Αγγελίες    Επικοινωνία

Οι Εορτές Εξόδου τελείωσαν και μια έντονη περίοδος για μας στην καθαριότητα έφτασε στο τέλος της. Η περίοδος αυτή για τους εργαζομένους της καθαριότητας και του πρασίνου είναι ίσως με διαφορά η πιο κουραστική. Και αυτό γιατί εκτός από την καθαριότητα, αναλαμβάνουμε το στήσιμο όλων των υποδομών που χρειάζονται για την επιτυχία των εκδηλώσεων αυτών.

Κάγκελα, ασπρίσματα, καρέκλες, πατάρια, καθάρισμα, τέντες, μαστορέματα, και μαζί μ’ αυτά και η οργάνωση και η διαχείριση αυτών. Το logistics που λένε και στο χωριό μου. Το ευτυχές ήταν πως με τα οχτάμηνα που διέθετε η υπηρεσία τα πράγματα ήταν ευκολότερα, οι απαιτήσεις όμως κάθε χρόνο και περισσότερες, και τα απρόοπτα πολλά.

Όλο το προσωπικό του Δήμου ανταποκρίθηκε είτε ήταν έμπειρο είτε όχι. Ο καθένας βοήθησε όπου και όσο μπορούσε για να έρθουν εις πέρας και αυτές οι εκδηλώσεις και γι’ αυτό οφείλω στο προσωπικό του Δήμου ένα μεγάλο ευχαριστώ. Χωρίς εσάς δεν θα υπήρχαν οι Εορτές Εξόδου και κάθε χρόνο οφείλετε να ανταποκρίνεστε στο κάλεσμα της Ιστορίας πέρα από Δημοτικές Αρχές και συμφέροντα.

Συγχαρητήρια!

 

Παναγιώτης Π. Σταράμος

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για την απρόκλητη και απαράδεκτη επίθεση που έκανε σε βάρος μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων της πόλης.

Όπως κατήγγειλε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, καταφέρθηκε κατά των μελών του Δ.Σ. χρησιμοποιώντας ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς, θεωρώντας πώς οι εργαζόμενοι είναι «κτήμα» του και ο Δήμος «τσιφλίκι» του, αδιαφορώντας για το νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, όπως είναι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων, είναι εκλεγμένοι και η Δημοτική Αρχή οφείλει να σέβεται τις απόψεις και τις θέσεις τους που στόχο έχουν τη βελτίωση των συνθηκών στο χώρο εργασίας, να εντοπίζουν και να αναδεικνύουν τα προβλήματα και να προτείνουν λύσεις προς όφελος και του κοινωνικού συνόλου.

 Καλά θα κάνει λοιπόν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας να... προσγειωθεί, να σταματήσει να προκαλεί και να υβρίζει και να συνεργαστεί με τους εργαζόμενους για την βελτίωση στη λειτουργία της Υπηρεσίας και του Δήμου γενικότερα. Οι αυταρχικές συμπεριφορές και οι επιθέσεις, ακόμη και οι φραστικές, είναι απολύτως καταδικαστέες.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη της στους εργαζόμενους του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και τους εκπροσώπους τους. Οι προσπάθειες και ενέργειες για την υπονόμευση των αγώνων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. είναι καταδικασμένες να πέσουν στο κενό.

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος

Νίκος Τράκας

Ο Γεν. Γραμματέας

Βασίλης Πετρόπουλος

Όλα είναι ανοιχτά

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 03/01/2018

 

Δεν επιβεβαιώνει προς το παρόν την υποψηφιότητά του µε τον νυν δήµαρχο, Νίκο Καραπάνο, ο αντιδήµαρχος, Παναγιώτης Σταράµος.

Σύµφωνα µε πληροφορίες όµως, σε συνάντηση που είχε πριν από λίγο καιρό η δηµοτική οµάδα ο κ. Σταράµος ήταν διστακτικός στο να απαντήσει στον δήµαρχο αν θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό του. Οι ίδιες πληροφορίες τον θέλουν υποψήφιο µε τον...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 04/10/2018

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο του 2019 η δίκη του αντιδηµάρχου Παναγιώτη Σταράµου ο οποίος βρέθηκε κατηγορούµενος µετά από µήνυση που κατέθεσαν εναντίον του δυο Ροµά ότι τους επιτέθηκε, ενώ και κείνος τους µήνυσε για επίθεση.

Πρόκειται για µια υπόθεση, που διαδραµατίστηκε στην λαϊκή αγορά του Αιτωλικού το 2016 όπου είχε πάει ο αντιδήµαρχος και εκεί τον συνάντησαν δυο Ροµά, απαιτώντας να στείλει µηχανήµατα στην περιοχή πίσω από το γήπεδο να αποµακρύνουν τα µπάζα από ένα κατάλυµα που είχε κατεδαφιστεί επι δηµαρχίας Κατσούλη ως παράνοµο. Ο αντιδήµαρχος σύµφωνα µε τις τότε µαρτυρίες, τους είπε να µην τον ενοχλούν διότι έχει δουλειά και τότε η γυναίκα Ροµά του πέταξε ένα ποτήρι µε καφέ στο πρόσωπο, ενώ τον τραυµάτισε ελαφρά στο...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 04/10 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Περίεργη άρνηση

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 14/06/2018

Η συγκέντρωση 11 υπογραφών από την αντιπολίτευση είναι απαιτούµενη προϋπόθεση για να συζητηθεί ένα θέµα στο Δηµοτικό Συµβούλιο και µάλιστα εντός πέντε ηµερών.

Έτσι µόλις µαζεύτηκαν οι 11 ο πρόεδρος Αγ. Κότσαλος ενηµέρωσε το Σώµα πως πρέπει να βάλει θέµα την διαπραγµάτευση για έργο 1,2 εκατ. ευρώ και µάλιστα τους έδειξε προς την κατεύθυνση της άµεσης συζήτησης καθώς λόγοι δεοντολογίας και όχι µόνο επέβαλλαν να γίνει πριν λάβει χώρα η χτεσινή διαπραγµάτευση. «Αν δεν θέλετε να συζητηθεί τώρα θα έρθουµε πάλι αύριο για το θέµα», τους είπε αλλά κάποιοι ήταν αµετάπειστοι προκαλώντας δεύτερες σκέψεις σε...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 24/05/2018

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Σταράμος, υπέγραψαν στην Ιταλία το συμφωνητικό συνεργασίας για την δημιουργία του Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης που θα γίνει στο Αιτωλικό.

Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα Interreg. Greece - Italy 2014-2020, «Ανάπτυξη και αξιοποίηση των μουσείων λιμένων ως σημείων φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς», συνολικού προϋπολογισμού 360.000 ευρώ. Στόχος του Μουσείου είναι η ανάδειξη και προβολή της ντόπιας αλιευτικής παράδοσης όπως είναι τα αλιευτικά εργαλεία, τα σκάφη και οι παραδοσιακοί τρόποι αλιείας. Για το σκοπό αυτό, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν την πλήρη διαμόρφωση και ανακαίνιση των εξωτερικών εμβαδού 1,5 στρεμμάτων και εσωτερικών χώρων εμβαδού 250 τ.μ. περίπου, του σημείου «Εξέδρα» Αιτωλικού, την δημιουργία αίθουσας με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας (3D) για την προβολή σχετικών θεμάτων, την τοποθέτηση εκθεμάτων αλλά και...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 24/05 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία