Αγγελίες    Επικοινωνία

Η φετινή χρονιά ήταν η τρίτη για τον αγώνα δρόμου «Acheloos Run» που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πανέμορφα σημεία της περιοχής μέσω της άθλησης.

Πάνω από 1000 άτομα, δρομείς, παιδιά και περιπατητές έδωσαν το "παρών" και συνεισέφεραν στο «Εύ Αγωνίζεσθαι» επιβραβεύοντας και αυτοί με την συμμετοχή τους την προσπάθεια που κατέβαλλε η ομώνυμη ομάδα για να αναδείξει τον τόπο της.

Πράγματι, ο Κ. Σύρρος και οι συνεργάτες του, όλοι εθελοντές, προσπάθησαν για το καλύτερο και ήρθε κόσμος στα χωριά της Παραχελωϊτιδας απ’ όλη την Ελλάδα.

Η ΑΙΧΜΗ ήταν εκεί για ακόμη μια χρονιά και δημοσιεύει φωτορεπορτάζ. Και του χρόνου ακόμη ψηλότερα!

 

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου θα βρίσκεται και πάλι ανάμεσα στους 100 δήμους του κόσμου οι οποίοι θα συμμετέχουν με τις αποστολές τους στους Διεθνείς  Παιδικούς Αγώνες 2019 (International Children's Games-ICG), που θα πραγματοποιηθούν στον πόλη Ufa της Ρωσίας.

Η Επιτροπή διοργάνωσης των Διεθνών παιδικών Αγώνων, αποχώρησε χθες από την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου όπου παρέμεινε για τέσσερις ημέρες πραγματοποιώντας το ετήσιο Συμβούλιό της. Οι κ.κ. Torsten Rasch (Germany),   David Gilbert (USA), και   Igor Topole (Slovenia),    Richard Smith (USA-Germany),  Fen Fen Chang (Taiwan), Τζανάκος Νικόλαος (Εκπρόσωπος των Αγώνων στην Ελλάδα)   και  Chulwon Shin (Southkorea), έφυγαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων από την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, όπου στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν με την επιμέλεια του Πνευματικού Κέντρου στα μνημεία και τους ιστορικούς χώρους. Μετέφεραν δε το θαυμασμό τους για τις Εορτές Εξόδου στις οποίες συμμετείχαν καθ’ όλη την διάρκεια του τελευταίου τριημέρου, έχοντας την ευκαιρία παράλληλα να συνομιλήσουν σχετικά με τους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες με εκπροσώπους άλλων κρατών.

Την Κυριακή των Βαΐων, τα μέλη της Επιτροπής συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο κατά το επίσημο γεύμα που παρεχώρησε ο Δήμαρχος Νικόλαος Καραπάνος, επιδίδοντάς του το συλλεκτικό βιβλίο των 50 χρόνων από την έναρξη των αγώνων.

Την Κυριακή 31/3/2019 στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για 9η συνεχή χρονιά ο αγώνας δρόμου με την επωνυμία  "Βαλλιάνειος" απόστασης 10 χιλιομέτρων με μεγάλη συμμετοχή αθλητών και συλλόγων απ' όλη την Ελλάδα, ο μαραθωνοδρόμος από το Αιτωλικό κατέκτησε την 3η θέση στη γενική κατάταξη και μια θέση στο βάθρο.

Ο ίδιος μας δήλωσε : "Ήταν μια όμορφη διοργάνωση και συνάμα μια απαιτητική δυνατή κούρσα με ανηφόρες και νέους γρήγορους αθλητές, άκουσα τις οδηγίες του προπονητή μου, χρειάζονταν στρατηγική ώστε να μην παρασυρθώ, ευτυχώς πήγαν όλα καλά, κλίνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που είμαι υγιής και δυνατός την οικογένεια μου, το προπονητή μου κύριο Σταμάτη Ρώμα και τους ανθρώπους που με στηρίζουν και είναι δίπλα μου καθημερινά και εκτιμούν την προσπάθεια μου δίνοντας μου κίνητρο να συνεχίσω."
Οι 5 πρώτοι αθλητές:
1-ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ
2-ΠΑΝΑΓΗΣ ΧΑΛΔΑΣ
3-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΗΣ
4-MACIEJ RAJCZAK
5-ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΜΒΡΙΩΤΗΣ.

Η Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, σε συνεργασία με τον δήμο Αγρινίου προκηρύσσουν τον 9ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 5χλμ «Άγιος Αρτέμιος», την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, στο πλαίσιο των δράσεών της για την ανάπτυξη του φιλαθλητικού πνεύματος και την ενίσχυση των κοινωνικών σχέσεων μεταξύ των αστυνομικών και της κοινωνίας.

Παράλληλα με τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου των 5km, θα διεξαχθεί:

Αγώνας 1.000m για παιδιά σχολικής ηλικίας.

Σας περιμένουμε να τρέξετε, να χαρείτε και να ενημερωθείτε για την Αστυνομία και τον ρόλο της ως συνδετικό κρίκο της κοινωνίας, απ’ τους ίδιους τους αστυνομικούς. Προς τούτο θα υπάρχει ξενάγηση των μαθητών που θα συμμετέχουν στον παιδικό αγώνα στους χώρους του Αστυνομικού Μεγάρου. Για τους μικρούς μας φίλους που θα συμμετέχουν στην ξενάγηση θα κληρωθούν και δώρα έκπληξη.

 

Αναλυτικές Πληροφορίες για τους αγώνες:

Οι αριθμοί συμμετοχής θα δοθούν από την Γραμματεία των Αγώνων, που θα λειτουργήσει το Σάββατο 13 Απριλίου ώρες 09:00πμ έως 12:00πμ στα γραφεία της ένωσής μας στο ισόγειο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας. Για όσους δεν παραλάβουν τα νούμερα της συμμετοχής τους την παραμονή του αγώνα θα υπάρχει δυνατότητα παραλαβής την ημέρα του αγώνα, από 16:00 έως 17:00 στην γραμματεία που θα υπάρχει στο σημείο εκκίνησης.

Για την ολοκλήρωση του Λαϊκού Αγώνα Δρόμου των 5km, έχει καθοριστεί χρονικό όριο μιας ώρας. Εάν κάποιος δρομέας δεν ολοκληρώσει τον αγώνα μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, τότε πρέπει να σταματήσει ή να συνεχίσει προς τον τερματισμό με δική του ευθύνη.

 

Αφετηρία - Τερματισμός:

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, επί της οδού Κυριαζή.

 Αποστάσεις Αγώνων

Λαϊκός Αγώνας δρόμου: 5km

Παιδικός αγώνας: 1.000m

Περιγραφή διαδρομών

Η αγωνιστική διαδρομή του Λαϊκού Αγώνα Δρόμου 5km, είναι εξ’ ολοκλήρου ασφάλτινη με μικρή υψομετρική διαφορά. Ομοίως ο Αγώνας των παιδιών θα διεξαχθεί σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο με ελάχιστη υψομετρική διαφορά.

Για τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 5km η διαδρομή ξεκινάει απ’ την είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου και κινείται δεξιά προς την υπόγεια γέφυρα της Ε.Ο Αγρινίου Μεσολογγίου. Στην συνέχεια μέσω της οδού Δημάδη φτάνει στην οδό Χαριλάου Τρικούπη όπου στρίβει αριστερά και ανεβαίνει μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας. Συνεχίζει στην οδό Παπαστράτου μέχρι το τέρμα της και στρίβει αριστερά στην οδό Ελ. Βενιζέλου. Στην διασταύρωσή της με την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στρίβει ξανά αριστερά και συνεχίζει μέχρι την πλατεία Χατζοπούλου. Συνεχίζει στην οδό Δαγκλή και στην συνέχεια στην οδό Μεσολογγίου. Στην διασταύρωση με την οδό Δημάδη στρίβει δεξιά και ακολουθεί την πορεία κάτω απ’ την υπόγεια γέφυρα της Εθνικής οδού μέχρι το Αστυνομικό Μέγαρο.

Για τον παιδικό αγώνα 1.000m η αφετηρία θα είναι η είσοδος του Αστυνομικού Μεγάρου. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούν στον παράδρομο της Εθνικής Οδού όπου θα τον ακολουθήσουν μέχρι το ύψος της υπόγειας γέφυρας. Στην συνέχεια θα κινηθούν δεξιά μέχρι την είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου όπου θα τερματίσουν.

Δηλώσεις συμμετοχής στο δρόμο των 5000 και 1000m πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τη διαδρομή των 5.000 μέτρων, πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τη διαδρομή του παιδικού αγώνα, πατήστε ΕΔΩ

Οι διαδρομές των αγώνων θα είναι σημασμένες ώστε να διευκολύνουν τους αθλητές.

Σταθμοί Ανεφοδιασμού

Θα υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού στο 2,5ο km. της διαδρομής όπου θα παρέχεται νερό. Επίσης, θα προσφερθεί μικρογεύμα στο σημείο του τερματισμού.

Υγειονομική Κάλυψη

Υγειονομική κάλυψη θα υπάρχει σε όλο το εύρος των διαδρομών των αγώνων με την παρουσία εθελοντή Ιατρού.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για προβλήματα υγείας που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη διάρκεια ή λόγω του αγώνα.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και καρδιολογικό έλεγχο. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις.

 Χρονομέτρηση

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και για τις δύο διαδρομές, αυτή των 5χλμ και αυτή του 1χλμ.

Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στον Λαϊκό Αγώνα δρόμου 5km έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι από το 2007 και νωρίτερα).

Δικαίωμα συμμετοχής στον παιδικό αγώνα δρόμου 1.000m έχουν οι μαθητές δημοτικών σχολείων με έτος γέννησης έως και το έτος 2012.

Για την συμμετοχή ανηλίκων (<18 ετών) σε οποιοδήποτε αγώνα θα ζητηθεί ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ/ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ από τον γονέα. Οι υπεύθυνες δηλώσεις θα παραληφθούν από την γραμματεία με την παράδοση των αριθμών συμμετοχής.

Κατηγορίες βραβεύσεων για τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 5km

Γενικές βραβεύσεις

Α) Γενική Ανδρών: 3 πρώτοι

Β) Γενική Γυναικών: 3 πρώτοι

Ειδικές βραβεύσεις

Α) 1ος Άνδρας αστυνομικός.

Β) 1η Γυναίκα αστυνομικός

Γ) 1ος Συνταξιούχος αστυνομικός.

Δ) 1ος Αστυνομικός της Δ.Α. Ακαρνανίας

Οι βραβευθέντες στις γενικές κατηγορίες δεν θα συμμετέχουν στις ειδικές βραβεύσεις, για ότι δεν προβλέπεται στην προκήρυξη αποφασίζει η οργανωτική επιτροπή.

Μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα θα απονεμηθούν σε όλους τους δρομείς και τα παιδιά που θα τερματίσουν.

Αντίτιμο Συμμετοχής

Η συμμετοχή και στους δύο αγώνες είναι δωρεάν.

Χρόνος - Τρόπος εγγραφής

Ημερομηνία έναρξης εγγραφών: Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019.

Ημερομηνία λήξης εγγραφών: Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Για να δηλώσετε συμμετοχή σε ένα από τα δρομικά αγωνίσματα πατήστε ΕΔΩ

Περιορισμένες εγγραφές θα γίνουν και την ημέρα των αγώνων στην γραμματεία από 16:00 έως 17:00

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι δεν μπορούν να συμπληρώνουν ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής, να αποστέλλονται στο email της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας i.p.a.akarnanias@gmail.com, είτε στην γραμματεία της, στο Αστυνομικό Μέγαρο Αγρινίου.

 Γραμματεία Τ.Δ. Ακαρνανίας 26410 22425 ώρες γραφείου

Οι Λατινικοί Χαρακτήρες δεν γίνονται αποδεκτοί.

Δεν θα πραγματοποιηθούν εγγραφές για ΑΘΛΗΤΕΣ που θα έρχονται εκπρόθεσμα.

Πρόγραμμα Αγώνων

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

17:30 - 17:45 Προετοιμασία, προθέρμανση αθλητών

17:45 Ενημέρωση αθλητών

18:00 Εκκίνηση Παιδικού αγώνα δρόμου 1.000m

18:15 Εκκίνηση Λαϊκού Αγώνα Δρόμου 8km

19:15 Απονομές

Επικοινωνία

E-mail επικοινωνίας: i.p.a.akarnanias@gmail.com

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: Ώρες γραφείου.

Ταμπακέλης Δημοσθένης τηλ. 6947822017

Καρακάσης Γεώργιος τηλ. 6945495519

 Γραμματεία Τ.Δ. Ακαρνανίας 26410 22425 ώρες γραφείου

 Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση σχετικά με τον αγώνα στο site: http://www.ipa-akarnanias.blogspot.gr/

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αχελώος TV

Η Ακαδημία Στίβου ΠΝΟΗ Μεσολογγίου τίμησε την 193η Επέτειο της Μάχης του Ντολμά με τη συμμετοχή των αθλητών-τριών της στους αγώνες δρόμου θυσίας στο Αιτωλικό το Σάββατο 23/2/2019!

Υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, με κρύο και έντονο αέρα, οι αθλητές μας τόλμησαν να τρέξουν και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στις αποστάσεις των 1000μ. και των 7000μ. Ξεχώρισε η αθλήτριά μας Μαρία Δαουτίδη που έλαβε μέρος στα 1000μ. κατακτώντας την 3η θέση στο βάθρο των νικητριών και ο Ιωάννης Τζαμανής (Ε’ τάξη) με πολύ καλό χρόνο στα 7000μ.

Κάθε αγώνας είναι μια πρόκληση…υπέρβαση ορίων ψυχικών και πνευματικών, γι’ αυτό και ο αθλητισμός δεν προετοιμάζει μόνο ‘’για τα γήπεδα’’ αλλά για την ίδια τη ζωή!

Εκ της διοικήσεως

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και φέτος ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου – Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών από αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Παρά τα προβλήματα που προέκυψαν την τελευταία στιγμή και λίγο έλειψε να οδηγήσουν τους διοργανωτές στη ματαίωσή του.

Θυμίζουμε, ότι ο δήμος δεν κάλυψε τα έξοδα, καθώς λόγω της διαμάχης που έχει αναπτυχθεί στο εσωτερικό της πλειοψηφίας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου δεν μπόρεσε να συνεδριάσει για να εγκρίνει τις συγκεκριμένες πιστώσεις του Ημιμαραθωνίου.

Η λύση τελικά δόθηκε από την Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών που ανέλαβε τα έξοδα του αγώνα αποτελώντας τον μεγάλο χορηγό.

Toν αγώνα (καθώς και τους παράλληλους αγώνες 5 και 1,5 χλμ) διοργάνωσε ο «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ», με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ». Συνολικά και στους τρεις αγώνες πήραν μέρος 460 δρομείς, οι 261 εκ των οποίων συμμετείχαν στον ημιμαραθώνιο.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 10.30 π.μ. από το σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού με κατεύθυνση προς το Αίγιο και οι αθλητές/τριες πέρασαν μέσα από τα παραλιακά χωριά των Ζαχλωριτίκων, Ελαιώνα, Ροδιάς, Νικολαιΐκων, Ριζομύλου, Βαλιμητίκων, Τεμένης και Διγελιωτίκων η διαδρομή, μέσω της οδού παραπλεύρως της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής και ακολούθως της παραλιακής οδού, κατέληξε στο χώρο της ανάπλασης της παραλίας Αιγίου, όπου και έγινε ο τερματισμός στο χώρο πριν από το παλαιό Λιμάνι Αιγίου (12 Βρύσες).

Στα 5χλμ η εκκίνηση έγινε από τις 12 Βρύσες. Η διαδρομή ήταν εξ ολοκλήρου παραλιακή, με κατεύθυνση προς την Αλυκή Αιγίου όπου στο τέρμα έγινε αναστροφή και με κατεύθυνση προς το Λιμάνι οι αθλητές τερμάτισαν στο ίδιο σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν (12 βρύσες). Οι 12 βρύσες ήταν το σημείο τερματισμού και για τον αγώνα του 1,5 χλμ. Η διαδρομή ήταν εξ ολοκλήρου παραλιακή με κατεύθυνση από τον υδροβιότοπο της Αλυκής προς την παραλία του Αιγίου.

Νικητής του ημιμαραθωνίου ήταν ο Γιάννης Καλαπόδης του Α.Σ. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ με πολύ καλή επίδοση (1.13.51). Όπως εξαιρετικές επιδόσεις πέτυχαν και οι άλλοι δύο δρομείς που ανέβηκαν στο βάθρο, αλλά και όσοι ακολούθησαν στις πρώτες θέσεις. Ο Νικόδημος Νικολακέας του ΓΑΣ ΙΛΙΣΣΟΣ που τερμάτισε 2ος με 1.15.19 και ο Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ που ακολούθησε με 1.15.41. 4ος ήταν ο Δημήτρης Τασσόπουλος επίσης του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ και την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Στάθης Γκίνης και Γιάννης Χαμοδράκας. Στους τρεις πρώτους της κατηγορίας τα βραβεία παρέδωσε ο πρόεδρος της Παναγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών κ. Θανάσης Σωτηρόπουλος.

Στις γυναίκες, για άλλη μία φορά πρώτη ήταν η Βηθλεέμ Σαπίου του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ με 1.34.18. Στη 2η θέση τερμάτισε η Τάνια Γούπου της ΑΝΑΤΟΛΗΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ με 1.34.24 και στην 3η η Κατερίνα Πρισακάρου των ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ με 1.37.14. Τη βράβευση σε αυτή την κατηγορία έκανε η υποψήφια δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Βάσω Ψυχράμη.

Νικητής στα 5.000 μ. ήταν ο Νίκος Γεωργίου του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ με 0.18.53, 2ος ο Ιωάννης Καρέτσος των ΔΡΟΜΕΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ με 0.19.06 και 3ος ο Θωμάς Ζαράγκας του ΤΟΡ FORM CITY με 0.19.43. Τους τρεις πρώτους των 5.000 μέτρων βράβευσε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Αιγιαλείας κ. Στράτος Βαρδάκης.

Στις γυναίκες, στην κατηγορία των 5.000 μέτρων πρώτευσε η Μαρία Βαρβιτσιώτη (ΠΕΛΩΨ ΠΑΤΡΩΝ) με 0.22.49 και ακολούθησαν: Παρασκευή Βαγενά (ΠΕΛΩΨ ΠΑΤΡΩΝ) με 0.23.28 και Αδριανή Σανδραβέλη (ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ) με 0.24.25. Τα βραβεία παρέδωσε ο γενικός διευθυντής της Π.Ε.Σ. κ. Μίλτος Σταυρόπουλος.

Πηγή: protionline.gr

Σελίδα 1 από 16

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία