Αγγελίες    Επικοινωνία

Πέμπτη 5/9

19:30: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΓΑΒΑΛΟΥΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΦΑΡΜΑΚΟ-ΩΦΕΛΕΕΙΝ-Η ΜΗ ΒΛΑΠΤΕΙΝ

20:30: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥΣ, ΤΡΙΧΩΝΙΟΥ, ΖΕΥΓΑΡΑΚΙΟΥ, ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ, ΘΕΡΜΟΥ, ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΓΑΒΑΛΟΥΣ.

 

Παρασκευή 6/9

18:00: ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ-ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (αφετηρία πλατεία Αγίου Ανδρέα έως Γυμνάσιο Γαβαλούς) ΠΑΙΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (αφετηρία διασταύρωση Δαφνιά έως Γυμνάσιο Γαβαλούς)

18:30: ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ (αφετηρία γέφυρα Μοναστηριού έως Γυμνάσιο Γαβαλούς)

19:45: ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

20:00: ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ Ι.ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΓΑΒΑΛΟΥΣ

20:30: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΑΒΑΛΟΥΣ

 

Σάββατο 7/9

20:30: ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ-ΒΙΒΛΙΟΥ

21:00: ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ-ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ

21:30: ΛΑΙΚΟΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ, ΑΓΑΘΗ, ΓΙΩΡΓΟ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟ

 

Κυριακή 8/9

10:30: ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ 4Χ4 ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ

11:30: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΑΒΑΛΟΥΣ

12:00: ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ (δωρεάν καλαμπόκια)

18:45 ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΟΥΣ

ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΙΣΣΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΜΑΚΡΥΝΕΙΩΝ

Συντονιστής της ομιλίας:κ.Κυριαζής Χρήστος Δάσκαλος

θέμα ομιλίας:"ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ- Η ΛΙΜΝΗ ΜΑΣ

ΕΝΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ"

Ομιλητής: κ.Σελιμάς Γιάννης: Περιβαλλοντολόγος M.Sc Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη

Συντονιστής Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Ακαρνανικά Όρεων

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΗΣ Μαριάμ Σκαβάρας ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΗ Ι.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΟΥΣ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ,ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΕΣΑΓ κ. ΓΟΥΛΑ ΑΝΔΡΕΑ

Με τιμή το Δ/Σ του Π.Ε.Σ.Α.Γ.

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 16/05/2019

 

Του Σπήλιου Λιβανού

Zευγαράκι Μακρυνείας, κοντά στις εκβολές της λίμνης Τριχωνίδας.

Συνάντησα ελεύθερους επαγγελματίες και παραγωγούς της περιοχής που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Δεκεμβρίου 2017.

Παρά τις θορυβώδεις και έντονα τηλεοπτικά προβαλλόμενες επισκέψεις και υποσχέσεις για αποκατάσταση του υπουργού - τότε -  Σκουρλέτη, πολιτικών παραγόντων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα  τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, δυστυχώς μέχρι και σήμερα ουδεμία αποζημίωση έχουν λάβει οι πληγέντες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο οικοδεσπότης μας, το σύγχρονο Ελαιοτριβείο Χρήστου Γαλαζούλα, οικογενειακή επιχείρηση από το 1957, με δυνατότητες παραγωγής 5.5 τόνους/ώρα, που παράγει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αλλά και τυποποιημένο, αναδεικνύοντας το terroir και τα καταπληκτικά λάδια της Μακρυνείας. Λειτουργεί με όλες τις σύγχρονες καλές πρακτικές, διαθέτοντας τόσο ISO 9001, όσο και ISO 22000.

Οι ζημιές του από την φυσική καταστροφή, ξεπέρασαν τις €170.000 και μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει παρά μόνο ένα πενιχρό ποσό, που δεν κάλυψε ούτε στο ελάχιστο την ζημία.

Η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και τα Υπουργεία Εσωτερικών & Περιβάλλοντος, ενάμιση χρόνο μετά την καταστροφή, δεν έχουν οριοθετήσει ακόμη την περιοχή, με αποτέλεσμα  το πρόβλημα να παραμένει και να εκκρεμούν μέχρι και σήμερα αποζημιώσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ στις 25 επιχειρήσεις που επλήγησαν και κινδυνεύουν με αφανισμό.

Παράδειγμα 2ο, η πρότυπη επιχείρηση παραδοσιακής παραγωγής Σαλιγκαριών με προσωπική φροντίδα και μεράκι της οικογένειας Παπαδοπούλου, που παλεύει να λειτουργήσει στην περιοχή τα τελευταία 10 χρόνια.

Εδώ, η ανάλγητη γραφειοκρατία και η πολιτική αδιαφορία απαντούν ότι η εταιρεία δεν μπορεί καν να ενταχθεί στις αποζημιώσεις.

Για άλλη μια φορά, ο κρατικός μηχανισμός αποδεικνύεται αδρανής, ανεπαρκής και εχθρικός προς την παραγωγή και την επιχειρηματικότητα της μεσαίας τάξης.

Πώς είναι δυνατόν να μην ενδιαφέρεται κανείς και να εγκαταλείπονται με τόση επιδεικτική αδιαφορία οι άνθρωποι του μόχθου, της εργασίας και της προκοπής;

Αυτή είναι η αναπτυξιακή πολιτική του κ. Τσίπρα, η στρατηγική του για την επιχειρηματικότητα και το ενδιαφέρον του για τη μεσαία τάξη.

 

Η Αιτωλοακαρνανία χρειάζεται επειγόντως Πολιτική Αλλαγή! Αλλαγή στη νοοτροπία και στις αναπτυξιακές προτεραιότητες. Χρειάζεται πολιτική βούληση!

Δεσμεύομαι προσωπικά πως την επόμενη μέρα της μεγάλης εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας, η προσπάθειές μου θα επικεντρωθούν σε εσάς που αγωνίζεστε με αξιοπρέπεια, τους ελεύθερους επαγγελματίες και παραγωγούς, τους συμπολίτες μας του μόχθου και της σκληρής εργασίας, που χάρη σε αυτούς η τοπική οικονομία αντιστέκεται σθεναρά στην απαξίωση και στην παρακμή.    

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Στο Ενωσιακό Γήπεδο Μεσολογγίου αγωνίζεται ο Αστέρας τη Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, στις 3:00 μ.μ., υποδεχόμενος τον Α.Ο. Ζευγαρακίου, στα πλαίσια της 14ης Αγωνιστικής του πρωταθλήματος του Α΄ομίλου της Β΄ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Αστέρας, μετά την ισοπαλία 1-1 που έφερε -ελέω διαιτητή Βελαώρα- στη Ναύπακτο με την Ακαδημία Ναυπάκτου, θέλει να επιστρέψει στις νίκες, πριν το τελικό ντεμαράζ των τελευταίων αγωνιστικών του πρωταθλήματος. Η ομάδα παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και χάνοντας πολλές ευκαιρίες για γκολ την προηγούμενη αγωνιστική, έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο και θέλει να συνεχίσει να αποδίδει εξίσου καλά και στα επόμενα παιχνίδια.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Ζευγαρακίου προέρχεται από νίκη που πέτυχε εντός έδρας επί της Α.Ε. Παλαιοπαναγιάς με σκορ 4-0, πετυχαίνοντας μία νίκη που αγνοούσε για πολλές αγωνιστικές.

Οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο δηλώνουν πανέτοιμοι να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του παιχνιδιού και ζητούν από τους φίλους της ομάδας να παρευρεθούν στο γήπεδο και να στηρίξουν τις προσπάθειές τους.

Πηγή: asterasmesol.blogspot.com

Περιοδεία στο Ζευγαράκι και στο Χαλίκι πραγματοποίησε τη Τετάρτη 28 Νοέμβρη κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους Νίκο Μωραΐτη, βουλευτή του Κόμματος, Σπύρο Κοτοπούλη μέλος ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του KKE και περιφερειακό σύμβουλο με την "Λαϊκή Συσπείρωση" Δυτικής Ελλάδας, Πελοπίδα Αντωνακο, δημοτικό σύμβουλο με την «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Αγρινίου και Μιχάλη Κατσιγιάννη μέλος ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με κατοίκους και το πρόεδρο στο Ζευγαράκι Θ. Παπαδόπουλο . Στις συναντήσεις εκφράστηκε η οργή και αγανάκτηση των κατοίκων που έχουν αφεθεί στο έλεος των καιρικών φαινομένων, όπου με την πρώτη νεροποντή τα ρέματα του χωριού υπερχείλισαν και πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι ξανά, κατήγγειλαν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και της δημοτικής αρχής, που αν και έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την προηγούμενη καταστροφική πλημμύρα, δεν έχουν γίνει τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως είναι εγκληματικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων για ένα φαινόμενο που δεν είναι καινούργιο, αλλά υπάρχει εδώ και χρόνια και οι φορείς κωφεύουν στις εκκλήσεις των κατοίκων. Είναι σαφές ότι, η λογική του κόστους - οφέλους, δεν χωρά το ζήτημα της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των φτωχών εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Το ΚΚΕ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για τις τεράστιες ελλείψεις και ανέδειξε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγρινίου,  πρωτοστάτησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για την άμεση υλοποίηση έργων και υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας. Από την πρώτη στιγμή έφερε το θέμα στη Βουλή και το ξαναέφερε στης 17 Μάη όπου συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση και θα το επαναφέρει τις επόμενες μέρες.

Όλοι μαζί όμως, η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μαζί με τα άλλα κόμματα του συστήματος της εκμετάλλευσης, συμπλέουν στο στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης που θεό της έχει το κέρδος και δεν υπολογίζει καν την ανθρώπινη ζωή. Ομονοούν στους στόχους της ΕΕ, που χαρακτηρίζει ως "μη επιλέξιμες" και ως κόστος τις δαπάνες για τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Ο Νίκος Μωραΐτης κατέστησε σαφές, πως ο μόνος δρόμος είναι η διεκδίκηση των ίδιων των κατοίκων από το δήμο και τους κρατικούς φορείς για μελέτες και την υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Να μην αφήσουν τις διεκδικήσεις τους στα χέρια άλλων. Πρέπει να γίνει υπόθεση των ίδιων των κατοίκων ο αγώνας και η πάλη για να παρθούν μέτρα που θα προστατεύουν τις περιουσίες τους, αλλά και την ίδια τους τη ζωή.

 

 

Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Ζευγαράκι, Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 45χρονος αλλοδαπός, διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν έξι κιλά και 300 γραμμάρια λαθραίου καπνού.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

Τη πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα δέχθηκε ο Αστέρας, τη Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, το απόγευμα από τον Α.Ο. Ζευγαρακίου, στο γήπεδο των Παπαδατών.

Ένα παιχνίδι που έγινε σε ένα αρκετό γλιστερό και βαρύ - παραδόξως- αγωνιστικό χώρο, που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Συνέπεια αυτού ήταν να γίνει ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι κι από τις δύο ομάδες, με ελάχιστες ευκαιρίες αλλά το Ζευγαράκι να εκμεταλλεύεται τα λάθη του Αστέρα και να παίρνει τη νίκη.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε με το τραυματισμό του παίχτη μας, Αλέξανδρου Στάθη, ο οποίος σε μια προσπάθεια να κερδίσει με τάκλιν μία μπαλιά, ένοιωσε έντονο τράβηγμα στο αριστερό του πόδι, αποχώρησε πολύ νωρίς από το παιχνίδι και μετά το τέλος του παιχνιδιού, διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου για περαιτέρω εξετάσεις. Η διοίκηση του Αστέρα του εύχεται καλή ανάρρωση και ταχεία επάνοδό του στις αγωνιστικές δράσεις!!!!

Στο Α' ημίχρονο, η ομάδα του Ζευγαρακίου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι κερδίζοντας αρκετές στημένες φάσεις (κόρνερ), με συνέπεια σε ένα από αυτά να πετύχει το γκολ στην αρχή του παιχνιδιού. Σε αυτό το διάστημα η ομάδα μας δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα και σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Στάθη, έχασε τα πατήματά της.

8' Ωραία προσπάθεια για τον Αστέρα από δεξιά, σέντρα του Σχώρη στην περιοχή του Α.Ο. Ζευγαρακίου, ο Χριστοδουλάτος έπιασε απευθείας σουτ, η μπάλα πέρασε μόλις δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα.

11' Απευθείας εκτέλεση κόρνερ από αριστερά για το Ζευγαράκι, δεν αιφνιδιάζει τον Κοκώρη που διώχνει ξανά σε κόρνερ.

12' ΓΚΟΛ Στο δεύτερο συνεχόμενο κόρνερ που εκτελέστηκε από δεξιά, αυτή τη φορά, δεν κατάφεραν να διώξουν τη μπάλα οι αμυντικοί του Αστέρα, ο επιθετικός του Ζευγαρακίου ανενόχλητος μέσα στη περιοχή με κεφαλιά σημειώνει γκολ για το 1-0.

14' Νέο κόρνερ για το Ζευγαράκι, η κεφαλιά του επιθετικού της Μακρυνείας πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοκώρη.

25' Αναγκαστική αλλαγή για τον Αστέρα λόγω τραυματισμού, εκτός αγωνιστικών χώρων ο Στάθης και στη θέση του πέρασε ο Παππάς.

Μέχρι το τέλος του Α' ημιχρόνου καμία ομάδα δεν δημιούργησε κάποια αξιόλογη ευκαιρία, ήταν παιχνίδι κέντρου με πολλές λάθος μπαλιές και από τους 22 παίχτες.

Στο Β' ημίχρονο ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά, πίεσε περισσότερο το Ζευγαράκι και έχασε μοναδική ευκαιρία να φέρει στα ίσα το παιχνίδι με χαμένο τετ-α-τετ του Φτούλη απέναντι στον τερματοφύλακα του Ζευγαρακίου. Μία ευκαιρία που πιθανόν να άλλαζε όλη τη ροή του παιχνιδιού, μιας και η ομάδα μας θα αποκτούσε καλύτερη ψυχολογία και θα πίεζε περισσότερο τους αντιπάλους.

47' Φάουλ από δεξιά για τον Αστέρα, με τον Κουτρουμάνη να βγάζει ωραία σέντρα, ο Παλιογιάννη από πλάγια αριστερά έπιασε τη κεφαλιά που πέρασε μόλις άουτ.

50' Επικίνδυνη σέντρα του Ζευγαρακίου από δεξιά μες τη περιοχή του Αστέρα, η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια πριν καταλήξει άουτ.

62' Βαθιά μπαλιά στον Φτούλη στη μεγάλη περιοχή του Ζευγαρακίου, κακός υπολογισμός της μπάλας, πρόλαβε και μπλόκαρε σταθερά ο τερματοφύλακας.

65' Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα να ισοφαρίσει, μετά από βαθιά μπαλιά του Παλαιογιάννη, ο Κουτρουμάνης πιάνει τη κεφαλιά στο ύψος της μεγάλης περιοχής  και τροφοδοτεί μόνο του τον Φτούλη μέσα στη περιοχή του Ζευγαρακίου, αλλά το αδύναμο του πλασέ έδωσε την δυνατότητα στον τερματοφύλακα να αποκρούσει αρχικά και να διώξουν σε κόρνερ οι αμυντικοί.

68' ΓΚΟΛ για τον Α.Ο. Ζευγαρακίου, με τον κεντρικό αμυντικό να κατεβαίνει από την άμυνά του έως τη περιοχή μας χωρίς κάποιος παίχτης μας να τον μαρκάρει και να βγάζει μπαλιά τρύπα στον επιθετικό της ομάδας του , ο οποίος μόνος του να πλασάρει τον Κοκώρη για το 2-0.

Το υπόλοιπο του αγώνα πέρασε με τον Αστέρα να προσπαθεί ανεπιτυχώς να δημιουργήσει ευκαιρίες και την ομάδα του Ζευγαρακίου να αμύνεται επιτυχώς.

ΑΣΤΕΡΑΣ: (Ντιβανάκης) Κοκώρης, Σχώρης, Κοϊνης (62' Ψαθάς), Παλαιογιάννης, Σταμάτης, Μπαλαμπάνης, Τσιριμώκος (78' Παπαδάτος), Χριστοδουλάτος (72' Φούντας), Φτούλης, Στάθης (25' λ.τ. Παππάς), Κουτρουμάνης

Επίσης στην αποστολή συμμετείχαν οι: Σαλάπας, Γρηγοράκης, Μωραϊτης.

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία