Αγγελίες    Επικοινωνία

Το κείμενο της πρόσκλησης της εκδήλωσης:

Το Σαμποτάζ του τρένου στο Αιτωλικό είναι ένα γεγονός της ιστορίας του τόπου μας, του Αιτωλικού, είναι η αντίδραση των προγόνων μας απέναντι στη φασιστική Ιταλογερμανική κατοχή που βύθισε τη χώρα μας αλλά και όλη την Ευρώπη στη δύνη του πολέμου. Για να μην ξεχάσουμε ποτέ το πρόσωπο του φασισμού και του πολέμου, και να τιμήσουμε τους ήρωες του έθνους μας που αψήφισαν το θάνατο και όρμησαν να υπερασπιστούν με όλες τις δυνάμεις τους τα χώματα της ζωής τους, σας καλούμε σε αυτή τη συνάντηση ιστορίας.

Το κείμενο που δημοσιεύτηκε στο ΦΒ

79 χρόνια πέρασαν από την κήρυξη του ελληνοϊταλικού πολέμου και τo δυναμικό ΟΧΙ της Ελλάδας
Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης του Γυμνασίου μας για το έπος του 1940 οι οποίες περιελάμβαναν μια ιδιαίτερη συνάντηση με την τοπική μας ιστορία, σε ένα ιστορικό σημείο της πόλης μας, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Σταθμό του τρένου του Αιτωλικού. Το μνημείο ανεγέρθηκε σε εκείνο το σημείο για να μας υπενθυμίζει τον αγαθό αγώνα όλων όσων αψήφησαν τους κινδύνους του αντιφασιστικού πολέμου σε εκείνη τη ματωμένη περίοδο και πολέμησαν για ελευθερία, ανεξαρτησία και δικαιοσύνη.
Μέσα από τη διήγηση του ηρωικού επεισοδίου της αντίστασης της ανατίναξης του γερμανικού τρένου στο Αιτωλικό, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συναντήθηκαν με την Ιστορία αυτής της περιόδου της Ελλάδας.
Το μνημείο αυτό θα τους υπενθυμίζει πάντα το βάρβαρο πρόσωπο των φασιστικών καθεστώτων. Δεν θα ξεχάσουν ποτέ τη σκληρότητα, την απανθρωπιά, την αδικία , την έλλειψη δημοκρατίας, που εκδηλώνουν αυτά τα καθεστώτα όταν τους δίνεται η ευκαιρία.
Το μνημείο βρίσκεται εκεί για να τους αποτρέψει να πιστέψουν στο απατηλό παραμύθι του φασισμού που με περίσσιο κομπλεξισμό σνομπάρει τον άνθρωπο και απομακρύνεται από ό,τι διδάσκει ο χριστιανισμός και ο διαφωτισμός που βασίστηκε στα αρχαία ελληνικά ιδεώδη.
Βρίσκεται εκεί για να τους υπενθυμίζει ότι ο θαυμασμός τους πρέπει να απευθύνεται σε αγνούς ήρωες κι όχι σε εγκληματίες όπως οι Ναζί.
Βρίσκεται εκεί ως η καλύτερη απόδειξη ότι αγαπάς την χώρα σου όταν την υπερασπίζεσαι, όχι με μεγάλα λόγια αλλά με πράξεις.

 

Το Γυμνάσιο Αιτωλικού τιμώντας την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ημέρα μνήμης και τιμής της Επανάστασης του 1821 ενάντια στην οθωμανική αυτοκρατορία, πραγματοποίησε εκδήλωση στο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο «Ευανθία Καρβέλη» στο Αιτωλικό.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τον Όμιλο φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Ο Λιάρος». Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία, εκτός από το να θυμηθούν τα σημαντικότερα γεγονότα τους ήρωες και τα ιερά σύμβολα της επανάστασης, να γνωρίσουν και να έρθουν σε επαφή με τις ενδυμασίες των αγωνιστών, και τον οπλισμό τους.

Απευθύνουμε τις ευχαριστίες μας στον κ. Γιώργο Κοντούλα εκπρόσωπο του Ομίλου, ο οποίος παρουσίασε στους μαθητές με βιωματικό τρόπο την φορεσιά των κλεφτών και τα άρματα του αγώνα. Ο παραστατικός τρόπος με τον οποίο έγινε η παρουσίαση, καθήλωσε τους μαθητές οι οποίοι ρούφηξαν τις νέες γνώσεις με πραγματικό ενδιαφέρον.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με κλέφτικα τραγούδια που αποδόθηκαν από την χορωδία μας και με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα μας.

Με την ευκαιρία, της ιστορικής αυτής επετείου ελπίζουμε και ευχόμαστε τα παιδιά μας να αναστοχαστούν όσα έγιναν τότε, θετικά και αρνητικά και με αισιοδοξία, και μεγαλύτερο πάθος να δώσουν το δικό τους προσωπικό αγώνα για τη δική τους διαδρομή ζωής και τον τόπο τους, έχοντας πάντα στο μυαλό τους τα σημαντικά μηνύματα των αγώνων των Ελλήνων.

Για το Σύλλογο Διδασκόντων
Η Δ/ντρια
Ανδριανή Χαλαζιά

Έναv πλούτο εμπειριών και γνώσεων, προσέφερε στους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς των Γυμνασίων Νεοχωρίου, Ευηνοχωρίου και Αιτωλικού, το ταξίδι τους με τελικό προορισμό το CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire), το μεγαλύτερο σε έκταση, κέντρο πυρηνικών ερευνών, επί της σωματιδιακής φυσικής, στον κόσμο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριεςσυμμετείχαν σε ειδικά διαμορφωμένο για την ηλικία τους εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε από Έλληνεςερευνητέςπου εργάζονται στα πειράματα του κέντρου. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τα επιτεύγματα και την απίστευτη γνώση που παράγεται εκεί με τη συνεργασία επιστημόνων από όλο τον κόσμο . Η περιήγησή τους μέσα σε αυτό το υψηλής τεχνολογίας πολυεθνικό περιβάλλον , η είσοδός τους στο πείραμα ALICE(που είναι από τα πιο μεγάλα) και η επαφή τους με τόσους Έλληνες επιστήμονες ήταν ένας από τους επιδιωκόμενους στόχους του ταξιδιού αυτού. Ένας ακόμη προορισμός ήταν το Πολυτεχνείο της Λοζάνης (EPFL), όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο κτήριο ROLEX(βιβλιοθήκη) και στο εργαστήριο Υδραυλικής Μηχανικής, με πολύτιμο ξεναγό τον διδακτορικό φοιτητή Δημήτρη Τσιτσόκα. Η συγκεκριμένη επίσκεψη έγινε με την φροντίδα του Μεσολογγίτη, διακεκριμένου καθηγητή του Πολυτεχνείου της Λοζάνης κ. Νικολάου Γερολιμίνη.

Το πρόγραμμα του ταξιδιού, εμπλουτίστηκε με περιήγηση και επισκέψεις σε μνημεία και αξιοθέατα στην πόλη της Γενεύης, όπως στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου, το Μέγαρο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και το ξύλινο επιβλητικό μνημείο της Σπασμένης Καρέκλας, το εμβληματικό σιντριβάνι Ζετντ΄Ο, μέσα στη λίμνη Λεμάν, το Διεθνές Μουσείο Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.

Η επίσκεψη στη Μεσαιωνική πόλη Υβουάρ, ήταν μια παραμυθένια απόδραση, σε αυτό το ανέπαφο από τον χρόνο, Γαλλικό χωριουδάκι.

Στη Λοζάνη, η περιήγηση ανάμεσα σε πλήθος εκθεμάτων και μνημείων του πάρκου των Ολυμπιακών Αγώνων τους υπενθύμισε το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Η διαδρομή ανάμεσα στους διάσημους αμπελώνες που αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά της UNESCΟ, στην περιοχή του Βεβέ και του Μοντρέ, και το κάστρο του Σιγιόν,τους ταξίδεψε στο χρόνο, μαζί με διάσημους ρομαντικούς συγγραφείς (Βίκτωρ Ουγκώ και Λόρδο Βύρωνα) και καλλιτέχνες (Τσάρλι Τσάπλιν και Φρέντυ Μέρκιουρι) που έζησαν, έστω και για λίγο, εκεί.

Το ταξίδι της επιστροφής προς Ιταλία έγινε μέσα από τις επιβλητικές Άλπεις, σε 2005 μ. υψόμετρο! Για το τέλος έμεινε ο βραδινός περίπατος στο κέντρο του Μιλάνου, στο κάστρο των Σφόρτσα, στον καθεδρικό ναό Duomo, στην Σκάλα και στο εμπορικό κέντρο Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε ΙΙ. Ήταν μια βόλτα ανάλογη με το κλίμα των Χριστουγέννων!

Εκπαιδευτικές εκδρομές τέτοιας ποιότητας, στοχοθεσίας και επιτυχίας επιβεβαιώνουν ότι η γνώση δεν παράγεται μόνο εντός της σχολικής τάξης. Μαθητές, κηδεμόνες /γονείς και καθηγητές μέσα από μια τέτοια εμπειρία αποκομίζουν ποικίλα πνευματικά, ηθικά και συναισθηματικά οφέλη.

Ευχόμαστε οι μαθητές μας να συνεχίσουν να έχουν τη «δημιουργική περιέργεια» που θα τους ανοίγει τα φτερά τους για όλο και πιο μακριά , για όλο και πιο ψηλά!

Οι υπεύθυνοι της εκδρομής

Φώτιος Σκληρός, Ανδριανή Χαλαζιά, Αλεξάνδρα Βλαχοπούλου,

Ζωή Περδικάκη, Ελένη Αντζουλάτου

 

Ο επίλογος του προγράμματος «Οι ρίζες ανοίγουν δρόμους-Roots are Routes» για τη χρονιά που πέρασε ολοκληρώθηκε με τον πιο υπέροχο τρόπο.

Μετά από μια κουραστική σχολική χρονιά που είχε απ’όλα, τι καλύτερο, από το να συναντήσεις ανθρώπους που έχουν κοινούς ορίζοντες με σένα. Τι καλύτερο από μια περιπλάνηση μαζί τους, σε έναν τόπο διαφορετικό από τον δικό σου.

Η ομάδα μας, 7 μαθητές/τριες με τις καθηγήτριες τους από το δικό μας σχολείο, το Γυμνάσιο Αιτωλικού, 8 μαθητές από το Λύκειο Ευηνοχωρίου με την καθηγήτριά τους Αναστασία Λιάλιου, ο Μεσολογγίτης καραβομαραγκός Ανδρέας Βίλλιος, η εμπνεύστρια του προγράμματος Όλγα Δασκαλή και ο συνεργάτης του προγράμματος Γρηγόρης Δουλιώτης.

Με μια πρόσκληση στο χέρι λοιπόν, το ταξίδι αυτό στο γερμανικό Βορρά, στην πόλη του Αμβούργου και συγκεκριμένα στην περιοχή-νησί Βίλχελμσπουργκ ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, ένα δώρο την κατάλληλη στιγμή. Το μεγαλύτερο λιμάνι της Γερμανίας, το δεύτερο λιμάνι της Ευρώπης, είναι συνήθως μουντό και βροχερό. Οι δικές μας μέρες εκεί όμως ήταν ηλιόλουστες από κάθε άποψη. Μας υποδέχτηκαν και μας φιλοξένησαν με τις αρχές της ελληνικής φιλοξενίας. Μας αγκάλιασαν έτσι όπως δεν περιμέναμε. Ζήσαμε ένα λαμπερό τετραήμερο που περιελάμβανε πολλές γόνιμες συζητήσεις που οδήγησαν σε επικύρωση νέων συνεργασιών. Κι αυτό μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση.

Ο σκοπός του ταξιδιού μας εκεί ήταν να γνωρίσουμε το κοινωνικο-πολιτιστικό κέντρο Honigfabrik που «χτυπά» σήμερα στην καρδιά του Βίλχελμσπουργκ του Αμβούργου. Ένας πολυχώρος αξιοζήλευτος που με πολύ κόπο και αγώνα γεννήθηκε από 300 περίπου ανθρώπους. Ένα εγκαταλελειμμένο οίκημα που ήταν εργοστάσιο παραγωγής και τυποποίησης μελιού μεταμορφώθηκε με πρωτοβουλία πολιτών σε έναν πολυδύναμο χώρο που ο καθένας θα ήθελε να έχει στον τόπο που ζει. Ο δεύτερος λόγος του πηγαιμού μας εκεί, ήταν η συμμετοχή μας στην τελετή καθέλκυσης της βάρκας που κατασκεύασαν μαθητές υπό την καθοδήγηση του καραβομαραγκού τους Matthias Krueger, μέσα στο μικρό ναυπηγείο που λειτουργεί στο HonigFabrik, στα πλαίσια αντίστοιχου εκπαιδευτικού προγράμματος στο οποίο συμμετείχε η Όλγα Δασκαλή όταν είχε πάει για πρώτη φορά στο Αμβούργο το φθινόπωρο του 2017. Αντίστοιχο πρόγραμμα υλοποίησε στην συνέχεια με τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Ευηνοχωρίου, οι οποίοι στην εκδήλωση στο Αμβούργο είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το ντοκιμαντέρ τους “Πλεύσεις Ονείρων: Κατασκευάζοντας μια γαϊτοπούλα στο Μεσολόγγι” και να προσφέρουν ως δώρο ένα μοντέλο-γαϊτοπούλας στο πολιτιστικό κέντρο.

Με το στοιχείο του νερού να μας συνδέει, ήταν πολλές οι φορές που σκεφτήκαμε τι θα μπορούσε να λειτουργήσει με τον ίδιο ή ίσως με παραπλήσιο τρόπο, στο δικό μας τόπο.

Με δελτίο καιρού σπέσιαλ, με τη διάρκεια της μέρας σαφώς μεγαλύτερη απ΄ότι είχαμε συνηθίσει και με ανθρώπους μοναδικούς συνεχώς δίπλα μας, οι γοτθικές μας βόλτες ανάμεσα σε στιβαρής αρχιτεκτονικής κτίρια, σε αχανή πάρκα, σε γειτονιές, στην κοίτη του ποταμού, είτε με τα πόδια, είτε με μετρό, είτε με λεωφορείο, είτε με ταξί-πλοιάριο, έγιναν με υπερβολή. Από το πρόγραμμα δεν έλειψαν οι αθλητικές δραστηριότητες, το παιχνίδι, ο χορός με κάθε ευκαιρία .

Απευθύνουμε λοιπόν δημόσιο ευχαριστήριο στην Brigitte Schulz, στον Thomas Giese, στην Margret Markert  και στη δική μας Όλγα Δασκαλή την ψυχή του προγράμματος. Αναλογιζόμενοι την ευθύνη απέναντι στην διατήρηση και στην εξέλιξη αυτής της συνεργασίας θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτή την ιδέα που πιστεύουμε ότι θα οδηγήσει σε νέα λαμπερά έργα και θα ανοίξει τελικά τους δρόμους που σηματοδοτεί.

Για το Γυμνάσιο Αιτωλικού
η Διευθύντρια
Ανδριανή Χαλαζιά

 

 

 

Την Πέμπτη 07/06/2018 το σχολείο μας συμμετείχε στη μια μεγάλη γιορτή αφύπνισης και συμμετοχής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Εκεί παρουσιάσαμε, τη δική μας εκπαιδευτική πρόταση «Οι ρίζες ανοίγουν δρόμους –Roots are Routes», και ενώσαμε τις δυνάμεις μας σε ένα κοινό στόχο, να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος. Ταυτόχρονα καταθέσαμε τη συμμετοχή μας στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό «Bravo schools» ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ για τους 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (Φ.14/ΕΑ/163317/168423/Δ1).

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 202 σχολεία από όλη την Ελλάδα με πάνω από 500 συμμετοχές, παρουσιάζοντας τις ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ που έχουν αναπτύξει, ΣΧΕΔΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ που έχουν επιτυχώς υλοποιήσει οι εκπαιδευτικοί, και ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ως αποτέλεσμα της ενασχόλησης των παιδιών.

Μετά από τη διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης η δική μας εκπαιδευτική πρόταση αναδείχτηκε:

  • Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ στο στόχο 8. «Αξιοπρεπής Εργασίας & Οικονομική Ανάπτυξη»
  • Το σχολείο μας εντάχθηκε στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ του QNF SGDs School Club-Sustainable Development Goals School Club)
  • Οι μαθητές /τριες έγιναν ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η χαρά μας όμως μεγάλωσε περισσότερο όταν ανακοινώθηκε το όνομα του σχολείου μας στη τελική αξιολόγηση. Ένα από τα τρία ισότιμα βραβεία απονεμήθηκε στο σχολείο μας.

Και φέραμε στο σχολείο μας έναν διαδραστικό πίνακα ως έπαθλο.

Με τη σκέψη μας σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που όλοι διανύουμε είναι εξαιρετικά σημαντικό για το σχολείο μας, να λειτουργήσουμε ως ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ως φορέας ενημέρωσης, αφύπνισης και συμμετοχής στην τοπική κοινωνία.

Αναλογιζόμενοι την ευθύνη που μας έχει ανατεθεί από το εκπαιδευτικό τμήμα του QualityNet Foundation στην Ελλάδα, το World Largest Lesson, την Unicef και την Unesco, την Πρωτοβουλία Bravo Schools η οποία εντάσσεται στην καμπάνια του ΟΗΕ για τη προώθηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, πάντα με την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ήδη σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα.

Γυμνάσιο Αιτωλικού

Με αφορμή την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, το Σχολείο μας πραγματοποίησε πλήθος και ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες και όχι μόνο.

Ένας από τους στόχους αυτών των δραστηριοτήτων, ήταν να αντιληφθούν τα παιδιά μας, ότι η άθληση αποτελεί πρωτίστως μία ευχάριστη δραστηριότητα και ταυτόχρονα, το μέσο, για να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, υιοθετώντας έναν τρόπο ζωής που να περιλαμβάνει τη φυσική άσκηση. Έναν τρόπο ζωής που θα ήταν ιδανικό, να συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.

Μας έκανε την τιμή, να είναι μαζί μας αυτή τη γιορτινή μέρα, ο Παναγιώτης Αγγελούδης τρεις φορές, Πρωταθλητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για άτομα με ειδικές ανάγκες. Η παρουσία του Παναγιώτη και η στάση ζωής του, πέρασε στους μαθητές και στις μαθήτριες το μήνυμα ότι: «Τίποτε στη ζωή δεν είναι δεδομένο και ότι το μόνο που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε τους στόχους μας είναι η θέληση». Από την πρώτη στιγμή τα παιδιά αισθάνθηκαν πολύ άνετα μαζί του, στριμώχνονταν για να παίξουν μαζί του μπάσκετ και για να τους μυήσει στο άθλημα του πινκ –πονκ.

Με την παρουσία τους, επίσης μας τίμησαν ο κ. Ρένος Χριστοδουλίδης Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτ/νίας και ο κ. Γιώργος Ταράσης προπονητής ποδοσφαίρου Κ20 του Παναιτωλικού. Ο κ. Χριστοδουλίδης επισκέφτηκε το σχολείο μας, με την ιδιότητα του αθλητή αφού είναι κάτοχος Παγκοσμίου Ρεκόρ Γκίνες στο άθλημα Ανταλλαγής Κεφαλιών μεταξύ δύο ατόμων χωρίς η μπάλα να πέσει κάτω. Μαζί με τον κ. Ταράση μας παρουσίασαν το άθλημα, καταφέρνοντας να ανταλλάξουν μεταξύ τους τόσες πολλές κεφαλιές που κάποια στιγμή εγκαταλέιψαμε το μέτρημα.. Το άθλημα εντυπωσίασε τα παιδιά, χάρηκαν, γέλασαν και γέμισαν από συναισθήματα.

Όλοι τους μας έδειξαν πόσο όμορφο είναι να βάζουμε στόχους στη ζωή μας αλλά και πόσο όμορφη είναι προσπάθεια και το ταξίδι, για να τους εκπληρώσουμε.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων αισθάνεται την ανάγκη να τους ευχαριστήσει δημόσια για την παρουσία τους στο σχολείο και την πολύπλευρη προσφορά τους.

Το πρόγραμμά μας συνεχίστηκε με αθλητές και αθλήτριες του σχολείου μας που παρουσίασαν στους συμμαθητές τους τις εμπειρίες τους από την συμμετοχή τους σε Πανευρωπαϊκούς αγώνες Ζίου-Ζίτσου.

Το πρόγραμμα επίσης περιελάμβανε τουρνουά μπάσκετ και βόλεϊ, αθλοπαιδιές, μοντέρνο και παραδοσιακό χορό, προβολή ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ σχετικές με τον αθλητισμό. Κι όλα αυτά γιατί; Γιατί το σώμα θεραπεύεται με την άσκηση, το μυαλό θεραπεύεται με το γέλιο και το πνεύμα με τη χαρά.

Γυμνάσιο Αιτωλικού
Ανδριανή Κ. Χαλαζιά

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία