Αγγελίες    Επικοινωνία

Παράπονα για την απερχόμενη δημοτική αρχή, εκφράζονται από κατοίκους και τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Χρυσοβεργίου, Άρη Μπλίκα.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μπλίκας ισχυρίζεται ότι η δημοτική αρχή εξακολουθεί να είναι απούσα από το Χρυσοβέργι αφού δεν φρόντισε ούτε καν να καθαρίσει τον δρόμο που οδηγεί στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής που γιορτάζει αύριο.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος: «…Η δημοτική αρχή είναι απούσα για άλλη μια φορά από τη κοινότητα Χρυσοβεργίου. Παραμονή της Αγ. Παρασκευής σήμερα και γιορτάζει το Ξωκκλήσι στο χωριό μας. Έπρεπε να έχει καθαριστεί ήδη ο χωματόδρομος που οδηγεί στην εκκλησία ώστε να μεταβεί με ασφάλεια ο κόσμος, αλλά για άλλη μια φορά η παρούσα δημοτική αρχή είναι απούσα..»

BAΣΩ ΒΗΤΤΑ

Ανακοινώνεται ότι η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 και ώρα απογευματινή, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Κοσμά.

Η ακριβής ώρα και τοποθεσία θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

Προς όλους τους εκλεγμένους Δημοτικούς και Τοπικούς  Συμβούλους, οι οποίοι καλούνται να ορκιστούν, θα αποσταλούν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου επιστολές – προσκλήσεις  με αποδεικτικό επίδοσης.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Από το γραφείο τύπου του νεοεκλεγέντος Δημάρχου
Κώστα Λύρου

Τι θα γίνει µε την Σπ. Μουστακλή;

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 18/07/2019

 

Ο χρόνος µέχρι την ανάληψη καθηκόντων της νέας δηµοτικής αρχής κοντεύει και όπως είναι φυσικό όλοι οι δηµότες αναζητούν ενηµέρωση για τις πρώτες κινήσεις της.

Από την ηµέρα που εκλέχθηκε µέχρι την 1η Σεπτεµβρίου µεσολαβεί ένα ολόκληρο τρίµηνο για να προετοιµαστεί και να προχωρήσει σε άµεσες ενέργειες για τα πολλά και φλέγοντα θέµατα του δήµου. Άλλωστε ο νέος Πρωθυπουργός Κυριακή βγήκε και Τρίτη είχε έτοιµη όχι µόνο τη νέα κυβέρνηση, αλλά ακόµη και τους...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 13/09/2018

 

Αφορµή για σκέψεις έδωσε ο απολογισµός του δηµάρχου Μεσολογγίου, Ν. Καραπάνου και αφορά στην τετραετία που πέρασε, έχοντας ο ίδιος το τιµόνι του δήµου στα χέρια του. Ουσιαστικά πρόκειται για µια ολόκληρη θητεία που θα έπρεπε να περιλαµβάνει απτό έργο. Τις σκέψεις τους καταθέτουν οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι ανεξάρτητοι δηµοτικοί σύµβουλοι κάνοντας την δική τους αποτίµηση. Την επόµενη εβδοµάδα θα παρατεθούν οι απόψεις των Θόδωρου Μαργαρίτη και Γιάννη Τέγα και όσων άλλων στείλουν.

 

Νίκος Μουρκούσης: Ο κ. Καραπάνος ας πολιτευτεί αλλού µε νέες παπάτζες και φούµαρα

έσσερα χρόνια δηµοτικής αρχής Καραπάνου, 4 χρόνια συναλλαγή, ανικανότητα και ψέµατα. Όλοι οι δηµότες µπορούν να κοιτάξουν γύρω τους, στον τόπο που ζουν και να διαπιστώσουν ότι δεν έχει γίνει κανένα σηµαντικό έργο, καµία αναπτυξιακή προσπάθεια και πως τα εκατοµµύρια ευρώ που ακούν, δεν αφορούν τους ίδιους αλλά τις τσέπες ολίγων...

 

Π. Κατσούλης: Δεν ήταν απολογισµός, ήταν υπολογισµός

Τι «απολογισµό» να κάνω; Υπάρχει υπαρκτό έργο προς «απολογισµό»; Όποιος ακούσει το 12λεπτο βίντεο της προεκλογικής φιέστας της προηγούµενης Κυριακής, αντιλαµβάνεται πως ούτε ο ίδιος ο Καραπάνος δεν δύναται να κάνει «απολογισµό». Επαναλαµβάνει τα γνωστά «ΘΑ» που ακούµε από το 2014.

Ωστόσο επηρεασµένος και από το σχολικό περιβάλλον, όπου βρέθηκα για τον αγιασµό, θυµήθηκα ορισµένες «εντολές» του Robert Fulghum, µε τις οποίες διαπαιδαγωγούµε τα παιδιά από το Νηπιαγωγείο, όπως...

 

Σπ. Διαµαντόπουλος: Από µέτρια έως κακή η κατάσταση στο δήµο

Μια δηµοτική αρχή κατά τη γνώµη µου κρίνεται για 1) τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δηµοτών σε σχέση µε το έτος ανάληψης καθηκόντων της και 2) την προοπτική που χαράσσει στην συνείδηση του κόσµου.

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δηµοτών σε σχέση µε το 2014...

 

Ντ. Γιαννόπουλος: Σκέψεις απολογισµού µε στόχευση στο µέλλον του τόπου µας

Σύντοµα, λόγω του περιορισµένου χώρου, θα εκφράσω µερικές σκέψεις ελπίζω προβληµατίζοντας τους δηµότες και τους δηµοτικούς άρχοντες όσον αφορά στη στόχευσή τους στις επόµενες εκλογές. Όποιος κι αν εκλεγεί θα πρέπει να διαθέτει ταχύτητα, αποτελεσµατικότητα, όραµα και στρατηγική, και τέλος αριθµό ικανών στελεχών πράγµα που είναι αποκλει στικά στο χέρι των δημοτών. Ο Δήμαρχος από μόνος του όσο ικανός και να είναι δε φτάνει. Πρέπει μαζί με τα στελέχη του να επιλέξει και να εφαρμόσει το μοντέλο διοίκησης αντιλαμβανόμενος ότι απλά είναι πρώτος μεταξύ ίσων και αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους τους υποψηφίους Δημάρχους...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 13/09 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 13/09/2018

 

Το 2014 ο Πάνος Κατσούλης στην 4η απόπειρα να κερδίσει εκλογές κατέβηκε µε τον κορµό της δηµοτικής του οµάδας σχεδόν ατόφιο. Από τους «δυνατούς» έλειπε µόνο ο Πάνος Νούλας και δεν κατέβηκαν ξανά οι Π. Κολοζάκης και Ν. Τσουνάκας, παρότι ο Νιοχωρίτης δήλωνε ότι θα εγκατέλειπε τελευταίος το καράβι.

Ο κορµός υπήρχε και οι πρωτοκλασάτοι ήταν πάλι στο πλευρό του, µολαταύτα υπέστη πανωλεθρία στις εκλογές παίρνοντας το χαµηλότερο ποσοστό που πήρε ποτέ εν ενεργεία δήµαρχος.

Στην εκδήλωση - φιέστα απολογισµού που πραγµατοποίησε την περασµένη Κυριακή ο νυν δήµαρχος Νίκος Καραπάνος απουσίαζαν σχεδόν οι µισοί δηµοτικοί σύµβουλοι, µερικοί εκ των οποίων αντιδήµαρχοι και πρόεδροι νοµικών προσώπων! Τις προηγούµενες µέρες οι φήµες έδιναν και έπαιρναν ότι δεν θα ήταν παρόντες, κάτι που επαληθεύτηκε και σχολιάστηκε δεόντως.

Από τους 20 δηµοτικούς συµβούλους που εξέλεξε ο συνδυασµός έλειπαν οι...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 13/09 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας του δήμου Μεσολογγίου είναι κατηγορούμενοι για το θέμα του νερού που είχε προκύψει στο Αιτωλικό τον Ιανουάριο του 2017.

Πιο συγκεκριμένα, τότε μια ομάδα Αιτωλικιωτών είχε καταθέσει αίτημα Ασφαλιστικών μέτρων κατά του δήμου προκειμένου να παρέχει καθαρό πόσιμο νερό στους κατοίκους. Μέχρι να γίνει η εκδίκασή τους η Εισαγγελέας είχε δώσει προσωρινή εντολή για την ικανοποίηση του αιτήματος, θεωρώντας ως υπευθύνους τον δήμο και όλους τους συμβούλους της πλειοψηφίας συμπεριλαμβανόμενου και του δημάρχου. Μετά από όλη την  δικαστική διαδικασία που έγινε τότε, το αίτημα των Αιτωλικιωτών δεν έγινε δεκτό, αφού αποδείχθηκε ότι η ΔΕΥΑΜ και ο δήμος έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να παρέχουν νερό στο  Αιτωλικό.

Ωστόσο οι σύμβουλοι πρέπει να βρεθούν στο Εδώλιο του κατηγορουμένου. Η δίκη είχε προσδιοριστεί για σήμερα Τετάρτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου, αλλά αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2019.

Σελίδα 1 από 9

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία