Αγγελίες    Επικοινωνία

Σας προσκαλούμε στην Θεατρική Παράσταση "Ένα τελευταίο Γράμμα", από το Παιδικό και Εφηβικό Θεατρικό Τμήμα - Υπεύθυνη διδασκαλίας, η Θεατρολόγος κ. Άννα Μανθάτη, η οποία σημειώνει: "Το διασκευασμένο κείμενο της παράστασης είναι βασισμένο στο παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ένα τελευταίο γράμμα».

Πρόκειται για ένα κείμενο που μιλά για τα νέα, τις ιστορίες, τα αντίο, τα ευχαριστώ κι όλα όσα θέλουμε να μοιραζόμαστε, με γράμματα ή χωρίς. Κατά βάση χρησιμοποιείται ο καθοδηγούμενος αυτοσχεδιασμός καθώς αποφεύγεται η καθαρή αποστήθιση και η παράσταση περιέχει μικρά μουσικοκινητικά δρώμενα.

Η διάρκεια της παράστασης είναι σύντομη και μετά το τέλος της παιδιά από το εφηβικό τμήμα θα πάρουν το ρόλο των εμψυχωτών και θα παίξουν με το κοινό ένα διαδραστικό παιχνίδι."

Θα προηγηθεί η έκθεση των έργων του Παιδικού Εικαστικού Τμήματος.- Υπεύθυνη διδασκαλίας είναι η κ. Σαλβίνα Τζιαρακά. η έκθεση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου, ώρα 8μ.μ. και στις 9 μ.μ. θα γίνει η Παράσταση στην  Αυλή του Συλλόγου ( Κεντρική Πλατεία Αιτωλικού).

Είσοδος ελεύθερη

 

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου "Το Αιτωλικό"

Ο Δήμος Ναυπακτίας διοργανώνει το Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου: «Στα μονοπάτια των μύθων» 2019, στο αρχαίο θέατρο της Μακύνειας, το Σάββατο 8/6/2019 και την Κυριακή 9/6/2019 και ώρα 19:00.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη συνεργασία των διευθυντών, των εκπαιδευτικών και των δημοτικών σχολείων που συμμετέχουν και την αρωγή της Εφορείας Αρχαιοτήτων & Λευκάδας. Ο θεσμός αυτός δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά στοχεύει στη βιωματική επαφή των μαθητών με το αρχαίο δράμα και με τον πλούτο της πολιτιστική μας κληρονομιάς.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ και τη σκηνοθετική διδασκαλία των μαθητών έχει αναλάβει ο θεατρολόγος Δημ. Σιούντας με τη βοήθεια της κας Ευθ. Σταυρογιαννοπούλου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων οι θεατές που θα παρακολουθήσουν τις παραστάσεις θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψη τα εξής:

Δεν επιτρέπεται η χρήση φορητών καθισμάτων στο χώρο του θεάτρου.

Δεν θα επιτρέπεται είσοδος θεατών στο χώρο των μνημείων (θεάτρου και παρακείμενου ναού) που θα προστατευθούν με περισχοινίσεις

Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, η κατανάλωση τροφίμων και ποτών εντός του παραχωρούμενου μνημείου καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και πιθανών δοκιμών.

Οι προσερχόμενοι παρακαλούνται ως προς την αποφυγή υποδημάτων με αιχμηρά τακούνια.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΤΑΣ

Η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Καινουργίου, στα πλαίσια του 10ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου, τη... Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 στις 8.00 μ.μ. στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου θα παρουσιάσει το έργο «Το Φιόρο του Λεβάντε» του Γρηγορίου Ξενόπουλου.

Η Διεύθυνση του Γυμνασίου
Πηγή: kainourgiopress.blogspot.com

Με τις καταπληκτικές ερμηνείες της Στέλλας Φύσσας και της Γεωργίας Παντολέϊνας, από την Θεατρική ομάδα "παιΖΟΥΜΕ" της ΚΕΔΑ, συνεχίστηκε σήμερα το Φεστιβάλ Θεατρικών Μονολόγων Ερασιτεχνών, στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου.

Οι δυο Καλυβιώτισσες, ερασιτέχνες ηθοποιοί, υπό την σκηνοθετική επιμέλεια της Μαρίνας Καραφά, παρουσίασαν στο θεατρόφιλο κοινό "Το Μονόγραμμα" του Οδυσσέα Ελύτη και την "Σονάτα του Σεληνόφωτος" του Γιάννη Ρίτσου και καταχειροκροτήθηκαν από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής και τους θεατές.

Αρχικά να αναφέρουμε ότι, παρουσιάστηκε το θεατρικό έργο «Το σπίτι της κούκλας» της Ακακίας Κορδόση, ρόλο που ερμήνευσε η Λαμπρινή Τριποτσέρη, σε σκηνοθεσία της Ζέτας Λάττα, από την Θεατρική Ομάδα ¨Πρόβα¨ Μεσολογγίου.

 "Το Μονόγραμμα" του Οδυσσέα Ελύτη

 Ερμηνεία: Στέλλα Φύσσα

 "...Τόσο η νύχτα, τόσο η βοή στον άνεμο

 Τόσο η στάλα στον αέρα, τόσο η σιγαλιά

 Τριγύρω η θάλασσα η δεσποτική

 Καμάρα τ’ ουρανού με τ’ άστρα

 Τόσο η ελάχιστή σου αναπνοή

 Που πια δεν έχω τίποτε άλλο

 Μες στους τέσσερις τοίχους, το ταβάνι, το πάτωμα

 Να φωνάζω από σένα και να με χτυπά η φωνή μου

 Να μυρίζω από σένα και ν’ αγριεύουν οι άνθρωποι

 Επειδή το αδοκίμαστο και το απ’ αλλού φερμένο

 Δεν τ’ αντέχουν οι άνθρωποι κι είναι νωρίς, μ’ακούς;

 Είναι νωρίς ακόμη μες στον κόσμο αυτόν αγάπη μου

 Να μιλώ για σένα και για μένα..."

"Η Σονάτα του Σεληνόφωτος" του Γιάννη Ρίτσου

 Ερμηνεία: Γεωργία Παντολέινα

 "...Α, φεύγεις; Καληνύχτα. Όχι, δεν θα ΄ρθω. Καληνύχτα.

 Εγώ θα βγω σε λίγο. Ευχαριστώ. Γιατί, επιτέλους, πρέπει

 να βγω απ' αυτό το τσακισμένο σπίτι.

 Πρέπει να δω λιγάκι πολιτεία, όχι το φεγγάρι την πολιτεία με τα ροζιασμένα χέρια της, την πολιτεία του μεροκάματου,

 την πολιτεία που ορκίζεται στο ψωμί και στη γροθιά της

 την πολιτεία που όλους μας αντέχει στη ράχη της

 με τις μικρότητές μας, τις κακίες, τις έχτρες μας,

 με τις φιλοδοξίες, την άγνοιά μας και τα γερατειά μας, ν' ακούσω τα μεγάλα βήματα της πολιτείας,

 να μην ακούω πια τα βήματά σου

 μήτε τα βήματα του Θεού, μήτε και τα δικά μου βήματα. Καληνύχτα."

 

 

Πηγή: kalyvia.gr

Στους στόχους και στις προβλέψεις του έργου CREADIS3, που αποβλέπει στην ανάδειξη της θεατρικής και κινηματογραφικής δημιουργίας, αναφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης 24 Οκτωβρίου 2018 ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας στο πλαίσιο συνάντησης που φιλοξενήθηκε στο θέατρο «Λιθογραφείον» στην Πάτρα.

Ως γνωστόν το έργο CREADIS3 Interreg Europe (Smart Specialisation Creative Districts - Δημιουργικές Περιοχές έξυπνης εξειδίκευσης), ενισχύει και προωθεί αποδοτικές στρατηγικές για τις πολιτιστικές βιομηχανίες σε συνάφεια με την προαγωγή της έρευνας και την τόνωση της επιχειρηματικότητας της τοπικής οικονομίας.

Η 5η Συνάντηση Εργασίας (Stakeholder Group Meeting) οργανώθηκε από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, που είναι ένας απ’ τους έξι συνολικά φορείς υλοποίησης του έργου σ’ ευρωπαϊκή κλίμακα. 

Αυτή την φορά ο λόγος δόθηκε στο Θεατρικό και Κινηματογραφικό δημιουργικό οικοσύστημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Εκπρόσωποι θεατρικών χώρων-σκηνών, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, του Δήμου Πατρέων, των Διεθνών Φεστιβάλ Πάτρας, Δήμου Ήλιδος και Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας (κινηματογράφου για νέους και παιδιά), της πανεπιστημιακής κοινότητας, μέλη ΚΟΙΝΣΕΠ και Start-ups καθώς και τοπικοί καλλιτέχνες ενημερώθηκαν εκτενώς για τις δράσεις που προωθεί το έργο και διατύπωσαν προτάσεις και παρατηρήσεις.   

Μεταξύ άλλων, στη διάρκεια της Συνάντησης παρουσιάστηκε και η λειτουργία της πλατφόρμας διαβούλευσης (www.creadis3ptapde.gr), στην οποία καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταγράψουν τις προτάσεις και τα σχόλια τους, συμμετέχοντας σ’ έναν εποικοδομητικό διάλογο.  

Παράλληλα, η πλατφόρμα διαβούλευσης του έργου CREADIS3 θα λειτουργήσει και ως εργαλείο, σε συνέργεια με τη διαβούλευση του Σχεδίου Δράσης «Ενίσχυση των δημιουργικών επιχειρήσεων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Ελλάδα 2014-2020, εν όψει της επικείμενης πρόσκλησης  χρηματοδότησης, ύψους 7,8 εκ. ευρώ.

Όπως τόνισε ο κ. Καρπέτας, σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού θα ληφθούν υπόψη όλες οι παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν και θα γίνει προσπάθεια ώστε να ενσωματωθούν στην πρόσκληση,  με βάση πάντα τις δυνατότητες που δίνει το κανονιστικό πλαίσιο.

Ο «Λιακατάς» πάει θέατρο

Την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018  ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ για μια ακόμα φορά. Αυτή τη φορά θα δούμε «Το Τίμημα», του Αρθουρ Μίλλερ, στο θέατρο «Ιλίσια», Παπαδιαμαντοπούλου 4. Στάση μετρό Ευαγγελισμός.

Ρένα Λουιζίδου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Χρήστος Σαπουντζής και ο μοναδικός Γιώργος Μιχαλακόπουλος.

Ωρα έναρξης 7 το βράδυ. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ (στην πλατεία).

Πληροφορίες και δηλώσεις στην πρόεδρο: 6946579687.

 

Το Δ.Σ. του «Λιακατά»

Σελίδα 1 από 8

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία