Αγγελίες    Επικοινωνία

«Πονάει το μυαλό μου» στο Αιτωλικό

Στα πλαίσια του 8ου "Θεάτρου Όψεις" 2019, οι "Τσιριτσάντσουλες" - ένα εξαιρετικό θεατρικό σχήμα από την Αθήνα - παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Πονάει το μυαλό μου».

Μία παράσταση καμπαρέ (μουσικό/κωμικό θέατρο) βασισμένη σε κείμενα των Άντον Τσέχοφ, Καρλ Βάλεντιν και Μόντυ Πάιθον.
Τρίτη 6 Αυγούστου και ώρα 9μμ, στην αυλή του Συλλόγου μας - Κεντρική πλατεία Αιτωλικού (όπισθεν Δημαρχείου)

Υπόθεση:
Βγήκαν οι κλόουν στη σκηνή να πούνε ιστορίες. Ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή, παράλογες και σουρεαλιστικές όσο και η πραγματικότητα. Ιστορίες που άλλοτε μας συγκινούν, άλλοτε μας κάνουν να γελάμε κι άλλοτε απλά μας πονάνε το μυαλό μας…

Για την παράσταση:
Η παράσταση «Πονάει το μυαλό μου» αποτελεί στην ουσία, τη συνέχεια της παράστασης Τσιριτσάντσουλες-Βαριετέ που είχε ανέβει το 2005. Τότε, με πρότυπο τα κείμενα του Καρλ Βάλεντιν από τις παραστάσεις καμπαρέ που έδινε στο μεσοπόλεμο, είχαμε φτιάξει τα δικά μας κείμενα που τα παρουσιάσαμε σαν ένα σόου Βαριετέ. Τώρα παίρνουμε τα γνήσια κείμενα του μεγάλου γερμανού θεατρίνου και μαζί με κείμενα άλλων δύο θρύλων της παγκόσμιας δραματουργίας, του ρώσου Άντον Τσέχοφ και των Βρετανών Μόντυ Πάιθον, συνθέσαμε τη φετινή μας παράσταση. Η μίξη αυτών των τριών διαφορετικών γραφών φαντάζει ίσως περίεργη. Οι δημιουργοί τους προέρχονται από τρεις τελείως διαφορετικές κουλτούρες και είναι εκπρόσωποι τριών διαφορετικών γενιών κωμικών με σχεδόν μισό αιώνα διαφορά ο ένας από τον άλλον. Κι όμως, διαβάζοντας τα μικρά διηγήματα του Τσέχοφ δεν μπορεί να μην έρθουν στο μυαλό σου εικόνες από τις ταινίες των Πάιθον και όταν βλέπεις τον «Παπαγάλο» των τελευταίων δεν μπορείς να μην ανατρέξεις στο κλασικό «το πουλί και το κλουβί» του Βάλεντιν. Έτσι λοιπόν, έστω κι αν διαφέρουν χρονικά και πολιτισμικά οι δημιουργοί, τα έργα τους συναντιώνται σε ένα ουδέτερο έδαφος. Ένα έδαφος διεθνές και διαχρονικό, αυτό της κωμωδίας. Όχι όμως μιας οποιασδήποτε κωμωδίας, αλλά μιας κωμωδίας που καταρρίπτει τις φόρμες, ανατρεπτική, σχεδόν παράλογη, που είναι δυνατόν τόσο να σε απελευθερώσει και να φέρει την κάθαρση, όσο και να σου κάψει ολοκληρωτικά τον εγκέφαλο.
Αυτό το εύφλεκτο υλικό τολμήσαμε να πάρουμε στα χέρια μας φέτος και ως μια επόμενη γενιά και εμείς κωμικών, μισό αιώνα περίπου μετά τους Πάιθον, να το παρουσιάσουμε μέσα από το πρίσμα της δικής μας ματιάς, ως ένα κωμικό μοντέλο, που επηρέασε κατά πολύ τη σκέψη και τη δημιουργικότητά μας.
Δραματοποιήσαμε τέσσερα διηγήματα του Τσέχοφ και πήραμε σκέτς από παραστάσεις του Βάλεντιν -κυρίως από το μεσοπόλεμο- και από το «ιπτάμενο τσίρκο» των Μόντυ Πάιθον. Χρησιμοποιήσαμε τις τεχνικές του αυτοσχεδιασμού, του κλόουν και της μάσκας και προσπαθήσαμε να αποδώσουμε την ουσία του πνεύματος του μουσικού αυτού και κωμικού θεάτρου που το λένε καμπαρέ.
Συντελεστές
Παίζουν: Νίκος Γλυκόπουλος, Ντίνα Μαυρίδου, Μαρίνος Μουζάκης
Πρωτότυπη μουσική: Νίκος Γιούσεφ, Μαρίνος Μουζάκης
Κινησιολογία: Ηρώ Κατσιφλώρου
Σκηνικά: Διονύσης Ματαράγκας
Μάσκες-κοστούμια: Μαρία Μαρκοπούλου
Αφίσα: Δημήτρης Καρλαφτόπουλος
Δραματουργία, σκηνοθεσία, μουσικές επιλογές, παραγωγή: Τσιριτσάντσουλες 2019

Διοργάνωση - Παραγωγή του θεσμού "Θεάτρου Όψεις" 2019: Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος "Το Αιτωλικό" 

Σας προσκαλούμε στην 3η παράσταση, με την οποία συνεχίζεται ο Θεσμός του 8ου «Θεάτρου Όψεις» 2019 - Αιτωλικό. 

Φιλοξενούμενή μας, η Θεατρική Ομάδα, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Αστακού / Θεατρική Ομάδα Λυκείου Αστακού, με την σάτιρα "Μία Κωμωδία" του Ιάκωβου Καμπανέλλη. 

Τετάρτη 31 Ιουλίου - ώρα 9.00 μμ στο Υπαίθριο Θέατρο Αιτωλικού.

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Πρόκειται για «μια κωμωδία» ή καλύτερα «μια παρωδία, μέσω της οποίας» ο συγγραφέας καταφέρνει να αποδώσει έξοχα το πώς η διαφθορά του ταραχώδους Πάνω Κόσμου καταφέρνει να διεισδύσει σιγά-σιγά στο γαλήνιο κόσμο του Πλούτωνα. Η αλληγορία αυτή διαδραματίζεται σ’ ένα τουριστικό θέρετρο του Κάτω Κόσμου στο οποίο έρχονται σωρηδόν εξαπατημένοι τουρίστες, αλλά και ορισμένοι «επιφανείς» πολίτες (εργολάβοι, πόρνες, τραπεζίτες και πρώην βουλευτές) με καθόλου αγνά κίνητρα, καθώς αποσκοπούν στο να κάνουν την παρθένα χώρα του Πλούτωνα να μοιάζει με μια σύγχρονη τσιμεντούπολη·
Καζίνο, οίκοι ανοχής και μπανγκαλόους, είναι μόνο μερικά από τα νέα «αποκτήματα».
Ο Κέρβερος και η Περσεφόνη σπεύδουν να ενημερώσουν τον Πλούτωνα για τη νέα τάξη πραγμάτων με την είσοδο του Κεφαλαίου στον Κάτω Κόσμο, αφού ο ίδιος κάνοντας διακοπές έχει πλήρη άγνοια. Τι θα κάνει τελικά;…….
Μια πολιτική σάτιρα, που με όπλο το χιούμορ, ξεγυμνώνει τη σήψη και την παρακμή.
Μια κωμωδία που σατιρίζει την κοινωνική και πολιτική εξαθλίωση της χώρας του… Κάτω Κόσμου. Κι αυτό κάτι….. μας θυμίζει…..

Διδασκαλία παράστασης, σκηνική προσαρμογή και καθοδήγηση: Λάμπρος Πιτσούλιας, Φιλόλογος
Μουσική επιμέλεια – σολίστ: Έλενα Γκάτση
Σχεδιασμός σκηνικών – Επιμέλεια υλικού: Παπαστάμου Αιμιλία, Φιλόλογος
Τεχνική επεξεργασία σκηνικών: MakeArt- Τόλης Καραγιάννης
Κοστούμια: Αρετή Γριτσίπη

Οργάνωση παραγωγής:
Δ.Σ Συλλόγου Γυναικών Αστακού

Διοργάνωση - Παραγωγή του Θεσμού "Θεάτρου Όψεις": Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος "Το Αιτωλικό"

Με εκτίμηση το Δ.Σ.

«Κλέψε λιγότερο» στο Αιτωλικό

Το φετινό 8ο «Θεάτρου Όψεις» συνεχίζεται την Κυριακή 14 Ιουλίου, με την εξαιρετική κωμωδία του Ντάριο Φο: «Κλέψε λιγότερο». Φιλοξενούμενή μας, η Θεατρική Ομάδα "ΠΡΟΖΑΚ" από το Αγρίνιο. Κυριακή 14 Ιουλίου, ώρα 9.15 το βράδυ - Υπαίθριο Θέατρο Αιτωλικού - Σας περιμένουμε!

Λίγα λόγια για το έργο:
Η Εννέα είναι μια αφελής, αλκοολική νεκροθάφτισσα, η οποία με τη βοήθεια ενός απατεώνα αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τον πραγματικό κόσμο γύρω της. Όσοι την περιστοιχίζουν μπορεί να είναι εμφανώς διεφθαρμένοι και τρελοί, αλλά αποδεικνύονται λιγότερο λωποδύτες από τους φαινομενικά καλούς και αξιοσέβαστους πολίτες. Εκβιαζόμενοι, εξοχότατοι, καλόγριες και τρελοί κάθε είδους παρελαύνουν μπρος από την Εννέα η οποία διαπιστώνει ότι η κοινωνία προστάζει «αφού κλέβουν οι άλλοι κλέψε κι εσύ, ίσως λίγο λιγότερο, αλλά κλέψε».
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία – Διασκευή – Μουσική Επιμέλεια: Μαίρη Τσιρώνη.
Κατασκευή σκηνικών – Ήχος: Φώτης Βαρσαμάκης
Κατασκευή σκηνικών: Δέσποινα Τσιλίκη
Κουστούμια: Δήμητρα Παπαλέξη
Επιμέλεια σκηνικών – Μακιγιάζ – Κομμώσεις: Η θεατρική ομάδα.
Φωτογραφία Αφίσας: Άρης Παπαβασιλείου.

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):
1ος νεκροθάφτης – σύζυγος θυρωρού – 1ος τρελός: Δέσποινα Τσιλίκη
2ος νεκροθάφτης – 2ος τρελός: Μαρία Κροκίδα
3ος νεκροθάφτης – 1η καλόγρια: Βίκυ Τσώνη
4ος νεκροθάφτης – Εξοχότατος: Φώτης Καψάλης
Εννέα: Ρούλα Κωνσταντάρα
Διευθυντής νεκροταφείου: Θοδωρής Καλλής
Έμπορος (Αρνάλντο καλογεννημένος): Γιώργος Τσώνης
Σύζυγος του εμπόρου: Κωνσταντίνα Δράκου
Πόρνη – τρελός καθηγητής: Δήμητρα Σχίζα
Επιθεωρητής Αστυνομίας – Θυρωρός: Σπύρος Παλαιογεώργος
Κλέφτης: Δήμητρα Παπαλέξη
Ηγουμένη: Αντωνία Ρανιέρη – Δώρα Σαπλαούρα
Εκβιαζόμενος – 3ος τρελός: Σοφοκλής Τσιακανίκας

 

Με εκτίμηση το ΔΣ του
Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου "Το Αιτωλικό"

Με την τιμητική παρουσία του σημαντικού σκηνογράφου κ. Βασίλη Ραμμόπουλου και την παράσταση της Θεατρικής Ομάδας Κομποτίου Άρτας «Ποιος Ανακάλυψε την Αμερική», έκλεισε με επιτυχία η 6η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Ομάδων "Θεάτρου Όψεις", Αιτωλικό 2017.

Ένας από τους σκοπούς του «Θεάτρου Όψεις» είναι κάθε χρόνο να αφιερώνουμε τη Θεατρική αυτή Συνάντηση σε ανθρώπους της τέχνης. Για φέτος η 6η Θεατρική Συνάντηση «Θεάτρου Όψεις» λοιπόν αφιερώθηκε στον κ. Βασίλη Ραμμόπουλο, ο οποίος εργάζεται ως σκηνογράφος, ζωγράφος και δημιουργός σκηνικών κατασκευών στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου από ιδρύσεως του (1980) ως σήμερα.. Η εκπρόσωπος του Συλλόγου μας κα Μαρία Ακρίδα, παρουσίασε και αναφέρθηκε στην καλλιτεχνική πορεία του έως σήμερα. Έπειτα ο κ. Β. Ραμμόπουλος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό, ευχαριστώντας τον Πολιτιστικό Σύλλογο και συγχαίροντας τον για αυτή την πρωτοβουλία και την προσπάθεια να αναδείξει το Ερασιτεχνικό Θέατρο. 

Το «Θεάτρου Όψεις» «γιορτάστηκε» φέτος σε δύο Σαββατοκύριακα θεατρικού πολιτισμού, που τα πλησίασαν και τα στήριξαν με τις καλύτερες προθέσεις, όσοι αγαπούν το ερασιτεχνικό Θέατρο. 

Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε όλες τις ομάδες που φιλοξενήθηκαν, οι οποίες ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό στην πρόσκλησή μας, να συμμετάσχουν στο "Θεάτρου Όψεις" και στήριξαν την προσπάθειά μας να διοργανώσουμε για έκτη συνεχή χρονιά την Θεατρική αυτή Συνάντηση.

Φέτος λοιπόν παρακολουθήσαμε στην Τελετή Έναρξης του "Θεάτρου Όψεις" τα υπέροχα έργα «Το αμάρτημα της Μητρός μου» του Γ. Βιζυηνού και το «Ο Διάλογος» του Ι. Καμπανέλλη από τη Θεατρική Ομάδα Φιλιατών «ΘΕ.Ο.ΦΙΛ.». Γελάσαμε, με το «Ο Κατά Φαντασία Ασθενής» του Μολιέρου από τη Θεατρική Σκηνή Κορίνθου «Ανέμη». Συγκινηθήκαμε με το έργο «Θάψτε τους Νεκρούς» του Έρβιν Σω από το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια». Τέλος, στην Τελετή Λήξης του "Θεάτρου Όψεις", πολύ καλοί «εραστές του Θεάτρου» αποδείχτηκε η Θεατρική Ομάδα Κομποτίου Άρτας, μία σχεδόν νεοσύστατη ομάδα η οποία μας χάρισε μια πολύ όμορφη βραδιά με το έργο της Χρύσας Σπηλιώτη «Ποιος Ανακάλυψε την Αμερική».

Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε τους τοπικούς παραγωγούς για τις προσφορές τους για τα αναμνηστικά καλάθια που προσφέρθηκαν στις φιλοξενούμενες ομάδες, καθώς και στον κ. Ραμμόπουλο, τα οποία περιείχαν: Κρασί Μύρκας, Αυγοτάραχο Ζαφείρης και Αποστόλης Τρικαλινός, Βιολογικές Ελιές Μάρω Περγαντή, Λάδι Κώστας Σύρρος.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας που εξακολουθούν να μας στηρίζουν στις δύσκολες εποχές. Ευχαριστούμε λοιπόν τους: Τρικαλινός Α.Ε., ΑΒ Βασιλόπουλος, Αρτοποιητές, Οικοδομικά Υλικά ΑΦΟΙ Σφυρή, Μηχανουργείο Παναγιώτης Χουλιαράς, Αννα Γαλανού photography, Εrgo Gallery Μιχ. & Γρ. Κότσαρης, Χαρτικά Μοταλίνα, Οινοποιεία Μύρκας.

Επιπλέον, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και ιδιαιτέρως την Αντιπρόεδρο κα. Σοφία Λαναρά, για την υποστήριξή τους στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού θεσμού για την πόλη μας.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Χορηγούς Επικοινωνίας που μας βοηθούν στην προώθηση και διαφήμιση των εκδηλώσεών μας. 

Κλείνοντας, ευχόμαστε του χρόνου το "Θεάτρου Όψεις" να συνεχίσει το ταξίδι του για 7η συνεχή χρονιά! Είναι χαρά μας, που στην πόλη μας εδραιώθηκε ένας θεατρικός θεσμός, ο οποίος κάθε χρόνο προσελκύει στο Αιτωλικό θεατρικές ομάδες από κάθε τόπο, επισκέπτες που αγαπούν το Θέατρο, καλλιτέχνες που θα τιμάμε και θα μας τιμούν με την παρουσία τους.

Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος "Το Αιτωλικό"

Ο Πολ. & Μορφ. Σύλλογος "Το Αιτωλικό" με την αρωγή του Πνευματικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου διοργανώνουν την 6η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Ομάδων "Θεάτρου Όψεις".

Για 6η συνεχόμενη χρονιά ο θεσμός του "Θεάτρου Όψεις" συνεχίζεται με επιτυχία και παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς οι φιλοξενούμενες ομάδες για τη φετινή διοργάνωση είναι όλες εκτός του Νομού μας!

Πρόγραμμα Παραστάσεων

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017
Τελετή Έναρξης «Θεάτρου Όψεις»
«Το αμάρτημα της Μητρός μου» του Γ. Βιζυηνού και «Ο Διάλογος» του Ι. Καμπανέλλη από τη Θεατρική Ομάδα Φιλιατών.

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017
«Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου από τη Θεατρική Σκηνή Κορίνθου «Ανέμη».

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017
«Θάψτε τους Νεκρούς» του Έρβιν Σω από τη Θεατρική Ομάδα Διστόμου, «Θεατροφρένεια».

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017
Τελετή Λήξης «Θεάτρου Όψεις»
«Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» της Χρύσας Σπηλιώτη από τη Θεατρική Ομάδα «Υφοποιοί», του Πολ. Συλλόγου Κομποτίου «Νικόλαος Σκουφάς»

Στα πλαίσια των θεατρικών συναντήσεων κάθε χρόνο, τιμούμε έναν άνθρωπο των γραμμάτων και των τεχνών, στον οποίο είναι αφιερωμένο το «Θεάτρου όψεις», ξεκινώντας από καλλιτέχνες που κατάγονται από την περιοχή μας. Την πρώτη χρονιά, τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Αιτωλικιώτης ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής, τη δεύτερη ο συντοπίτης μας Χρήστος Καλαβρούζος, ακολούθησε η Αιτωλικιώτισσα Ροζίτα Σώκου, έπειτα είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον ηθοποιό Γιάννη Καλατζόπουλο, ενώ πέρυσι τιμήσαμε τον ηθοποιό Κώστα Καζάκο.

Στην τελετή λήξης για την 6η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Ομάδων θα παρευρεθεί ως τιμώμενο πρόσωπο ο Βασίλης Ραμμόπουλος από το Αγρίνιο, ο οποίος εργάζεται ως σκηνογράφος, ζωγράφος και δημιουργός σκηνικών κατασκευών στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου από ιδρύσεως του (1980) ως σήμερα.

Ώρα Παραστάσεων: 8.30 μ.μ.
Πνευματικό Κέντρο "Ευανθία Καρβέλη", Αιτωλικό
Οικονομική Ενίσχυση: 3ευρώ
http://theatropsis.weebly.com/
Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος"Το Αιτωλικό"

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την 6η διοργάνωση της Θεατρικής Συνάντησης «Θεάτρου Όψεις» και να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε σε αυτή.

Φέτος οργανώνουμε για έκτη συνεχόμενη φορά το "Θεάτρου Όψεις" - Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Ομάδων.

«Θεάτρου όψεις»

Εδώ θα θέλαμε να παραθέσουμε μια μικρή εισαγωγή για το τι είναι το «Θεάτρου Όψεις.»

Είναι πρώτα πρώτα μια θεατρική συνάντηση. Η συνάντηση αυτή δεν έχει το διαγωνιστικό χαρακτήρα που έχουν άλλα ερασιτεχνικά φεστιβάλ, αλλά έχει το χαρακτήρα της γιορτής και βασικό της σκοπό να φέρει σε επικοινωνία τον κόσμο με το θέατρο. Το φεστιβάλ αυτό έχει γίνει πια θεσμός στην πόλη μας και στο Δήμο της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, και μέχρι τώρα πραγματοποιούνταν κάθε καλοκαίρι στο Υπαίθριο Θέατρο του Αιτωλικού, τον Ιούλιο μήνα. Λόγω τεχνικών δυσκολιών για φέτος θα πραγματοποιηθεί κατά το μήνα Οκτώβριο στην κλειστή αίθουσα θεάτρου του Πνευματικού Κέντρου «Ευανθία Καρβέλη» στο Αιτωλικό.

Δείτε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα του «φεστιβάλ»

 (http://theatropsis.weebly.com/

ΤΙΜΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Στα πλαίσια των θεατρικών συναντήσεων κάθε χρόνο, τιμούμε έναν άνθρωπο των γραμμάτων και των τεχνών, στον οποίο είναι αφιερωμένο το «Θεάτρου όψεις», ξεκινώντας από καλλιτέχνες που κατάγονται από την περιοχή μας. Την πρώτη χρονιά, τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Αιτωλικιώτης ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής, τη δεύτερη ο συντοπίτης μας Χρήστος Καλαβρούζος, ακολούθησε η Αιτωλικιώτισσα Ροζίτα Σώκου και ο ηθοποιός Γιάννης Καλατζόπουλος, ενώ πέρυσι τιμήσαμε τον ηθοποιό Κώστα Καζάκο.  

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ομάδες που έχουν συμμετάσχει εώς σήμερα:

Την πρώτη χρονιά είχαμε φιλοξενήσει τις εξής ομάδες (εκ των οποίων η ομάδα του κ. Σιούντα ήταν επαγγελματική) : Θεατρική Ομάδα Ματαράγκας, Θεατρική Ομάδα Πυλλήνης - Πολιτιστικός Σύλλογος "Σημειωτόν", Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Καινούριου, Θεατρική Ομάδα Παναιτώλιου - Σύλλογος "Χρήστος Καπράλος",  Θεατρική Ομάδα "Θέατρο χωρίς Αυλαία" - Δημήτρη Σιούντα , Ναύπακτος.

Τη δεύτερη χρονιά είχαν συμμετάσχει: η Θεατρική Ομάδα Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου, η Θεατρική Ομάδα Άμφισσας – Μαγικό Θέατρο, η Θεατρική Ομάδα «Μπουλούκι», Αθήνα (η οποία ήταν επίσης επαγγελματική) .

Την Τρίτη χρονιά είχαμε φιλοξενήσει: τη Θεατρική Ομάδας της Ιτέας «Υποκριτέα Θεαττρική Συντεχνία», τη Θεατρική ομάδα Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου και τη Θεατρική Ομάδα «Ανέμη» από την Κόρινθο.

Την Τέταρτη χρονιά φιλοξενήσαμε: τη Θεατρική Ομάδα Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μεσολογγίου «Πρόβα», τη Θεατρική Ομάδα Παναιτώλιου, τη Θεατρική Ομάδα Γενικού Ενιαίου Λυκείου Αιτωλικού, το Θεατρικό Τμήμα Δήμου Αγρινίου και το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου "Θεατροφρένεια".

Την Πέμπτη χρονιά φιλοξενήσαμε: τη Θεατρική Ομάδα Παραμυθιάς «ΘΕΑΤΟ»,  τη Θεατρική Ομάδα Πολ. & Μορφ. Συλλόγου Παραβόλας, τη ​Θεατρική Ομάδα Πολ. Συλλόγου Νεάπολης Αγρινίου «Παλαιόκαστρο» και τη Θεατρική Ομάδα Πολ. Συλλόγου Παναιτωλίου «Χρήστος Καπράλος».​

Επίσης πριν την επίσημη θέσπιση του φεστιβάλ έχουμε φιλοξενήσει ως Θεατρική Ομάδα και Σύλλογος ακόμα μία φορά τη Θεατρική Ομάδα «Θεατροφρένεια» από το Δίστομο και τρεις φορές το θεατρικό σχήμα «Τσιριντσάντσουλες» από την Αθήνα

ΤΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ

Όσον αφορά τη φιλοξενία  καλύπτουμε:

*Τα βασικά από ηλεκτρονικό εξοπλισμό (φώτα - ήχο)

*Δείπνο μετά την παράσταση, όπου η θεατρική μας ομάδα ανταλλάσει με τη φιλοξενούμενη απόψεις και ιδέες, γνωριζόμαστε και περνάμε υπέροχα κάθε φορά!

*ΔΙΑΜΟΝΗ

  • Για μία ομάδα 10-15 άτομα τη διαμονή σε ξενοδοχείο.

Οι συντελεστές και οι συνοδοί των ομάδων που θέλουν να  έρθουν,  παραμένουν με δικά τους έξοδα. (Οι διοργανωτές φροντίζουν κάθε χρόνο ακόμα και για τους συνοδούς-συντελεστές (επισκέπτες) να υπάρχουν κάποιες παροχές, όπως μειωμένη τιμή στα δείπνα και στη διαμονή, καθώς και να κάνουν τις απαραίτητες κρατήσεις στο ξενοδοχείο)

Οφείλουμε να αναφέρουμε το εξής:

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες δυστυχώς, δε μας επιτρέπουν να φιλοξενούμε πάρα πολλές ομάδες γι’ αυτό και κάθε χρόνο θα προσπαθούμε να φιλοξενούμε διαφορετικές. Από τις ομάδες λοιπόν που θα δηλώσουν συμμετοχή, γίνεται μία επιλογή με βάση αποκλειστικά τον παραπάνω παράγοντα, αναλόγως βέβαια και τις συμμετοχές. Δεν υπάρχει κριτική επιτροπή που επιλέγει τις ομάδες. Σε περίπτωση που οι συμμετοχές είναι πάρα πολλές και βολεύουν οι ημερομηνίες παραπάνω ομάδες απ’ όσες μπορούμε να καλύψουμε από οικονομικής φύσεως το ΔΣ του Συλλόγου μας έχει αποφασίσει να ρίξει κλήρο, θεωρώντας ότι είναι η πιο δίκαιη διαδικασία. Παρ’ όλα αυτά εναποθέτουμε ελπίδες ότι θα έχουμε κάποια στήριξη από τη Δημοτική Αρχή και ότι δε θα χρειαστεί να προβούμε σε τέτοια διαδικασία. Έτσι λοιπόν αν κάποια ομάδα πιστεύει ότι  είναι μεν λίγο μακριά (1 – 2 ώρες) αλλά έχει αντοχές για να κάνει τη διαδρομή αυθημερόν, παρακαλούμε να το αναφέρει.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ & ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Όπως προαναφέραμε για φέτος το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το μήνα Οκτώβριο. Οι ημερομηνίες των παραστάσεων καθορίζονται μετά από συνεννόηση με τις ομάδες.

Προτιμούμε μέρες όπως η Δευτέρα, Τετάρτη ή Κυριακή (χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό) λόγω του ότι είναι κλειστά τα μαγαζιά κ.ο.κ.

Οι παραστάσεις θα γίνουν στην κλειστή αίθουσα θεάτρου του Πνευματικού Κέντρου «Ευανθία Καρβέλη» και ώρα βραδινή (γύρω στις 9.00 μ.μ.)

Στις παραστάσεις του «Θεάτρου Όψεις» υπάρχει μία συμβολική οικονομική ενίσχυση των 3€. Ο Σύλλογός μας είναι μη κερδοσκοπικός και η όποια οικονομική ενίσχυση διατίθενται για τις δράσεις του Συλλόγου. Να σημειώσουμε πως δεν υπάρχει κάποια οικονομική αμοιβή για τις φιλοξενούμενες ομάδες. Ο μοναδικός σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προσφορά μας στον πολιτισμό.

 

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Εάν θέλετε να διευκρινίσετε κάποιες λεπτομέρειες πριν τη δήλωση συμμετοχής σας, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας στα μέιλ ή στο fb που δηλώνονται στο τέλος της σελίδας. Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2017.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος: Θα ήταν τιμή μας, ακόμα και αν δεν είστε σίγουροι , να έρθετε σε επαφή μαζί μας και εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για τυχόν συμμετοχή σας.

Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής που ακολουθεί, η οποία περιέχει κάποιες πληροφορίες για το έργο, τα άτομα, τους συντελεστές κ.ο.κ. και να μας αποστείλετε κάποιο βίντεο σε DVD ή σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική μορφή (σύνδεσμο Youtube κλπ) από την παράστασή σας εάν υπάρχει.

Κλείνοντας την πρόσκλησή μας, θα ήταν πολύ ευχάριστο για εμάς να γνωρίσουμε κι άλλες Θεατρικές Ομάδες και να συνυπάρξουμε σε μία γιορτή Θεάτρου!  

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες

για το Θεάτρου Οψεις:

http://theatropsis.weebly.com/

για τη θεατρική μας ομάδα:

http://etolikotheater.weebly.com/

https://www.facebook.com/etolikotheater

https://www.youtube.com/user/etolikotheater

για τον πολιτιστικό μας σύλλογο:

http://pmsaitoliko.weebly.com/

https://www.facebook.com/etoliko

https://www.youtube.com/user/pmsetoliko

Δ/νση: Πολ. & Μορφ. Σύλλογος «Το Αιτωλικό» , Σωτηροπούλου 2, 30400 Αιτωλικό

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας! Καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνετε.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση εκτός από μήνυμα στις σελίδες μας στο facebook μπορείτε να επικοινωνήσετε στο mail του Συλλόγου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθώς και στο mail της Θεατρικής μας Ομάδας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό»

http://etolikotheater.weebly.com/

Σελίδα 1 από 4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία