Αγγελίες    Επικοινωνία

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 01/08/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Την αναγκαιότητα δημιουργίας πεζοδρομίου και ποδηλατοδρόμου στην οδό Νώντα Γεωργάκη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου, αναδεικνύει ο διευθυντής Κων/νος Ρήγας, με επιστολή του, προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμαρχο Μεσολογγίου.

Περιγράφοντας την κατάσταση ο κ. Ρήγας, επισημαίνει τους κινδύνους που εγκυμονεί η στενότητα του δρόμου, η έλλειψη πεζοδρομίου ή ποδηλατοδρόμου, ενώ παράλληλα αναδεικνύει και την άσχημη και επικίνδυνη εικόνα της ελεύθερης έκτασης που βρίσκεται δίπλα από στο σχολείο και είναι γεμάτη με μπάζα και χόρτα που παρέχουν καταφύγιο σε ερπετά και τρωκτικά, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους μικρούς μαθητές. Με τις βροχές βέβαια αυτή μετατρέπεται σε λασπότοπο που...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 01/08 σε όλα τα περίπτερα του νομού

...Αργεί η ανάπτυξη στο Αιτωλικό

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 01/08/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σημαντικά είναι τα έργα της ΟΧΕ που ήδη έχουν ξεκινήσει στον δήμο Μεσολογγίου, αλλά με μια πρώτη ματιά φαίνεται ότι δεν είναι εκείνα  που περίμενε ο κόσμος μετά από τόση συζήτηση που έγινε γι’  αυτά.

Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση έδωσε ελπίδες στους δημότες ότι θα φέρει ανάπτυξη στην περιοχή, δεδομένου ότι τα χρήματα που δαπανώνται δεν είναι λίγα. Η ανάπτυξη δεν έχει να κάνει μόνο με το στρώσιμο καλαίσθητων κυβόλιθων στους δρόμους που αναπλάθονται, αλλά βασικά θα έπρεπε να είχε ως στόχο την αλλαγή της εικόνας  και...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 01/08 σε όλα τα περίπτερα του νομού

«Έγκληµα» στο δυτικό τµήµα της πόλης

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 30/05/2019

Του Σωκράτη Στέλλιου

Mε πόνο ψυχής οι παλιοί Μεσολογγίτες, αλλά και οι νεότεροι, βλέπουν να κατακρεουργείται αυτές τις ημέρες η οδός Κύπρου.

Ο δρόμος που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της πόλης και την συνδέει από το Βορρά μέχρι το Νότο και το λιμάνι της εδώ και αρκετό καιρό στο όνομα της ανάπλασης και της Ο.Χ.Ε. καταστρέφεται για να φτιαχτεί από την αρχή. Ένας δρόμος που ήταν από τους πιο όμορφους της πόλης με...

 

Τι έπρεπε να γίνει

Ο δήμος εάν λάμβανε το παλμό της πόλης έπρεπε να προχωρήσει σε ριζική ανάπλαση της δυτικής περιμετρικής. Ενός δρόμου όπου αποτελεί καταρχάς από μόνος του λόγω της τοποθεσίας, ένα κατ’ εξοχήν αξιοθέατο της πόλης. Εκεί σταματά ο κόσμος για να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα, αυτός είναι ο...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 30/05 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 23/05/2019

 

Για τα έργα της Περιφέρειας που αφορούν στην περιοχή Μεσολογγίου - Αιτωλικού, μίλησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος, Απόστολος Κατσιφάρας, σε αρκετό κόσμο που παραβρέθηκε στο Τρικούπειο.

Ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στα 33 έργα, ύψους 48 εκατομμυρίων € που δίνουν την δυνατότητα στην περιοχή να αλλάξει πρόσωπο, να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών της και να μπει σε μια καινούργια εποχή ανάπτυξης και αναδημιουργίας. Αναφέρθηκε στα έργα που η Περιφέρεια υλοποίησε, αλλά κυρίως μίλησε για τον έτοιμο, κοστολογημένο και με διασφαλισμένους πόρους σχεδιασμό για την επόμενη μέρα. «Είμαστε περήφανοι για το έργο μας, για το αποτύπωμα που η Περιφέρεια αφήνει σε κάθε γωνιά της Δυτικής Ελλάδας. Για τα μεγάλα και μικρότερα έργα μας που άλλαξαν, που αλλάζουν την εικόνα της περιοχής και δημιουργούν νέα δεδομένα. Δείτε εδώ, στο Μεσολόγγι, την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Μεσολογγίου - Αιτωλικού. Κοντά 33 έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 48 εκατ. €», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι: «Σαράντα οκτώ εκατομμύρια ευρώ μέσα στην κρίση. Μέσα σε συνθήκες βαριάς οικονομικής ασφυξίας. Ποτέ άλλοτε το Μεσολόγγι δεν βρέθηκε στο μέσο μιας τόσο ολοκληρωμένης και καλά μελετημένης παρέμβασης».

Ενδεικτικά μίλησε για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου, με δαπάνη 1.6 εκατ. €, την προσθήκη νέας πτέρυγας στο Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», με δαπάνη 2 εκατ. €, την προσθήκη νέας πτέρυγας στο Σελίβειο Γηροκομείο και τα πολλά έργα οδοποιίας, Μίλησε, επίσης, για την ολοκλήρωση του βασικού μέρους του έργου για την βελτίωση της ποιότητας του νερού με το οποίο υδροδοτείται το Αιτωλικό», με χρηματοδότηση 2,8 εκατ. €, για νέο εξοπλισμό στην υδροληψία απ’ την πηγή Κεφαλόβρυσου, για τον καθαρισμό και την απολύμανση του νερού στο δίκτυο ύδρευσης ώστε να προστατεύεται στο ακέραιο η δημόσια υγεία, ενώ, όπως πρόσθεσε, αυτή την περίοδο έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο δεύτερο μέρος του έργου που αφορά στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Ανατολικής Συνοικίας Αιτωλικού. 

Σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό της Περιφέρειας για την επόμενη μέρα ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε ότι «ειδικά για το Μεσολόγγι έχουμε έναν έτοιμο, ολοκληρωμένο και κοστολογημένο σχεδιασμό. Έναν σχεδιασμό με χρήματα απολύτως εξασφαλισμένα, με ωριμότητα στις μελέτες, με πλήρη ετοιμότητα για την γρήγορη υλοποίηση». «Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση θ’ αναμορφώσει όλη την περιοχή», επανέλαβε ο κ. Κατσιφάρας, «με στοχευμένες δράσεις ύψους 48 εκατ. € που απαντούν στις ανάγκες της ζώνης Μεσολογγίου-Αιτωλικού και στον στόχο για καλύτερη ποιότητα ζωής και περισσότερες ευκαιρίες». Εστίασε σε ορισμένα δρομολογημένα έργα, όπως: Η ανάδειξη και ανάπλαση όλης της ζώνης στην Τουρλίδα, με 3,4 εκατ. €. Η χρηματοδότηση με 2,8 εκατ. € της αστικής ανάπλασης στο Μεσολόγγι, έργο που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας τον περασμένο Νοέμβριο. Η αποκατάσταση στο Ξενοκράτειο και η μετατροπή του κτηρίου σ’ ένα σύγχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο που έλειπε από το Μεσολόγγι. Έργο που έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 3,7 εκατ. € και ορίζοντα ολοκλήρωσης το φθινόπωρο του 2020.

Επίσης, ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε ότι άμεσα ένα σημαντικό έργο οδοποιίας που διεκδικούσε η Περιφέρεια μπήκε σε τροχιά υλοποίησης, με την εξασφάλιση 4,5 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Πρόκειται για την βελτίωση και αναβάθμιση του δρόμου που συνδέει την Ε.Ο. Κατοχής - Νεοχωρίου με την παραλία Λούρου. Έναν δρόμο που όλοι ξέρουμε πόσο επιβαρύνεται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Κλείνοντας την ομιλία του ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην δημοκρατική αντίληψη και στον τρόπο λειτουργίας της Περιφέρειας, υπογραμμίζοντας ότι: «έχουμε δύναμη μας την εμπιστοσύνη των πολιτών και παρακαταθήκη μας την δουλειά και το έργο μας. Μια δουλειά που βασίστηκε στην διαφάνεια, στην διεκδίκηση, στην δημιουργία, στις δημοκρατικές αρχές και στο αποτέλεσμα. Και ούτε στο ελάχιστο δεν παρεκκλίναμε απ’ αυτές τις αξίες. Χωρίς καμία σκιά, με ανοικτές πόρτες στον πολίτη, με διαρκή λογοδοσία και δημοκρατική ευθύνη. Με σεβασμό στην αποστολή που μας ανέθεσαν οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας. Γι’ αυτό και μπορούμε σήμερα και κοιτάμε τους συμπολίτες μας στα μάτια, γι’ αυτό και μπορούμε να μιλάμε με συγκεκριμένα έργα και όχι μ’ εκθέσεις ιδεών και αόριστες εξαγγελίες για το αύριο. Γιατί βρεθήκαμε εκεί που έπρεπε και όπως έπρεπε για να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε».   

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Με μια δέσμη 33 έργων ύψους 48 εκατομμυρίων ευρώ ολόκληρη η περιοχή Μεσολογγίου-Αιτωλικού αλλάζει πρόσωπο, αξιοποιεί τις δυνατότητες της, βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών της και μπαίνει σε μια καινούργια εποχή ανάπτυξης και αναδημιουργίας.

Το βράδυ της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας, μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου αναφέρθηκε στα έργα που η Περιφέρεια υλοποίησε στην περιοχή και κυρίως στον έτοιμο, κοστολογημένο και με διασφαλισμένους πόρους σχεδιασμό για την επόμενη μέρα.  

«Είμαστε περήφανοι για το έργο μας, για το αποτύπωμα που η Περιφέρεια αφήνει σε κάθε γωνιά της Δυτικής Ελλάδας. Για τα μεγάλα και μικρότερα έργα μας που άλλαξαν, που αλλάζουν την εικόνα της περιοχής και δημιουργούν νέα δεδομένα. Δείτε εδώ, στο Μεσολόγγι, την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Μεσολογγίου – Αιτωλικού. Κοντά 33 έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 48 εκατομμύριων ευρώ», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας.

Και πρόσθεσε: «Σαράντα οκτώ εκατομμύρια ευρώ μέσα στην κρίση. Μέσα σε συνθήκες βαριάς οικονομικής ασφυξίας. Πότε άλλοτε το Μεσολόγγι δεν βρέθηκε στο μέσο μιας τόσο ολοκληρωμένης και καλά μελετημένης παρέμβασης».

Ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε σε έργα που έγιναν στην  περιοχή, όπως το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου, με δαπάνη 1.600.000 ευρώ, η προσθήκη νέας πτέρυγας το Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», με δαπάνη 2 εκατομμυρίων ευρώ, η προσθήκη νέας πτέρυγας στο Σελίβειο Γηροκομείο αλλά και στα πολλά έργα οδοποιίας.

«Επίσης, πρόσφατα ολοκληρώθηκε το βασικό μέρος του έργου για την βελτίωση της ποιότητας του νερού με το οποίο υδροδοτείται το Αιτωλικό», υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας, με χρηματοδότηση 2,8 εκατομμύριων ευρώ για νέο εξοπλισμό στην υδροληψία απ’ την πηγή Κεφαλόβρυσου, για τον καθαρισμό και την απολύμανση του νερού στο δίκτυο ύδρευσης ώστε να προστατεύεται στο ακέραιο η δημόσια υγεία, ενώ-όπως πρόσθεσε- αυτή την περίοδο έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο δεύτερο μέρος του έργου που αφορά στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης  της Ανατολικής Συνοικίας του Αιτωλικού.   

Σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό της Περιφέρειας για την επόμενη μέρα ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε ότι «ειδικά για το Μεσολόγγι έχουμε έναν έτοιμο, ολοκληρωμένο και κοστολογημένο σχεδιασμό. Έναν σχεδιασμό με χρήματα απολύτως εξασφαλισμένα, με ωριμότητα στις μελέτες, με πλήρη ετοιμότητα για την γρήγορη υλοποίηση».

Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση θ’ αναμορφώσει όλη την περιοχή- επανέλαβε ο κ. Κατσιφάρας- με στοχευμένες δράσεις ύψους 48 εκατομμυρίων ευρώ που απαντούν στις ανάγκες της ζώνης Μεσολογγίου-Αιτωλικού και στον στόχο για καλύτερη ποιότητα ζωής και περισσότερες ευκαιρίες.

Και εστίασε σε ορισμένα δρομολογημένα έργα, όπως:

-Η ανάδειξη και ανάπλαση όλης της ζώνης στην Τουρλίδα, με 3,4 εκατομμύρια ευρώ.

-Η χρηματοδότηση με 2,8 εκατομμύρια ευρώ της αστικής ανάπλασης στο Μεσολόγγι, έργο που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας τον περασμένο Νοέμβριο.

-Η αποκατάσταση στο Ξενοκράτειο και η μετατροπή του κτιρίου σ’ ένα σύγχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο που έλειπε από το Μεσολόγγι. Έργο που έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 3,7 εκατομμυρίων ευρώ και ορίζοντα ολοκλήρωσης το φθινόπωρο του 2020.

Επίσης, ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε ότι «αυτή την εβδομάδα ένα σημαντικό έργο οδοποιίας που διεκδικούσε η Περιφέρεια μπήκε σε τροχιά υλοποίησης, με την εξασφάλιση 4,5 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αναφέρομαι στην βελτίωση και αναβάθμιση του δρόμου που συνδέει την επαρχιακή οδό Κατοχής-Νεοχωρίου με την παραλία Λούρου. Έναν δρόμο που όλοι ξέρουμε πόσο επιβαρύνεται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην δημοκρατική αντίληψη και στον τρόπο λειτουργίας της Περιφέρειας, υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε δύναμη μας την εμπιστοσύνη των πολιτών και παρακαταθήκη μας την δουλειά και το έργο μας. Μια δουλειά που βασίστηκε στην Διαφάνεια, στη Διεκδίκηση, στη Δημιουργία, στις Δημοκρατικές Αρχές και στο Αποτέλεσμα. Και ούτε στο ελάχιστο δεν παρεκκλίναμε απ’ αυτές τις αξίες. Χωρίς καμία σκιά, με ανοικτές πόρτες στον πολίτη, με διαρκή λογοδοσία και δημοκρατική ευθύνη. Με σεβασμό στην αποστολή που μας ανέθεσαν οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας.  Γι’ αυτό και μπορούμε σήμερα και κοιτάμε τους συμπολίτες μας στα μάτια, γι’ αυτό και μπορούμε να μιλάμε με συγκεκριμένα έργα και όχι μ’ εκθέσεις ιδεών και αόριστες εξαγγελίες για το αύριο. Γιατί βρεθήκαμε εκεί που έπρεπε και όπως έπρεπε για να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε».

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Εργοτάξιο γίνεται το Ξενοκράτειο

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 14/03/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πανηγυρικά ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η εγκατάσταση του εργολάβου στο «Ξενοκράτειο», όπου θα δημιουργηθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας.

Ουσιαστικά αυτό σημαίνει και την έναρξη των εργασιών για την υλοποίηση αυτού του οραματικού έργου, όπως το χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, που ήταν παρών. Γεγονός είναι ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο ήταν ένα ζητούμενο πολλών ετών, που, με προσπάθεια και αγώνα, το Μεσολόγγι κατάφερε να αποκτήσει. Η αποκατάσταση του «Ξενοκρατείου», αποτελεί ένα από τα έργα του εγκεκριμένου στρατηγικού σχεδίου της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Μεσολογγίου - Αιτωλικού, που χρηματοδοτείται με περισσότερα από...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 14/03 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 12

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία