσως την διακοπή της υδροδότησης, αφού είχε ως αποτέλεσμα να μην παράγεται η προβλεπόμενη ηλεκτρική ενέργεια και κατευθύνθηκαν προς το μικρό φράγμα, που βρίσκεται σε απόσταση από σταθμό.
Ταυτόχρονα, ειδοποίησαν την αστυνομία και έτσι οι άνδρες της Ασφάλειας Πατρών που έφθασαν στο σημείο, συνέλαβαν τους τέσσερις νεαρούς την στιγμή που έφευγαν από το μικρό φράγμα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τεχνικοί του υδροηλεκτρικού σταθμού, το μπάνιο στην δεξαμενή του φράγματος κρίνεται επικίνδυνο, κυρίως λόγω της έλλειψης άνωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΑΜ

Διαπιστώθηκε καμένος κινητήρας στην Γεώτρηση και ήδη έρχεται νέος προς αντικατάσταση.

Η υδροδότηση προβλέπεται να γίνει έως τις 15.00 σήμερα.

Μεσολόγγι 18-5-2018
Από τη Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜ

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΚ ΚΑΤΟΧΗΣ

Από τον ηλεκτρολογικό έλεγχο διαπιστώθηκε ηλεκτρική βλάβη εντός της Γεώτρησης, οπότε πρέπει να βγεί έξω το υποβρύχιο συγκρότημα.

Ήδη έγινε προγραμματισμός για όλα τα ενδεχόμενα και οι εργασίες θα συνεχιστούν αύριο 18-5-2018 το πρωί.

Η βλάβη προβλέπεται να αποκατασταθεί αύριο.

Μεσολόγγι 17-5-2018
Από την Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜ

 

Παρουσιάστηκε βλάβη στην Γεώτρηση Κατοχής, με συνέπεια την παύση λειτουργίας της και την διακοπή της υδροδότησης.

Γίνεται ηλεκτρολογικός έλεγχος για τον εντοπισμό της βλάβης και την αποκατάστασή της.

Θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωση.

Μεσολόγγι 17-5-2018

Από την Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜ

Παρουσιάστηκε βλάβη στην υποβρύχια αντλία της Κύριας Γεώτρησης (Υδατόπυργος) Νεοχωρίου, με αποτέλεσμα να σταματήσει και να λειτουργεί μόνον η Εφεδρική Γεώτρηση (Εκκλησία). Κατόπιν τούτου η παροχή και η πίεση του δικτύου ύδρευσης είναι αρκετά μειωμένη με συνέπεια να μην υδροδοτούνται οι υψηλότερες και κάποιες απομακρυσμένες περιοχές.

Η ΔΕΥΑΜ προχώρησε στην προμήθεια νέας αντλίας και η αποκατάσταση της βλάβης (αντικατάσταση αντλίας) θα γίνει αύριο 9-5-2018.

Παρακαλούμε για την υπομονή σας.


Μεσολόγγι 8-5-2018
Από την Διεύθυνση της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου

Σελίδα 1 από 4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία