Αγγελίες    Επικοινωνία

Την περασμένη Κυριακή, 10 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η προγραμματισμένη αποκριάτικη γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεφαλοβρύσου Σταμνάς «η Ωλενεία», στον χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου, τηρώντας ένα Ηπειρώτικο Έθιμο, γνωστό ως «Τζαμάλες». Δηλαδή άναμμα μιας φωτιάς περιτριγυρισμένη από κόσμο..

 Η προσέλευση άγγιξε τα 160 άτομα!

Θα θέλαμε να ευχαριστούμε τα Μέλη και τους Φίλους του Συλλόγου και από τα γύρω χωριά για την συμμετοχή τους!

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστούμε όσους μας βοήθησαν αφιλοκερδώς:

1) Παπαδήμος Αργύρης (Πάγος)

2) Μέλος του Συλλόγου που μας δώρισε το Κρασί 

3) Χριστοδούλου Γιάννης (Γραβιέρα)

4)Βούλα Γρηγορίου ( κλαριά για την φωτιά)

5)Γιώργος Μακρής (Φώτα και Ηλεκτρολογικά)

6)Βασίλης Κούστας (Μουσική)

7)Νάκης Δημήτρης ( Ψήσιμο)

8 ) Μίλτος Δημάκης (Ψήσιμο)

9) Κώστας Γρηγορίου (δώρισε 120 σουβλάκια)

Και όσους μας βοήθησαν στο σερβίρισμα και στο μάζεμα των Τραπεζιών...

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστούμε και τα επίτιμα πρόσωπα που παρευρέθηκαν στην Γιορτή μας:

1) Καραπάνος Νίκος (Δήμαρχος)

2) Καρβέλης Σπύρος ( Αντιδήμαρχος Οικονομικών)

3) Σταθόπουλος Λάμπρος (Πρόεδρος ΧΥΤΑ και Κοινωνικών Δομών)

4)Καπελάρης Χρήστος (Πρόεδρος Του Χωριού) 

Και τους Υποψηφίους με τον Συνδυασμό του κ. Καραπάνου:

1)Κατσαρό Γιάννη (Λογιστή του Συλλόγου μας)

2)Δαουτίδη Κων/νο

3)Τσιρογιάννη Μαρία 

4)Γιαννιώτη Νίκη

 Και του χρόνου να είμαστε Καλά να το ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ...

ΔΣ

Υπογράφηκε σήμερα από το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο, η σύμβαση κατασκευής του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση οργάνων παιδικής χαράς και αστικού εξοπλισμού», προϋπολογισμού 145.000 ευρώ.

Το έργο αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία νέων και πιστοποιημένων παιδικών χαρών σε ενότητες και δημοτικές κοινότητες του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου,  όπως:

Λεσίνι

Κατοχή

Μαγούλα Νεοχωρίου

κάτω Ευηνοχώρι

Κεφαλόβρυσο

Συνοικισμός Βίγλας – Μεσολόγγι

Χρυσοβέργι

Γίνεται γνωστό πως η Δ/νση Δημόσιας Υγείας έκανε δεκτό το αρ. 4346/10-12-2018 αίτημα αποσφράγισης της πηγής Κεφαλοβρύσου, για περαιτέρω διαδικασίες βελτίωσης, επεξεργασίας του νερού προς χρήση ανθρώπινης κατανάλωσης.

Το έργο που καθιστά το νερό του Αιτωλικού πόσιμο, έχει τελειώσει από τον Αύγουστο. Με ωριμότητα και διακριτικότητα που αρμόζει σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, ο Δήμος λειτουργεί τις εγκαταστάσεις για πέντε μήνες, δοκιμάζοντας την αποτελεσματικότητα των συστημάτων χωρίς αυτό να επηρεάζει την υδροδότηση των κατοίκων με οποιοδήποτε τρόπο. Μετά από συνεχείς αναλύσεις, υποβλήθηκε αίτημα αποσφράγισης της πηγής, το οποίο έγινε δεκτό, ώστε η διαδικασία να περάσει στο τελευταίο στάδιο πριν τον τελικό στόχο που είναι ένας. Πόσιμο νερό στο Αιτωλικό, με ασφάλεια και συνέπεια, όσος χρόνος κι αν χρειάσθηκε. Με τον τρόπο αυτό, άλλη μια προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής αρχής γίνεται πράξη.

 Επιπλέον είναι σε εξέλιξη το έργο της αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων της ανατολικής συνοικίας (σταθμός Αιτωλικού) προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ ώστε το βασικό θέμα της ποιότητας του νερού που επί χρόνια ταλάνιζε την κοινωνία και αποτελούσε αντικείμενο ακόμα και πολιτικής εκμετάλλευσης να λυθεί οριστικά.

 Η ανόρυξη των νέων γεωτρήσεων με τα συνοδευτικά τους έργα που ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν κάλυψε τόσο την αύξηση της παροχέτευσης στο δίκτυο όσο και την ανάγκη για ακόμη καλύτερη ποιότητα νερού.

Υπεγράφη σήμερα από το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜ Γ. Κοντογιάννη, η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Ολοκλήρωση δικτύων ακαθάρτων Κεφαλοβρύσου και σύνδεση με ΕΕΛ Αιτωλικού».

Το έργο χρηματοδοτείται από το  Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ), με πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και ίδια συμμετοχή του φορέα υλοποίησης. Ο αρχικός του προϋπολογισμός ανέρχεται σε 776.209 ευρώ.

Αντικείμενο του έργου είναι η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων τμήματος του οικισμού Κεφαλόβρυσου Αιτωλικού και συγκεκριμένα αυτού που γειτνιάζει με τις πηγές του Κεφαλοβρύσου από τις οποίες υδρεύεται το Αιτωλικό. Στο  έργο περιλαμβάνει τμήμα του ενός κύριου συλλέκτορα και δευτερεύοντες αγωγούς του οικισμού Κεφαλοβρύσου, αντλιοστάσιο απαγωγής λυμάτων και τμήμα του καταθλιπτικού αγωγού που μεταφέρει τα λύματα στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη, τον συλλέκτορα του Αγ, Ιωάννη, αντλιοστάσιο απαγωγής λυμάτων (του Αγ. Ιωάννη) και καταθλιπτικό αγωγό που μεταφέρει τα λύματα στο υφιστάμενο δίκτυο της Ανατολικής συνοικίας Αιτωλικού μέσω του οποίου καταλήγει στις Ε.Ε.Λ. του Αιτωλικού.

Το δίκτυο έχει συνολικό μήκος 1.808 μ. και οι καταθλιπτικοί αγωγοί 353 μ. Επίσης περιλαμβάνει φρεάτια επίσκεψης ακαθάρτων και φρεάτια πεζοδρομίου.

Περίπου 2.000 άνθρωποι από όλο το μήκος και πλάτος του δήμου μας πέρασαν από την 1η Γιορτή Ελιάς, σύμφωνα με τους διοργανωτές, αριθμός που ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που την εμπνεύστηκε ο παραγωγός Χρήστος Μασαούτης από το Κεφαλόβρυσο και αμέσως αγκαλιάστηκε από δεκάδες παραγωγούς, αλλά και εθελοντές που θέλησαν να τιμήσουν αυτό το ευλογημένο προϊόν του τόπου τους. Η επιχείρηση ΑΜΑΛΘΕΙΑ ΑΕ που έχει την έδρα της στο Κεφαλόβρυσο και ασχολείται αποκλειστικά με την ελιά προσέφερε κάθε βοήθεια ενώ μεγάλη ήταν και η συνεισφορά του υποψηφίου δημάρχου Κώστα Λύρου, επίσης καταγόμενου από την περιοχή που αγκάλιασε την ιδέα, την επικοινώνησε και προσέφερε γνωστικά και οικονομικά.

Η Γιορτή ξεκίνησε με ομιλίες επιστημόνων όπως του προέδρου του ΔΙΟΕΠΕΛ Γιωργου Ντούτσια, του Αντώνη Παρασκευόπουλου από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλλίας και του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, από την διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Αιτωλ/νίας.Συντονιστης της ημεριδας ήταν ο κ. Κώστας Ζούκας, οικονομολογος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε. Έγινε εκτενής ενημέρωση για τις ασθένειες που καλούνται να αντιμετωπίσουν φέτος όπως ο δάκος ενώ απαντήθηκαν και ερωτήσεις. Τέλος οι ομιλητές κάλεσαν τους παραγωγούς να ενημερώνονται συνεχώς και τόνισαν ότι το προϊόν έχει ελπιδοφόρο μέλλον, αρκεί να δίνεται η δέουσα προσοχή στην ποιότητα.

Ακολούθως η εκδήλωση μεταφέρθηκε στην κατάμεστη πλατεία του Κεφαλοβρύσου που δεν έπεφτε καρφίτσα. Εθελοντές και εθελόντριες με χαρούμενη διάθεση και ομορφες στολές πρόσφεραν στους καλεσμένους ποικιλίες ελιών και ελιομεζέδων από έναν όμορφο και ελκυστικό μπουφέ, άξιο φωτογράφησης, ενώ στα τραπέζια υπήρχε άφθονο κρασί και οι ψησταριές εφοδίαζαν τους πάγκους με σουβλάκια για όποιον ήθελε να αγοράσει. Η τροφοδοσία ήταν πλούσια χάρη στην συνεισφορά των συμμετεχουσών εταιρειών, των προθύμων χορηγών και των εθελοντών.

Εκ μέρους των παραγωγών απηύθυνε χαιρετισμό ο Μελέτης Πατρινός που τόνισε ότι σκοπός ήταν να τιμηθεί το ευλογημένο δέντρο και ο καρπός της ελιάς. «Η πρότασή μας αυτή βρήκε άμεσα πολλούς υποστηρικτές και αγκαλιάστηκε απ΄ όλους με πολύ ενδιαφέρον. Βασικός συντελεστής της πρωτοβουλίας, από την πρώτη στιγμή, υποστηρικτής και καθοδηγητής ήταν ο επίσης συγχωριανός μας ο Κώστας Λύρος, στον οποίο, ως υποψήφιο Δήμαρχο, ευχόμαστε να έχει πάντα τέτοιες θετικές και χρήσιμες για τον τόπο πρωτοβουλίες. Χωρίς όμως την συνεργασία της πολύ πρόθυμης ομάδας μας δεν θα καταφέρναμε τίποτα. Και όλα έγιναν από την καρδιά μας και με πολύ κέφι και μεράκι. Και είναι τόσο το κέφι μας, που από τώρα σκεφτόμαστε πόσο καλύτερα θα διοργανώσουμε την εκδήλωση αυτή του χρόνου», είπε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια την σκυτάλη πήραν τα χορευτικά του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου "Ελεύθεροι Πολιορκημένοι" και του Α.Σ. Αχελώου Κατοχής που καταχειροκροτήθηκαν και έδωσαν το έναυσμα για να συνεχίσει ο χορός με συμμετοχή εκατοντάδων συνδημοτών. Ο Πάνος Ακρίδας είχε ρόλο dj και άφησε και πάλι πολύ καλές εντυπώσεις με αποτέλεσμα το γλέντι να κρατήσει μέχρι τα ξημερώματα.

Η Γιορτή είχε και πολλές παρουσίες επωνύμων. Βρέθηκαν εκεί οι βουλευτές Μάριος Σαλμά, Κώστας Καραγκούνης και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, οι αντιπεριφερειάρχες Νίκος Μπαλαμπάνης και Γιάννης Λύτρας, η πολιτευτής Έλενα Κοτρολού, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Μουρκούσης και Σπ. Βασιλείου, οι πρώην δήμαρχοι Αιτωλικού Κ. Σταράμος και Αντ. Γρίβας, το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Β. Σπυρόπουλος και Ντ. Πασιόπουλος, τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ζ. Νικολοβγένης και Φ. Μελαχρή, ο πρόεδρος του Ε.Κ. Μεσολογγίου Σπ. Πλάγκας και πολλοί άλλοι.

Στα πρόσωπα των διοργανωτών ήταν εμφανής η ικανοποίηση για την μεγάλη επιτυχία καθώς υπολογίζουν ότι πέρασαν περίπου 2.000 επισκέπτες και του χρόνου θα χρειαστεί μεγαλύτερος χώρος δεδομένου ότι υπήρχαν και όρθιοι.

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 04/10/2018

Πολύ καλά µαθαίνω ότι πηγαίνουν οι προετοιµασίες για την 1η Γιορτή Ελιάς στην καρδιά της παραγωγής, το Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, στις 6 Οκτωβρίου.

Η οµάδα παραγωγών, αλλά και άλλοι που δήλωσαν εθελοντές εκτιµώντας την καλή προσπάθεια, εργάζονται πυρετωδώς ώστε όχι µόνο να παραστεί κόσµος, αλλά να φύγει σοφότερος για την παραγωγή ελιάς µετά τις οµιλίες ειδικών που έχουν κληθεί και έχουν προγραμματιστεί για τις έξι το απόγευμα.

Υπάρχει βέβαια και το ψυχαγωγικό κοµµάτι μετά τις 7:30 το απόγευμα που επιβάλλεται να πλαισιώσει την βραδιά ώστε να µετουσιωθεί σε γιορτή. Δύο χορευτικά από το δήµο µας θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς ενώ θα προσφερθούν κρασί και ελιοµεζέδες σε όλους. Επίσης οι διοργανωτές έχουν προβλέψει να διατίθενται σουβλάκια και άλλα ποτά, σε συµβολικές τιµές, προσιτές σε όλους. 

Ο καιρός φαίνεται ότι θα είναι καλός, ο κόσµος έχει ενηµερωθεί µέσω των ΜΜΕ και των social media και η Γιορτή είναι ανοικτή σε όλους τους παραγωγούς και επισήµους που θα θελήσουν να συµµετάσχουν στην Γιορτή. Ατοµικές προσκλήσεις δεν θα αποσταλούν.

 

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 8

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία