Αγγελίες    Επικοινωνία

Βλέποντας ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τον δήμο, ο απερχόμενος πρόεδρος του Χρυσοβεργίου Θωμάς Πουρνάρας έστειλε μηχάνημα για τον καθαρισμό του δρόμου προς την Αγία Παρασκευή με δικές του δαπάνες.

Ο κ. Πουρνάρας και άλλες φορές έχει διαθέσει χρήματα από την τσέπη του για διάφορες παρεμβάσεις στο χωριό, ενώ έχει βάλει και τα μηχανήματα της επιχείρησής του για καθαρισμούς δρόμων κλπ.

Το ίδιο έκανε και αυτή τη φορά προκειμένου να μπορέσουν οι πιστοί να πάνε με ασφάλεια στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής.

Δρόµοι αδιάβατοι στο Χρυσοβέργι!

Τα ρέµατα χρειάζονται γενναίες παρεµβάσεις

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 30/08/2018

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στο µάτι της κακοκαιρίας και των ακραίων καιρικών φαινοµένων έχει µπει το Χρυσοβέργι, από τον περασµένο Δεκέµβριο που έγινε η πρώτη µεγάλη καταστροφή σε σπίτια και καλλιέργειες.

Μια πληµµύρα και δυο χαλαζοπτώσεις έπληξαν σοβαρά το χωριό, ανοίγοντας πληγές στο αγροτικό δίκτυο και στην παραγωγή ελιάς, που ακόµα δεν έχουν επουλωθεί. Η µεγάλη πληµµύρα οφείλεται κυρίως στον υπερβολικό όγκο νερού που έπεσε στις 2 Δεκέµβρη, τον οποίο δεν µπορούσαν να απορροφήσουν τα ρέµατα, που δεν έχουν ποτέ καθαριστεί επαρκώς, αλλά και από τότε που έγινε η καταστροφή δεν αποκαταστάθηκαν, όπως υπογραµµίζει ο πρόεδρος, Θωµάς Πουρνάρας και κάτοικοι του χωριού, όπως ο Γιώργος Ακρίδας, που είδε το βιός του να χάνεται. Τα λασπόνερα κατέστρεψαν και άλλα σπίτια, αλλά και το σχολείο που κρίθηκε ακατάλληλο και έτσι ανακαινίστηκε το παλιό διδακτήριο, όπου φέτος θα στεγαστούν οι µαθητές.

Να σηµειωθεί ότι η αίθουσα που φιλοξενούσε µέχρι πρότινος το σχολείο, είχε κατασκευαστεί από τον πρώην δήµο Αιτωλικού, για την εξυπηρέτηση των αναγκών του τοπικού συλλόγου, αλλά στη συνέχεια παραχωρήθηκε για την στέγαση του σχολείου, επειδή υπήρχε αύξηση µαθητών. Ωστόσο το θέµα λύθηκε...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 30/08 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Χρυσοβέργι. Πολύ μπροστά το χωριό!

Η δημοτική αρχή κέρδισε την καθημερινότητα
Τρία ζητήματα απασχολούν την κοινότητα

 

Τρία μεγάλα θέματα ζητούν λύση στο Χρυσοβέργι, τα οποία δεν άπτονται της ευθύνης του δήμου στο σύνολό τους, όμως, είναι σημαντικά για ένα χωριό που γενικότερα δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Η υδροδότηση από νέα πηγή, η ανάπλαση της εισόδου και η συγκοινωνία είναι τα τρία βασικά ζητούμενα του Χρυσοβεργίου, δεδομένου ότι τα υπόλοιπα έχουν πάρει το δρόμο τους. Η καθαριότητα, ο φωτισμός και η καθημερινότητα, βελτιώθηκαν κατά πολύ, όπως υπογράμμισε μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θωμάς Πουρνάρας. Η νέα δημοτική αρχή κατάφερε να κερδίσει την καθημερινότητα και στις Τοπικές Κοινότητες, όπου έχει συμβάλλει καταλυτικά ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για τις Δ.Ε. Αιτωλικού και Οινιάδων Πάνος Σταράμος, που ανταποκρίνεται άμεσα όταν λάβει αίτημα από τους προέδρους. Τόσο ο κ. Πουρνάρας, όσο και άλλοι πρόεδροι εκτιμούν το γεγονός ότι πολλές φορές ο ίδιος ο αντιδήμαρχος εκτελεί ακόμα και χρέη οδηγού στα μηχανήματα του δήμου, θέλοντας να μην αφήσει κάποια εκκρεμότητα όταν δεν προλαβαίνουν οι εργαζόμενοι...

 

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 05/03 σε όλα τα περίπτερα του νομού ή εναλλακτικά μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην έντυπη ή ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας. Πληροφορίες στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλ. 26310 22793

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία