Αγγελίες    Επικοινωνία

Έφθασαν στην πηγή οι Αιτωλικιώτες

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 16/05/2019

 

Λίγες ηµέρες πριν από τις εκλογές η Διεύθυνση Δηµόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσε έγγραφο µε το οποίο διαβεβαιώνει ότι το νερό του Αιτωλικού είναι πλέον κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση. Το έργο, βέβαια, έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και όταν τον περασµένο Αύγουστο...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

«Τηρήσαμε την υπόσχεσή μας. Μετά από δεκαετίες το Αιτωλικό πίνει καθαρό νερό», ανέφερε χαρακτηριστικά απόψε από την κεντρική πλατεία της πόλης ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ανακοινώνοντας τα τελικά αποτελέσματα των ελέγχων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας.

Με το υπ' αριθμ. ΠΔΕ/ΔΔΥΚΜΠΕΑΙΤ/143245/2274 έγγραφο με θέμα "Διαχείριση Νερού Πηγής Κεφαλοβρύσου - Διασφάλιση Ποιότητας προς Ανθρώπινη κατανάλωση», ενημερώνεται η ΔΕΥΑ Μεσολογγίου, ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, η Γενική Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΔΕ το Υπουργείο Υγείας - Δ/νση Δημόσιας Υγείας και ασφαλώς οι πολίτες, ότι "…το νερό της Πηγής Κεφαλοβρύσου – υψηλού κινδύνου υδροληψία - μπορεί να χορηγηθεί στα δίκτυα για ανθρώπινη κατανάλωση αφού υπόκειται συνεχώς στην εγκατεστημένη επεξεργασία προχλωρίωσης - φίλτρανσης - προσρόφησης σε ενεργό άνθρακα και απολύμανσης με υποχλωριόδες νάτριο...".

Ο Νίκος Καραπάνος ευχαρίστησε όλους όσους συνέδραμαν στην κατεύθυνση της οριστικής λύσης του επί σειρά ετών ζητήματος ύδρευσης του Αιτωλικού, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως η σοβαρότητά του θέματος απαίτησε συντονισμό δυνάμεων, συνεργασία και υπεύθυνη αντιμετώπιση. Τα αποτελέσματα των ελέγχων δικαιώνουν απολύτως τις ενέργειες κι αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής, οι οποίες πιστοποιούνται με τον πλέον έγκυρο κι επίσημο τρόπο μέσω του εγγράφου της Υπηρεσίας που διεξήγαγε τους απαραίτητους κι αυστηρούς ελέγχους. Η διασφάλιση δε της δημόσιας υγείας -όπως τόνισε -ήταν και είναι πρωταρχικός κανόνας λήψης και υλοποίησης κάθε απόφασης. 

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται στο Αιτωλικό κι ένα ακόμη έργο ζωτικής σημασίας, όπως είναι η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της ανατολικής συνοικίας του Αιτωλικού, σε μήκος 20,37 χιλιομέτρων.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου 

Το... "fake video" του κ. Καραπάνου

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 18/04/2019

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πολυέξοδη επικοινωνιακή εκστρατεία του δημάρχου Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου που περιλαμβάνει μέχρι και βίντεο - υπερπαραγωγή με την χρήση drone και άλλων μέσων στην προσπάθεια να πείσει τους δημότες να τον ψηφίσουν για δεύτερη φορά.

Παρόλα αυτά στο video είναι δύσκολο να πειστεί όποιος γνωρίζει έστω και λίγο τα δημοτικά πεπραγμένα πέντε ολόκληρα χρόνια τώρα, διότι ούτε ένα από τα μεγάλα έργα, για τα οποία υπερηφανεύεται, δεν έχει υλοποιηθεί! Ξεκινώντας την αναφορά στα μεγάλα έργα, μιλάει για το κολυμβητήριο, το οποίο φυσικά είναι μακέτα ακόμη και έγινε δημοπρασία εδώ και λίγο καιρό με ενστάσεις από μηχανικούς - γνώστες των δημοσίων έργων περί του προϋπολογισμού που προβλέφθηκε.

Το κτίριο της αστυνομίας ήταν ένα από τα «επιτεύγματα» του δημάρχου, όπως θεωρεί ο ίδιος, για το οποίο όμως δεν έχει καμία συμβολή η νυν δημοτική αρχή, αφού οι ενέργειες για την παραχώρηση του κτιρίου των παλιών καπναποθηκών ξεκίνησαν επί δημαρχίας Κατσούλη και στη συνέχεια όλοι οι Αστυνομικοί Διευθυντές, αλλά και ο Ναυπάκτιος Γενικός Περιφερειακός Αστ. Δ/ντής, Νίκος Κοτρωνιάς, προσπάθησαν να επισπεύσουν την διαδικασία δημοπράτησης, καθώς ο χρόνος της παραχώρησης έφθανε στη λήξη του. Το γεγονός ότι προβάλλεται η φωτογραφία του δημάρχου μπροστά από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προφανώς και δεν αποτελεί κατόρθωμα.

 

«Αναβαθμίσαμε το 2/39 Σ.Ε.»!

Εκεί όμως που ο θεατής μένει με ανοιχτό το στόμα και αρχίζουν να του πέφτουν τα μαλλιά είναι στα λεγόμενα του δημάρχου περί «διατήρησης και αναβάθμισης του 2/39 Σ.Ε.». Και εδώ φυσικά δεν εξηγεί τι εννοεί, αφού το γεγονός ότι κρατήθηκε ανοικτό δεν οφείλεται στη δημοτική αρχή, ενώ είναι ανοιχτό εδώ και ενάμιση χρόνο με ελάχιστη δύναμη και ούτε ένα νεοσύλλεκτο. Μάλλον ο κ. Καραπάνος δεν έχει καταλάβει το πόσο έχει πληγεί η τοπική κοινωνία, βιώνοντας ο ίδιος μέρες με πολύ χρήμα στο δημαρχείο λόγω του προγράμματος των ληξιπροθέσμων που του έδωσε η κυβέρνηση. Όσο για αναβάθμιση, προφανώς και δεν υπάρχει, καθώς ουσιαστικά υποβαθμίστηκε το στρατόπεδο από τη στιγμή έπαψε να επιτελεί τον ρόλο του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Όσον αφορά στην δημιουργία Μουσείου, που εξήγγειλε μετά βαΐων και κλάδων ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμένος, κάνοντας ένα πέρασμα από το Μεσολόγγι πριν παραιτηθεί, το βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές.

 

Ο βιολογικός των Οινιαδών δεν λειτουργεί

Ως έργο ο κ. Καραπάνος προβάλλει και τον βιολογικό καθαρισμό των Οινιάδων, που όμως δεν λειτουργεί! Ο βιολογικός στο Νεοχώρι κατασκευάστηκε το 2005. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει συνδεθεί με κανένα αποχετευτικό δίκτυο, πλην ενός μικρού τμήματος του Νεοχωρίου, με το οποίο υπολειτουργεί. Το υπόλοιπο Νεοχώρι περιμένει την κατασκευή του αποχετευτικού, που έχει ήδη δημοπρατηθεί. Το αντίστοιχο έργο της Κατοχής έχει ολοκληρωθεί, αλλά δεν έχει συνδεθεί με τον βιολογικό του Νεοχωρίου, αφού το έργο δεν προέβλεπε κάτι τέτοιο. Άρα και αυτό βρίσκεται σε αναμονή. Επιπλέον η σκέψη για σύνδεση του αποχετευτικού δικτύου του Αιτωλικού με τον βιολογικό των Οινιάδων, είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο και για να χρηματοδοτηθεί ένα τέτοιο έργο, όπως όλοι γνωρίζουμε, χρειάζονται μελέτες που πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένα στάδια μέχρι να γίνουν έργο. Εκτός όλων αυτών όμως ο βιολογικός του Νεοχωρίου για να λειτουργήσει πλήρως χρειάζεται συντήρηση και αναβάθμιση, αφού μετά από 14 χρόνια, προφανώς έχει υποστεί φθορές. Συνεπώς πρέπει να γίνει καινούργια μελέτη και να βρεθούν άλλα χρήματα για το σκοπό αυτό. Και το ερώτημα που τίθεται είναι: για ποιο βιολογικό Οινιάδων μιλάμε;

 

Ποια αγροτική ανάπτυξη;

«Δεσμευτήκαμε για ανάπτυξη στο τρίπτυχο, αγροτική ανάπτυξη, τουριστική ανάπτυξη και εμπορική ανάπτυξη και τα καταφέραμε», υπογραμμίζει επιγραμματικά ο κ. Καραπάνος, αφού στην ουσία δεν υφίσταται τέτοιου είδους ανάπτυξη. Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι ο δήμος δεν έφτιαξε ούτε καν το γραφείο αγροτικής ανάπτυξης, παρά μόνο στα λόγια σε μια πρόσφατη εξαγγελία, που δεν λειτούργησε ποτέ επί της ουσίας, τότε σαφώς και δεν μπορεί να γίνεται λόγος για στήριξη του πρωτογενούς τομέα από την νυν δημοτική αρχή. Ακόμα και οι αγροτικοί δρόμοι παραμένουν ζητούμενο για τους παραγωγούς.

 

Εμπορική ανάπτυξη με κλειστή Μαρίνα

Η τουριστική ανάπτυξη επίσης, που έχει κάνει σημαία ο «Δήμος για τα Παιδιά μας», δεν μπορεί να υπάρχει με κλειστή Μαρίνα και με καμία ιδιαίτερη και σοβαρή προβολή. Όσο για την εμπορική ανάπτυξη, φάνηκε από τα κλειστά μαγαζιά και από εκείνα που κλείνουν σχεδόν καθημερινά. Προεκλογικά και έχοντας το βλέμμα στις εκλογές του 2014, ο νυν δήμαρχος είχε πει στις ομιλίες του μεταξύ πολλών άλλων: «…επιχειρήσεις σε όλο τον δήμο βουλιάζουν….», ασκώντας κριτική στις προηγούμενες διοικήσεις και υποσχόμενος ότι όλα αυτά θα αλλάξουν. Αν εννοεί την Αναπτυξιακή Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών, μάλλον δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στα θετικά, αφού αντί να μεγαλώνει, μικραίνει και η συμμετοχή των ντόπιων για να αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα, όσο πάει και λιγοστεύει.

 

Στα χαρτιά οι υποσχέσεις για νοσοκομείο και ΤΕΙ

Επιπλέον είχε μιλήσει για αυτόνομο νοσοκομείο Μεσολογγίου, για την δημιουργία θεματικού πάρκου Ελληνικής Επανάστασης και για στήριξη και σύνδεση του ΤΕΙ, με τον δήμο, που τελικά έμειναν στα λόγια. Και μάλιστα σε ότι αφορά στην αυτονόμηση του νοσοκομείου μάλλον έχει λησμονήσει όσα έλεγε τότε και σήμερα προσπαθεί να μεταθέσει την ευθύνη σε άλλους.

 

Το πλοίο θα σαλπάρει;

Σε ότι αφορά στην σύνδεση της πόλης με το Ιόνιο, που ο δήμαρχος θεωρεί ότι αποτελεί τον «άσσο στο μανίκι του», είναι ενέργεια της πλοιοκτήτριας εταιρείας που θέλησε να δρομολογήσει πλοίο στην εν λόγω γραμμή. Επίσης αποτελεί προσπάθεια πολλών ετών και πολλών φορέων όπως των Επιμελητηρίων Αιτωλ/νίας και Κεφαλονιάς, καθώς και του Εμπορικού Συλλόγου και σύσσωμου του Μεσολογγίου. Βέβαια δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει το γεγονός ότι τόσο η νυν όσο και οι παλιότερες δημοτικές αρχές ήταν αρωγοί και κατέβαλλαν προσπάθειες. Το μόνο που μένει τώρα είναι να δούμε και το καράβι να σαλπάρει. Προβάλλεται επίσης ως μεγάλο έργο η εκβάθυνση του Διαύλου που όντως αποτελεί θετική ενέργεια, με χρηματοδότηση όμως για την αποκατάσταση του δήμου από τις πλημμύρες και με πολλές ενστάσεις και εδώ για το αν το έργο θα έχει διάρκεια και απόδοση ή απλά είναι μια τρύπα στο νερό που θα γεμίσει πάλι από βυθοκορήματα σε λίγα χρόνια.

 

Που είναι η ανακύκλωση;

Ο κ. Καραπάνος ισχυρίζεται ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται σε κάθε γωνιά του δήμου που είναι πλέον ενιαίος, θέλοντας να στείλει το μήνυμα της ενότητας, όμως παρ' όλα τα λεγόμενα, η καθημερινότητα παραμένει ζητούμενο αν και έχει ελαφρώς βελτιωθεί από τα προηγούμενα χρόνια. Δεν νοείται όμως δήμος του 2019 να μην έχει ακόμα εφαρμόσει παντού την ανακύκλωση και την καλή αποκομιδή των απορριμμάτων με επάρκεια κάδων. «...Ο ΧΥΤΑ σε συνδυασμό με την εγκατάσταση και λειτουργία κεντρικού συστήματος κομποστοποίησης θα δώσουν λύσεις στον τομέα των απορριμμάτων και των σοβαρών περιβαλλοντικών επιπτώσεων αυτών...», έλεγε πέντε χρόνια πριν.

«Είμαστε οι πόλεις της Ελλάδας με την υψηλότερη απορρόφηση σε έργα», λέει σε άλλο σημείο του βίντεο. Δεν υπάρχει όμως καμία αναφορά σε ολοκληρωμένα ή τουλάχιστον σε εν εξελίξει μεγάλα έργα, παρά μόνο κάποια πλάνα από παιδικές χαρές που υποχρεωτικά έπρεπε να γίνουν για να έχουν πιστοποίηση καταλληλότητας και κάποιους αθλητικούς χώρους που ήδη παρουσιάζουν προβλήματα και φθορές.

 

Το νερό του Αιτωλικού ακόμα έρχεται...

Στο πολυδάπανο spot του κ. Καραπάνου δεν γίνεται όμως καμία αναφορά στα μεγάλα έργα, που περίμενε ο τόπος, όπως το νερό του Αιτωλικού, τα έργα της λιμνοθάλασσας, που κινδυνεύουν να χαθούν και άλλα. Είχε υποσχεθεί πολλά στην «Βενετία της Δημοκρατίας» ο κ. Καραπάνος όταν εκλέχθηκε, αλλά και πριν, όμως οι Αιτωλικιώτες δεν μπορούν ακόμα να πιούν το νερό με ασφάλεια.

 

Μόνο δημαρχείο ενοικιάστηκε…

Το μόνο που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς είναι ότι η δημοτική αρχή κατάφερε να συγκεντρώσει τις περισσότερες υπηρεσίες σε ένα κτίριο, ενοικιάζοντας το Ραδιομέγαρο, ώστε να μην είναι διάσπαρτες σε όλη την πόλη. Πρόκειται φυσικά για την καλύτερη λύση στην παρούσα φάση, αν και το Μεσολόγγι ως πρωτεύουσα και ιστορική πόλη άξιζε καλύτερο δημαρχιακό μέγαρο.

 

Με το βλέμμα στη δύση!

Ο κ. Καραπάνος επέλεξε να κλείσει το βίντεο με το βλέμμα προς την δύση κοιτάζοντας την Μαρίνα, η οποία όμως είναι κλειστή, παρά τις μεγάλες υποσχέσεις του, όταν πριν από πέντε χρόνια αναλάμβανε την τύχη του δήμου, έχοντας την εμπιστοσύνη του κόσμου. Το μόνο που έγινε 5 χρόνια μετά ήταν να δυσφημείται το Μεσολόγγι σε όλο τον κόσμο για την μη λειτουργία της Μαρίνας και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σύσκεψη στο Αιτωλικό για το νερό

Με το μεγάλο θέμα της ύδρευσης του Αιτωλικού, αλλά και τις αγωγές εναντίον των κατοίκων του, ασχολήθηκε η σύσκεψη  που διεξήχθη την Κυριακή 15 Μάρτη, στις 11.00 το πρωί, στο δημοτικό κατάστημα Αιτωλικού, παρουσία του υποψηφίου δημάρχου της Λαϊκής Συσπείρωσης  Θύμιου Γερολυμάτου, υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, του διευθυντή της ΔΕΥΑΜ και υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Σπύρου Σταματάτου και κατοίκων του Αιτωλικού. 

Το πρόβλημα ύδρευσης του Αιτωλικού, αποδεικνύει περίτρανα την διαχρονική αδυναμία ή αδιαφορία της αστικής πολιτείας, να επιλύσει ένα εξαιρετικά σημαντικό χρόνιο πρόβλημα, που αφορά στην προστασία της δημόσιας υγείας και που υφίσταται τουλάχιστον από το 1988, σύμφωνα με μελέτη του ΙΓΜΕ. Δυστυχώς η αστική «δημοκρατική» πολιτεία φαίνεται να αδυνατεί ή να μην επιθυμεί να διαθέσει τους αναγκαίους πόρους που απαιτούνται για την επίλυση του προβλήματος, αλλά δυστυχώς δεν διαθέτει ούτε τους εξειδικευμένους θεσμικούς φορείς που πρέπει να εκφράσουν την επιστημονική τεκμηρίωση για την λύση του προβλήματος.

Έτσι το πρόβλημα διαιωνίζεται, οι υπάρχοντες, ανεπαρκώς στελεχωμένοι, αρμόδιοι φορείς, αδυνατούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους και οι πολίτες χάνουν την εμπιστοσύνη τους προς κάθε αρμόδια υπηρεσία και φορέα τους οποίους αποκαλούν αναξιόπιστους. Έτσι διακινδυνεύει να απαξιωθεί και κάθε έργο που γίνεται ή που προτείνεται για την λύση του προβλήματος.

Ύστερα από την συζήτηση και τις τοποθετήσεις, αποφασίστηκε:

α) Να επισημανθεί και να καταγγελθεί, η πολιτεία, ως διαχρονικά κύρια υπεύθυνη  που δεν επιλύει με τον καλύτερο κι επιστημονικά ενδεδειγμένο τρόπο  το έργο, για την ύδρευση του Αιτωλικού, απέχοντας σαν ουδέτερος παρατηρητής και μεταφέροντας την ευθύνη στις δομές και τους θεσμικούς φορείς, που η ίδια στρατηγικά έχει επιλέξει να μην μπορούν να ανταποκριθούν, γιατί είναι  αποδιοργανωμένοι, χωρίς ικανή και αναγκαία στελέχωση, δεν διαθέτουν τους αναγκαίους πόρους και επαιτούν.

β) Να καταδικαστεί κάθε ενδεχομένη επιλεκτική μεταχείριση των δημοτών, όπου άλλοι θα οδηγούνται στα δικαστήρια και σε άλλους θα χαρίζονται χρέη χιλιάδων €.

γ)  Να δοθεί συμπαράσταση στους κατοίκους του Αιτωλικού που δικάζονται, για χρέη προς την ΔΕΥΑΜ. 

                        

    

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ 

ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Ανεξαρτητοποιείται ο Βασιλείου

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 24/01/2019

Στα πρόθυρα της ανεξαρτητοποίησης είναι ο δηµοτικός σύµβουλος Σπύρος Βασιλείου από την παράταξη του Νίκου Μουρκούση στην οποία µετέχει.

Όπως µάθαµε, πιστεύει πως δεν τον συνδέει πλέον κάτι µε αυτή την παράταξη, επιθυµεί να κάνει πιο σκληρή αντιπολίτευση εώς ότου γίνουν οι εκλογές και έχει και έναν άλλο σκοπό: να προκαλέσει µέχρι τον Μάη βαρύνουσας σηµασίας συνεδριάσεις του δηµοτικού συµβουλίου µε θέµατα όπως η...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Αποσφράγιση πηγής Κεφαλοβρύσου

Γίνεται γνωστό πως η Δ/νση Δημόσιας Υγείας έκανε δεκτό το αρ. 4346/10-12-2018 αίτημα αποσφράγισης της πηγής Κεφαλοβρύσου, για περαιτέρω διαδικασίες βελτίωσης, επεξεργασίας του νερού προς χρήση ανθρώπινης κατανάλωσης.

Το έργο που καθιστά το νερό του Αιτωλικού πόσιμο, έχει τελειώσει από τον Αύγουστο. Με ωριμότητα και διακριτικότητα που αρμόζει σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, ο Δήμος λειτουργεί τις εγκαταστάσεις για πέντε μήνες, δοκιμάζοντας την αποτελεσματικότητα των συστημάτων χωρίς αυτό να επηρεάζει την υδροδότηση των κατοίκων με οποιοδήποτε τρόπο. Μετά από συνεχείς αναλύσεις, υποβλήθηκε αίτημα αποσφράγισης της πηγής, το οποίο έγινε δεκτό, ώστε η διαδικασία να περάσει στο τελευταίο στάδιο πριν τον τελικό στόχο που είναι ένας. Πόσιμο νερό στο Αιτωλικό, με ασφάλεια και συνέπεια, όσος χρόνος κι αν χρειάσθηκε. Με τον τρόπο αυτό, άλλη μια προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής αρχής γίνεται πράξη.

 Επιπλέον είναι σε εξέλιξη το έργο της αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων της ανατολικής συνοικίας (σταθμός Αιτωλικού) προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ ώστε το βασικό θέμα της ποιότητας του νερού που επί χρόνια ταλάνιζε την κοινωνία και αποτελούσε αντικείμενο ακόμα και πολιτικής εκμετάλλευσης να λυθεί οριστικά.

 Η ανόρυξη των νέων γεωτρήσεων με τα συνοδευτικά τους έργα που ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν κάλυψε τόσο την αύξηση της παροχέτευσης στο δίκτυο όσο και την ανάγκη για ακόμη καλύτερη ποιότητα νερού.

Σελίδα 1 από 31

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία