Αγγελίες    Επικοινωνία

Στην μία από τις δύο ράχες της Αρχαίας Μεδεώνας, τρία χιλιόμετρα έξω και στην είσοδο του χωριού μας βρίσκεται το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.

Για πολλά χρόνια το εκκλησάκι ήταν μισογκρεμισμένο λόγω του σεισμού αλλά ανακατασκευάσθηκε το 1998 και είναι πανέμορφο. Από εκεί αγναντεύεις και τα ερείπια της Αρχαίας Μεδεώνας και το χωριό μας.

Ο Αϊ – Λιας στέκει εκεί ψηλά και αύριο έχει την ονομαστική του φόρεσε τα καλά του και θα υποδεχθεί τους πιστούς και εορταζόμενους του χωριού μας.

Πηγή: katounanews.blogspot.com

Καθίζηση στον επαρχιακό δρόμο Αιτωλικού, στην παραλία Αγίου Ηλία, 200μέτρα περίπου μετά τα νταμάρια και 100 μέτρα πριν την κατολίσθηση της υπόγειας διώρυγας.

Ενημερώθηκε το Α.Τ Αιτωλικού και η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ευχαριστούμε τον συγχωριανό μας Πάνο Μιμμή που το παρατήρησε και μας ενημέρωσε.

Ένα πρώτο αποτέλεσμα σταυροδοσίας που βγήκε, αφορά στην Κοινότητα του Αγίου Ηλία όπου εκλέγεται και πάλι ο Μιχάλης Μπάλας με 92 ψήφους, έναντι 78 του Μιχάλη Μαυρομάτη.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες της παλαιοκομματικής αντίληψης της Δημοτικής αρχής, η οποία δεν διστάζει να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο χρησιμοποιώντας φτηνές δικαιολογίες για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!

Όντας τυχαίως ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΑΣ, τον πρόεδρο της κοινότητας Μάστρο και τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Ηλία, επειδή δεν προερχόμαστε από τον συνδυασμό "Δήμος για τα παιδιά μας " δεν μας καταβλήθηκε η πάγια προκαταβολή προκειμένου να μπορέσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε για τα χωριά μας, ειδικά τώρα που πλησιάζουν οι Άγιες μέρες του Πάσχα!

Κύριοι της Δημοτικής αρχής δεν τιμωρείτε εμάς, αλλά τους δημότες και κυρίως τους ετεροδημότες που θα επισκεφθούν τα χωριά μας. Τα συγκεκριμένα χρήματα θα προορίζονταν για την καθαριότητα και τον καλλωπισμό των κοινοχρήστων χώρων των χωριών μας.

Σας συγχαίρουμε για το "ήθος" και την "ανιδιοτέλεια" που επιδεικνύετε!

Σας ευχόμαστε ολόψυχα Χρόνια Πολλά και Καλό Πάσχα!

Οι πρόεδροι της Τ.Κ. Μάστρο και Αγίου Ηλία, Μάτσικας Γεώργιος και Μπάλας Μιχαήλ

Επίθεση αγνώστων δέχθηκε πριν από λίγες μέρες ο εξοπλισμός ηλεκτροφωτισμού της σήραγγας Αγίου Ηλία στην Αιτωλοακαρνανία με αποτέλεσμα προσωρινά να βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια περιοδικής επιθεώρησης από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, άγνωστοι έκοψαν τα καλώδια παροχής μέσης τάσης του κτιρίου εξυπηρέτησης της σήραγγας με αποτέλεσμα να διακοπεί πλήρως η λειτουργία των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Την ίδια ημέρα το περιστατικό δηλώθηκε στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα ώστε να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

Αμέσως μετά όλες οι μεταλλικές πόρτες του κτιρίου εξυπηρέτησης της σήραγγας σφραγίστηκαν με ηλεκτροσυγκόλληση (εκτός της αλουμινένιας πόρτας εισόδου του προσωπικού) ώστε ν’ αποφευχθούν πιθανές κλοπές ή και περαιτέρω βανδαλισμοί στις εγκαταστάσεις του κτιρίου. Για το περιστατικό έχει σχετικά ενημερωθεί και η Νομική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο του 2018 στο κτίριο εξυπηρέτησης της σήραγγας είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στον εξοπλισμό (UPS, συσσωρευτές μολύβδου, φωτιστικά σώματα κ.α.).

Μετά το πρόσφατο περιστατικό ήδη δρομολογείται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας προσωρινή λύση για την αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού της σήραγγας.

Μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα ο ηλεκτροφωτισμός θα έχει αποκατασταθεί ενώ ήδη δρομολογείται και μονιμότερη λύση στην οποία θα προβλέπονται και υπηρεσίες φύλαξης του χώρου.

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν οδηγοί που περνούν από το τούνελ του Αγίου Ηλία στην παραϊόνια οδό, για την έλλειψη φωτισμού.

Εδώ και ένα περίπου μήνα το τούνελ είναι στα σκοτάδια προφανώς εξαιτίας της κλοπής που έγινε στο ηλεκτρολογικό σύστημα και από τότε δεν αποκαταστάθηκε. Σύμφωνα με πολλούς οδηγούς, υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος αν δεν αποκατασταθεί άμεσα ο φωτισμός.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία