Πραγματοποιήθηκε χθες η μαθητική παρέλαση και στο Ευηνοχώρι στο πλαίσιο των εορτασμών για την 25η Μαρτίου.

Σε αυτήν συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από το δημοτικό σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο του χωριού, αποσπώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς για να θαυμάσει τη νεολαία.

ΦΩΤΟ: Δημήτρης Δημητρίου

25η Μαρτίου σήμερα. Ημέρα εορτής και ημέρα μνήμης, δύο πολυσήμαντων γεγονότων, που σφράγισαν την πορεία του γένους των ανθρώπων και των Ελλήνων ειδικότερα.

Το πρώτο είναι ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Το χαρμόσυνο μήνυμα της έλευσης του Σωτήρος Χριστού στον κόσμο. Η καλή είδηση ότι ένας άνθρωπος και συνάμα Θεός θα λυτρώσει τον κόσμο από τα δεσμά της αμαρτίας και της ψυχικής φθοράς.

Το δεύτερο είναι η κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης. Η αντίσταση στην υποδούλωση από τον κατακτητή και στη στέρηση του υπέρτατου αγαθού της ελευθερίας. Πρόκειται για την προετοιμασία αναγέννησης του ελληνικού έθνους και της ανασύστασής του μέσα από τα συντρίμμια της δουλείας και της καταδυνάστευσης.

Το μήνυμα της σημερινής επετείου της 25ης Μαρτίου παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο! Ιδιαίτερα στις ημέρες μας, που η Πατρίδα μας περνά δύσκολα μέσα σε ένα σύνθετο και ευμετάβλητο περιβάλλον, αντιμέτωπη με οικονομικές δυσκολίες, υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, με ανεργία και μετανάστευση των παιδιών μας, με συνεχείς και εντεινόμενες απειλές κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας, της Ιστορίας μας και των εθνικών μας ιδεωδών. Νιώθουμε υπερήφανοι για την Εθνική μας κληρονομιά! Η ευθύνη μας όμως είναι μεγάλη για τις επόμενες γενιές, για όσα θα τους κληροδοτήσουμε! Και η ευθύνη αυτή απαιτεί εθνική συνεννόηση και ομοψυχία, αλληλεγγύη και συλλογικό όραμα!

 

Χρόνια πολλά σε όσες και όσους γιορτάζουν!

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!

 

Φώτης Σκληρός

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας

 

 

Στην έδρα του διευρυμένου δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου παραβρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Λύρος μαζί με υποψηφίους του για να παρακολουθήσουν τις επετειακές εκδηλώσεις.

Αφού τελείωσε η παρέλαση ο κ. Λύρος περπάτησε στην πόλη, αντάλλαξε ευχές και απόψεις με πολύ κόσμο και στο τέλος μαζί με υποψηφίους του κάθισαν σε καφέ της κεντρικής πλατείας. «25η Μαρτίου, μεγάλη και διπλή γιορτή για όλους της Έλληνες με ιδιαίτερο συμβολισμό και νόημα. Ημέρα εθνικής ομοψυχίας και ενότητας. Ας ευαγγελιστούμε μια νέα αρχή για τον τόπο μας, μια νέα αρχή δημιουργίας. Χρόνια πολλά σε όλους, χρόνια πολλά στους εορτάζοντες», δήλωσε ο επικεφαλής της «Δημιουργικής Ανατροπής» στην ΑΙΧΜΗ.

Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν περιοδείες σε Κατοχή, Νεοχώρι και Αιτωλικό όπου συνάντησαν θερμή υποδοχή. «Για άλλη μια φορά, όπως κάνουμε χρόνια τώρα, είμαστε κοντά στους συνδημότες μας για να τους ακούσουμε. Από παντού εισπράττουμε το μήνυμα για ανατροπή, για μια διοίκηση με έντιμα πρόσωπα που θα πάνε μπροστά τον τόπο», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος.

«Όποιος αγαπάει την ελευθερία, αγαπάει τους ανθρώπους. Όποιος αγαπάει την εξουσία, αγαπάει μόνο τον εαυτό του.Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, χρόνια πολλά στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας. Και να ξέρουν πως η επανάσταση της γενιάς μας για προκοπή, θα είναι νικηφόρα».

Αυτό ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, από τον Εμπεσό του Ορεινού Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, όπου παρέστη στις επετειακές εκδηλώσεις, το πρωί της Δευτέρας.

Στη μικρή, αλλά ανθεκτική κοινότητα των 600 περίπου κατοίκων και των 180 μαθητών και μαθητριών, ο κ. Φαρμάκης παρακολούθησε τη Δοξολογία και στη συνέχεια χειροκρότησε την μαθητική παρέλαση, υπογραμμίζοντας τη θέληση αυτών των ανθρώπων να παραμένουν στον τόπο τους και σε πείσμα των αντιξοοτήτων που συναντούν να εξακολουθούν να μοχθούν για προκοπή και ανάπτυξη.

«Ο αγώνας μας για να ξημερώσει ένα νέο και καλύτερο αύριο στη Δυτική Ελλάδα, δεν αφορά μόνο τους κατοίκους των αστικών κέντρων. Αφορά κυρίως τους ανθρώπους της υπαίθρου και των χωριών μας. Τους ανθρώπους που δεν έχουν ούτε καν δρόμους για να φτάνουν ασφαλείς στα σπίτια και τα χωράφια τους και δίκαια αισθάνονται ξεχασμένοι και αδικημένοι από το κράτος και την περιφερειακή διοίκηση. Είμαστε κοντά τους για να τιμήσουμε το πείσμα και την αγάπη για τον τόπο τους. Και ως αυριανή περιφερειακή αυτοδιοίκηση θα εξακολουθήσουμε να είμαστε κοντά τους γιατί, η Δυτική Ελλάδα πρέπει να ξεφύγει από τη μιζέρια. Και αυτό θα γίνει με όλους μαζί, χωρίς να αφήσουμε πίσω μας κανέναν» υπογράμμισε ο κ. Φαρμάκης.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου στο Γαλατά. Στις 09:30 πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου χοροστατούντος του π. Γεωργίου Μπίμπου.

Μετά τη δοξολογία, έγινε εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά, κ. Κων. Σακαρέλο αναλύοντας τη σημασία της επετείου. Στη συνέχεια, στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων Γαλατά ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς που χόρεψαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού σχολείου.

Πηγή: galatas.gr

Η γαλανόλευκη σημαία κυματίζει στο σημερινό Doodle της Google για τον εορτασμό της επετείου της 25η Μαρτίου.

Η 25η Μαρτίου είναι εθνική επέτειος, αφού η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της ελληνικής επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία το 1821.

Η γαλανόλευκη σημαία έχει τη τιμητική της. Σε όλα τα σημεία της γης, οι Έλληνες παρευλαύνουν στις λεωφόρους του κόσμου, ενώ οι ορθόδοξες εκκλησίες χτυπούν χαρμόσυνα τις καμπάνες.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Σελίδα 1 από 17