Αγγελίες    Επικοινωνία

Για 25η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε και φέτος η Γιορτή Ψαριού, στην καρδιά της λιμνοθάλασσας, το γραφικό νησάκι του Αιτωλικού.

Με τον κόσμο να πλημμυρίζει την κεντρική πλατεία και την γύρω περιοχή, τα ψάρια και τα άλλα εδέσματα να γεμίζουν τα τραπέζια και τα χορευτικά να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό το κέφι δεν άργησε να ανάψει συντελούντος και του πηγαίου κεφιού και της εξωστρέφειας που διέπει τους ντόπιους κατοίκους.

Ο κόσμος άρχισε να συρρέει από τις οκτώ και μια ώρα αργότερα στο χώρο δεν έπεφτε καρφίτσα. Άρχισε η τροφοδοσία των τραπεζιών με φαγητά και στη συνέχεια μετά τον χαιρετισμό του δημάρχου κ.α. την σκυτάλη πήρε το χορευτικό "Α.Σ. Αχελώος Κατοχής" και το χορευτικό Πολιτιστικού και Αθλητικού Ομίλου Νεοχωρίου Οινιαδών.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Λύρος τόνισε πως η γιορτή θα αναβαθμιστεί εδώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα απαιτούμενα έργα για να πάρει ζωή η λιμνοθάλασσα. Άλλωστε την ίδια ημέρα είχε «σηκώσει» το θέμα ψηλά ζητώντας να επισπευστούν οι διαδικασίες δημοπράτησης.

Παρόντες ήταν και πολύ επίσημοι, ο βουλευτής Κ. Καραγκούνης, πολιτευτές, μέλη της δημοτικής αρχής, εκπρόσωποι συλλόγων, Σωμάτων Ασφαλείας κ.λπ.

Και του χρόνου στο Αιτωλικό με ποιοτική αναβάθμιση ενός θεσμού που προσφέρει αναγνωρισιμότητα στην περιοχή.

Το Σάββατο που έρχεται είναι η γιορτή του ψαριού στο Αιτωλικό!

Για την κωμόπολή μας είναι μια γιορτή που τα τελευταία χρόνια έχει συνδυαστεί με τον αγώνα δρόμου που διοργανώνει ο συντοπίτης μας Μάκης Σαραντάρας, ένας άνθρωπος που αγαπάει το τρέξιμο και μόνος του έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πλήθος δρομέων στο Αιτωλικό κάθε χρονιά!

Φέτος για πρώτη φορά δεν θα γίνει αυτός ο αγώνας κι αυτό το λέω με μεγάλη λύπη και απογοήτευση... αφού οι τοπικές αρχές δεν συνδράμουν οικονομικά ώστε να βγουν τα έξοδα!

Ο Ναυτικός Όμιλος Αιτωλικού στον οποίο είμαι μέλος διοργανώνει εκείνη τη μέρα μια κωπηλατική διαδρομή... Tον πρώτο περίπλου του νησιού όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κωπηλατήσουν γύρω απ' το νησί, να περάσουν κάτω απ τις ιστορικές καμάρες, να διασχίσουν αυτά τα παραμελημένα νερά και να δώσουν μια υπενθύμιση σε όλους μας που ξεχνάμε σε τι τόπο ζούμε και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε... εάν!!!

Και η ίδια η λιμνοθάλασσά μας θα αναζωογονηθεί αφού θα θυμηθεί την νιότη της... τότε που δεν υπήρχε μέρα που οι πολίτες της δεν ερχόταν σε επαφή μαζί της!!

Να θυμίσω ότι στις περασμένες δεκαετίες οι πατεράδες μας έκαναν ντινελιά από μπαλκόνια και από τις τέμπλες των σταφνοκαρίων, επίσης γινόταν κολυμβητικοί αγώνες και γενικώς η λιμνοθάλασσα έσφυζε από ζωή... στο πέρασμα των χρόνων αντί να εξελιχθεί όλη αυτή θετική ενέργεια σε κάτι καλύτερο... Xανόταν σταδιακά μέχρι που εξαφανίστηκε εντελώς!

Σε μια προσπάθεια λοιπόν για να ζητήσουμε κάτι παραπάνω για τον τόπο μας όλη η ομάδα θα είναι παρούσα σ' αυτόν τον άτυπο κωπηλατικό αγώνα είτε για να κωπηλατήσει, είτε για να χειροκροτήσει αυτή την προσπάθεια απέξω!

Απ' την ομάδα του bootcamp θα συμμετέχουν περίπου 30 άτομα! Έχουν δηλώσει συμμετοχή και πολλοί άλλοι και γενικώς υπάρχει ανταπόκριση για πρώτη φορά!!

Στο χέρι μας είναι να δώσουμε μια ωραία παρουσία που να διαφημίσει τον τόπο μας και να καλέσει άλλους τόσους του χρόνου!!

Στις 4:30 όλοι στην παραλία μπροστά στη καφετέρια Μπολερό!

5:30 αρχίζει ο αγώνας

Αλέξανδρος Γερμανός
Προπονητής ομάδας bootcamp Αιτωλικού
Γενικός Αρχηγός Αθλημάτων Ναυτικού Ομίλου Αιτωλικού

Πάμε στο Αιτωλικό να φάμε ψάρι;

Στις 28 Σεπτεμβρίου, ημέρα Σάββατο, θα γιορτασθεί στο Αιτωλικό η Γιορτή του Ψαριού. Νοικιάσαμε πούλμαν και θα παραστούμε.

Θα φύγουμε το Σάββατο, ώρα 9.00 το πρωί από την πλατεία Κοτζιά και θα επιστρέψουμε στον ίδιο χώρο την Κυριακή το βράδυ.

Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ.

Πληροφορίες και Δηλώσεις: Στην πρόεδρο, κ. Βελτσίστα, 210.9612233

Στον Αντιπρόεδρο, κ. Αναγνωστόπουλο, 210.7485306

Το Δ.Σ. του «Λιακατά»

Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2019

Μια μαγευτική ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε χθες βράδυ Τρίτη 6 Αυγούστου 2019, στη παραλία της Βόνιτσας, με βεγγαλικά που φώτιζαν τον ουρανό, δαυλοί στις βάρκες, κεράκια αναμμένα παντού και ο κόσμος είχε γεμίσει κυριολεκτικά τον παραλιακό χώρο, βλέποντας τη βαρκαρόλα και ακούγοντας τις παραδοσιακές καντάδες.

Αμέσως μετά προσφέρθηκαν δωρεάν ψητές τσιπούρες στους παρευρισκόμενους στο προαύλιο χώρο του Δημαρχείου και στήθηκε γλέντι με λαϊκοδημοτική ορχήστρα και την τραγουδίστρια Ειρήνη Λώλου με καταγωγή από τα Παλιάμπελα.

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com
ΦΩΤΟ: Στέλλα Λιάπη

Όλα έτοιμα για την γιορτή της Μουσικής Βαρκαρόλας και της 5ης Γιορτής Ψαριού Αμβρακικού Κόλπου που θα ξεκινήσει την Τρίτη 6 Αυγούστου 2019, στις 21:30 από το λιμανάκι του Αγίου Δημητρίου Βόνιτσας.

Η εκδήλωση συγκεντρώνει πλήθος κόσμου στην παραλία της Βόνιτσας σε μια μεγάλη γιορτή της πόλης 

Όλες οι βάρκες θα πρέπει από τις 21.00 να βρίσκονται στο λιμανάκι του Αγίου Δημητρίου για την παραλαβή του κόσμου.

Όλα θα ξεκινήσουν από το λιμανάκι του Αγίου Δημητρίου Βόνιτσας στις 21.30. Εκεί τα ψαροκάικα του Αλιευτικού Συλλόγου Αλιέων Βόνιτσας μαζί με τις βάρκες των ιδιωτών και των παιδιά του Ναυταθλητικού ομίλου Βόνιτσας θα ξεκινήσουν υπό τους ήχους της μουσικής και της φωνής της Ειρήνης Λωλου, με κατεύθυνση το φάρο και την παραλία της Βόνιτσας.

Παρακαλούνται όλες οι βάρκες που θα πάρουν μέρος να βρίσκονται στο λιμανάκι του Αγίου Δημητρίου Βόνιτσας από τις 21.00 έτσι ώστε να παραλάβουν τον κόσμο που θα περιμένει.

Στις βάρκες θα έχουν την δυνατότητα να μπει μικρός αριθμός μικρών και μεγάλων ανθρώπων. Θα πρέπει να βρίσκονται στο λιμανάκι του Αγίου Δημητρίου Βόνιτσας και αυτοί από τις 21.00 έτσι ώστε να μοιραστούν στις βάρκες και να ακολουθήσουν την Βαρκαρόλα.

Οι βάρκες με τους ήχους της καλοκαιρινής καντάδας θα περάσουν το φάρο της Βόνιτσας και μπουν στο λιμάνι της παραλίας Βόνιτσας θα βολτάρουν αρκετές φορές κατά μήκος του λιμανιού.

Τα φαναράκια, τα βεγγαλικά και οι ήχοι των καντάδων θα δημιουργήσουν πραγματικά μια υπέροχη ατμόσφαιρα που αξίζει να παρακολουθήσετε.

Εκπλήξεις αναμένονται και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο HOBBYLAND που θα φωτίσουν τον ουρανό της Βόνιτσας και την θάλασσα του Αμβρακικού.

Στην συνέχεια στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Ακτίου Βόνιτσας στην Βόνιτσα θα στηθεί γλέντι με παραδοσιακή, νησιωτική και λαϊκοδημοτική ορχήστρα με την παρέα του Δευτερέου και την Ειρήνη Λώλου με καταγωγή από τα Παλιάμπελα.

Εκεί θα προσφερθούν δωρεάν ψητά ψάρια και παραδοσιακές πίτες από τις γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Βόνιτσας.

Θα υπάρχουν αναψυκτικά, κρασί και μπύρες από τον Σύλλογο Γυναικών Βόνιτσας

Το γλέντι θα κρατήσει μέχρι να φύγει και ο τελευταίος επισκέπτης.

Φέτος η ΒΑΡΚΑΡΟΛΑ και η 5η Γιορτή Ψαριού Αμβρακικού Κόλπου γίνεται με την συνεργασία:

-Του Αλιευτικού Συλλόγου Αλιέων Βόνιτσας

-Του Συλλόγου ΚΑΠΗ Βόνιτσας

-Του Συλλόγου Γυναικών Βόνιτσας 

-Του Ναυταθλητικού Ομίλου Βόνιτσας

-Του Πολιτιστικού Συλλόγου HOBBYLAND

Σας περιμένουμε όλους να ταξιδέψουμε στην μουσική πανδαισία σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον στο φάρο Βόνιτσας και να γευτούμε τα ψητά ψάρια και τις πεντανόστιμες πίτες από τις γυναίκες των συλλόγων

Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Από μεγάλη προσέλευση χαρακτηρίστηκε και φέτος η Γιορτή Ψαριού στο όμορφο νησάκι του Αιτωλικού.

Στον κόσμο μοιράστηκαν ψάρια και είχε κληθεί από το δήμο ορχήστρα η οποία διασκέδασε τους παρευρισκομένους. Παρουσία με τρία μεγάλα τραπέζια με καλεσμένους έκανε ο δήμαρχος Μεσολογγίου ενώ από επισήμους διακρίναμε τους Π. Παπαγεωργίου, τους διοικητές του 2/39 Σ.Π. και Α.Τ. Αιτωλικού, τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Λύτρα κ.λ.π.

Η γιορτή διοργανώθηκε για 23η χρονιά και έχει γίνει θεσμός. Η τοπική παραγωγή προσφέρεται στους καλεσμένους που γεύονται νόστιμο και καλοψημένο ψάρι. Νωρίτερα είχε γίνει και αγώνας δρόμου με μεγάλη, επίσης συμμετοχή. 

Λίγο πριν την έναρξη, βραβεύθηκαν ο Προπονητής Σταύρος Βέλιος, οι αθλητές και αθλήτριες του Α.Ο.Κ. Αιτωλικού για τις διακρίσεις και συμμετοχή τους στο 15ο Balcan Open & World Cup U15 με την Εθνική Ομάδας Jiu Jitsu.

Παράλληλα, τιμήθηκαν από το Δήμο ο εμπνευστής και οι επί χρόνια αρωγοί της Γιορτής Ψαριού στο Αιτωλικό κ.κ Απόστολος Μπλίκας, Γεράσιμος Κράνης και Γεράσιμος Τσοκάντας.

Και του χρόνου σε όλους με ακόμη περισσότερο κόσμο και κέφι.

Σελίδα 1 από 4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία